kayaking 02

Terug

Costa Rica Differente - 20-daagse autorondreis Costa Rica 

Een autorondreis Costa Rica langs de mooiste parken van Costa Rica. Deze rondreis is voor diegene die ook de andere mooie plaatsen van Costa Rica willen zien, waar nog niet zo veel toeristen komen. Natuurlijk met een aantal van de hoogtepunten van Costa Rica tussendoor. Jullie ontdekken vulkanen, regenwouden en kunnen ziplinen tussen de bomen door. De reis eindigt op een van de mooiste en meest afgelegen plaatsen van Costa Rica, Drake Bay.

 


Dag 1 Vliegreis Costa Rica Costa Rica 16
De rondreis door Costa Rica met kinderen gaat beginnen. Jullie vliegen vanaf Amsterdam naar San José, de hoofdstad van dit bijzondere land. Na aankomst en paspoortcontrole staat er een chauffeur klaar om jullie naar het hotel te brengen.

Dag 2 San José
Een dagje om bij te komen van de vlucht. Jullie verblijven in een comfortabel hotel vlakbij de stad uiteraard met zwembad. Als jullie de stad in willen kunnen jullie een kijkje nemen het goudmuseum of het nationale museum. Hier krijg je een indruk van de geschiedenis van het land. Als jullie zin hebben om alvast op pad te gaan kunnen jullie ook een excursie boeken. Bijvoorbeeld om San José en omgeving te ontdekken.

Optionele excursies, zie excursiepagina:
- Pura Vida San José 


Dag 3 Boca Tapada Costa Rica 65
Vandaag gaat de autorondreis Costa Rica echt beginnen. De huurauto wordt afgeleverd bij het hotel. Daarna gaan jullie op pad richting het noorden, naar de grens met Nicaragua. Hier wacht een avontuur in de jungle van Boca Tapada. Het laatste stuk naar de jungle lodge is hobbelig en om uiteindelijk bij de lodge aan te komen, moeten jullie nog met de boot de San Carlos rivier oversteken. Hier ben je omringd door de natuur en lijkt de rest van de wereld ver weg. Tropisch regenwoud, rivieren en lagunes zijn het leefgebied van de zeldzame groene macaws, maar ook van apen, neusberen en vele andere dieren.

    


Dag 4 Boca Tapada Costa Rica 69
Een dag om dit prachtige gebied te ontdekken. Wij reserveren een kanotour met en gids voor jullie. Vanaf de rivier zien jullie veel verschillende soorten wilde dieren. Krokodillen, apen, leguanen, watervogels kunnen zomaar voorbij komen. De gids zal uitleg geven en ook er voor zorgen dat het veilig blijft.
Er zijn nog meer mogelijkheden om dit prachtige gebied verder te ontdekken. Je kunt meegaan op een wandeling. ’s Avonds moeten jullie zeker meegaan met de avondwandeling. In het donker komen de nachtdieren tot leven.

  


Dag 5 Boco Tapada – Arenal Arenal 33
De autorondreis Costa Rica gaat verder naar La Fortuna, langs een mooie, rustige route. Onderweg zie je plantages, boerderijen en kleine dorpjes. In La Fortuna bepaalt de vulkaan Arenal het landschap, hij torent hoog boven alles uit. Het is een van de meest actieve vulkanen van Costa Rica. De vulkaan zorgt er ook voor dat er rondom nog vele warmwaterbronnen zijn. Het is heerlijk om na een actieve dag even bij te komen in een van deze warmwaterbronnen. Vele hotels hebben er wel een. La Fortuna is een levendige plaats aan de voet van de vulkaan. Het is leuk om hier rond te lopen en er zijn veel winkeltjes en restaurantjes.

 


Dag 6 Arenal Costa Rica 57
Een dag om het gebied rondom de vulkaan te verkennen. Er is zoveel te doen dat de tijd te kort lijkt. Er zijn watervallen om te bezoeken, heetwaterbronnen om lekker in te ontspannen. Maar je kunt ook actief op pad, kanoën op het meer of wandelen rondom de vulkaan. Een van de wandelingen gaat via hangbruggen. Vanaf deze hangbruggen heb je een mooi uitzicht over het de jungle en met een beetje geluk zie je de dieren die er leven. Wandelingen kun je samen met een gids doen, maar het is ook mogelijk om zelf op pad te gaan. Een gids legt je uit wat je ziet en helpt je dieren te spotten. Het is ook mogelijk om een nachttour te maken. Hierbij ga je samen met een gids op pad om allerlei dieren te zien die ’s nachts tot leven komen, zoals insecten, kleine zoogdieren, kikkers en vleermuizen.

Optionele excursies, zie excursiepagina:
- Ziplines
- Paardrijden naar de waterval
- Kayakken op Lake Arenal
- Bezoek aan de Maleku
- Choclade Tour


Dag 7 Rincon de la Vieja Rincon de la Vieja 2
De reis gaat verder naar het noorden. De volgende stop is het nationale park van Rincon de la Vieja. Dit park is ook gelegen rondom een vulkaan, de Rincon. Deze vulkaan is nog actief, wat je met name terugziet in het park eromheen. Hier kom je namelijk borrelende modderbronnen tegen en komen de vulkaandampen her en der uit de grond. Af en toe laat de vulkaan ook een rookpluimpje los.Dit is ook de regio van de cowboys, de “sabaneros’. Deze mannen te paard kom je overal tegen, inclusief lasso.

 

 


Dag 8 en 9 Rincon de la Vieja Rincon de la Vieja 8
Deze dagen is er tijd om het park te ontdekken. Er zijn verschillende wandelroutes. De paden zijn wat avontuurlijker, zo moet je soms klimmen over boomstammen en loop je langs rivierstroompjes. Soms ruik je de geur van de borrelende grond en modderbronnen. Jullie kunnen wandelen naar watervallen en komen enorme woudreizen tegen. Dit is ook het park waar kapucijneraapjes goed te zien zijn. Voor de paardenliefhebbers is dit de beste omgeving om tochten te paard te maken.

Optionele excursies, zie excursiepagina:
- Paardrijden naar de Oropendolawaterval
- Tuben op de Rio Negro 


Dag 10 Rincon de la Vieja - Monteverde Monteverde 13
Jullie rijden weer naar het zuiden naar Monteverde Cloud Forest. De weg is soms onverhard en soms een beetje hobbelig. Monteverde is een hoger gelegen regenwoud. Door deze hoogte en de nevel die hier hangt, loop je hier letterlijk met je hoofd in de wolken. Dit Cloud forest, oftewel nevelwoud, is de thuisplaats voor vele dieren waaronder de beroemde Quetzal-vogel, maar ook luiaards, apen, slangen en andere vogels. Door de hoge vochtigheid is het er groen, de grote bomen zijn bedekt met mos en lianen. De komende dagen brengen jullie door in een mooie lodge vlakbij het park.

  


Dag 11 Monteverde Costa Rica 62
Een dag om dit fantastische park te ontdekken. Er is zoveel te doen, dat jullie tijd te kort komen. Er zijn voor kilometers aan wandelpaden, die leiden over hangbruggen en smalle paadjes. Een route is heel goed zelf uit te stippelen, maar kan, indien gewenst, ook samen met een gids. Ook Monteverde heeft hangbruggen waarvan je op hoogte over het woud kan kijken. Daarnaast is Monteverde de plek om te gaan ziplinen. Hoge en lange ziplines om met snelheid door het woud te zoeven, een waanzinnig gevoel. Er is een ‘kikkertuin’. Hier komen allerlei soorten kikkers voor in alle kleuren en maten. Gele poten, een blauw lijfje of rode ogen, je kunt het zo gek niet bedenken. Ook leuk om te doen is een avondwandeling met een gids. Als het donker is gaan jullie samen het park in. Jullie gaan op zoek naar de dieren die overdag slapen en ’s nacht in beweging komen. Ook de kleine dieren komen aan bod zoals slangen, kikkers en spinnen.

Optionele excursies, zie excursiepagina:
- Ziplinen
- Nachtwandeling met gids

 

Kijk voor meer indrukken van een rondreis door Costa Rica op onze fotopagina


Dag 12 Monteverde – Uvita / Dominical Manuel Antonio 8
Jullie rijden verder naar het zuiden en volgen de pacifische kust tot aan het plaatsje Dominical. In dit ontspannen plaatsje is het heerlijk uitrusten direct aan het strand. Het zeewater is hier helderblauw en nodigt uit tot een frisse duik

 

 

 

 


Dag 13 Dominical / Uvita Drake Bay 7
Vandaag een dag om de omgeving te verkennen. De stranden zijn rustig en het zeewater heerlijk. Je kunt naar Uvita naar het beroemde Whale Beach, een strand in de vorm van een walvisstaart, gelegen in het Marina Ballena National Park. Hier kun je gaan snorkelen of mee op een boottrip om dolfijnen te spotten.

Optionele excursies, zie excursiepagina:
- Raften op de Rio Savrege
- Kookworkshop
- Kajakken en snorkelen
- Marino Ballena National Park
    


Dag 14 Dominical - Drake Bay Drake Bay 2
Vandaag volgen jullie de kustlijn helemaal naar het zuiden tot het plaatsje Sierpe. Hier laten jullie de auto achter en gaan met een boot naar Drake Bay. De tocht duurt 1,5 uur en gaat eerst door mangroves en daarna over de zee naar de lodge. Jullie zijn nu op de Osa Peninsula, een van de meest afgelegen gebieden van Costa Rica. De natuur is hier waanzinnig mooi en je kunt hier genieten van zowel activiteiten in het water als op het land. De lodge is eenvoudig en verwacht hier geen winkeltjes of restaurants. Neem een zaklamp mee want in de avond kan het donker zijn, want elektriciteit is beperkt.

   


Dag 15 Snorkelen bij Isla del Caño Costa Rica 106
Met een boot gaan jullie naar Isla del Caño ongeveer een uur varen. Dit gebiedt is een van de mooiste plekken om te gaan snorkelen in Costa Rica. Naast mooie vissen kunnen jullie hier ook schildpadden, dolfijnen en met wat geluk walvissen zien.

  

  

 

 

 


Dag 16 Corcovado National Park Drake Bay 3
Nog een bijzondere excursie vandaag want er staat een bezoek aan het Corcovado National Park op het programma. Het is een van de meest bijzondere parken van het land met een zeer indrukwekkend regenwoud met ecosystemen die nergens anders te vinden zijn. Jullie gaan veel dieren zien tijdens een 3 uur durende wandeling. Na de lunch is er de mogelijkheid om te zwemmen bij een waterval.

 

 

  


Dag 17 Drake Bay – Manuel Antonio Manuel Antonio 1
Helaas tijd om dit paradijsje weer te verlaten en tijd om te gaan ontspannen en bij te komen van alle indrukken. In een paar uur tijd rijden jullie weer noordwaarts langs de westkust van Costa Rica om lekker te gaan genieten van het strand en de zee. Maar zelfs daar is nog van alles te zien en te doen. Bij Manuel Antonio ligt het gelijknamige nationale park, aan de Grote Oceaan.

 

  

 


Dag 18 Manuel Antonio Costa Rica 83
Een dag om lekker bij te komen. Jullie kunnen relaxen op het strand of dobberen in de zee. Maar de echte liefhebber kan ook nog even de natuur intrekken. Het nationale park van Manuel Antonio staat bekend om de vele doodshoofdappjes die er wonen. Je kan er ook lekker wandelen door het bos, langs kreekjes of het strand. In de bomen kun je luiaards zien hangen en door de bosjes grote leguanen zien kruipen. De stranden zijn hier groot en lopen langzaam af in zee. ’s Avonds kun je lekker iets gaan eten in een van de vele restaurantjes.

  

 

 


Dag 19 Terugvlucht Amsterdam Costa Rica 34
Helaas de laatste dag van de familierondreis door dit indrukwekkende land. Jullie rijden terug naar de hoofdstad San José. Op de luchthaven leveren jullie de huurauto in en checken in voor de vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 20 Aankomst Amsterdam
Aankomst Amsterdam

 

  

 

 

 

 

offertegroet

 

 

 

 

excursienew2

infonew

Differente

20-daagse autorondreis Costa Rica

Dag 1: Amsterdam – San José
Dag 2: San José
Dag 3: San José – Boca Tapada
Dag 4: Boca Tapada
Dag 5: Boca Tapada - Arenal
Dag 6: Arenal
Dag 7: Arenal – Rincon de la Vieja
Dag 8: Rincon de la Vieja
Dag 9: Rincon de la Vieja
Dag 10: Rincon de la Vieja - Monteverde
Dag 11: Monteverde
Dag 12: Monteverde – Uvita
Dag 13: Uvita
Dag 14: Uvita – Drake Bay
Dag 15: Isla del Caño
Dag 16: Corcovado N.P.
Dag 17: Drake Bay - Manuel Antonio
Dag 18: Manuel Antonio
Dag 19: Manuel Antonio - San José – Amsterdam
Dag 20: Amsterdam

Reissom per persoon vanaf*:
Volwassenen: € 2.450
Kinderen 12 tot 18 jaar: € 2.450
Kinderen 2 tot 12 jaar: € 2.350
Kinderen tot 2 jaar: € 100

Inbegrepen:
• Vlucht Amsterdam – San José v.v. incl. belastingen en toeslagen
• Alle overnachtingen in tweepersoonskamers of familiekamer op basis van logies en ontbijt
• Transfer luchthaven San José – hotel op dag van aankomst
• Huurauto SUV 4x4 Hyundai Tuscon of gelijkwaardig incl. ongelimiteerde kilometers
• Excursie en maaltijden Boca Tapada
• Excursies, boottransfer en maaltijden Drake Bay

Niet inbegrepen:
• Garantiefonds GGTO à € 15 per boeking
• Benzine, autoverzekeringen en tol
• Ter plaatse te betalen verplichte autoverzekeringen
• Reis- en annuleringsverzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Excursies

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

 

 

offerteklein

 

Vliegen naar Costa Rica
Vanaf Nederland kun je rechtstreeks naar San José vliegen met KLM. Maar er zijn ook diverse andere mogelijkheden met een overstap. Jullie kunnen uiteraard ook vanaf een andere luchthaven dan Amsterdam vertrekken, bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel.

Autohuur Costa Rica
In Costa Rica kun je prima rondreizen met een huurauto. De wegen zijn goed en het is redelijk rustig op de weg. Alle rondreizen zijn gebaseerd op autohuur met een Hyundai Tucson Automaat of gelijkwaardig, een auto met ruime kofferbak, airconditioning en 4x4. Wil je graag een wat luxere uitvoering, dan regelen wij een upgrade. De tarieven hiervoor zijn op aanvraag.
Bij de autohuur zijn geen verzekeringen tegen diefstal en schade inbegrepen. Deze dienen ter plaatse bij het ophalen van de huurauto te worden afgesloten.

Kindvriendelijke hotels in Costa Rica
In Costa Rica verblijf je niet zomaar in een hotel, wij zoeken kindvriendelijke hotels uit in Costa Rica. Voor overnachtingen kiezen wij vaak voor kleinschalige, karakteristieke lodges. De lodges zijn vaak één met de natuur en ecologisch verantwoord. Ze hebben niet altijd zwemmogelijkheden, maar zijn wel omringd door de natuur waardoor de beleving met de natuur helemaal compleet is.

Gids
Bij aankomst op de luchthaven van San Joé worden jullie opgewacht door een gids/chauffeur die jullie naar het eerste hotel zal brengen. Tijdens de transfer naar Tortuguero zal ook een gids/chauffeur meegaan. Voor de rest van de reis is geen gids ingepland. Alle bezoeken aan nationale parken kunnen ook goed zonder gids gedaan worden. Wandelpaden staan duidelijk aangegeven. Toegevoegde waarde van een gids is de achtergrondinformatie over het land, flora en fauna die gegeven wordt en het eerder spotten van dieren.

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany.nl

instagram      facebook

 

GGTO logonieuw          websitelogovvkr          Logo Allianz Global Assistance3        logo trees for all kleinnieuw

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven