Maleisie4 2

Terug

Metropool, jungle en strand - 16-daagse familiereis Maleisië

Tijdens deze familiereis Maleisië ontdekken jullie dit mooie gedeelte van dit prachtige land per huurauto. Jullie gaan naar de waanzinnige metropool Kuala Lumpur. Bezoek de Petronas Twin Tower en dwaal door China Town. Met de huurauto gaan jullie naar het Taman Negara National Park, een van de oudste oerwouden. Wandelen tussen de theeplantages en het oude Malakka staan ook op het programma. Uiteindelijk is het lekker ontspannen op het strand.

 

Dag 1 Vliegreis Maleisië Maleisie2 38
De familiereis naar Maleisië gaat beginnen. Vandaag vliegen jullie vanaf Amsterdam naar Kuala Lumpur, waar jullie de volgende dag aankomen.

Dag 2 Aankomst Kuala Lumpur
Aankomst op het vliegveld van Kuala Lumpur. Jullie chauffeur staat al te wachten om jullie naar het hotel in de plaats Melaka te brengen. Melaka ligt op twee uur rijden vanaf het vliegveld. Melaka is een kleine, koloniale stad waar een ontspannen sfeer heerst en waar jullie rustig kunnen bijkomen van de lange vlucht. Het was in vroeger tijden een belangrijke stad als doorvoerhaven van Azië naar Europa. Het is lange tijd in handen geweest van zowel Portugezen als Nederlanders en veel gebouwen in het centrum herinneren nog aan die tijd.

Dag 3 Ontdek MelakaMaleisie2 30
Een dag om Melaka te gaan verkennen. Het koloniale centrum ligt om 'the Dutch Square' heen. Hier vind je onder ander het Stadhuys en de rode kerk. Bij deze kerk staan vele fietstaxi’s, neem er gerust eentje en laat je rondfietsen door het stadje.  Wandel ook door Heerenstreet en Jonkerstreet, waar koloniale gebouwen, tempels, winkeltjes en restaurantjes elkaar afwisselen. Het leukste stukje van Melaka is Chinatown, dat sinds 2008 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Met smalle straatjes vol oude koopmanshuizen, rode lampionnetjes aan de daken en gezellige terrasjes, is het vooral een leuke plek om rond te wandelen. Er zijn een aantal mooie Chinese tempels waar je een kijkje kunt nemen. .Maak ook een boottocht door de wateren van Melaka. Het is een leuke manier om de stad ook eens van een andere kant te zien en je maakt meteen kennis met een ander aspect van Melaka, namelijk de kunst. Een aantal huizen is prachtig beschilderd met verschillende afbeeldingen.

  Optionele excursies, zie excursiepagina:
- Fietstour door de omgeving van Melaka

 

Dag 4 Kuala LumpurMaleisie1 52
Jullie verlaten Melaka en krijgen een transfer naar de miljoenenstad Kuala Lumpur. In Kuala Lumpur kun je duidelijk zien wat een smeltkroes Maleisië eigenlijk is. Er zijn moderne shoppingmalls, de enorme Petronella Twin Towers, koloniale gebouwen, maar ook de Chinese wijk waar de avondmarkt wordt afgewisseld met Chinese en Hindoestaanse tempels. Er is enorm veel te doen en te zien in Kuala Lumpur. Verken vanmiddag alvast de omgeving van jullie hotel.

   

  

Dag 5 Kuala LumpurMaleisie1 12
Een dag om Kuala Lumpur te verkennen. Hét herkenningspunt van Kuala Lumpur zijn natuurlijk de Petronella Twin Towers. Deze twee identieke torens van wel 452 meter hoog zijn halverwege met elkaar verbonden door middel van een brug. Je hebt dan van 171 meter hoogte een spectaculair uitzicht. Vlakbij de torens ligt een leuk park en kun je de torens van alle kanten te bekijken. Daarnaast ligt een modern winkelcentrum waar ook een mooi zeeaquarium is.
Het authentieke Maleisië vind je terug in Chinatown. In deze kleurrijke wijk heeft de Chinese bevolking zich door de jaren heen gevestigd, en dat is zeker terug te zien in het straatbeeld. Je vindt in dit deel van de stad bijvoorbeeld veel tempels en Chinese bouwwerken, zoals de enorme Chinese toegangspoort aan het begin van hoofdstraat Petaling Street. Petaling Street is de overdekte hoofdstraat van Chinatown en staat elke dag vol met marktkraampjes. Koop er voor een prikkie modeaccessoires, souvenirtjes en (namaak) elektronica, of vul er je maag met een snelle hap. Je vindt hier talloze karretjes met eten en restaurantjes waar lokale gerechten worden geserveerd.

      

Dag 6 Kuala Lumpur, optionele excursiesMaleisie1 56
Vandaag nog een dag om deze waanzinnige stad te ontdekken. Een leuke manier om dit te doen is op de fiets, Samen met een gids zien jullie de oude wijken enkele bezienswaardigheden en leren de stad op een andere manier kennen. 
Een ander leuk uitstapje is naar de Batu Caves. Deze grotten bevinden zich in enorme kalkstenen rotspartijen en zijn een heilige plaats voor Hindoes. Toch zijn de grotten ook voor niet-hindoes een uitje waard. Bij aankomst worden jullie welkom geheten door de oorlogsgod Murugan, een indrukwekkend gouden standbeeld van 42 meter hoog, en nadat je de 272 traptreden hebt beklommen kom je uit bij de ingang van de grotten. De grootste grot is de Cathedral Cave, waar jullie een groot aantal altaren kunnen bekijken, maar vergeet ook zeker niet de omgeving te bestuderen. Met zijn apen en kalkstenen rotsen is het een fotogeniek plekje.
Heb je nog puf, dan kun je 's avonds nog naar Selangor om met een bootje tussen vuurvliegjes te varen.

Optionele excursies, zie excursiepagina:
- Batu Caves
- Batu Caves & vuurvliegjes van Selangor
- Fietstocht door Kuala Lumpur

Dag 7 Taman Negara Maleisie3 31
De reis gaat verder richting het noorden van Maleisië. Jullie verlaten Kuala Lumpur om naar het nationale park Taman Negara te gaan. Onderweg kunnen jullie een stop bij Kuala Gandah maken, een olifantenopvanghuis. Olifanten die te dicht bij de dorpen komen door hun steeds kleiner wordende leefomgeving worden hier opgevangen en verzorgd. Zijn ze weer op krachten, dan worden ze in een onbewoond gebied weer uitgezet. Jullie komen hier veel te weten over de olifant, bijvoorbeeld ook hoe ze gevoerd en gewassen worden. In de loop van de middag komen jullie aan in Taman Negara, het oudste regenwoud ter wereld.

 

 

Kijk voor meer indrukken van een rondreis door Maleisië op onze fotopagina

 

Dag 8 en 9 Taman NegaraMaleisie3 32
Twee dagen om te genieten van het prachtige, indrukwekkende Taman Negara. Dit park is maar liefst 130 miljoen jaar oud en 4.000 vierkante kilometer groot. In de uitgestrekte, vochtige jungle maken jullie onvergetelijk mooie tochten over het water en door het oerwoud. Een bezoek aan Maleisië is simpelweg niet compleet zonder een kijkje te hebben genomen in dit prachtige, oeroude regenwoud. Je kunt het park op allerlei manieren verkennen. Wij reserveren voor onze klanten een canopy tour. Op een hoogte van 45 meter loop je over een lange hangbrug door de toppen van de bomen. Hij is maar liefst 500 meter lang en daarmee de langste canopy walk ter wereld. Daarnaast staat er nog een boottocht op het programma en bezoek je een aantal dorpjes. Je krijgt uitleg over hun levenswijze en tradities. Ook leer je hoe zij jagen met een blaaspijp. De tocht over de rivier is al fantastisch, je vaart door de dichte jungle langs stroomversnellingen. Vergeet je zwemkleding niet!
Op een van de avonden tijdens je verblijf in Taman Negara gaan jullie een spannende 'nachtsafari' maken onder leiding van een lokale gids. Tussen de bladeren ritselen kleine insecten zoals duizendpoten, en andere dieren als salamanders, aapjes, vogels, herten en wilde zwijnen.

      

Dag 10 Cameron Highlands Maleisie4 20
De reis gaat weer verder en jullie ruilen het regenwoud in voor de hooglanden van Maleisië, waar jullie naar toe gaan met eigen huurauto. Op zo'n 1500 meter boven de zeespiegel is dit één van de meest vruchtbare stukken landbouwgrond van Maleisië: de Cameron Highlands. Een golvend stuk land met heuvels vol groene thee, sprookjesachtige bossen en bijzondere uitkijkpunten.
Het klimaat hier in de bergen is bijzonder geschikt voor de verbouw van thee en bloemen. Het is hier dan ook koeler dan in de rest van Maleisië, een fijne afwisseling met de drukte van de stad en de warmte van de jungle.

 

Dag 11 Cameron HighlandsMaleisie4 11
Een dagje om rond te kijken in de Cameron Highlands. Het is leuk om een theeplantage te bezoeken en rond te kijken in de fabrieken om te zien wat er met de thee gebeurt nadat het geplukt is en voordat het bij ons in de winkels terecht komt.
Het is ook een heerlijk wandelgebied met tochten langs watervallen en uitzichtpunten. Samen met een gids kunnen jullie gaan wandelen in Mossy Forrest en Mount Brinchang beklimmen vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de highlands. Het is ook leuk om een bezoekje te brengen aan de Butterflyfarm. Niet alleen vliegen hier vele vlinders om je heen, ze hebben er ook veel andere insecten die voor kinderen erg interessant zijn om te zien en aan te raken.

 Optionele excursies zie excursiepagina:
- Bezoek aan theefabriek en vlinderboerderij
- Hike naar Mossy Forrest en Gunung Brinchang

      

Dag 12 Cameron Highlands - PenangIMG 2590
Vanuit Cameron Highlands rijden jullie met de huurauto naar Penang. Jullie kunnen onderweg nog stoppen bij Bukit Merah. Naast een pretpark hebben ze hier ook een opvang voor Orang Oetangs. Je kunt hier een kijkje nemen en zien wat ze doen om deze beesten weer fit te krijgen om ze weer in het wild uit te zetten. Jullie komen ook langs de plaats Ipoh. In de omgeving van Ipoh zijn vele prachtige, boeddhistische tempels te vinden. Sommigen liggen dicht langs de weg, het is leuk om er even te stoppen en een kijkje te nemen. Ipoh is ook de plaats waar jullie eventueel kunnen raften. In dat geval reserveren wij een nachtje in Ipoh voor jullie.

      

Dag 13 en 14 Penang Maleisie5 4
Twee dagen om het eiland Penang te verkennen. Penang is een sfeervol eiland met een rijke cultuur, lekker eten en leuke stranden om te ontspannen of een duik in de zee te nemen. De hoofdstad Georgetown is levendig vol met karakteristieke kleine handelshuisjes en gezellige straatjes. Het eten is er heerlijk, overal zijn eettentjes en kleine straatmarktjes. Jullie moeten zeker een kijkje gaan nemen bij de Kek si Lok tempel. Bij deze boedhhistische tempel kijk je je ogen uit, het is een wirwar van gebouwen en stijlen, wat het een enorm kleurrijk geheel maakt. Je kan ook met een kabelbaantje naar Penang Hill, vanwaar je een prachtig uitzicht over het eiland hebt. Maar je kan natuurlijk ook heerlijk een dagje relaxen op een van de stranden van Penang!

Optionele excursies, zie excursiepagina:
- Fietstocht door Georgetown
- Kookworkshop  

   

Dag 15 Terugvlucht Maleisie6 4
Alweer de laatste vakantiedag van jullie familiereis in Maleisië. Jullie rijden terug naar de luchthaven van Kuala Lumpur vanwaar jullie terugvliegen naar Amsterdam.

Dag 16 Aankomst Amsterdam
Aankomst Amsterdam.

Het is ook mogelijk om jullie vakantie te verlengen met een heerlijk strandverblijf bijvoorbeeld op het eiland Langkawi of op de Perhentian eilanden.

 

 

offerte groot

 

 

excursiesprakinfo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug

 

 

 

 

 

 

Maleisie b

16-daagse familierondreis Maleisië

Reisroute:
Dag 1: Amsterdam – Kuala Lumpur
Dag 2: Kuala Lumpur – Melakka
Dag 3: Melaka
Dag 4: Melaka – Kuala Lumpur
Dag 5: Kuala Lumpur
Dag 6: Kuala Lumpur
Dag 7: Kuala Lumpur – Taman Negara
Dag 8: Taman Negara
Dag 9: Taman Negara
Dag 10: Taman Negara – Cameron Highlands
Dag 11: Cameron Highlands
Dag 12: Cameron Highlands – Penang
Dag 13: Penang
Dag 14: Penang
Dag 15: Penang – KL – Amsterdam
Dag 16: Amsterdam

Deze rondreis is goed te combineren met een verlenging op Langkawi


Reissom per persoon vanaf*:
Volwassenen: op aanvraag
Kinderen 2 tot 12 jaar: op aanvraag
Kinderen tot 2 jaar: € 100


Inbegrepen:
• Vlucht Amsterdam – Kuala Lumpur v.v. incl. belastingen en toeslagen
• Alle overnachtingen zoals vermeld in de rondreis in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt
• Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
• Huurauto cat. C of gelijkwaardig incl. verzekeringen
• Engelssprekende gids tijdens tours
• Excursies zoals vermeld in het programma

Niet inbegrepen:
• Garantiefonds à  € 15 per boeking
• Reisverzekeringen
• Benzine en tol
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Overige excursies

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een offerte aan voor de juiste prijs.

 

offerte klein

 

 

Vliegreis

Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Kuala Lumpur in Maleisië. Soms met een overstap of eventueel rechtstreeks met KLM. Het is ook mogelijk om van een andere luchthaven te vertrekken. Bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel.

 

Binnenlands vervoer
In Maleisië maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers van en naar luchthavens en stations wordt meestal gedaan met minibusjes. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes. Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of tuktuks. Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad.
Op het vaste land van Maleisië kun je prima rondreizen maken met een huurauto. De wegen zijn goed en buiten de steden is het rustig op de weg. Wij zorgen ervoor dat de huurauto goed verzekerd is zodat jullie zonder problemen de weg op kunnen. Alle rondreizen zijn gebaseerd op autohuur met een Toyota Innova of gelijkwaardig; een auto met ruime kofferbak en airconditioning. Wilt je graag een wat luxere uitvoering, dan is het geen probleem om een upgrade te krijgen. De tarieven hiervoor zijn op aanvraag. Bij de autohuur zijn alle verzekeringen tegen diefstal en schade inbegrepen. Ook een inzittende verzekering wordt afgesloten.

 

Kindvriendelijke hotels Maleisië en Borneo
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kindvriendelijke hotels in Maleisië en Borneo. Het zijn kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk.

 

Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur. Die zal jullie staan opwachten bij aankomst op een luchthaven. Op een langere rit zal de chauffeur tevens gids zijn en op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven.

 

 

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany

instagram   facebook

 

GGTO logo Blauw          websitelogo          Logo Allianz Global Assistance2     logo trees for all

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven