SriLanka9 6new

Terug

Excursies Sri Lanka met kinderen

Speurtocht Galle SriLanka9 14
Ontdek de oude koloniale stad Galle. Jullie gaan samen met een gids die spannende verhalen kan vertellen over de tijd van de stichting van Galle. Ga op zoek naar de de Leynbaan Street, de Grote Kerk en het Utrecht-bastion. Loop over de vestingmuren van de oude havenstad.

 

 

 

 

 

Zie Zeeschildpadden eieren leggen SriLanka9 6
Op een avond tijdens de rondreis gaan jullie naar het Rekawa Turtle Conservation Project. Op het strand van Rekawa komen ‘s avonds zeeschildpadden aan land om eieren te leggen. Samen met de gids wacht je in het donker op het strand. Als er eenmaal een schildpad aan land is gekomen gaan jullie samen kijken hoe deze haar eieren legt, ze weer toedekt en vervolgens terug naar zee gaat. Een onvergetelijke ervaring.

 

 

 

 

 

Fietsen bij Pollonaruwa SriLanka3 6
Deze ochtend staat er nog een bijzondere, oude stad op het programma. Jullie brengen een bezoek aan de ruïnes van Polonnaruwa. In de 10e en 11e eeuw maakten de Tamils Polonnaruwa de hoofdstad van het land. Er werden veel hindoetempels en paleizen gebouwd en stadsmuren, met een lengte van 6 kilometer, ter bescherming. Na een aantal oorlogen werd Polonnaruwa rond 1295 verlaten. Een deel is nog bewaard gebleven en ligt verspreid over en ruim gebied. Het is leuk om er met een fiets op uit te gaan en het te ontdekken. Er is een dagoba van 55 meter hoog en een liggende Boeddha van wel 15 meter lang.
Later in de middag gaan jullie naar het kleine broertje van Sigiriya, Piduragala. Deze is minder bekend en daardoor wat rustiger om te bezoeken. Hier was het koninklijk paleis van Koning Kashyapa. Het is een pittige klim naar boven, maar het uitzicht, tot aan Sigiriya, is de moeite waard.

 

 

Beklim de leeuwenrots bij Sigiryia SriLanka1 1
In de vroege ochtend beklimmen jullie de beroemde Sigiriya rots. Deze indrukwekkende leeuwenrots torent hoog boven alles uit en zie je al van verre. Jullie gaan vroeg op pad om de drukte van de toeristen voor te zijn. Via een smalle trap met 1.200 treden klim je naar boven. Onderweg kom je langs een aantal prachtige rotstekeningen van de ‘wolkenmeisjes’. Eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht. In de 5e eeuw heeft Koning Kashyapa er een enorm fort gebouwd. De ingang bestaat uit 2 enorme leeuwenpoten.

 

 

 

 

Safari Udawalawe en bezoek het olifanten opvangcentrum SriLanka7 1
Per 4x4 open jeep bezoek je het Udawalawe Nationaal Park dat bekend staat om de ongeveer 400 olifanten die hier leven. Tijdens een bezoek is het goed mogelijk een hele kudde olifanten in het water te zien spelen, wassen en eten. Ook waterbuffels, apen, sambar herten en zelfs luipaarden komen hier voor. Udawalawe is een relatief onbekend park, maar zeker niet minder mooi.  In de middag gaan jullie op safari; met een 4x4 wagen gaan jullie op pad. Niet alleen gaan jullie olifanten zien, maar er is ook een kans op apen en krokodillen.
Bij Udawalawe gaan jullie eerst nog op bezoek bij een olifanten opvanghuis. Hier vangen ze gewonde en jonge olifanten op en trainen ze de olifanten om ze weer in het wild te kunnen uitzetten. Het is leuk om er te zijn op het moment dat de baby olifanten hun voeding krijgen.

 

 

Ontdek Ritigala SriLanka5 11
Hier was vroeger een klooster gevestigd en is nu een interessante archeologische plaats. Nog maar weinig toeristen komen hier en er is veel te ontdekken op deze bijzondere plek in de jungle. Voel je even Indiana Jones bij deze bijzondere boeddhistische gebouwen die helemaal zijn overwoekerd door de jungle. Hierna rijden jullie weer naar Sigiriya, voor een overnachting.

 

 

 

 

 

 

offerte groot

 

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany.nl

instagram      facebook

 

GGTO logonieuw          websitelogovvkr          Logo Allianz Global Assistance3        logo trees for all kleinnieuw

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven