Indonesie

Terug

Java en Bali - 17-daagse familiereis Indonesië

Een korte familiereis Indonesië om de eilanden Java en Bali te leren kennen. Met natuurlijk een bezoek aan de Borobodur en de Bromo-vulkaan. Op Bali gaan jullie natuurlijk lekker ontspannen op het strand. Maar daarnaast gaan jullie natuurlijk ook naar het gezellige stadje Ubud en kunnen jullie dolfijnen spotten in het noorden van Bali.

Dag 1 Vlucht naar Indonesië
Vandaag stappen jullie in het vliegtuig voor de familiereis Indonesië. Jullie vliegen op Yogyakarta op het eiland Java.

Dag 2 Aankomst Yogyakarta
Bij aankomst in Yogyakarta staat de gids al te wachten om jullie naar het hotel te brengen. Yogyakarta staat ook wel bekend als het centrum van cultuur op Java. Het is een leuke stad met vriendelijke mensen die je hartelijk begroeten. Ga met een becak (fietstaxi) de stad door en bezoek het waterpaleis, de Kraton Yogya (voormalig paleis van de sultan) en neem een kijkje in een werkplaats voor wajangpoppen. Slenter door straatjes en bezoek marktjes. De lange winkelstraat Jalan Malioboro en de markt zijn een waar mekka voor winkelliefhebbers. De keuze aan moderne en traditionele batik, zilver, leer en allerlei andere handwerkproducten is enorm en in de talloze ateliers kun je kijken hoe de producten gemaakt worden. 's Avonds kun je een bezoek brengen aan één van de traditionele muziek- en dansvoorstellingen zoals het prachtige Ramayanaballet. In Yogya valt zoveel te beleven!

Indonesie 4 4    Indonesie 4 11   Indonesie 4 1

Dag 3 Borobodur
Vandaag bezoeken jullie een van de wereldwonderen: de Borobodur. De Borobodur is een van de grootste Boeddhistische heiligdommen van de wereld en stamt uit de 9e eeuw. Het is gebouwd op 9 plateaus met maar liefst 15.000 verschillende afbeeldingen en 400 stupa’s. Als je het lukt om een van de Boeddha beelden aan te raken die in de stupa’s zitten mag je een wens doen! Jullie kunnen zelf op verkenningstocht gaan door te dwalen tussen de smalle trappetjes. Het uitzicht aan de top is schitterend.
Op de terugweg stoppen jullie in het plaatsje Candirejo, een typisch Javaans dorp. Met een lokale gids maken jullie een wandeling en komen zo meer te weten over de lokale gebruiken en tradities. Ook eten jullie iets thuis bij een van de dorpsbewoners. Het is allemaal onderdeel van een duurzaam toerisme project wat de bewoners zelf hebben opgezet.

Indonesie 4 10    Indonesie 4 2    Indonesie 4 12

Dag 4 Prambanan
Op naar Prambanan, een Hindoeïstisch tempel complex uit de 9e eeuw. Samen met een lokale gids bekijken jullie dit wonderschone complex bestaande uit 224 tempels opgedragen aan de goden Brahma, Shiva en Vishnu. Ook de Prambanan staat op de werelderfgoed lijst.
Samen met de gids brengen jullie ook nog een bezoek aan het paleis van de Sultan en het waterpaleis in Yogyakarta.

Indonesie 4 7    Indonesie 4 6    Indonesie 4 3

Dag 5 Trein Malang
Met de trein reizen jullie verder naar het Oosten van Java. Een 8-uur durende treinrit brengt jullie van Yogya naar Malang. Onderweg is er veel te zien, groene rijstvelden, plantages, kleine dorpjes en steden. Malang is een oud-koloniale stad met Europese sfeer. Het ligt iets hoger waardoor het ’s avonds aangenaam koel is. Het is een studentenstad met een klein, aangenaam centrum waar je ’s avonds op het centrale plein heerlijke eetstalletjes aantreft.

Dag 6 Malang - Bromo vulkaan
In de ochtend hebben jullie nog tijd om Malang te bekijken. Malang is een oude, koloniale stad. Nog steeds zijn er veel gebouwen uit de koloniale tijd. Aangezien Malang niet zo groot is, kun je gewoon te voet of met een becak de stad doorkruisen. Breng ook een bezoekje aan Toko Oen. Toko Oen werd in 1922 opgericht door de familie Oen en heeft Nederlandse en Indonesische gerechten gecombineerd. Toko Oen is bekend in heel Indonesië. Het is ook leuk om te kijken op de vogeltjesmarkt. Het is een levendige markt met veel kwetterende vogeltjes en mannen die onderhandelen.
In de middag rijden jullie richting de Bromo vulkaan. Onderweg kun je nog stoppen bij de theetuinen van Wonosari en een theefabriek bezoeken. Jullie overnachten aan de rand van de krater.

Dag 7 Bromo vulkaan
Vroeg in de ochtend staan jullie op om naar de Bromo vulkaan te gaan. Met een jeep gaan jullie naar het uitzichtspunt om de zon te zien opkomen boven de vulkaan. Daarna volgt er een wandeling om de krater te bekijken. In het ochtendlicht lijkt het wel een maanlandschap en zien jullie vuur en rook uit de krater komen.
Daarna gaat de reis verder naar Kalibaru. Het is een lange rit, maar aan het eind wacht een prettig hotel met zwembad, prachtig gelegen tussen de vele plantages. Oost Java wordt gekenmerkt door de vele plantages met cacao, tabak, peper, suikerriet, kruidnagel en kaneel.

Indonesie 5    Indonesie 7    Indonesie 4 8

Dag 8 Kalibaru
Met een lokale gids bezoeken jullie vandaag een kruidentuin waarbij je veel uitleg krijgt over de verbouw en groei van alle kruiden die hier voorkomen. Daarna volgt een wandeling door het dorp om kennis te maken met de manier van leven en gewoontes van de mensen die hier wonen. Je bezoekt ook nog een huis waar ze zelf bruine suiker verwerken.

Dag 9 Ferry Bali
Vandaag verlaten jullie Java om de reis verder te vervolgen op Bali. Met de boot maken jullie de oversteek naar het schitterende eiland Bali. De eerste plaats die jullie hier aan doen is Lovina. Lovina is een leuke badplaats aan de noordkust van Bali. Het strand is hier zwart, omdat het vulkaanzand is.

Indonesie 10 1   Indonesie 10 3    Indonesie 10 2

Dag 10 Lovina
Een vrije dag in Lovina. Geniet van het strand en de zee. Ga lekker met een bootje het water op om dolfijnen te spotten of ga mee op een snorkeltour.

Dag 11 Lovina - Ubud
Van de kust gaan jullie naar de culturele hoofdstad van het eiland, Ubud. Het is het centrum van de handwerklieden en dansers. Onderweg naar Ubud komen jullie door het hart van Bali. De tocht voert door de bergen langs de Git Git waterval en de Ulundanu tempel. Deze tempel is schitterend gelegen in het meer van Bratan. Het meer van Bratan is een bergmeer op 1250 meter hoogte en is een uitgedoofde krater. Onderweg kunnen jullie ook nog stoppen bij de botanische tuinen van Bedugul. Hier kun je wandelen maar het leukste is om hier een Treetop parcours te doen. Via hangbruggen, kabelbanen volgen jullie een route door de boomtoppen.

Indonesie 10 9    Indonesie 10 6    Indonesie 10 5

Dag 12 Ubud
Vandaag een dag om Ubud en haar prachtige omgeving te bekijken. In Ubud zelf is het heerlijk rondstruinen op de markt en de vele winkeltjes. Maar de omgeving van Ubud is echt de moeite waard. Het is omgeven door een idyllisch landschap van regenwoud en rijstvelden afgewisseld met Hindoeïstische tempels. Je kunt dit samen met een gids bezoeken of zelf met de kinderen de fiets pakken en op ontdekkingstocht gaan.

Indonesie 11 1   Indonesie 11 9   Indonesie 11 8

Dag 13 Ubud
De ochtend brengen jullie nog door in Ubud. Er is de mogelijkheid om een kookles te volgen. Samen met de kok gaan jullie naar de lokale markt om ingrediënten te kopen. Hij zal uitleg geven over de verschillende groenten en kruiden. Samen bezoeken jullie ook een huis buiten Ubud om uitleg te krijgen over de verbouw van rijst en andere groenten. Daarna gaat er gekookt worden, samen leren jullie een heerlijk Balinees gerecht te koken.
Aan het eind van de dag verlaten jullie Ubud en gaan naar het zuiden, de badplaats Sanur. Het is aangenaam op het strand, dat ook plaats biedt aan gekleurde vissersbootjes, en gezellig in het plaatsje met zijn vele winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Wil je het bruisende toeristenleven eens meemaken? Het beroemde Kuta beach ligt om de hoek!

Indonesie 11 7    Indonesie 11 4    Indonesie 11 5

Dag 14 en 15 Sanur
Twee dagen om te genieten van het strand in Sanur. Nog even de laatste souvenirs en nog een laatste keer heerlijk proeven van al het lekkers dat de Indonesische keuken te bieden heeft.

Indonesie 12 1   Indonesie 11 6   Indonesie 12 4

Dag 16 Terugvlucht
De laatste vakantiedag van jullie familiereis Indonesië. Vanuit Sanur rijden jullie naar de internationale luchthaven van Bali voor de vlucht naar Amsterdam.

Dag 17 Aankomst Amsterdam
Aankomst Amsterdam.

 

offertegroot

 

Vliegreis
Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Indonesië. Soms met een overstap in Europa of eventueel rechtstreeks met KLM. Het is ook mogelijk om vanaf een andere luchthaven te vliegen i.p.v. Amsterdam. Bijvoorbeeld vanaf Düsseldorf of Brussel.

Binnenlands vervoer
In Indonesië maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers van en naar luchthavens en stations wordt meestal gedaan met minibusjes. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes. De lange trajecten op Sumatra worden ook gedaan met een minibusje.
Van Sumatra naar Java wordt er gevlogen met een binnenlandse vlucht. In Indonesië zijn meerdere binnenlandse luchtvaartmaatschappijen. De lokale agent zal de reservering maken en zal de vlucht uitzoeken die het beste in het reisschema past.
Op Java zal het traject van Yogyakarta naar Malang met de trein worden afgelegd in de executive Class. Overige trajecten op Java en Bali worden met minibus afgelegd. Tussen Java en Bali en tussen Bali en Lombok zal de oversteek gaan per ferry. Naar de Gilli Eilanden zal met kleinere boten gevaren worden.
Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of becaks (fietstaxi’s). Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad. Op veel plaatsen is het ook mogelijk om de fiets te pakken en zo de omgeving te verkennen. Een leuke manier van ontdekken, op deze manier is het ook makkelijk om in contact te komen met de lokale bevolking.

Kindvriendelijke hotels Indonesië
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kindvriendelijke hotels in Indonesië. In kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk. In enkele eenvoudige accommodaties, zoals een homestay kan het zijn dat de badkamer gedeeld moet worden.

Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur. Die zal jullie staan opwachten bij aankomst op een luchthaven. Op een langere rit zal de chauffeur tevens gids zijn en op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven.

 

JavaBali kort b

Java en Bali - 17-daagse familiereis Indonesië

Dag 1: Amsterdam – Yogyakarta
Dag 2: Aankomst Yogyakarta
Dag 3: Yogyakarta / Borobodur
Dag 4: Yogyakarta
Dag 5: Yogyakarta – Malang
Dag 6: Malang / Bromo
Dag 7: Malang – Kalibaru
Dag 8: Kalibaru
Dag 9: Kalibaru – Lovina
Dag 10: Lovina
Dag 11: Lovina – Ubud
Dag 12: Ubud
Dag 13: Ubud – Sanur
Dag 14: Sanur
Dag 15: Sanur
Dag 16: Sanur – Amsterdam
Dag 17: Aankomst Amsterdam


Reissom per persoon vanaf*:
Volwassenen: € 1695
Kinderen 2 tot 12 jaar: € 1549
Kinderen tot 2 jaar: € 100

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam – Yogyakarta // Denpasar – Amsterdam incl. belastingen en toeslagen
 • Alle overnachtingen zoals vermeld in de rondreis in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt
 • Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
 • Trein van Yogyakarta naar  Malang in de Executive Class
 • Boot Java - Bali
 • Engelssprekende gids tijdens tours 
 • Excursies zoals vermeld in het programma

Niet inbegrepen:

 • Garantiefonds à  € 15 per boeking
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Overige excursies

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een offerte aan voor de juiste prijs.

 

offerteklein

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany

instagram   facebook

 

GGTO logo Blauw          websitelogo          Logo Allianz Global Assistance2

 © 2017 | Young Travel Company

Ga naar boven