Maleisie3 31new

Terug

Sabah en Sarawak - 23-daagse familiereis Borneo

Een geweldig avontuur is deze familiereis Borneo. Jullie beginnen in Kuching al goed met een bezoek aan de Orang-Oetans van Semenggoh en het ontdekken an het mooie Bako National Park. Avontuurlijk is ook een bezoek aan de longhouses van de Iban en het ontdekken van de grotten in Mulu N.P.
Op Sabah gaan jullie natuurlijk naar de Mount Kinabalu en Sepilok. Maar ook een verblijf in Bilit staat op het programma. Apen, vogels, mangroves en regenwoud, jullie komen het allemaal tegen. Op het einde wacht het strand om bij te komen van deze prachtige reis.

 


Dag 1 -2 Vlucht Borneo Maleisie11 4
De familiereis naar Borneo gaat beginnen. Vandaag vliegen jullie vanaf Schiphol naar de stad Kuching waar jullie de volgende dag aankomen. Kuching is de grootste stad van Sarawak, het wordt ook wel Cat City genoemd (stad van de katten). Het is een gezellige stad gelegen aan de zuidelijke oevers van de Sarawak rivier. Het heeft een levendige boulevard aan het water dat een populaire ontmoetingsplaats van de stad is, met vele eettentjes en terrasjes. Achter de boulevard vind je gezellige straatjes leuke winkels. Bijzonder pittoresk is Jalan Carpenter, een smal, druk straatje met Chinese winkeltjes. Kuching heeft tevens een aantal kleurrijke Chinese tempels, die door de stad verspreid staan. Het oudste museum in Maleisië is het Sarawak Museum; een goed begin voor wie de stad gaat bezichtigen.
 
Optionele excursies zie excursiepagina:
-Kayaktocht door de jungle
- boottocht Santubatong

Dag 3  Semonggoh Maleisie11 9Vandaag brengen jullie een bezoek aan het Semonggoh Wildlife Rehabilitation Center. Het ligt ongeveer 20 km buiten Kuching en is de opvangplaats voor zieke of ontheemde Orang Oetans. Daarnaast wonen er ook verschillende vogelsoorten, stekelvarkens en beren. Veel van deze dieren zijn gered uit gevangenschappen. Orang Oetans worden hier getraind om ze later weer uit te zetten in het wild.
 
  
 
 
 


Dag 4 Iban Longhouse - Batang Ai Maleisie13 7Vandaag gaat jullie rondreis verder naar het gebied van de Iban, de voormalige koppensnellers die in de jungle in zogenaamde longhouses wonen. Jullie bezoeken hun in het nationale park Batang Ai. Het is een lange rit ernaar toe maar onderweg zijn er een aantal leuke stops. De reis gaat door een prachtig landschap van rijstvelden, plantages, bergen, rivieren en jungle. Julie stoppen nog bij een markt om wat inkopen te doen. Aangekomen bij het park gaan jullie per boot verder naar jullie overnachtingsplaats. Deze nacht overnachten jullie bij de Iban thuis in een van de longhouses. Houd er rekening mee dat dit eenvoudig is.
  
 
      

Dag 5 Iban Longhouse - Batang Ai Maleisie13 6Een dag bij de Iban. Jullie leren veel over hun cultuur en leefgewoonten. De mannen zijn schitterend getatoeëerd en de vrouwen dragen kleurige jurken met kraaltjes en muntjes. Tijdens deze dag laten ze veel zien en help je ze mee met van alles zoals visnetten en manden maken. Samen met een van de dorpsbewoners gaan jullie te voet de jungle in voor een verkenningstocht. Ook een boottocht staat op het programma. Lunch wordt onderweg op een traditionele manier klaargemaakt in bamboestammen. Neem je zwemkleding mee, want er komt zeker een mogelijkheid om nog even te zwemmen.
  
 
 
 
Dag 6 Batang Ai - Kuching Maleisie11 11Jullie verlaten het leefgebied van de Iban en gaan terug naar Kuching. Nog een laatste avond in Kuching, ga nog lekker een hapje eten aan de waterkant of in een van de gezellige restaurantjes.
 
 
 
 
 
 
 

 

Dag 7 Bako National ParkMaleisie12 10In de ochtend verlaten jullie Kuching en rijden naar het vissersdorpje Bako. Vandaar gaan jullie met een boot langs de kust naar Bako National Park. Bako National Park is een van de kleinste en oudste parken van Sarawak. Het park bestaat uit tropisch regenwoud, stranden, baaien en steile kliffen. Er is een enorme verscheidenheid aan dieren, maar het staat met name bekend om de bijzondere neusapen die er leven. Ze leven hoog in de bomen en met hun grote, rode neus en dikke buik zijn ze zeer leuk om te zien. Door de lokale bevolking worden ze ook wel ‘Orang Belanda’ genoemd, wat Hollandse aap betekent. Daarnaast leven er ook nog herten, reeën, wilde zwijnen, eekhoorns, vliegende lemuren, honingberen, wilde katten, gibbons, makaken en meterslange varanen in het reservaat. Er zijn vele makkelijke wandelroutes die door al die verschillende landschappen lopen. Onderweg kun je ook nog de insectenetende bekerplanten zien. Vergeet ook niet je badpak mee te nemen, je kan heerlijk zwemmen in een van de mooie baaitjes. Aan het eind van de dag gaan jullie terug naar Kuching. 
  

Dag 8 Kuching - Mulu Maleisie14 11Deze dag vliegen jullie van Kuching, via Miri naar Mulu. Bij aankomst in Mulu krijgen jullie een transfer naar het hotel. De komende dagen gaan jullie het Gunung Mulu Ntional Park ontdekken, een schitterend natuurgebied diep in de binnenlanden van Sarawak. In dit park ligt één van de grootste grottenstelsels ter wereld.
 
 
 
 
 
  


Dag 9 en 10 Mulu Maleisie14 12
Twee dagen om het fantastische park van Mulu te verkennen. Gunung Mulu is een van de grootste en mooiste parken van Maleisië. Het park is vooral bekend vanwege zijn enorme grotten en kalksteenrotsen. In de ochtend kunnen jullie zelf op pad gaan. Zo is er de mogelijkheid om een Canopy skywalk te doen. Het is een pad van maar liefst 480 meter long op 25 meter hoogte in de toppen van de bomen.
In de middag gaan jullie met een gids naar de Deer en Lang grotten. Via een pad door de jungle wandelen jullie ernaar toe. De Deer grot is meer dan 2.000 meter lang. De Lang grot is kleiner maar heeft veel kalksteenformaties. Beide grotten zijn prachtig en staan ook bekend om de grote groepen vleermuizen die er wonen. Aan het eind van de middag vliegen de miljoenen vleermuizen uit op zoek naar voedsel. Een spectaculair gezicht!
De volgende dag nog een dag om dit schitterende park te ontdekken tijdens jullie reis op Borneo. Met een gids gaan jullie naar de Wind en Clearwater grotten. De Clearwater Cave strekt zich uit over een lengte van maar liefst 51 kilometer.

     
 
 
Kijk voor meer indrukken van een rondreis door Borneo op onze fotopagina
 
 
 
 

Dag 11 Mulu - Kota Kinabalu Maleisie15 9
Na het ontbijt krijgen jullie een transfer naar het vliegveld voor een vlucht naar Kota Kinabalu. Jullie familiereis gaat verder op het eiland Sabah. Kota Kinabalu is de hoofdstad van Sabah en is de toegangspoort tot de natuurgebieden van dit prachtige gedeelte van Maleisië. Het is een melting pot van allerlei culturen, in de stad kom je dit overal tegen, van tempels tot moskeeën en eettentjes.
     
 
 
  
  


Dag 12 Mount KinabaluMaleisie15 11
Er staat een bezoek aan de berg Kinabalu op het programma. De Kinabalu is de op een na hoogste berg van Zuid-Oost Azië. Je kunt de berg beklimmen, maar dat is een pittige tocht. In het nationale park bij de berg is ook veel te doen. De natuur is er schitterend en er zijn vele wandelingen uitgezet. Er zijn hot springs om te ontspannen en er is een canopy walk via een grote hangbrug door de toppen dan de bomen.
 
 
 
  

     

Dag 13 Sandakan - Sepilok Maleisie16 7
Vandaag rijden jullie via Sandakan naar Sepilok. Sepilok is de plaats op Sabah waar Orang-Oetans worden opgevangen. Het opvangcentrum is opgericht met als doel wees geworden, gewonde of ontheemde Orang-oetans in het wild terug te plaatsen. De Orang-Oetans worden in Sepilok getraind, zodat zij weer terug kunnen naar het oerwoud. Het is heel mooi om te zien hoe de weesjes worden getraind.
 
 
  
 
 


Dag 14 Sepilok Maleisie11 5
Een hele dag in Sepilok. Dit is de kans om een Orang-Oetan te ontmoeten. Twee keer per dag is het voedertijd in het opvancentrum. Ga er naar toe en zie hoe hongerige apen op het eten afkomen. Het is een bijzondere ervaring om de apen te zien wandelen door de jungle of te zien slingeren aan de lianen bij één van de voederplatforms. In het reservaat in Sepilok zijn ook Sumatraanse neushoorns en olifanten te vinden.
Vlakbij het Rehabilitation Centre is ook een opvangcentrum voor neusapen en een centrum voor Aziatische beren. Breng een bezoek aan het Sun Bear Conservation Centre. In dit opvangcentrum kun je de kleinste beren ter wereld zien, de zonneberen. In dit opvangcentrum leven ongeveer 40 zonneberen die op jonge leeftijd voornamelijk gehouden werden als huisdier. Nu leven zij hier totdat zij weer klaar zijn om de jungle van Borneo in te gaan.
       

Dag 15 Kinabatangan Rivier - Bilit Maleisie17 5Aan het eind van de ochtend gaan jullie met de boot naar Bilit. Een 3-uur durende boottrip brengt jullie over de Kinabatangan, met 560 kilometer de langste rivier van Sabah, naar de Bilit Rainforest lodge. Onderweg komen jullie door een schitterende natuurlijke omgeving en zien jullie apen en vogels. De tocht gaat door mangroves en regenwoud en langs verschillende kleine dorpjes. Je ziet hoe de mensen hun leven rondom de rivier hebben opgebouwd. Na het eten kunnen jullie nog een boottocht in het donker maken om nachtdieren, waaronder krokodillen, te observeren.
  
 
  


Dag 16 Kinabatangan rivier - Bilit Maleisie17 2
Vroeg in de ochtend staat er al een wandeling op het programma om wild te spotten. Na wat gegeten te hebben staat er nog een excursie op het programma. Afhankelijk van het weer wordt het een boottocht over de rivier of een wandeling door het regenwoud. Er is veel te zien in het regenwoud. Met een ervaren gids gaan jullie op zoek naar dieren en bijzondere planten die voorkomen in dit gebied. Je kunt hier neushoornvogels, langstaart makaken en neusapen tegenkomen. Door hun enorme rode neus hebben de neusapen als bijnaam 'Hollanders' gekregen. In dit gebied leven ook de pygmee Olifanten. In de middag staat er nog een boottocht op het programma.  
   

 
 

Dag 17 Bilit - Sandakan - Kota KinabaluMaleisie17 8
Na het ontbijt gaan jullie met de boot terug naar Sandakan. In Sandakan wordt een bezoek gebracht aan een Boedhistische tempel, de markt en Sim-Sim waterdorp. In de middag vliegen jullie terug naar Kota Kinabalu naar een fijn strandhotel.
 

  
 
 
 
 


Dag 18 – 21 Strand Maleisie18 2
Tijd voor het strand  en ontspanning. Jullie kunnen kiezen voor een strandhotel net buiten Kota Kinabalu of ga met een boot naar een van de eilanden zoals bijv. Pulau Gaya . Al deze tropisch paradijsjes zijn omringd door koraalriffen en prachtige stranden. Geniet van de zon, de zee en de onderwaterwereld. 

Optionele excursies zie excursiepagina:
- Ontdek Mt. Kinabalu
- Ga raften op de Temparuli river
 
Dag 22 Terugvlucht
Helaas komt jullie familiereis Borneo tot een einde. Vandaag gaan jullie naar het vliegveld van Kota Kinabalu voor een vlucht, via Kuala Lumpur, naar Nederland.

Dag 23 Aankomst Amsterdam
Aankomst Nederland.

• Jullie kunnen ook kiezen voor een strandverblijf op een van de eilanden voor de kust van Sabah of het vaste land van Maleisië
 

offerte groot

 

 

 

 

excursies

prakinfo

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug

Borneo b

Sabah en Sarawak 23-daagse familiereis Borneo

Reisroute:

Dag 1: Amsterdam – Kuala Lumpur
Dag 2: Kuala Lumpur – Kuching
Dag 3: Semengohgg
Dag 4: Kuching – Iban Longhouse
Dag 5: Iban Longhouse
Dag 6: Iban Longhouse – Kuching
Dag 7: Bako National Park
Dag 8: Kuching – Miri – Mulu
Dag 9: Mulu
Dag 10: Mulu
Dag 11: Mulu – Kota Kinabalu
Dag 12: Mount Kinabalu
Dag 13: Kota Kinabalu – Sepilok
Dag 14: Sepilok
Dag 15: Sepilok – Bilit
Dag 16: Bilit
Dag 17: Bilit – Kota Kinabalu
Dag 18-21: Strand
Dag 22: Strand – Kota Kinabalu – KL
Dag 23: Aankomst Amsterdam

• Je kunt ook kiezen voor een strandverblijf op een van de eilanden voor de kust van Sabah of het vaste land van Maleisië

Reissom per persoon vanaf*:
Volwassenen: € 2,750
Kinderen 2 tot 12 jaar: € 2.750
Kinderen tot 2 jaar: € 100


Inbegrepen:
• Vlucht Amsterdam – Kuching // Kota Kinabalu - Amsterdam v.v. incl. belastingen en toeslagen
• Alle overnachtingen in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt
• Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
• Vlucht Kuching – Mulu, Mulu – Kota Kinabalu en Sandakan - Kota Kinabalu
• Verblijf Iban Longhouse incl. alle activiteiten en maaltijden
• Verblijf Bilit incl. excursies en maaltijden
• Verblijf Mulu incl. excursies
• Excursies vanuit Kuching

 

 

Niet inbegrepen:
• Garantiefonds à  € 15 per boeking
• Reisverzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Overige excursies
  

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

 

offerte klein 1


Vliegreis
Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Kuala Lumpur in Maleisië. Soms met een overstap of eventueel rechtstreeks met KLM. Het is ook mogelijk om van een andere luchthaven te vertrekken. Bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel.

Binnenlands vervoer
In Maleisië maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers van en naar luchthavens en stations wordt meestal gedaan met minibusjes. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes. Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of tuktuks. Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad.
Op het vaste land van Maleisië kun je prima rondreizen maken met een huurauto. De wegen zijn goed en buiten de steden is het rustig op de weg. Wij zorgen ervoor dat de huurauto goed verzekerd is zodat jullie zonder problemen de weg op kunnen. Alle rondreizen zijn gebaseerd op autohuur met een Toyota Innova of gelijkwaardig; een auto met ruime kofferbak en airconditioning. Wilt je graag een wat luxere uitvoering, dan is het geen probleem om een upgrade te krijgen. De tarieven hiervoor zijn op aanvraag. Bij de autohuur zijn alle verzekeringen tegen diefstal en schade inbegrepen. Ook een inzittende verzekering wordt afgesloten.

Kindvriendelijke hotels Maleisië en Borneo
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kindvriendelijke hotels in Maleisië en Borneo. Het zijn kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk.

Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur. Die zal jullie staan opwachten bij aankomst op een luchthaven. Op een langere rit zal de chauffeur tevens gids zijn en op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven.

 

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany.nl

instagram      facebook

 

GGTO logonieuw          websitelogovvkr          Logo Allianz Global Assistance3        logo trees for all kleinnieuw

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven