Marokko 9 52nieuw

Terug

Excursies in Marokko met kinderen 

De hoogtepunten van Marokko worden al in de voorbeeldreizen genoemd. Toch zijn er nog wel een paar mooie plaatsen om te bezoeken in Marokko. Hieronder de excursies in Marokko met kinderen. 

 

ChefchaouenMarokko 4 1
In het noorden van Marokko, in het Rifgebergte, ligt het prachtige blauwe stadje Chefchaouen. Het heeft een oude medina, maar doet ook Spaans aan. Chefchaouen is een gezellige stad met een oude medina en veel Spaans aandoende terrasjes. De witgekalkte en hemelsblauw geschilderde gebouwen en huizen hebben een magische uitstraling. Het Rif gebergte op de achtergrond doet daar nog een schepje bovenop. Dwaal door de nauwe straatjes en ontdek de meest fotogenieke plekjes. Probeer ook de uitzonderlijk lekkere geitenkaas waar de stad bekend om staat. Het is mogelijk om hier een mooie wandeling te maken door de bergachtige omgeving met prachtige uitzichten over de stad.
Chefchaouen is prima te combineren vanuit Meknes of Fez.

 

 

 

Agadir
Wil je de reis afsluiten in een echte badplaats, plan dan een verblijf in Agadir in, een badplaats in het zuiden van Marokko. Het lange strand ligt in een beschutte baai dus hier kan je heerlijk genieten van de zon en de zee. Er is een brede boulevard waar je lekker over kunt wandelen en er zijn vele restaurantjes met zowel westerse als Marokkaanse keuken waar je ’s avonds heerlijk uit eten kunt gaan.

 

Excursies in Marokko met kinderen


Fez - stadswandeling Marokko 5 8
Fez is de oudste stad van Marokko. Je ziet het Koninklijke Paleis (buitenzijde) en wandelt door de joodse wijk (de Mellah), waar je de oude synagoge en de joodse begraafplaats bezoekt. De bus brengt je vervolgens naar de Borj Sud, voor een panoramisch uitzicht over Fez. Je bezoekt de pottenbakkerijen, waar de ‘zellije' (mozaïek) en het blauwe aardewerk worden gemaakt en waar Fez befaamd om is.
Te voet vind je met de gids je weg door de wirwar van schilderachtige steegjes, de medina is een heus labyrint. Onderweg wordt er regelmatig gestopt op interessante plekjes, zoals de kleurige (en geurige) leerlooierijen, de Karouine-moskee, de heilige schrijn van Moulay Idriss II, een koranschool, een zijdeweverij en op de soeks. Je kunt eventueel lunchen in de medina (niet inbegrepen).

 

 

 

Marokko 11 30Marrakech- stadswandeling
Gedurende deze wandelexcursie die een halve dag in beslag neemt, bezoek je enkele interes-sante plaatsen. De Saadische Graven behoren tot de mooiste voorbeelden van islamitische architectuur in Marokko. De Saadische prinsen lieten hun grafmonumenten even weelderig ontwerpen als de rest van hun gebouwen. De graven dateren van het eind van de 16de tot de 18de eeuw. Je bezoekt ook het Bahia Paleis, een mooi bouwwerk met paviljoens op de begane grond. Dit omdat de toenmalige grootvizier Bou Ahmed erg dik was en geen trappen kon lopen. Het paleis is omstreeks 1900 gebouwd. Je bekijkt de Koutoubia-minaret (alleen van de buitenzijde) en het befaamde Djema el Fna. Dit plein zoemt en beweegt, je komt ogen en oren tekort. Verhalenvertellers, waarzegsters, acrobaten, muzikanten en dansers, slangenbezweer-ders en kwakzalvers hebben ieder een eigen plaats veroverd. Achter het plein beginnen de uitgestrekte soeks, waar alle traditionele Marokkaanse waren te koop zijn, van pantoffels tot kruiden, en van amuletten tot tapijten. Je bekijkt een deel van de enorme soek. Aangezien een flink deel van de binnenstad van Marrakesh autovrij is, wordt deze excursie te voet uitgevoerd. Je ziet op deze manier ook meer.

 

 

Rabat - stadstour Marokko 2 6
Rabat is de hoofdstad van Marokko. Je wordt opgehaald bij het hotel voor je stadstour van een halve dag langs de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Samen met een gids bezoek je het oude Chellah (met zijn door ooievaars bevolkte tuinen) en het Koninklijk Paleis (buitenzijde). Ook de Hassantoren en het Mausoleum van Mohamed V staan op het programma. Eén van de leukste plekken is de oude burcht, de Kasba des Oudaïa. Op het Moorse terras hier heb je een prachtig uitzicht op de rivier Bou Regreg en het tegenover gelegen Salé. Na afloop van de excursie keer je terug naar je hotel (je kunt met de bus, of wandelend door de medina).

 

 

 

 

Marokko 11 6

Fez – Kookcursus
Met een ervaren Marokkaanse kok koken jullie samen een heerlijke maaltijd. De kok weet je van alles te vertellen over de kruiden en groentes die gebruikt. Je leert de technieken van het Marokkaanse koken en na afloop kun je genieten van je eigen gemaakte maaltijd! De kok woont samen met haar gezin in een traditioneel Marokkaans huis; het is leuk om er even rond te kijken.

 

Marrakech – Kookcursus
Met een ervaren Marokkaanse kok koken jullie samen een heerlijke maaltijd. De kok weet je van alles te vertellen over de kruiden en groentes die gebruikt. Je leert de technieken van het Marokkaanse koken met onder andere de tajine.

 

 

Dadeskloof – wandeling met gidsMarokko 8 18
Samen met een gids wandel je in het schitterende gebied rondom de Dadeskloof. Je wandelt door de bergen, langs beekjes en door dorpjes. Onderweg lunch je samen met de gids in ene dorpje bij een van de families thuis. Een van de leukste excursies om te doen als je naar Marokko met je kinderen gaat.

 

 

 

 

 

 

 

 


offerte groot
terug

 

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany.nl

instagram      facebook

 

GGTO logonieuw          websitelogovvkr          Logo Allianz Global Assistance3        logo trees for all kleinnieuw

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven