Vietnam 7 5new

Terug

Excursies Vietnam met kinderen

De hoogtepunten van Vietnam worden al in de voorbeeldreizen genoemd. Toch zijn er nog wel een paar mooie plaatsen om te bezoeken in Vietnam. Hieronder de excursies in Vietnam met kinderen.

 

Strandverlengingen Vietnam
In Vietnam kun je op verschillende plaatsen genieten van een ontspannende strandvakantie. Deze zijn in alle reizen in te passen.


Vietnam 10 6Nha Trang en Palm Island
Halverwege Hoi An en Ho Chi Minh City ligt de kustplaats Nha Trang. Nha Trang is de badplaats voor de Vietnamees. Er is veel te doen, duiken, snorkelen en de omgeving verkennen door te fietsen of te varen. Het stadje heeft een levendige vissershaven en er zijn genoeg restaurantjes om een hapje eten.
Vanaf Nha Trang kun je ook naar Palm Island. Een bounty eiland voor de kust. De accommodatie is hier eenvoudig, maar het is een paradijsje!


Vietnam 10 1Mui Ne
Op een paar uur rijden vanaf Ho Chi Minh City ligt de badplaats Mui Ne. Een heerlijke plaats om bij te komen van de rondreis. Een plaats ook om te gaan surfen, windsurfen, kitesurfen of boogie boarden, het is er allemaal mogelijk. Mui Ne is een vissersplaatsje met een leuke haven, markt en gezellige restaurantjes.
Het is ook leuk om Fairy Creek te bezoeken waar een riviertje door een smalle kloof loopt. Tijdens de wandeling zie je het landschap om je heen veranderen van palmbomen naar een indrukwekkende kloof. Mui Ne staat ook bekend om de grote rode zandduinen. Bij zonsondergang is het hier prachtig! Je kan ook nog een uitstapje maken naar Bao Trang, de witte zandduinen. Hier kan je met een sleetje van de duinen af zoeven.


Vietnam 10 5Phu Quoc
Phu Quoc, ook wel smaragdeiland genoemd, ligt in het zuiden van Vietnam in de golf van Thailand. Hier vindt je niet alleen de mooiste stranden van Vietnam, maar ook een prachtig binnenland. Hier kun je heerlijk uitrusten van je reis door Vietnam. Lekker luieren aan het strand en af en toe een duik in de helder blauwe zee. Vanaf het strand kun je met snorkelen al prachtige vissen zien. Wil je toch nog iets doen, huur dan een brommertje om het binnenland te verkennen of ga mee met een snorkeltour. Phu Quoc bereik je met een speedboot vanuit de Mekong Delta. Na je verblijf vlieg je weer terug naar Ho Chi Minh City.

 

Con Dao Vietnam 10 4
Ten zuiden van Ho Chi Minh City, in de Zuid Chinese zee ligt het idyllische eilandje Con Dao. Vroeger werd het ook wel Devils Island genoemd omdat er mensen gevangen werden gehouden. Tegenwoordig kun je er snorkelen, duiken, wandelen of gewoon lekker relaxen op het strand. Het eiland is omringd door koraalriffen en vele andere kleinere eilandjes. Op het eiland zelf vind je dichte bossen, prachtige baaien en witte stranden. Het is ook het eiland waar nog veel zeeschildpadden voorkomen. In juli en augustus kun je ’s nachts zien hoe zij aan land komen om eieren te leggen. Je komt op Con Dao met een vlucht vanaf Ho Chi Minh City of Hanoi.


Excursies Vietnam met kinderen

Hanoi - like a local Vietnam 2 5
De gids komt al vroeg om jullie mee te nemen naar Hoan Kiem Lake. Hier kun je meedoen met de lokale bevolking aan een lesje Tai Chi of aerobics. Na een bezoekje aan de Ngoc Son Tempel neemt de gids jullie mee voor een Vietnamees ontbijt. Daarna gaat de tour verder naar andere leuke en interessante plekjes van Hanoi. Lopend gaan jullie door Hanoi’s Old Quarter om daar de oude Frans koloniale gebouwen en de St. Joseph Cathedral te zien. Tijdens de lunch worden heerlijke hapjes geproefd die echt kenmerkend zijn voor Hanoi. Daarna gaat de tour verder naar de beroemde Tempel van literatuur, gebouwd in 1076 en de eerste universiteit van Vietnam. Als laatste lopen jullie langs een stukje spoorweg in Hanoi. De rails liggen maar een paar meter bij de huizen vandaan en geven je een beeld van het wonen in deze grote stad.


Hue – fietstocht over het platteland Vietnam 6 7
De dag begint met een fietstocht naar het plaatsje Thanh Toan. Dit is een dorpje van rijstboeren en hier maak je kennis met verbouw van rijst en de geschiedenis van het platteland van Vietnam. Je helpt de boeren een handje met de rijst, vissen, koken of het maken van souvenirs. Natuurlijk bezoek je ook nog een paar mooie bezienswaardigheden zoals de oude, houten voetbrug.

 


Hoi An – fietstocht naar My Son Vietnam 7 6
Jullie pakken vandaag de fiets naar de oude ruïnes van My Son. Jullie volgen de Thu Bon rivier langs groene rijstvelden en tabaks- en peperplantages. Na een uur of twee komen jullie aan bij My Son met zijn indrukwekkende tempels. Deze prachtige Cham-tempels staan op de Unesco lijst van werelderfgoederen en geven een mooi beeld van een beschaving 1000 jaar geleden. My Son was het politieke en religieuze centrum van het Chamvolk dat van de vierde tot de dertiende eeuw de heerschappij voerde in Vietnam. Lunchen doen jullie bij een lokale familie, die jullie weer een heerlijke Vietnamese maaltijd voorzet.
Na de lunch maken jullie nog een ontspannend boottochtje op het meer en bezoeken jullie nog een mooie pagode. Per minibus reizen jullie vervolgens terug naar het hotel in Hoi An.


Hoi An – bezoek aan My Son Vietnam 7 2
Na het ontbijt worden jullie opgehaald door de gids/chauffeur voor een bezoek aan My Son. Deze prachtige Cham-tempels staan op de Unesco lijst van werelderfgoed en geven een mooi beeld van een beschaving 1000 jaar geleden. My Son was het politieke en religieuze centrum van het Chamvolk dat van de vierde tot de dertiende eeuw de heerschappij voerde in Vietnam. Het zijn voornamelijk Hindoeïstische tempels opgedragen aan de god Shiva. Aan het begin van de middag worden jullie weer teruggebracht naar het hotel.

 


Hoi An – lantaarn workshop Vietnam 1 5
Na het ontbijt worden jullie opgehaald om naar de Lifestart foundation te gaan. Lifestart Foundation is een NGO die arme Vietnamese families helpt om op eigen benen te staan. Ze nemen jullie eerst mee voor een kleine wandeling en een boottochtje in Hoi An, om iets meer te weten te komen over het dagelijks leven in deze plaats. Jullie stoppen onderweg bij de vuurtoren waar jullie deelnemen aan een lesje traditioneel schilderen.
Hierna gaan jullie terug naar de thuisbasis van de foundation om deel te nemen aan de lantaarn workshop. Je ontmoet de professionele makers en zij leggen je uit hoe je te werk moet gaan om een eigen lantaarn te maken!

 

 

Hoi An – Kookcursus in Tra Que Vietnam 1 4
Jullie worden opgehaald door jullie gids en jullie fietsen als eerste naar de kleurrijke markt van Hoi An. Hier leren jullie meer over de ingrediënten die in het Vietnamese eten voorkomen en die jullie later gaan gebruiken in de kookles. Jullie fietsen door naar het boerendorpje Tra Que. Daar nemen jullie een kijkje in de groentetuin en leren meer over het boerenleven in de omgeving van Hoi An. Met de kok gaan jullie vervolgens aan de slag om een traditionele Vietnamese maaltijd te maken. Jullie leren diverse gerechten maken zoals ‘Tam Huu’, loempia’s en ‘Banh xeo’.


Hoi An – fietstocht over het platteland Vietnam 7 7
Een van de leukste excursies in Vietnam met kinderen. De fietstocht over het platteland rondom Hoi An begint met een bezoek aan de Tijger tempel. De gids zal jullie verhalen vertellen die horen bij deze tempel. Daarna gaat de tour verder naar de pagode van Boeddha. Bij deze mooie, rustgevende tempel krijg je iets meer inzicht in het spirituele leven van de Vietnamees.
De fietstocht gaat verder naar het boerendorpje Tra Que. Hier zie je de boeren aan het werk op het land en rondom hun huis. Samen met de gids maken jullie een wandeling door het dorp en krijgen jullie uitleg over het plattelandsleven. De volgende stop is het strand van An Bang. Tijd om wat te ontspannen en af te koelen. Na de lunch fietsen jullie nog een klein stukje om vervolgens over te stappen in een boot. De fietsen gaan achterin en langzaam varen jullie terug naar Hoi An. Onderweg zien jullie kleurrijke vissersboten en een prachtige groene omgeving.


Ho Chi Minh City – Street Food Tour Vietnam 1 13
Aan het eind van de middag haalt de gids jullie op bij het hotel. Samen met de gids gaan jullie eerst hapjes proeven bij verschillende straatverkopers. Jullie krijgen uitleg over de achtergrond van deze hapjes. Daarna gaat de tour verder naar een avondmarkt. Onderweg zal de gids uitleg geven over de bezienswaardigheden die jullie tegenkomen. Op de markt proeven jullie uiteraard weer wat nieuwe hapjes maar ook verschillende soorten exotisch fruit. De tocht wordt afgesloten met een ‘street Barbecue’. Jullie gaan naar een eetstalletje waar allerlei soorten vlees op de barbecue wordt klaargemaakt. Je ziet hier de meest uiteenlopende satéstokjes en je mag ze allemaal proeven! Voor de liefhebber zal er ook rijstwijn bij geschonken worden. Het vervoer tijdens deze tour is trouwens met het Vietnamese vervoermiddel, de brommer!


Ho Chi Minh City – stadstour Vietnam 8 7
Een dag op stap met een gids om Ho Chi Minh City te leren kennen. Samen gaan jullie naar China Town en bezoeken jullie de Soai Kinh Lam markt. Natuurlijk staan ook de belangrijkste gebouwen van Ho Chi Minh City op het programma; Thien Hau, het Oorlogsmuseum, Notre Dame kathedraal, het oude postkantoor en het reunification paleis.

 

 

 

offerte groot

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany.nl

instagram      facebook

 

GGTO logonieuw          websitelogovvkr          Logo Allianz Global Assistance3        logo trees for all kleinnieuw

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven