SriLanka4 5new

Terug

Sri Lanka in een notedop - 15-daagse familiereis Sri Lanka

Een 2-weekse familiereis door het prachtige Sri Lanka. Tijdens deze familiereis Sri Lanka zie je alle mooie hoogtepunten. Jullie beklimmen de leeuwenrots van Sigiriya en zien de tempel van de tand in Kandy. Je fiets tussen de oude tempels van Polonaruwa en gaat op safari om olifanten te zien. Uiteraard ontspannen jullie ook nog een paar daagjes aan het strand. Een perfecte familiereis Sri Lanka die ook past in een kerst- of meivakantie

Dag 1 Vlucht naar Sri Lanka
Vandaag gaat jullie familiereis naar Sri Lanka beginnen. Jullie vliegen naar Colombo de hoofdstad van Sri Lanka waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2 Aankomst Colombo
Aankomst in Colombo. De gids staat al te wachten op het vliegveld en brengt jullie naar het hotel in Negombo, een ritje van 20 minuten. De rest van de dag hebben jullie de tijd om bij te komen van de vlucht. Negombo is een kustplaats in het westen van Sri Lanka.

SriLanka9 5   SriLanka9 2   SriLanka5 9

Dag 3 Ritigala - Sirigiya
Na het ontbijt gaat jullie geweldige familiereis Sri Lanka beginnen. De reis gaat naar de gouden driehoek, waar de eerste stop gemaakt wordt bij Ritigala. Hier was vroeger een klooster gevestigd en is nu een interessante archeologische plaats. Nog maar weinig toeristen komen hier en er is veel te ontdekken op deze bijzondere plek in de jungle. Voel je even Indiana Jones bij deze bijzondere boeddhistische gebouwen die helemaal zijn overwoekerd door de jungle. Hierna rijden jullie verder naar Sigiriya, voor een overnachting.

Dag 4 Polonnaruwa
Deze ochtend staat er nog een bijzondere, oude stad op het programma. Jullie brengen een bezoek aan de ruïnes van Polonnaruwa. In de 10e en 11e eeuw maakten de Tamils Polonnaruwa de hoofdstad van het land. Er werden veel hindoetempels en paleizen gebouwd en stadsmuren, met een lengte van 6 kilometer, ter bescherming. Na een aantal oorlogen werd Polonnaruwa rond 1295 verlaten. Een deel is nog bewaard gebleven en ligt verspreid over en ruim gebied. Het is leuk om er met een fiets op uit te gaan en het te ontdekken. Er is een dagoba van 55 meter hoog en een liggende Boeddha van wel 15 meter lang. 
In de middag brengen jullie een bezoek aan een van de nationale parken in de buurt. Jullie gaan op zoek naar wilde olifanten. In dit gebied leven ze in grote kuddes. Welk park jullie bezoeken is afhankelijk van waar de olifanten zich op dat moment bevinden. Ze zwerven rond tussen de verschillende parken. Het is een onvergetelijke ervaring om ze van dichtbij te zien. Jullie overnachten weer in Sigiriya.

SriLanka3 1   SriLanka3 6   SriLanka3 3

Dag 5 Leeuwenrots Sigiriya
In de vroege ochtend beklimmen jullie de beroemde Sigiriya rots. Deze indrukwekkende leeuwenrots torent hoog boven alles uit en zie je al van verre. Jullie gaan vroeg op pad om de drukte van de toeristen voor te zijn. Via een smalle trap met 1.200 treden klim je naar boven. Onderweg kom je langs een aantal prachtige rotstekeningen van de ‘wolkenmeisjes’. Eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht. In de 5e eeuw heeft Koning Kashyapa er een enorm fort gebouwd. De ingang bestaat uit 2 enorme leeuwenpoten.
Later in de middag gaan jullie naar het kleine broertje van Sigiriya, Piduragala. Deze is minder bekend en daardoor wat rustiger om te bezoeken. Hier was het koninklijk paleis van Koning Kashyapa. Het is een pittige klim naar boven, maar het uitzicht, tot aan Sigiriya, is de moeite waard.

SriLanka1 1   SriLanka1 2   SriLanka1 3

Dag 6 Dambula - Kandy
Vandaag verlaten jullie de gouden driehoek en rijden via Dambula naar Kandy. De grotten van Dambula behoren tot de Unesco werelderfgoedlijst en zijn indrukwekkend. In de 5 lange grotten zijn honderden Boeddha beelden opgesteld en zie je prachtige muurschilderingen. Tijdens de wandeling er naar toe zijn er vele kleine aapjes die met je mee huppelen.
Daarna gaat de tocht verder naar Kandy. De koloniale stad Kandy is de 2e grote stad van Sri Lanka maar is bovenal de culturele en spirituele hoofdstad. Het is een stad met een rijke geschiedenis met Portugese, Nederlandse en Britse invloeden. Maar ook een stad met veel tempels en een typisch Aziatisch stadsleven.

SriLanka2 4   SriLanka2 2   SriLanka2 1

Dag 7 Kandy
Een dag om Kandy te verkennen. Het is leuk om dit met een tuk tuk te doen. In de ochtend maken jullie een tocht met een tuk tuk samen met een gids. Onderweg is er veel te zien. De tocht gaat door smalle straatjes en jullie maken een aantal stops om te zien waar de lokale bevolking mee bezig is. Er wordt een bezoek gebracht aan een beheerder van een kleine tempel en een vrouw die kokosnoten verkoopt. Jullie rijden een eindje buiten de stad om een dorpje te bezoeken, de lokale kapper zal jullie welkom heten.
In de middag hebben jullie tijd om Kandy zelf te ontdekken. Kandy is prachtig gelegen aan een meer. Wandel er omheen of slenter door de straatjes en bezoek een lokale markt. De belangrijkste bezienswaardigheid van Kandy is de tempel van de tand. Hier wordt in een klein kistje een tand van Boeddha bewaard. Je kunt de tand zelf niet zien, maar de tempel waar die bewaard wordt is indrukwekkend. Voor veel Sri Lankanen is het een heilige plaats. In de avond is er een dansritueel bij de tempel. Deze is zeer de moeite waard om te gaan kijken. Ze lopen er over vuur!

SriLanka5 10   SriLanka5 2   SriLanka5 6

Dag 8 Nuwara Eliya - Treinreis Ella
De stad wordt ingeruild voor de bergen. In ongeveer 3 uur tijd rijden jullie met de gids naar Nuwara Eliya, middenin de heuvels en omringd door theeplantages. Het wordt ook wel ‘klein Engeland’ genoemd, vanwege het koele klimaat. De Engelsen hebben hier veel tijd doorgebracht en er zijn nog vele koloniale huizen en tuinen te vinden. De belangrijkste activiteit is hier de verbouw van thee.
Jullie worden afgezet op het treinstation en zullen het laatste stuk per trein afleggen. De treinrit is spectaculair! Langs theeplantages, door de heuvels en vele dorpjes met vriendelijke mensen, het is een geweldige belevenis. Bij aankomst in Ella worden jullie opgehaald van de trein en naar het hotel gebracht. Het kleine, gezellige plaatsje Ella ligt midden in de groene heuvels en kent een koel, prettig klimaat.

Dag 9 Ella
Ella is een mooie uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Vanaf hier kun je een wandeling maken naar Little Adams Peak. In ongeveer een uur wandel je hier naar toe. Het uitzicht op de vallei en heuvels is fantastisch. 
In Ella kun je ook nog een bezoek brengen aan een theefabriek. Het is leuk om te zien hoe de thee geplukt en verpakt wordt. Bovendien kun je er een heerlijk kopje thee drinken. Met de gids brengen jullie een bezoek aan de Nine Arch Bridge. De Britten hebben de spoorlijn doorgetrokken naar het zuiden en moesten de vallei overbruggen. Hoe ze dat gedaan hebben is indrukwekkend.

 

  SriLanka6 1   SriLanka6 7   SriLanka6 3

Dag 10 Udawalawe
Jullie verlaten de heuvels en gaan naar Udawalawe National Park. Onderweg stoppen jullie bij Burdurwagala. Het is een archeologische site waar 7 Boeddhabeelden in een rots zijn uitgehouwen.
Aangekomen in Udawalawe gaan jullie eerst op bezoek bij een olifanten opvanghuis. Hier vangen ze gewonde en jonge olifanten op en trainen ze de olifanten om ze weer in het wild te kunnen uitzetten. Het is leuk om er te zijn op het moment dat de baby olifanten hun voeding krijgen. Jullie overnachten in een tentenkamp in het park.

SriLanka5 5

Dag 11 Unawatuna
De reis gaat verder naar het zuiden naar het strand. Unawatuna is een klein en gezelig strandplaatsje. Tijd om het stof van de reis af te spoelen in zeewater en te genieten van het relaxte strandleven.

Dag 12 & 13 Unawatuna
Twee dagen aan het strand van Unawatuna.

SriLanka9 1   SriLanka9 4   SriLanka9 10

Dag 14 Colombo
De familiereis door Sri Lanka zit er bijna op. Het is tijd om richting Colombo te gaan. Onderweg maken jullie een stop bij de oude koloniale stad Galle. Dit is een plaats waar de Nederlanders duidelijk hun stempel hebben achtergelaten. Terwijl je nog op Sri Lanka bent kom je de Leynbaan Street, de Grote Kerk en het Utrecht-bastion tegen. Loop over de vestingmuren van Galle en kijk uit over de baai zoals Nederlanders dat eeuwen geleden deden. Aan het einde van de middag komen jullie aan in Colombo voor de vlucht terug naar Nederland.

SriLanka9 11   SriLanka9 8   SriLanka9 14

Dag 15 Terugvlucht Amsterdam
Aankomst in Nederland

 offerte groot

 


Privé chauffeur/gids
Tijdens deze rondreis worden jullie begeleid door een deskundige privé chauffeur die tevens gids is. Hij zal jullie rondrijden en alles over het land vertellen. Hij kent de leuke plekjes om te stoppen. Op verzoek stopt hij ook op plekjes die jullie aangeven.  Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven.


Kindvriendelijke hotels Sri Lanka
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kindvriendelijke hotels in Sri Lanka. Dit zijn kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk. Tijdens de meeste overnachtingen wordt het ontbijt bij het hotel geserveerd. Bij Yala N.P. en Udawalawe N.P. slapen jullie in een tentedcamp. De tenten hebben echte bedden en een eigen badkamer met douche en toilet.

Vliegreis
Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Colombo op Sri Lanka. Helaas kun je momenteel niet rechtstreeks van Amsterdam naar Colombo vliegen. Het is ook mogelijk om vanaf een andere luchthaven te vertrekken bijv. Düsseldorf.

 

 

 SriLanka kortb

Sri Lanka in een notedop - 15-daagse familiereis Sri Lanka

Dag 1: Amsterdam – Colombo
Dag 2: Aankomst Colombo - Negombo
Dag 3: Negombo – Ritigala - Sigiriya
Dag 4:Pollonaruwa – Minneriya N.P.
Dag 5: Sigiriya
Dag 6: Sigiriya – Dambula – Kandy
Dag 7: Kandy
Dag 8: Kandy – Nuweira Eliya – Ella
Dag 9: Ella
Dag 10: Ella – Udawalawe N.P.
Dag 11: Udawalawe N.P. – Unawatuna
Dag 12: Unawatuna
Dag 13: Unawatuna
Dag 14: Unawatuna – Galle – Colombo
Dag 15: Aankomst Amsterdam

Reissom per persoon vanaf*:
Volwassenen: € 2195
Kinderen 2 tot 12 jaar: € 1995
Kinderen tot 2 jaar: € 100

Inbegrepen:
Vlucht Amsterdam – Colombo v.v. incl. belastingen en toeslagen
Alle overnachtingen zoals vermeld in de rondreis in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt
Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
Treinreis Nanu Oya – Ella
Safari Minneriya
Entreegelden
Engelssprekende gids tijdens tours

Niet inbegrepen:
Garantiefonds à € 15 per boeking
Reisverzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien
Drankjes en overige maaltijden


*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een offerte aan voor de juiste prijs.

 

offerte klein

 

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany.nl

instagram      facebook

 

GGTO logonieuw          websitelogovvkr          Logo Allianz Global Assistance3        logo trees for all kleinnieuw

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven