terug

 

Reizen en Covid-19

Al maanden is de hele wereld in de ban van het Covid-19 virus. Hierdoor is reizen moeilijk geworden. We hebben te maken met gesloten landsgrenzen en gebieden die een hogere risico kennen, ofwel code oranje. Toch blijft het kriebelen, ook bij ons. Kriebelt het bij jullie ook wel een beetje? En vragen jullie je af of je in 2021 kan reizen? Neem in ieder geval het onderstaande mee in de overweging.

- Code Oranje is een advies afgegeven door het ministerie van buitenlandse zaken. Het is een advies, maar niet bindend. Wij kijken daarnaast ook naar de situatie te plaatse, de cijfers van de WHO, de informatie die wij krijgen van de lokale leveranciers, de veiligheidsprotocollen opgesteld door de overheden in de te bezoeken landen, adviezen van organisaties zoals WTO, WTTC en buurlanden. Zo kan het voorkomen dat wij een land, dat als code oranje heeft, toch veilig vinden om naar te reizen en de reis daarom niet geannuleerd hoeft te worden. Dit gebeurt altijd in overleg met de reizigers.

- In alle landen die wij aanbieden zijn de betreffende overheden actief bezig geweest om veiligheidsprotocollen te ontwikkelen zodat er veilig gereisd kan worden. Deze protocollen worden nageleefd door onze lokale agent, hotels, vervoerders en excursie-aanbieders waar wij mee samen werken. Het is in ieders belang om de reizigers op een zo veilig mogelijke manier te laten reizen. 

- Een veel gehoorde opmerkig is dat bij reizen naar een land met code oranje een reisverzekering niet dekt. Dit is niet helemaal waar. Sommige reisverzekeringen dekken niet de kosten die gemaakt worden als gevolg van corona, mocht je ter plaatse corona oplopen. Het kan zijn dat een reisverzekering niet de kosten dekt die voortkomen vanuit een corona besmetting. Andere kosten worden dan weer wel gedekt. Dit geldt echter niet voor alle verzekeringsmaatschappijen. Er zijn ook verzekeringsmaatschappijen die wel alles verzekeren indien afgereisd wordt naar een code oranje land. Daarnaast dekt ook vaak de eigen ziektekostenverzekering. Ook is het in sommige landen mogelijk om ter plaatse een goede reisverzekering af te sluiten. Het is dus zaak om dit goed uit te zoeken voor je op reis gaat, maar hoeft dus geen reden te zijn om niet te gaan reizen. Wij helpen jullie graag om dit uit te zoeken.

- In het geval dat er een noodsituatie ontstaat, zal het altijd mogelijk zijn om terug te keren naar Nederland of België. Als reisorganisatie zijn wij wettelijk verplicht om gestrande reizigers te repatriëren naar Nederland of België. Soms zal dit op de oorspronkelijke vlucht zijn, maar het kan ook voorkomen dat dit met een andere vlucht zal gebeuren. Eventuele extra vlucht-, verblijfs- en vervoerskosten die hieruit voort komen zijn voor rekening van de reisorganisatie. 

- Wij hebben goede connecties met luchtvaartmaatschappijen, hotels en lokale agenten. Mocht vlak voor vertrek blijken dat het vanwege het covid-19 virus toch niet mogelijk is om te reizen naar het betreffende land dan kunnen wij jullie reis verplaatsen naar een later moment. Mocht het reizen wel kunnen, maar vanwege Covid-19 gaan jullie liever niet op pad, dan gaan wij de reis voor jullie omboeken of annuleren tegen zo laag mogelijke kosten.

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany.nl

instagram      facebook

 

GGTO logonieuw          websitelogovvkr          Logo Allianz Global Assistance3        logo trees for all kleinnieuw

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven