P2231782nieuw

Terug

 

Excursies Jordanië met kinderen

De hoogtepunten van Jordanië worden al in de voorbeeldreizen genoemd. Toch zijn er nog wel een paar extra's om toe te voegen in Jordanië. Hieronder een aantal excursies in Jordanië met kinderen.

Amman

Amman with a local
Aan het einde van de ochtend worden jullie opgepikt bij het hotel. Vervolgens word je verwacht bij Osama en zijn familie voor een speciale lunch. De vrouw van Osama heeft de meest heerlijke gerechten bereid. Dit is een speciale kans om een kijkje in huis te nemen bij een echte Jordaanse familie. Dan is het tijd voor een alternatieve stadstoer door Amman. Samen met een local ga je op pad. Laat jezelf verrassen en leer Amman kennen vanuit de ogen van een local! 

Halve dag Amman
Na het ontbijt word je opgehaald door je chauffeur en kan de stadstour beginnen. Als eerste stop je bij de Citadel. Vanaf deze heuvel heb je schitterend uitzicht over Amman en krijg je een goed beeld van hoe groot deze stad is. Vervolgens bezoek je het Romeinse amfitheater en folklore museum. Na een wandeling over de lokale markten is het tijd voor een bezoek aan het Jordan Museum óf het Childrens Museum. Beide musea zijn leuk voor kinderen, mede door de interactieve tentoonstellingen!

 

Madaba

Iraq al Amir
In de middag word je opgehaald en naar Iraq al Amir gebracht. Hier bezoek je het lokale vrouweninitiatief waar je een kijkje kan nemen in de verschillende werkplaatsen. Papier, keramiek, zeepjes en textiel wordt hier op authentieke wijze gemaakt. Naar gelang uw wens kunnen jullie deelnemen aan een kookcursus met de vrouwen die dit initiatief leiden of de lunch staat al voor u klaar (van te voren dient tot afgesproken te worden).  In de middag bezoeken jullie de ruïnes van Iraq al Amir (ook wel Qasr el Abad genoemd). Aan het einde van de middag keer je terug naar Madaba.

Jerash en Amman
Na het ontbijt staat je chauffeur klaar en rijden jullie naar Amman voor een stadstour. Als eerste stop je bij de Citadel. Vanaf deze heuvel heb je schitterend uitzicht over Amman en krijg je een goed beeld van hoe groot deze stad is. Vervolgens bezoek je het Romeinse amfitheater en folklore museum. Na een wandeling over de lokale markten is het tijd om verder te gaan naar Jerash.
In het noorden breng je als een bezoek aan de opgravingen van Jerash. Vroeger was deze stad een van de belangrijkste, en grootste, Romeinse steden in het Midden-Oosten. Vandaag is het nog steeds de grootste Oud-Romeinse archeologische site buiten Europa. De monumenten die u op deze plek vindt zijn in erg goede staat en geven een uitstekend inzicht in hoe de Romeinen en Grieken hier geleefd moeten hebben. Aan het eind van de middag zijn jullie terug in Madaba.

 

Petra
Kookworkshop Petra Kitchen
Ga je met je familie gezellig koken en maak typisch Jordaanse gerechten onder begeleiding van een locals. Zij kennen de gerechten goed en helpen je bij het maken van je eigen diner.

Workshop henna zetten
Je hebt ze vast wel eens gezien. Die mooi versierde handen met henna. Lijkt het je leuk om dit ook een zelf te doen? Dit kan met een workshop henna zetten. Je ziet en leert hoe dit gedaan wordt en natuurlijk kan je het ook op je eigen handen laten zetten.

Petra – Backdoor
Een alternatieve manier om al het moois van Petra te zien is om via de ‘achterdeur’ te gaan. Met een gids wandel je door een heuvellandschap naar de achteringang van Petra. Je begint je bezoek aan het complex dan bij het indrukwekkende klooster. Daarna wandel je over het complex terug naar de schatkamer, de siq en komt uiteindelijk uit bij de hoofdingang. Het voordeel van deze wandeling is dat je op deze manier het hele complex niet heen en terug hoeft te lopen en de trappen naar het klooster alleen maar hoeft af te dalen en niet te beklimmen. Op deze manier kun je toch het indrukwekkende complex in zijn geheel bewonderen.

 


Aqaba

Aqaba – snorkeltour
De Rode Zee staat bekend om haar prachtige onderwaterwereld. Zodra je de zee inloopt zie je al honderden visjes om je heen. Het is een van de mooiste plekken om te gaan snorkelen. Dit kan vanaf het strand, maar je kunt ook een dagje mee met een boot. De boot brengt jullie naar de mooiste riffen om te snorkelen. Aan boord zijn snorkels en wordt er een lunch geserveerd.

Aqabawi
Aqabawi in Aqaba is een centrum voor creatieve en culturele activiteiten. Je kunt er deelnemen aan verschillende activiteiten die wij graag voor jullie reserveren. Je kunt er o.a. sieraden maken van zeeglas, tekenen en versieren met Henna, vissen met een zeevisser, zelf een flesje met gekleurd zand maken en verschillende kookworkshops.
Aqabawi biedt unieke en creatieve ervaringen aan die uitstekend in de smaak vallen bij kinderen. 

 

offerte groot

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany.nl

instagram      facebook

 

GGTO logonieuw          websitelogovvkr          Logo Allianz Global Assistance3        logo trees for all kleinnieuw

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven