Suriname10new

Terug

Onbekend Suriname - 16-daagse familiereis Suriname

Suriname is zo groot en er is zoveel te zien, dat geen een reis hetzelfde hoeft te zijn. Tijdens deze familiereis Suriname reis je af naar Nickerie en het prachtige natuurgebied Bigi Pan. Jullie verkennen Paramaribo, maar gaan ook ontspannen in Overbridge, waar ook de Surinamer zelf gaat voor een familie uitstapje. Bij een bezoen aan Suriname mag een bezoek aan het binnenland natuurlijk niet ontbreken. Met een klein bootje en gids verkennen jullie de jungle. In Frederiksdorp maken jullie kennis met het plantage leven en op de fiets kun je de omgeving prima verkennen.

Dag 1 Vliegreis Suriname
Vandaag gaat jullie grote reisavontuur beginnen! De familiereis naar Suriname. Jullie vliegen vanaf Schiphol rechtstreeks naar Paramaribo, de hoofdstad van Suriname. Aan het eind van de middag komen jullie daar aan en worden door de chauffeur naar het hotel gebracht.

Dag 2 Paramaribo
De eerste dag in Suriname! Vandaag de tijd om Paramaribo te ontdekken. De stad is 300 jaar oud en is een smeltkroes van culturen. Hindoe’s, Moslims, Joden, Christenen leven hier vredig naast elkaar. Hierdoor zie je veel kerken, moskeeën en synagoges en is het eten heel gevarieerd.
Met een gids gaan jullie de stad verkennen. De gids vertelt interessante wetenswaardigheden, anekdotes en nog veel meer over de boeiende geschiedenis en het heden van historische monumenten, gebouwen en straten. Veel huizen in Paramaribo zijn van hout. Bakstenen waren in de koloniale tijd niet voorhanden, dus bouwde men met de materialen die men kon vinden. Dit unieke centrum staat hiermee op de werelderfgoedlijst. Jullie bezoeken het Onafhankelijkheidsplein, waaraan het presidentiële paleis ligt. Daarachter ligt de Palmentuin, een aantrekkelijk park met veel palmen en diverse tropische vogels. Een bezoek aan het gerestaureerde Fort Zeelandia, dat eens dienst deed als Hollands verdedigingswerk, mag natuurlijk niet ontbreken. Er huist tegenwoordig een museum. Buiten vind je de vroegere officierswoningen en een door twee kanonnen geflankeerd standbeeld van koningin Wilhelmina. Ook de overdekte centrale markt van Paramaribo waar naast allerlei tropische waar een variatie aan spullen is uitgestald wordt niet overgeslagen. Bekende en onbekende geuren komen je tegemoet want ook hier ontbreken de kraampjes met lekkernijen niet.

Dag 3 Nickerie
Jullie gaan op pad naar Nickerie, ook wel de rijstschuur van Suriname genoemd. Het ligt ongeveer 270 km ten westen van Paramaribo. Jullie laten de stad achter je en de palmen maken plaats voor groen landschap, met dorpjes en landbouwgrondjes. Veel plaatsnamen klinken hier erg Nederlands. Het is wel een beetje raar om hier in Suriname je eerste stop te maken bij het plaatsje Groningen. In 1845 was dit de woonplaats voor boeren uit Groningen en Gelderland. In dit kleine dorpje staan verschillende historische gebouwen op een kleurig pleintje aan de rivier de Saramacca. Bij het plaatsje Boskamp steken we de grote rivier over. We rijden langs Wageningen om uiteindelijk in Nickerie aan te komen. In de namiddag kunnen jullie nog wandelen over de nieuwe zeedijk van Nickerie met vaak prachtige zonsondergangen.

Dag 4 Bigi Pan
Vandaag gaan jullie naar het prachtige natuurgebied Bigi Pan. Bigi Pan is een natuurgebied gelegen aan de westkust van Suriname en is 68.000 ha groot. Big Pan, wat betekent Groot Meer, is een gebied gevormd uit kreken, mangroves, natte- en droge moerassen. Dit gebied is een rijke voedselbron voor onder andere een groot aantal vogelsoorten (± 120 soorten) die vanuit het koude noorden hier komen overwinteren. Je vindt er vogels zoals de bekende Rode Ibis met zijn prachtige rode kleur, de witte reiger die ook wel de Sabaku wordt genoemd, de roze flamingo en verschillende soorten roofvogels. Naast vogels is het gebied ook rijk aan vissen en reptielen. Het natuurgebied Bigi Pan is boeiend om te bezoeken. Het gebied bestaat uit brak water en is afhankelijk van het seizoen en getij, volledig of gedeeltelijk onder water. Het landschap is afwisselend; open pannen, gras - en rietmoerassen en moerasbossen geven het vooral bij schemering een sprookjesachtige uitstraling. Met de boot verkennen jullie dit gebied en overnachten op een plateau met hele eenvoudige huisjes op palen midden op het meer. Onderweg hierna toe heb je grote kans om apen te zien. Geniet hier van mooie vogels en met een beetje geluk kun je een kaaiman spotten!

Dag 5 Nickerie
In de ochtend varen jullie terug door de lagune naar Nickerie. Met de bus gaat de reis weer terug naar Paramaribo. De rest van de dag kun je bijkomen van het avontuur en nog genieten van het avondleven in deze leuke stad. Breng eens een bezoekje aan de waterkant. Hier kan je lekker slenteren langs de rivier of een hapje eten.

Dag 6 Paramaribo
In de ochtend hebben jullie nog de tijd om even Paramaribo in te gaan of om lekker te ontspannen bij het zwembad. In de middag gaan jullie de rivier op, om op zoek te gaan naar dolfijnen. Geniet tijdens het varen van het uitzicht op de Waterkant en de koloniale huizen. De boot zakt verder de rivier af om op zoek te gaan naar de kolonie rose dolfijnen de zgn. 'Profusu' die al jaren bij de monding van de oceaan vertoeven.

Dag 7 Overbridge
Vandaag verlaten jullie Paramaribo weer en gaan richting Overbridge. Niet ver van Paramaribo maar, wel midden in de jungle aan de oever van de Suriname rivier, ligt Overbridge. Een zeer geliefd recreatieoord met een rivierstrand omringd door het mysterieuze en ondoordringbare Amazone oerwoud met woudreuzen, lianen en palmen. Je kan hier heerlijk zwemmen en luieren. ’s Nachts slaap je in een van de houten cabana’s. De stilte kan soms onderbroken worden door het gezang van vogels, het kwaken van de kikkers en het gebrul van apen.

Dag 8 Danpaati
Jullie gaan verder het binnenland in. De tocht gaat naar Danpaati gelegen aan de boven Suriname rivier. De lodge lig zeer idyllisch op een eilandje in de rivier midden in het regenwoud. Dit is het gebied van de Marrons. De Marrons zijn afstammelingen van slaven die vroeger gevlucht zijn van de plantages en in het binnenland, ver weg van de bewoonde wereld, hun bestaan hebben opgebouwd. Het is interessant om te zien hoe zij leven en hun eeuwenoude tradities nog bewaard hebben. Bijzonder aan de lodge is dat uw verblijf een bijdrage levert aan de zorg voor de lokale bevolking. Elk verblijf draagt bij aan regionale ontwikkeling van natuur en economie en ondersteunt een zorgproject voor de ouderen en kinderen in deze omgeving.
De rest van de dag kunnen jullie bijkomen van de reis. Neem een verkoelende duik in de rivier of ga met een boek in de hangmat. ’s Avonds gaan jullie met een gids in de boot de rivier op, op zoek naar kaaimannen. Tijdens deze spannende tour is het ook mooi om eens naar boven te kijken. In het oerwoud heb je de meest prachtige sterrenhemels.

Dag 9 Danpaati
Na het ontbijt gaan jullie samen met de gids de omgeving verkennen. De gids neemt je mee naar het dorpje Dan. Hier maak je kennis met de dorpsbewoners en hun gewoontes en tradities die door hun voorouders meegenomen zijn uit Afrika. Na de lunch heb je tijd om even lekker bij te komen of te zwemmen. Wil je meer van de omgeving zien? Geen probleem, de lodge biedt nog veel meer leuke, interessante excursies.

Dag 10 Danpaati
In de ochtend maken jullie nog een boswandeling samen met de gids. Volgens kenners is het oerwoud een van de best bewaarde en mooiste gebieden van het hele Amazone gebied. De gids geeft uitleg over de bomen en de planten die de lokale bewoners soms gebruiken als medicijn. Onderweg komen jullie natuurlijk ook nog allerlei dieren en insecten tegen waar de gids graag uitleg over geeft. Na de lunch is het tijd om afscheid te nemen van Danpaati. De reis door Suriname gaat verder. Vandaag rijden jullie door naar Frederiksdorp. Frederiksdorp is een voormalige 18e -eeuwse koffie- en cacaoplantage. De eerste eigenaar was een Duitser uit Pruisen, Johan Friedrich Knöffel aan wie de plantage tot op heden zijn naam te danken heeft. De geschiedenis van Frederiksdorp herinnert aan de zowel de Europese als Afrikaanse tradities. Je kunt er gerestaureerde monumentale gebouwen bezichtigen zoals het oude plantagehuis en de dokterswoning die dateren uit de jaren 1700. Deze voormalige plantage met originele plantagewoningen en een politiepost, is verklaard tot historisch werelderfgoed en omgebouwd tot een sfeervol vakantieoord. In de avond kun je nog mee om op zoek te gaan naar schildpadden. Als je geluk hebt zie je de enorme zeeschildpadden aan land komen om hun eieren te leggen.

Dag 11 Frederiksdorp
Frederiksdorp ligt op de rechteroever van de Commewijnerivier. Het heeft een geheel eigen karakter met omliggende plantages, vissersdorpen, zeestranden, mangrovebossen, dolfijnen en lange fiets- en wandelpaden. Na het ontbijt stap je samen met de gids op een fiets. Jullie fietsen langs diverse oude plantages en sluizen. Onderweg vertelt de gids van alles over de geschiedenis en de verschillende culturen in dit district. In de middag kun je lekker relaxen bij het zwembad of nog een van de vele andere excursies maken.

Dag 12  Frederiksdorp
Vandaag gaan jullie een oude koffieplantage bezoeken. Op de plantage Rust en Werk werd koffie, cacao en katoen verbouwd. Jullie krijgen uitleg over het leven vroeger en het leven nu op de plantage. Ook wordt er nog een kijkje genomen bij de garnalenkwekerij. Na de lunch op Frederiksdorp gaan jullie terug naar Paramaribo.

Dag 13 Paramaribo
Een vrije dag in Paramaribo. Lees lekker een boek bij het zwembad of breng nog een bezoekje aan de markt.

Dag 14 Paramaribo
Vandaag krijgen jullie een echte kookworkshop.

Dag 15 Terugvlucht Nederland
De laatste dag. Jullie familiereisnaar Suriname zit erop. Jullie krijgen een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam.

Dag 16 Aankomst Amsterdam
Aankomst Amsterdam.

 

offerte groot

 


Vliegreis
Jullie vliegen rechtstreeks met KLM naar Suriname.


Binnenlands vervoer
In Suriname zullen jullie over land voornamelijk met minibusjes reizen. Veel plaatsen die jullie bezoeken zijn niet over land te bezoeken. Jullie stappen dan over in een boot, zoals bijvoorbeeld in Galibi of Danpaati. In Paramaribo kun je veel te voet doen en als het te ver is kun je met een taxi.
 
Kindvriendelijke hotels Suriname
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kindvriendelijke hotels in Suriname. Dit zijn kleinschalige, sfeervolle accommodaties. In Paramaribo zal het een hotel met zwembad zijn. In het binnenland en bij Galibi is de accommodatie wat eenvoudiger. Wij zullen met name 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk. Tijdens de meeste overnachtingen wordt het ontbijt bij het hotel geserveerd.


Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur. Die zal jullie staan opwachten bij aankomst op een luchthaven. Op een langere rit zal de chauffeur tevens gids zijn en op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven.

 Suriname11 1

16-daagse familiereis Onbekend Suriname

Dag 1: Aankomst te Paramaribo
Dag 2: City tour 
Dag 3: Paramaribo – Nickerie
Dag 4: Nickerie/ Bigi Pan
Dag 5: Nickerie – Paramaribo
Dag 6: Sunset Dolfijnen 
Dag 7: Paramaribo - Overbridge
Dag 8: Overbridge - Danpaati 
Dag 9: Danpaati 
Dag 10: Danpaati - Frederiksdorp 
Dag 11: Frederiksdorp
Dag 12: Frederiksdorp – Paramaribo
Dag 13: Vrije dag 
Dag 14: Kookcursus 
Dag 15: Transfer naar luchthaven 
Dag 16: Aankomst Amsterdam

Reissom per persoon vanaf*:
Volwassenen: € 2.495
Kinderen 2 tot 12 jaar: € 1.795
Kinderen tot 2 jaar: € 100

 

Inbegrepen:

  • Vlucht Amsterdam – Suriname v.v. incl. belastingen en toeslagen
  • Alle overnachtingen zoals vermeld in de rondreis in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt. Tijdens verblijf Frederiksdorp, Nickerie en Danpaati zijn lunch en diner inbegrepen.
  • Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
  • Nederlandssprekende gids tijdens tours en transfers

 

Niet inbegrepen:

  • Garantiefonds à € 15 per boeking
  • Verzekeringen
  • Persoonlijke uitgaven en fooien
  • Drankjes en overige maaltijden
  • Excursies

 

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een offerte aan voor de juiste prijs.

 

offerte klein

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany.nl

instagram      facebook

 

GGTO logonieuw          websitelogovvkr          Logo Allianz Global Assistance3        logo trees for all kleinnieuw

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven