Thailand 1 1new

Terug

Noord-Thailand – 20-daagse familiereis Thailand 

Thailand is een waanzinnig mooi land, waar veel te doen. Mooie natuur, interessante cultuur en lekker eten. In het noorden woont nog oorspronkelijke bevolking met eigen gewoontes en kleding. Ga met je kinderen te voet er naar toe! Breng ook een bezoek aan een olifantenopvang, was een olifant en maak eten klaar. Een familiereis Thailand is een onvergetelijke ervaring!

 

Dag 1 Amsterdam - Bangkok Thailand 1 57
Vandaag gaat de familiereis naar Thailand beginnen. Jullie vliegen vanaf Amsterdam naar Bangkok, waar jullie de volgende dag aankomen.

 

 

 

 

 

 

 

Dag 2 Aankomst Bangkok Thailand 1 48
Aankomst in Bangkok. Jullie worden opgewacht door de gids die jullie naar het hotel brengt. Tijdens de rit krijgen jullie al een indruk van deze waanzinnige miljoenenstad. Wolkenkrabbers en winkelcentra, maar ook oude wijken wisselen elkaar af. De rest van de dag kunnen jullie alvast een beetje rondkijken in Bangkok en bijkomen van de reis. Jullie logeren in een hotel in de gezellige wijk Banglamphu.

 

 

 

 

 

Dag 3 Bangkok Thailand 1 1
Een dag om Bangkok te ontdekken. Wat je zeker moet gaan zien is Wat Pho en het koninklijk paleis. Leuk is om er over de rivier naar toe te gaan. De Chao Phraya is de rivier die dwars door Bangkok stroomt. Om de drukte in de straten van Bangkok te mijden kun je ook de boot nemen om van A naar B te gaan. Er gaan vele lijndiensten en er is een halte niet te ver van je hotel.
Wat Pho is een tempel met een liggende Boeddha van maar liefst 45 meter geheel bedekt met bladgoud. Op loopafstand van Wat Pho ligt het koninklijk paleis. Bij dit paleis bevindt zich ook Wat Phra Kaew, ofwel de tempel van de smaragden Boeddha. Bij deze schitterende tempel kijk je je ogen uit. Overal zie je prachtige, kleurrijke beelden en versieringen. In de tempel staat een klein Boeddhabeeldje van smaragd, dat door de Thai wordt vereerd.

 

 

 

Dag 4 Bangkok Thailand 1 40
Vandaag nog een dag om Bangkok te gaan verkennen. Breng een bezoek aan Chinatown met leuke straatjes, winkeltjes en marktjes. Wil je de drukte van Bangkok even ontvluchten, neem dan een longtailbootje en steek de Chao Phraya rivier over. Aan overkant ligt een waterstelsel van kleine kanaaltjes waar omheen allemaal wijken gebouwd zijn. Het is leuk om er door te varen en te zien hoe de mensen er leven.
Dit alles kun je ook met de fiets doen onder leiding van een gids. Kijk onder het tabblad excursies wat je allemaal kunt doen in Bangkok. Je kunt ook de stad verkennen onder leiding van een gids.

 

 

 

 

Dag 5 River Kwai Thailand 1 52
Vandaag verlaten jullie Bangkok om het gebied rondom de River Kwai te gaan ontdekken. Jullie gaan al vroeg op pad met een gids en de eerste stop is bij Maeklong. Dit plaatsje is bekend om de treinmarkt. Het station ligt hier midden in een drukke markt en de kraampjes bevinden zich zelfs op de rails. Als er een trein aankomt, pakt iedereen vliegensvlug in om de trein de ruimte te geven. Daarna wordt alles weer uitgepakt en gaat de handel gewoon verder. Leuk om te zien!
Jullie maken een stop bij de beroemde River Kwai brug en bekijken het museum en de begraafplaats die horen bij de deze brug en de spoorlijn.
Na het bezoek stappen jullie in een boot en varen door de jungle naar het hotel. Jullie overnachten in een bungalow van bamboe, een zogenaamde jungle raft. Het hotel is gebouwd op het water en vanuit de kamer kun je zo de rivier in springen. De omgeving is schitterend en het hotel zeer sfeervol. Houd er wel rekening mee dat er geen elektriciteit is!
 

 

 

Dag 6 Kanchanaburi Thailand 2 10
Een dagje in de jungle van Kanchanaburi. Jullie kunnen bijvoorbeeld een  bezoek brengen aan een van de watervallen in de omgeving, de Erawan watervallen. Je kunt er prachtig wandelen in een mooie, bosrijke omgeving. De waterval bestaat uit 7 verschillende watervallen en in sommige kun je zwemmen. Vergeet ook niet je zwemkleding mee te nemen! Vanuit het hotel zijn ook allerlei activiteiten te ondernemen. Bij de rafs kunnen jullie weer lekker zwemmen, kanoën of een wandeling maken naar het dorpje bij de rafts.

 

 

 

 


Dag 7 River Kwai – Ayutthaya Thailand 2 1
In de ochtend kunnen jullie nog iets ondernemen in de omgeving van River Kwai. Bijvoorbeeld een bezoek aan Hellfire Pass, een ritje met de trein over de River Kwai Bridge naar Nam Tok of doe iets sportiefs en ga ziplinen in de jungle.
In de middag rijden jullie met de gids verder naar Ayutthaya, de vroegere hoofdstad van het koninkrijk Siam

 

 

 

 

 

 

Dag 8 Ayutthaya Thailand 3 4
Een tuktuk komt jullie ophalen om een aantal van de mooiste tempels van Ayutthaya te ontdekken. Meer dan 400 jaar was Ayutthaya het centrum van een machtig rijk en een van de belangrijkste steden in Azië. Het werd ook wel het Venetië van het Oosten genoemd met zijn kanalen, prachtige paleizen en mooie tempels. Een van de tempels die je zeker moet zien is Wat Phra Mahathat, deze staat vooral bekend om het fascinerende Boeddhahoofd dat wordt ‘vastgehouden’ door de wortels van een bodhiboom. Niemand weet precies hoe het hoofd daar terecht is gekomen.  Ga ook Wat Yai Chai Mongkhon zien. Dit complex heeft nog honderden Boeddhabeelden die nog allemaal intact zijn. Het wordt veel bezocht door monniken en Thai die er bidden. In het midden staat een 7 meter lange liggende Boeddha. De legende gaat dat als het je lukt om een muntje vast te plakken aan de voeten van de Boeddha dit je geluk gaat brengen.
Deze excursie kan in de vorm van een speurtocht. Jullie krijgen een boekje met oude foto’s mee en moeten de beelden die erop staan zien te vinden!
Aan het eind van deze interessante dag gaan jullie naar het station van Ayutthaya voor de nachttrein naar Chiang Mai.
* in plaats van een excursie met een tuktuk kunnen jullie ook zelf op de fiets de tempels gaan verkennen.

Dag 9 Chiang Mai Thailand 4 31
Vroeg in de ochtend komen jullie aan in Chiang Mai. Chiang Mai is het centrum van het bergachtige noorden. Het is de tweede stad van Thailand, maar voelt wel heel gemoedelijk aan. Het heeft een ommuurd oud centrum dat bol staat van de winkeltjes en restaurantjes afgewisseld met mooie tempels. In de directe omgeving van Chiang Mai vind je bergen, jungle en de dorpjes van de bergvolkeren. Het is een ideale uitvalbasis om de streek te ontdekken.
Vandaag kunnen jullie de stad gaan verkennen. Bezoek een van de tempels of ga lekker eten bij een van de restaurantjes. Bezoek aan het eind van de middag ook de avondmarkt, gezellig, lekker eten en leuke stalletjes!
Even buiten Chiang Mai ligt Doi Suthep, de belangrijkste tempel van Chiang Mai. Het ligt op een heuvel boven de stad en de weg ernaar toe is al erg leuk. Aangekomen bij de ingang beklim je de 309 treden naar boven om de tempel te zien.

 

 

 

Dag 10 Chiang Mai - Olifantenopvang Thailand 4 35
Als je in Chiang Mai bent, moet je eigenlijk ook een bezoek brengen aan een van de olifantenopvanghuizen. Vroeger stond Chiang Mai bekend om het olifanten rijden. De laatste jaren is steeds meer het inzicht gekomen dat het rijden op een olifant niet fijn is voor het dier zelf en dat de methodes die werden gebruikt om de dieren te trainen helemaal niet diervriendelijk waren. Om toch in contact te komen met deze mooie dieren kun je een van de opvanghuizen bezoeken die zijn opgericht om de dieren een veilig onderkomen te geven nu er niet meer op gereden wordt. Bij deze opvanghuizen werk je een dagje mee. Je begint met een uitleg over de olifant en helpt vervolgens mee om hun eten voor te bereiden. Na het voeren is het tijd voor het bad. Samen met de olifanten gaan jullie naar de rivier om de olifant uitgebreid te schrobben en te wassen. Je ziet het dier genieten en ondertussen geniet jijzelf ook. Een geweldige ervaring!

 

 

Dag 11 Chiang Mai – Hill tribesThailand 4 38
Als je in het noorden van Thailand bent, doe je natuurlijk een trekking. Tijdens een trekking wandel je samen met een gids door de bergen en jungle en bezoek je diverse dorpjes. In het noorden van Thailand wonen nog vele bevolkingsgroepen. Ze zijn in het verleden uit omringende landen naar Thailand gekomen. Zo heb je onder andere de Karen, Lisu en Akha. Iedere groep heeft zijn eigen unieke karakter met eigen religie, taal, levenswijzen en klederdracht. Ze wonen allemaal in eigen dorpen in de bergen en leven van de landbouw. Ze zijn erg gastvrij en leggen de bezoekers graag hun manier van leven uit.

 

 

 

 

 

Dag 12 Chiang Mai Thailand 5 3
Nog een dag in Chiang Mai. Er is zoveel te doen in de omgeving van Chiang Mai! Zo kun je er op de fiets op uit trekken.  Een halve dag lang fietsen jullie samen met een gids door Chiang Mai en omgeving. Jullie volgen de Ping River en eenmaal buiten Chiang Mai fietsen jullie over kleine landweggetjes om het platteland beter te leren kennen. De tocht gaat door dorpjes en langs fruitplantages. Onderweg wordt er ook nog een bezoek gebracht aan de de ruines van Wiang Kum Kam, de voormalige hoofdstad van het Lanna koninkrijk.
De sportievelingen kunnen gaan ziplinen! Helm op, veiligheidsvoorschriften volgen en daar ga je. Zwevend tussen de bergen over groene boomtoppen, stromende beekjes en bloeiende rijstvelden. Apen boven je hoofd die mee slingeren door de boomtopen. Het heet niet voor niets de ‘flight of the gibbons’. Maar liefst 2 kilometer zweef je door de lucht, 39 platforms verbinden de route aan elkaar.
Geniet je van de Thaise keuken en wil je dat zelf ook kunnen thuis, volg dan een kookcursus. Samen met de kok bezoek je eerst een markt om ingrediënten te kopen. Daarna gaan jullie aan de slag en kokkerellen jullie samen een heerlijke maaltijd.


Dag 13 Chiang Mai – Chiang Rai Thailand 5 9
In de ochtend kun je nog even Chiang Mai in of nog lekker luieren bij het zwembad. In de loop van de middag krijgen jullie een transfer naar Chiang Rai. Onder weg stoppen jullie bij witte tempel, Wat Ring Khun. Deze schitterende tempel steekt fel af tegen de blauwe lucht en weerspiegelt met al zijn witte beelden in het heldere water. Ook van binnen is de tempel bijzonder, het plafond en de muren zijn beschilderd met Disneyfiguren, Spiderman, ruimtewezens en personages van ‘The Matrix’. Het lijkt wel alsof je in Disneyland bent aangekomen.

 

 

 

 

 

Dag 14 Gouden Driehoek Thailand 4 39
Vandaag staat de gouden driehoek op het programma. Helemaal in het noorden is het drielanenpunt met Laos en Myanmar. Het is een prachtige omgeving, aan de Mekong waar de bevolking elkaar ontmoet op kleurrijke markten waaronder die van Mae Sai.

 

 

 

 

 

 

Dag 15  Chiang Rai – Koh Samet Thailand 5 4
De tijd in het noorden van Thailand zit erop. Jullie vliegen van Chiang Rai terug naar Bangkok. Vandaar rijden jullie naar de kust om de vakantie af te sluiten met een heerlijk strandverblijf op het eiland Koh Samet. Koh Samet is ideaal om te relaxen, de stranden zijn er wit, de zee is er helderblauw en het achterland mooi groen.

 

 

 

 

 

 

Dag 16 t/m 18 Koh Samet Thailand 8 3
Drie heerlijke dagen om te genieten van strand, zon en zee. Kom lekker bij van de indrukwekkende reis. Geniet nog van de heerlijke Thaise keuken en ga zwemmen in het warme water van de golf van Thailand. Wil je nog een beetje bewegen, ga dan lekker wandelen. Je kan er heerlijk klauteren over de rotspartijen tussen de verschillende baaien. Wandel naar het meest zuidelijke puntje van eiland voor een mooi uitzicht over de Golf van Thailand. En het is Thailand, dus je kunt je ook nog even heerlijk laten masseren.

 

 

 

 

 

 

Dag 19 Koh Samet - Thailand Thailand 8 1
De laatste dag van de familiereis naar Thailand. In de middag reizen jullie terug naar Bangkok.

Dag 20 Aankomst Amsterdam
In de ochtend een transfer naar het vliegveld voor de vlucht terug naar huis. Aankomst Amsterdam.

 

 

 

 

 

 

offerte groot 

 

Vliegreis
Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Thailand. Soms met een overstap in Europa of eventueel rechtstreeks met KLM.

Binnenlands vervoer
In Thailand maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers van en naar luchthavens en stations wordt meestal gedaan met minibusjes. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes.
Het traject Ayutthaya – Chiang Mai wordt per trein afgelegd. Wij reserveren hier voor jullie een 4-persoonsslaapcoupe. Het treinreizen in Thailand is goed te doen. In de slaaptreinen met airconditioning kun je behoorlijk goed slapen. Voor de treinreizen is een flexibele instelling wel gewenst. De punctualiteit is niet te vergelijken met die in Nederland.
Het traject Chiang Mai – Bangkok, Chiang Mai – Surat Thani, SuraThani / Krabi / Phuket – Bangkok en Trat – Bangkok wordt per vliegtuig afgelegd. In Thailand zijn meerdere binnenlandse luchtvaartmaatschappijen. De lokale agent zal de reservering maken en zal de vlucht uitzoeken die het beste in het reisschema past.
Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of tuktuks. Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad.

Verblijf
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk. Tijdens de meeste overnachtingen wordt het ontbijt bij het hotel geserveerd.

Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur. Die zal jullie staan opwachten bij aankomst op een luchthaven. Op een langere rit zal de chauffeur tevens gids zijn en op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven.
 

Thailand noord b

Noord Thailand - 20-daagse familiereis Thailand


Dag 1: Vlucht Amsterdam - Bangkok
Dag 2: Aankomst Bangkok
Dag 3: Bangkok
Dag 4: Bangkok
Dag 5: Kanchanaburi
Dag 6: Kanchanaburi
Dag 7: Ayutthaya
Dag 8: Nachttrein
Dag 9: Chiang Mai
Dag 10: Chiang Mai
Dag 11: Chiang Mai
Dag 12: Chiang Mai
Dag 13: Chiang Rai
Dag 14: Chiang Rai
Dag 15: Koh Samet
Dag 16: Koh Samet
Dag 17: Koh Samet
Dag 18: Koh Samet
Dag 19: Koh Samet - Bangkok
Dag 20: Bangkok - Amsterdam

Reissom per persoon vanaf* :

Volwassene € 2.449,-
Kind onder twaalf: € 2250,-
Baby: € 100,-
Inbegrepen:
* Vlucht Amsterdam – Bangkok v.v. (incl. Toeslagen en belastingen)
* Overnachtingen in 2-persoonskamers  of familiekamer op basis van logies en ontbijt, lunch op dag  10 en 11. Diner op dag 5 en 6
* Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
* Nachttrein Ayutthaya - Chiang Mai in eersteklas
* Vlucht Chiang Rai - Bangkok
* Alle genoemde excursies
Niet inbegrepen:
*Garantiefonds  GGTO à € 15 per boeking
*Verzekeringen
*Persoonlijke uitgaven en fooi
*Drankjes en overige maaltijden
*Overige excursies
*Prijs onder voorbehoud, afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels.

offerte klein

 

 

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany.nl

instagram      facebook

 

GGTO logonieuw          websitelogovvkr          Logo Allianz Global Assistance3        logo trees for all kleinnieuw

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven