Zuid Afrika 4 3new

Terug

Excursies Zuid-Afrika met kinderen

De hoogtepunten van Zuid-Afrika worden al in de voorbeeldreizen genoemd. Toch zijn er nog wel een paar mooie plaatsen om te bezoeken in Zuid-Afrika. Hieronder de excursies in Zuid-Afrika met kinderen.

Verlengingen
Voor wie graag op safari wil maar liever plaatsen mijdt waar malaria voorkomt, zoals Krugerpark, kan ook naar Pilanesberg of Waterberg.

Pilanesberg
Op nog geen drie uur rijden vanaf Johannesburg ligt het Pilanesberg National Park. Het is een ideaal park om in je huurauto wildlife te spotten met je familie omdat het malariavrij is en je veel wild kunt spotten in weinig tijd.  In de droge maanden, tijdens de zomervakantie heb je veel kans om dieren te spotten, die zich dan verzamelen rondom de waterpoelen. Naast de Grote Vijf (leeuw, neushoorn, olifant, luipaard en buffel) lopen er nijlpaarden, zebra's, giraffen, krokodillen en nog veel meer beesten rond.
De krater van een dode vulkaan zorgt voor de ongewone setting van het Pilanesberg National Park. In de prehistorie was dit een kolkende vulkaan, maar nu is het groot stuwmeer met daaromheen drie groepen heuvels van gestolde lava. Dit is een van de grootste vulkanische complexen van de wereld! De vreemde rotsen en heuvels maken dit een uniek gebied. De heuvels van zo'n 3.000 meter hebben

Waterberg
In het noorden van Zuid Afrika, op 3 uur rijden van Johannesburg ligt Waterberg. Het is savannegebied, afgewisseld met bergen en rivieren. In Waterberg komen ook de Big five voor, maar daarnaast natuurlijk ook nog heel veel andere dieren. Ook Waterberg is malariavrij gebied. Waterberg is een uitgestrekt stuk natuur in de provincie Limpopo, dat is uitgeroepen tot een beschermd biosfeerreservaat door UNESCO. Dit gebied loopt 150 kilometer door van Thabazimbi in het zuidwesten tot de Lapalala rivier in het noordoosten. Het is hier zo mooi en het landschap is zo gevarieerd, dat Waterberg wel vaker het best bewaarde geheim van Zuid-Afrika wordt genoemd. Veel toeristen vinden hun weg naar Waterberg door het enorme aanbod aan flora en fauna. Ondanks het droge klimaat is dit een vrij groen stukje natuur met lange stukken bushvelden, savanne, en veel verschillende grassen, plantensoorten en lavendelstruiken. Meerdere rivieren doorkruisen het gebied en stromen dan over in de Limpopo-rivier. De rivierbeddingen hebben een groenere vegetatie en trekken ook andere diersoorten. Zo is de Lephalale-rivier is een geliefde plaats voor krokodillen en in sommige seizoenen ook voor nijlpaarden. Verder vind je hier vele kleine stroompjes en moerassen. De zandstenen bergen kunnen veel vocht opnemen en dienen zo als waterreservoir voor grondwater. Hieraan dankt het gebied ook zijn naam 'Waterberg'. Vooral de eerste bewoners van dit gebied, de San maakten hier gebruik van. Zij vestigden zich al tweeduizend jaar geleden in dit gebied. In de bergen kun je nog veel rotstekeningen vinden uit die tijd.

 

Excursies Zuid-Afrika met kinderen 


Pretoria – Soweto Fairtrade tour
Een van de grootste townships van Zuid Afrika is Sowetho en de plek waar o.a. Nelson Mandela en bisschop Desmond Tutu hebben gewoond. Deze tour laat je vele kanten van een township zien. Jullie bezoeken een aantal belangrijke gebouwen en projecten. Met de fiets verken je de kleinere wijken. Op deze manier voelen jullie de sfeer in een township goed aan. Onderweg leer je nog een paar woorden Tsotsi, de lokale taal van Soweto en brengt nog een bezoek bij een aantal mensen thuis. Onderweg eet je een typische Soweto lunch.

St. Lucia – Zulu Encouter
Tijdens deze dagtocht leer je de cultuur van de Zulu’s beter kennen. Met een gids gaan jullie op bezoek in een Zulu dorp, gelegen in een schitterend heuvellandschap, ook vallei van de 1.000 heuvels genoemd. Hier bezoeken jullie o.a. een medicijnman, een weeshuis, een kralenproject. Jullie kunnen luisteren naar de muziek van de Zulu’s en eten lunch bij een van de familie’s thuis.

St. Lucia – Sunset cruise
Aan het eind van de middag maken jullie een boottocht door het moerasgebied van St. Lucia. Jullie zien nijlpaarden, krokodillen en prachtige vogels.

St. Lucia – Hluhluwe-Umfolozi National Park
Een dag in dit prachtige wildpark. Samen met een gids op game drive in een van de mooiste wildparken van Zuid Afrika die met name bekend staat om zijn grote populatie neushoorns. Maar ook olifanten, leeuwen, giraffes en zebra’s komen hier voor.

Drakensbergen – Canopy Tour
In de bossen van de Drakensbergen gaan jullie van platform naar platform. Zoefend aan de kabels hebben jullie een prachtig uitzicht op de omgeving.

Lesotho – pony trekking
De pony is het vervoermiddel in de binnenlanden van Lesotho. Met de pony kom je op plekken waar je met de auto moeilijk komt. Jullie gaan een dag met pony’s en een gids op stad. De tocht gaat door valleien naar een prachtige waterval. Onderweg zien jullie ook nog een aantal eeuwenoude rotstekeningen van de Bushman.

Tsitsikamma – Canopy Tour
Een superleuke excursie in Zuid-Afrika met kinderen is de Camopy tour van Tsitsikamma. In het Tsitsikamma National zoef je 30 meter boven de grond van platform naar platform. De meeste platforms zijn in de enorme Outenique Yellowwood bomen. Het uitzicht is spectaculair en je ziet prachtige vogels. Een gids gaat mee om je het een en ander uit leggen over het natuurpark.

Knysna – Kayakken op zee
De baai van Knysna is een ideale plek voor watersporten. Samen met een gids verkennen jullie deze baai. Jullie komen langs mooie plekjes zoals Featherbed beach. Jullie zien veel vissen en af en toe komt een zeehond langs.

Hermanus – Boottocht walvissen spotten
Voor jullie aan boord gaan, krijgen jullie al een uitgebreide uitleg van een walvisdeskundige over deze geweldige dieren. Daarna gaan jullie aan boord om op zoek te gaan naar walvissen.

Kaapstad – Robben eiland
Net als de Tafelberg is Robbeneiland ook één van de bezienswaardigheden in Kaapstad die je eigenlijk niet mag overslaan tijdens je vakantie in Zuid-Afrika. Het is het eiland waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen zat. Met de boot vaar je in een half uur naar het eiland, onderweg heb je een prachtig uitzicht op Kaapstad en de tafelberg. Aangekomen op Robbeneiland stap je over op de bus, die je in ongeveer een uur over het hele eiland rijdt. Onderweg legt een gids je alles uit over de geschiedenis van het eiland, de bewoners, en alles wat zich op het eiland afgespeeld heeft en wat er zich nu nog afspeelt. Na de bustour kom je bij het grote cellencomplex op het eiland, waar je een rondleiding krijgt van een ex-gevangene van Robbeneiland. Daarbij kom je uiteraard ook langs cel 46664, de cel van Nelson Mandela. Verder kom je langs de groepscellen en de binnenplaats waar de gevangenen aan het werk werden gezet. In combinatie met de verhalen die de ex-gevangene je vertelt vormt dit een heel indrukwekkend geheel.

Kaapstad – bezoek Township
Samen met een gids bezoeken jullie Khayelitsha, een township volop in ontwikkeling. Jullie gaan een aantal projecten en nieuw opgerichte bedrijfjes bezoeken en maken kennis met de bewoners. Er wordt natuurlijk ook geproefd van de lokale hapjes en drankjes.

Kaapstad – stadstour (halve dag)
Kaapstad is een van de belangrijkste steden in Afrika en ook een bijzondere mooie stad. Samen met een gids bezoeken jullie het kasteel, district 6 en de Tafelberg.

Kaapstad – Kaap de Goede Hoop
Een dagtocht naar het zuidelijkste puntje van Afrika; kaap de Goede Hoop. Onderweg stoppen jullie meerdere keren o.a. bij Seal Island, Groot Constantie in de wijnregio, Cape Point en natuurlijk bij de pinguïns van Boulders Beach. Bij het leuke kustplaatsje Houtbay wordt nog een bezoekje gebracht aan een kunstproject met theezakjes!

Kaapstad – Bites & Bikes
Deze leuke fietstour combineert een fietstocht door de leukere wijken van Kaapstad met het proeven van typisch Zuid Afrikaanse hapjes. De tocht gaat o.a. langs de Victoria en Albert Waterkant, Atlas Spice Market en Green Point.

 

 offerte groot

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany.nl

instagram      facebook

 

GGTO logonieuw          websitelogovvkr          Logo Allianz Global Assistance3        logo trees for all kleinnieuw

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven