Maleisie3 31

Terug

Sabah en Sarawak - 23-daagse familiereis Borneo

Een geweldig avontuur is deze familiereis Borneo. Jullie beginnen in Kuching al goed met een bezoek aan de Orang-Oetans van Semenggoh en het ontdekken an het mooie Bako National Park. Avontuurlijk is ook een bezoek aan de longhouses van de Iban en het ontdekken van de grotten in Mulu N.P.
Op Sabah gaan jullie natuurlijk naar de Mount Kinabalu en Sepilok. Maar ook een verblijf in Bilit staat op het programma. Apen, vogels, mangroves en regenwoud, jullie komen het allemaal tegen. Op het einde wacht het strand om bij te komen van deze prachtige reis.

 

Dag 1 Vlucht Borneo
De familiereis naar Borneo gaat beginnen. Vandaag vliegen jullie vanaf Schiphol naar Kuching, de hoofdstad van Sarawak en een prima startpunt voor een rondreis op Borneo.

Dag 2 Aankomst Kuching
Aankomst op Borneo. De gids staat al te wachten bij aankomst en brengt jullie naar het hotel. De rest van de dag hebben jullie de tijd om bij te komen van de reis en alvast te wennen aan het klimaat en de stad. Kuching is de grootste stad van Sarawak en heeft ongeveer 350.000 inwoners en het wordt ook wel Cat City genoemd (stad van de katten). Het is een gezellige stad gelegen aan de zuidelijke oevers van de Sarawak rivie. De westerse invloed is niet te missen, want de stad was lange tijd de residentie van de "Witte Radja's van Sarawak". Kuching is gebouwd aan de oevers van rivier Sungai Sarawak. De levendige waterfront is een populaire ontmoetingsplaats van de stad met zijn eettentjes en terrasjes. Je kunt een bootje huren voor een tochtje over de rivier, Achter waterfront vind je gezellige straatjes leuke winkels. Bijzonder pittoresk is Jalan Carpenter, een smal bezig straatje met Chinese winkeltjes. Kuching heeft tevens een aantal kleurrijke Chinese tempels, die door de stad verspreid staan. De belangrijkste is de Tua Pek Kong uit 1876, daarmee tevens de oudste van de stad. Ook de Hong San tempel is een bezoekje waard. Verder zijn er een mooie hindoetempel, een Sikhtempel en verscheidene moskeeën en kathedralen. Het witte fort Margherita werd in 1879 gebouwd om de stad te beschermen tegen zeerovers. Het oudste museum in Maleisië is het Sarawak Museum; een goed begin voor wie de stad gaat bezichtigen. Een veelzijdige collectie toont je de Dayakcultuur en er wordt een beeld gegeven van de rijke flora en fauna van Sarawak.

Maleisie11 4   Maleisie11 5   Maleisie11 7

Dag 3 Semonggoh
Vandaag brengen jullie een bezoek aan het Semonggoh Wildlife Rehabilitation Center. Dit center, dat ongeveer 20 km buiten Kuching ligt is de opvangplaats voor zieke of ontheemde Orang Oetans. Daarnaast wonen er ook verschillende vogelsoorten, stekelvarkens en beren. Veel van deze dieren zijn gered uit gevangenschappen. Orang Oetans worden hier getraind om ze later weer uit te zetten in het wild.

Maleisie11 3   Maleisie11 9   Maleisie11 8

Dag 4 Bako National Park
In de ochtend verlaten jullie Kuching en rijden naar het vissersdorpje Bako. Vandaar gaan jullie met een boot langs de kust naar Bako National Park. Bako National Park is een van de kleinste en oudste parken van Sarawak. Het park bestaat uit zo'n 27 km² tropisch regenwoud, stranden, baaien en steile kliffen. De bijzonder gevarieerde flora zorgt ook voor een enorme verscheidenheid aan dieren maar staat met name bekend om de bijzondere neusapen die er leven. Ze leven hoog in de bomen en met hun grote, rode neus en dikke buik zijn ze zeer leuk om te zien. Door de lokale bevolking worden ze ook wel ‘Orang Belanda’ genoemd, wat Hollandse aap betekent. Daarnaast leven er ook nog herten, reeën, wilde zwijnen, eekhoorns, vliegende lemuren, honingberen, wilde katten, gibbons, makaken en meterslange varanen in het reservaat. Het park heeft meerdere ecosystemen variërend tussen strand, oerwoud, heide en mangrove. Er zijn vele makkelijke wandelroutes die door al die verschillende landschappen lopen. Onderweg kun je ook nog de insectenetende bekerplanten zien. Vergeet ook niet je badpak mee te nemen, je kan heerlijk zwemmen in een van de mooie baaitjes. Aan het eind van de dag gaan jullie terug naar Kuching.

Maleisie12 7   Maleisie12 5   Maleisie12 10

Dag 5 Batang Ai
Vandaag gaat jullie rondreis verder naar het gebied van de Iban, de voormalige koppensnellers die in de jungle in zogenaamde longhouses wonen. Jullie bezoeken hun in het nationale park Batang Ai. Het is een lange rit ernaar toe maar onderweg zijn er een aantal leuke stops. De reis gaat door een prachtig landschap van rijstvelden, plantages, bergen, rivieren en jungle. Aangekomen bij het park gaan jullie per boot verder naar jullie overnachtingsplaats. Deze nacht overnachten jullie bij de Iban thuis in een van de longhouses.

Maleisie13 4   Maleisie13 5    Maleisie13 6

Dag 6 Iban - Batang Ai

Een dag bij de Iban. Jullie leren veel over hun cultuur en leefgewoonten. De mannen zijn schitterend getatoeëerd en de vrouwen dragen kleurige jurken met kraaltjes en muntjes. Tijdens deze dag laten ze veel zien en help je ze mee met van alles zoals visnetten maken en manden maken. Voor de lunch gaan jullie op pad met de boot. Jullie varen met een van de bewoners naar een lekker strandje aan de rivier. Terwijl de lunch wordt klaargemaakt kunnen jullie even lekker zwemmen.

Maleisie13 11   Maleisie13 8   Maleisie13 7

Dag 7 Batang Ai - Kuching
Jullie verlaten het leefgebied van de Iban en gaan terug naar Kuching. Nog een laatste avond in Kuching, ga nog lekker een hapje eten aan de waterkant of in een van de gezellige restaurantjes.

Dag 8 Kuching - Mulu

Deze dag vliegen jullie van Kuching, via Miri naar Mulu. Bij aankomst in Mulu krijgen jullie een transfer naar het hotel. De komende dagen gaan jullie het Gunung Mulu Ntional Park ontdekken, een schitterend natuurgebied diep in de binnenlanden van Sarawak. In dit park ligt één van de grootste grottenstelsels ter wereld.

Dag 9 Mulu
Twee dagen om het fantastische park van Mulu te verkennen. Gunung Mulu is een van de grootste en mooiste parken van Maleisie. Het park is vooral bekend vanwege zijn enorme grotten en kalksteenrotsen. In de ochtend kunnen jullie zelf op pad gaan. Zo is er de mogelijkheid om een Canopy skywalk te doen. Het is een pad van maar liefst 480 meter long op 25 meter hoogte in de toppen van de bomen.
In de middag gaan jullie met een gids naar de Deer en Lang grotten. Via een pad door de jungle wandelen jullie ernaar toe. De Deer grot is meer dan 2.000 meter lang. De Lang grot is kleiner maar heeft veel kalksteenformaties. Beide grotten zijn prachtig en staan ook bekend om de grote groepen vleermuizen die er wonen. Aan het eind van de middag vliegen de miljoenen vleermuizen uit op zoek naar voedsel. Een spectaculair gezicht!

Maleisie14 9   Maleisie14 8   Maleisie14 3

Dag 10 Mulu
Nog een dag om dit schitterende park te ontdekken tijdens jullie vakantie op Borneo. Met een gids gaan jullie naar de Wind en Clearwater grotten. De Clearwater Cave strekt zich uit over een lengte van maar liefst 51 kilometer. Met een boot varen jullie de Melinau rivier af en onderweg bezoeken jullie nog een Longhouse markt. Voor lunch stoppen jullie op een leuke plek bij de rivier middenin de jungle. Terwijl de lunch klaar gemaakt wordt, kunnen jullie even lekker zwemmen.

Maleisie14 4   Maleisie14 11   Maleisie14 12

Dag 11 Mulu - Kota Kinabalu
Na het ontbijt krijgen jullie een transfer naar het vliegveld voor een vlucht naar Kota Kinabalu. Jullie familiereis gaat verder op het eiland Sabah. Kota Kinabalu is de hoofdstad van Sabah en is de toegangspoort tot de natuurgebieden van dit prachtige gedeelte van Maleisie. Het is een melting pot van allerlei culturen, in de stad kom je dit overal tegen, van tempels tot moskeeen en eettentjes.

Dag 12 Kota Kinabalu
Vandaag hebben jullie een hele dag in Kota Kinabalu. Jullie kunnen de stad gaan verkennen, naar de markt of gewoon lekker naar het strand. Het is ook mogelijk om met een bootje naar een van de eilanden voor de kust te gaan. Deze zijn onderdeel van het nationale park en je kunt er heerlijk snorkelen. In de avond kunnen jullie een van de vele eettentjes uitproberen.

Maleisie15 8   Maleisie15 9   Maleisie15 13

Dag 13 Mount Kinabalu
Er staat een bezoek aan de berg Kinabalu op het programma. De Kinabalu is de op een na hoogste berg van Zuid-Oost Azië. Je kunt de berg beklimmen, maar dat is een pittige tocht. In het nationale park bij de berg is ook veel te doen. De natuur is er schitterend en er zijn vele wandelingen uitgezet. Er zijn hot springs om te ontspannen en er is een canopy walk via een grote hangbrug door de toppen dan de bomen.

Maleisie15 10   Maleisie15 11   Maleisie15 3

Dag 14 Sandakan - Sepilok
Vandaag rijden jullie via Sandakan naar Sepilok. Sepilok is de plaats op Sabah waar Orang-Oetans worden opgevangen. Het opvangcentrum is opgericht met als doel wees geworden, gewonde of ontheemde Orang-oetans in het wild terug te plaatsen. De Orang-Oetans worden in Sepilok getraind, zodat zij weer terug kunnen naar het oerwoud. Het is heel mooi om te zien hoe de weesjes worden getraind.

Dag 15 Sepilok
Een hele dag in Sepilok. Dit is de kans om een Orang-Oetan te ontmoeten. Twee keer per dag is het voedertijd in het opvancentrum. Ga er naar toe en zie hoe hongerige apen op het eten afkomen. Het is een bijzondere ervaring om de apen te zien wandelen door de jungle of te zien slingeren aan de lianen bij één van de voederplatforms. In het reservaat in Sepilok zijn ook Sumatraanse neushoorns en olifanten te vinden.
Vlakbij het Rehabilitation Centre is ook een opvangcentrum voor neusapen en een centrum voor Aziatische beren. Breng een bezoek aan het Sun Bear Conservation Centre. In dit opvangcentrum kun je de kleinste beren ter wereld zien, de zonneberen. In dit opvangcentrum leven ongeveer 40 zonneberen die op jonge leeftijd voornamelijk gehouden werden als huisdier. Nu leven zij hier totdat zij weer klaar zijn om de jungle van Borneo in te gaan.

Maleisie16 2   Maleisie16 6   Maleisie16 7

Dag 16 Kinabatangan - Bilit
Aan het eind van de ochtend gaan jullie met de boot naar Bilit. Een 3-uur durende boottrip brengt jullie over de Kinabatangan, met 560 kilometer de langste rivier van Sabah, naar de Bilit Rainforest lodge. Onderweg komen jullie door een schitterende natuurlijke omgeving en zien jullie apen en vogels. De tocht gaat door mangroves en regenwoud en langs verschillende kleine dorpjes. Je ziet hoe de mensen hun leven rondom de rivier hebben opgebouwd. Na het eten kunnen jullie nog een boottocht in het donker maken om nachtdieren, waaronder krokodillen, te observeren.

Maleisie17 7   Maleisie17 9   Maleisie17 3

Dag 17 Bilit
In de ochtend kunnen jullie kiezen tussen een boottocht over de rivier of een wandeling door het regenwoud. Er is veel te zien in het regenwoud. Met een ervaren gids gaan jullie op zoek naar dieren en bijzondere planten die voorkomen in dit gebied. Je kunt hier neushoornvogels, langstaart makaken en neusapen tegenkomen. Door hun enorme rode neus hebben de neusapen als bijnaam 'Hollanders' gekregen. In dit gebied leven ook de pygmee Olifanten. In de middag staat er nog een boottocht op het programma.
Maleisie17 10   Maleisie17 6    Maleisie17 1

Dag 18 Bilit- Sandakan - Kota Kinabalu
Na het ontbijt gaan jullie met de boot terug naar Sandakan. In Sandakan wordt een bezoek gebracht aan een Boedhistische tempel, de markt en Sim-Sim waterdorp. In de middag vliegen jullie terug naar Kota Kinabalu.

Dag 19 Pulau Tigra
Na het ontbijt gaan jullie naar de haven voor de boot naar Pulau Tiga. Na een boottocht van ongeveer 40 minuten komen jullie aan op dit idylische, tropische eilandje voor een paar dagen aan het strand. Het eiland is één van de mooiste eilanden van de regio. Je kunt op Pulau Tiga vooral goed terecht voor mooie wandelingen of juist complete ontspanning. Ook voor duikers en snorkelaars is er op Pulau Tiga genoeg te zien.

Maleisie18 1   Maleisie18 2

Dag 20 - 21 Pulau Tigra
Twee dagen op jet bounty-eiland Pulau Tiga. Hier kom je helemaal tot rust en kun je heerlijk ontspannen aan het strand. De natuur op het eiland is onaangetast en een groot deel van het eiland is ingedeeld als nationaal park. Er komen op Pulau Tiga vooral veel bijzondere exotische vogels voor. Ook kun je op het eiland zogenaamde moddervulkanen bezoeken. Wie geen genoeg kan krijgen van de kleurrijke onderwaterwereld en de wuivende palmbomen kan ook een bezoek brengen aan het nabijgelegen Snake eiland, waar je op zoek kunt gaan naar zeeslangen of heerlijk kunt snorkelen.

Dag 22 Terugvlucht
Helaas komt jullie familiereis Borneo tot een einde. Vandaag verlaten jullie Pulau Tiga en gaan naar het vliegveld van Kota Kinabalu voor een vlucht, via Kuala Lumpur, naar Nederland.

Dag 23 Aankomst Amsterdam
Aankomst Nederland.

 offerte groot

 

 

 

Vliegreis
Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Kuala Lumpur in Maleisië. Soms met een overstap in Europa of eventueel rechtstreeks met KLM.

Binnenlands vervoer
In Maleisië maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers van en naar luchthavens en stations wordt meestal gedaan met minibusjes. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes. Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of tuktuks. Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad.

Kindvriendelijke hotels Maleisië en Borneo
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kindvriendelijke hotels in Maleisië en Borneo. Het zijn kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk. Tijdens de meeste overnachtingen wordt het ontbijt bij het hotel geserveerd.

Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur. Die zal jullie staan opwachten bij aankomst op een luchthaven. Op een langere rit zal de chauffeur tevens gids zijn en op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven.
 

Borneo b

Sabah en Sarawak 23-daagse familiereis Borneo

Dag 1: Amsterdam – Kuala Lumpur
Dag 2: Kuala Lumpur – Kuching
Dag 3: Semengohgg
Dag 4: Bako National Park
Dag 5: Kuching – Iban Longhouse
Dag 6: Iban Longhouse
Dag 7: Iban Longhouse – Kuching
Dag 8: Kuching – Miri – Mulu
Dag 9: Mulu
Dag 10: Mulu
Dag 11: Mulu – Kota Kinabalu
Dag 12: Mount Kinabalu
Dag 13: Kota Kinabalu – Sepilok
Dag 14: Sepilok
Dag 15: Sepilok – Bilit
Dag 16: Bilit
Dag 17: Bilit – Kota Kinabalu
Dag 18: Pulau Tiga
Dag 19: Pulau Tiga
Dag 20: Pulau Tiga
Dag 21: Pulau Tiga – Kota Kinabalu – KL
Dag 22: Aankomst Amsterdam

 

Reissom per persoon vanaf*:
Volwassenen: € 2749
Kinderen 2 tot 12 jaar: € 2695
Kinderen tot 2 jaar: € 100

Inbegrepen:

  • Vlucht Amsterdam – Kuching // Kota Kinabalu - Amsterdam v.v. incl. belastingen en toeslagen
  • Alle overnachtingen zoals vermeld in de rondreis in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt
  • Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
  • Vlucht Kuching – Mulu, Mulu – Kota Kinabalu en Sandakan - Kota Kinabalu

 

Niet inbegrepen:

  • Garantiefonds à  € 15 per boeking
  • Reisverzekeringen
  • Persoonlijke uitgaven en fooien
  • Drankjes en overige maaltijden
  • Overige excursies

 

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een offerte aan voor de juiste prijs.

 

offerte klein

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany

instagram   facebook

 

GGTO logo Blauw          websitelogo          Logo Allianz Global Assistance2

 © 2017 | Young Travel Company

Ga naar boven