Zuid Afrika 3 3new

Terug

Classic South Africa - 23-daagse familiereis Zuid Afrika

Wil je samen met je gezin alle hoogtepunten van Zuid-Afrika zien? Tijdens deze familiereis Zuid-Afrika ga je natuurlijk naar het oosten om de panorama route te rijden en om de 'big five' te spotten in het Krugerpark. Je bezoekt het kleine koninkrijk Swaziland en daalt af naar de kust om nijlpaarden en krokodillen te zien bij St. Lucia. Jullie volgen de tuinroute om te gaan kanoën of ziplinen in Tsitsikamma N.P. Langs de walvissen bij Hermanus om uit te komen in de wereldstad Kaapstad. Een familiereis door Zuid-Afrika om nooit te vergeten.

 


Dag 1 Vliegreis Zuid-Afrika Soweto 4
Vandaag vertrekken jullie op familiereis Zuid-Afrika. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij komen jullie vanavond nog aan in Zuid-Afrika of anders morgenochtend.


Dag 2 Johannesburg
Omdat jullie net een lange vlucht achter de rug hebben, raden wij aan om eerst even bij te komen in een comfortabel hotel niet te ver van de luchthaven en Johannesburg. Je kunt natuurlijk lekker luieren bij het zwembad. Maar als je nog iets wilt zien ga dan mee op een Soweto tour. Soweto is een township vlakbij Pretoria. Townships werden in het verleden opgericht met de bedoeling om daar de zwarte bevolking te laten wonen. Het is nu een complete stad met 1,2 miljoen inwoners. Je bezoekt het huis van Nelson Mandela, het memorial van Hector Peterson, de Regina Mundi kerk, en maakt zo het leven in een township even mee.
Een ander idee is om naar het apartheidsmuseum te gaan. Een indrukwekkend museum met veel beeldmateriaal over de apartheid.


Dag 3 Sabie Panoramaroute 4
Vandaag gaan jullie echt op pad om Zuid-Afrika te gaan ontdekken. Jullie gaan richting het oosten naar de provincie Mpumalanga. Een schitterend gebied waar zich vele hoogtepunten van Zuid-Afrika bevinden. Met de huurauto rijden jullie naar Sabie. Onderweg wordt de omgeving steeds groener en zie je steeds meer heuvels. Rij over de Long Tompas, de hoogste weg van Zuid-Afrika (2.149 meter). Sabie is een mooie uitvalsbasis om de Panorama route te gaan volgen.

 

 


Panoramaroute 14Dag 4 Panorama route
Vandaag de hele dag de tijd om de Panorama route te ontdekken. Een van de mooiste routes van Zuid-Afrika. Je rijdt met de auto langs mooie uitzichtpunten zoals Gods Window, Blyde river Canyon, drie Rondavels en de Pinnacles. Jullie rijden langs watervallen en canyons. Bekijk de bijzonder gevormde Bourke’s Luck Potholes. Jarenlang heeft het water hier bijzondere ronde vormen in het gesteente uitgeslepen. Maak ook een stop bij Pilgrim’s Rest. Dit dorpje ademt nog de sfeer uit van de tijd van de goudzoekers. In dit museumdorpje kunnen jullie zelf op zoek naar goud. Wil je liever iets sportiefs doen? Ga dan raften of ziplinen.

  


Dag 5 Krugerpark Kruger park 18
Tijd om op safari te gaan. Jullie rijden naar het Kruger National Park, het oudste en bekendste wildpark van Zuidelijk Afrika en heeft de grootte van de helft van Nederland. Eenmaal binnen kom je al snel heel veel wild tegen. Rijd niet te snel! Er kan van alles achter de bosjes zitten en voor je het weet sta je oog in oog met een van de prachtige dieren. Jullie slapen in een van de restcamps van het park. De accommodatie is niet luxe, maar je bent wel midden in de natuur. Ieder restcamp heeft wel een uitzichtspunt, meestal bij een waterplas. Hier kunnen jullie rustig gaan zitten en kijken hoe de dieren komen drinken.
** Wil je wat luxer op safari? Boek dan een verblijf in een private game reserve. Deze liggen aan de rand van het Krugerpark. Jullie slapen dan in een luxe lodge en gaan op game-drive met een van de rangers in een open jeep. Het is ook mogelijk om een combi te maken. Een nachtje in een privé wildreservaat en een nachtje in het Krugerpark.


Dag 6 Krugerpark Kruger park 21
Een hele dag om het Krugerpark te verkennen. In dit enorme park leven veel verschillende wilde dieren. Jullie kunnen op zoek naar de 'big five': de leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard. Ze zijn niet allemaal even makkelijk te vinden. Wel zullen jullie kuddes zebra’s, impala’s, gnoes en veel giraffes zien. Ook vogels vind je in het Krugerpark in alle soorten en maten. De meeste dieren zijn actief rond zonsopgang en zonsondergang. Ga daarom in de ochtend vroeg op pad. Rust tussen de middag lekker uit en ontspan in het zonnetje, sommige restcamps hebben een zwembad. Aan het einde van de middag kun je weer in de auto stappen om verder te speuren naar alle prachtige dieren die dit indrukwekkende natuurpark telt.
* Willen jullie niet zelf op stap, maar met een ervaren gids? Geen probleem, wij reserveren gewoon een game-drive met een parkranger. In een open wagen gaan jullie dan op zoek naar wild. De gids weet ze vaak goed te vinden en zal je veel kunnen vertellen over de dieren.


Dag 7 Swaziland  Swaziland 1
Vandaag verlaten jullie het Krugerpark weer om naar het kleine koninkrijk Swaziland te gaan. In Swaziland wonen bijna 1 miljoen mensen en zij leven voornamelijk van de landbouw en de bosbouw. De wegen kronkelen langs akkertjes en dorpjes. Swaziland is traditioneler en ongerepter dan Zuid-Afrika en tradities en gewoonten worden hier meer in ere gehouden. In de dorpjes wonen mensen vaak nog in een kraal, een groep lemen hutten bij elkaar. De bevolking is super vriendelijk en gastvrij. Maak onderweg bij de hoofdstad Mbane een stop bij een kleurrijke markt. De vriendelijke bevolking vind het leuk om een gesprekje aan te knopen.
Jullie rijden verder naar Mlilwane wildreservaat, waar jullie 2 nachten overnachten. Het is hier ook mogelijk om te overnachten in een zogenaamde Beehive. Een hut in de vorm van een bijenkorf zoals je die overal in Swaziland ziet.


Dag 8 Swaziland Swaziland 10
Een dag om Mlilwane en omgeving te verkennen. Even de auto uit want dit kan heel goed op de fiets! Jullie fietsen over rode zandpaden op zoek naar klein wild. Hier leven zwijnen, impala’s en zebra’s en het is leuk om deze dieren van dichtbij te zien. Wie niet wil fietsen kan ook een wandelsafari doen of paardrijden. Een gids wijst je de weg en geeft graag uitleg over alles wat je ziet.

 

 

 


Dag 9 St. Lucia St Lucia 5
De familiereis Zuid-Afrika gaat verder naar het zuiden. Jullie passeren weer de grens en verlaten Swaziland om verder te reizen naar St. Lucia in Kwazulu-Natal. Dit is een klein plaatsje aan de oostkust van Zuid-Afrika, dat wordt omgeven door zogenaamde ‘wetlands’. Hier is een ondiepe lagune met langzaam stromend water waar onder andere nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten leven. St. Lucia is een gezellig plaatsje waar je ’s avonds lekker een restaurantje uit kunt zoeken om te gaan eten. Blijf wel goed opletten ’s avonds, er kan zomaar een nijlpaard een ommetje komen maken in de straten van St. Lucia!

  


Dag 10 – 11 St. Lucia St Lucia 11
Jullie blijven twee dagen in St. Lucia. Er valt hier veel te doen om de omgeving te ontdekken. Ga mee op een boottocht het moerasgebied in en spot krokodillen en nijlpaarden. Of ga de zee op, tussen juni en oktober zwemmen er walvissen langs de kust.
Jullie kunnen ook nog een keer op wildsafari gaan naar het Hluhluwe Umfolozi Park. Dit park is ooit opgericht om de neushoorn te beschermen en op te vangen. Dat is goed gelukt, want er leven tegenwoordig ongeveer 1.700 neushoorns in het park. Naast neushoorns kun je hier buffels, gnoes, zebra's, giraffen, impala’s, leeuwen, cheeta’s, hyena's en olifanten zien.
Je kunt ook nog de stranden van St. Lucia bezoeken. Ga eens naar Cape Vidal, een heerlijk verlaten strand om uit te waaien! In het dorpje St. Lucia kun je eventueel snorkelspullen of kleine surfboards huren om het water in te gaan. 


Dag 12 Addo Elephant Park Addo Elephant Park 1
Jullie verlaten St. Lucia en rijden naar Durban. Hier nemen jullie een binnenlandse vlucht naar de plaats Port Elizabeth. Daar pikken jullie een nieuwe huurauto op en overnachten in de buurt van Port Elizabeth. Nu zijn jullie aangekomen aan de zuidkust van Zuid-Afrika. Bij Port Elizabeth begint de zogenaamde ‘tuinroute’. Deze staat bekend om de groene kustlijn afgewisseld met leuke plaatsjes en mooie baaien. Morgen gaan jullie beginnen aan de ontdekkingstocht van de tuinroute.

 

 

   

 

Kijk voor meer indrukken van een rondreis door Zuid-Afrika op onze fotopagina

 

 


Dag 13 Plettenberg Bay Tsitsikamma 17
In de ochtend kunnen jullie nog een bezoekje brengen aan Addo Elephant Park. Dit park staat bekend om zijn vele kuddes olifanten. Naast olifanten zijn er ook nog andere dieren te zien zoals buffels, kudu’s en andere antilopen. Als je geluk hebt zie je een neushoorn of een leeuw.
Aan het begin van de middag rijden jullie naar Plettenberg Bay. Dit is een geliefd kustplaatsje vanwege zijn witte stranden, blauwe water en groene bergen op de achtergrond.


 


Dag 14 Tsitsikamma National Park Tsitsikamma 18
Vanuit Plettenberg Bay kun je makkelijk een bezoek brengen aan Tsitsikamma National Park. Dit is een schitterend, beschermd kustgebied waar meerdere waar veel te doen is. In het park komen regenwoud en oceaan op een unieke manier samen. Het park kent hoge bergen, kliffen en dichtbegroeide bossen en fynbos, die zo de zee in lijken te rollen. Jullie kunnen een canopy tour volgen tussen de bomen op wel 30 meter hoogte. Aan een lange kabel zoef je door de boomtoppen van platform naar platform. Op ieder platform vertelt de gids iets over de prachtige natuur die je onderweg tegenkomt.
Wil je liever met beide benen op de grond blijven staan, dan kunnen jullie een wandeling maken in het oerbos met de bijzondere geelharthoutbomen en watervallen. Ook kunnen jullie een wandeling maken over de hangbruggen in het park. Deze overbruggen de kliffen bij de monding van de stormrivier. Onder je zie je de golven tegen de rotsen slaan.


Dag 15 Plettenberg Bay - OudtshoornKnysna 1
Vandaag gaat de reis verder door Zuid-Afrika. Jullie verlaten de kust en gaan het binnenland in, richting Oudtshoorn. Het is niet al te ver rijden dus jullie hebben alle tijd om onderweg te stoppen bij een aantal mooie plaatsen. Zo komen jullie door Knysna, een stadje gelegen aan een schitterende lagune met mooie bergen en bossen op de achtergrond. Het is een van de mooiste plaatsjes van de tuinroute en er heerst een ontspannen sfeer, je vindt er veel kunstenaars en restaurantjes. Rijd door de bergen verder naar Oudtshoorn, in de kleine Karoo. Het is een prachtige route die over bergpassen, ravijnen en rivieren gaat.

 


Dag 16 Oudtshoorn Heidelberg 8
Een dag in Oudtshoorn. Oudtshoorn staat onder andere om 2 dingen bekend: de struisvogel en de prachtige grotten. In de omgeving van Oudtshoorn zijn veel struisvogelboerderijen. Jullie kunnen deze bezoeken om meer te weten te komen over deze bijzondere dieren. Kijk hoe groot en sterk hun eieren zijn en geef ze te eten.
De Cango caves zijn prachtige grotten in de bergen bij Oudtshoorn. Ga hier via een aantal gangetjes naar binnen en je komt in de mooie zalen van deze druipsteengrotten. De grotten zijn beroemd vanwege de enorme druipsteenformaties.

 


Dag 17 HermanusHermanus 9
De familiereis Zuid-Afrika gaat verder naar Hermanus. Hermanus is een gezellig vissersplaatsje, dat de laatste jaren erg populair is geworden onder reizigers. Reden hiervoor is dat Hermanus dé plek is om walvissen te spotten. Het wordt ook wel de walvissenhoofdstad van de wereld genoemd. Van juli tot november zwemmen er diverse walvissoorten langs de kust van Zuid-Afrika. Het relatief warme water aan de kust maakt dit de perfecte plek voor de walvissen om te spelen en te paren. Zij zwemmen de baai van Hermanus binnen om hun jongen te krijgen. Daarnaast heeft het plaatsje een ontspannen sfeer en een prachtig lang, uitgerekt strand.

 


Dag 18 Hermanus Hermanus 3
Een dag om walvissen te gaan spotten. Dit kan al vanaf het vaste land. Wandel naar een van de uitkijkpunten en met een beetje geluk zie je ze al op 20 meter voorbij komen zwemmen. Maar jullie kunnen er ook met de boot op uit. Met de boot ga je de open zee op, op zoek naar walvissen. Dichterbij deze fantastische dieren kun je niet komen!

 

 

 


Dag 19 Kaapstad Kaapstad 2
Vandaag rijden jullie naar het eindpunt van jullie Zuid-Afrika reis: Kaapstad! Neem de kustweg want dat is een van de mooiste routes van het land, die leidt langs schitterende landschappen. Kaapstad is met zijn 2,6 miljoen inwoners met recht een wereldstad en wellicht een van de mooiste. Schitterend gelegen vlakbij de kust, met de prachtige Tafelberg op de achtergrond, is het een heerlijke stad om een paar dagen te verblijven. Het heerlijke weer, de vele activiteiten, de vele culturen die je hier tegenkomt, de ontspannen sfeer en mooie bezienswaardigheden maken dit tot een van de hoogtepunten van jullie reis.


Dag 20 Kaapstad Kaapstad 10
Een dag om Kaapstad te ontdekken. Breng een bezoek aan het Jan van Riebeekfort, wandel door de companiestuin, ga naar het South-Africa museum of ga een hapje eten aan het Victoria & Albert Waterfront in de haven. Er is ontzettend veel te doen in Kaapstad, maar wat je natuurlijk niet mag missen is een ritje met de kabelbaan naar de top van de Tafelberg. Van bovenaf heb je een prachtig uitzicht over Kaapstad en omgeving. Jullie kunnen ook een boottocht maken naar Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten. Een bezoek aan Robbeneiland is leerzaam en heel indrukwekkend. Je leert veel over de geschiedenis van Zuid-Afrika, de apartheid en natuurlijk over Nelson Mandela, de beroemdste gevangene van het eiland. Je gids tijdens de tour is vaak een oud-gevangene, wat zijn uitleg extra indrukwekkend maakt.


Dag 21 Kaap de Goede Hoop Kaap de Goede Hoop 2
Nog een dag om Kaapstad en omgeving te verkennen. Een bezoek aan Kaap de Goede Hoop mag eigenlijk niet ontbreken tijdens jullie Zuid-Afrika reis. De weg ernaartoe is spectaculair. Je rijdt langs de kust en de weg is hier en daar in de rotswand uitgehouwen. Cape Point, bij Kaap de Goede Hoop, is een steile klif die als een wig de zee in steekt. Je kunt tot de vuurtoren omhoog klimmen. Breng op de terugweg een bezoekje aan Boulders Beach, waar je pinguïns van dichtbij kunt zien.

 

 

 


Dag 22 Terugvlucht Kaapstad 15
De laatste dag van de familiereis in Zuid Afrika. Jullie hebben overdag nog de tijd om wat te gaan bekijken of de laatste souvenirs te kopen. In de loop van de middag gaan jullie richting het vliegveld voor een nachtvlucht naar Amsterdam.

Dag 23 Amsterdam
Aankomst Amsterdam.

 

 

 

 

 

 

 offerte groot

 

excursiesprakinfo

 

 

 

ZAF Classic

Classic South Africa - 23-daagse familiereis Zuid-Afrika 

Dag 1: Amsterdam – Pretoria
Dag 2: Pretoria
Dag 3: Pretoria – Sabie
Dag 4: Sabie
Dag 5: Sabie – Krugerpark
Dag 6: Krugerpark
Dag 7: Krugerpark – Swaziland
Dag 8: Swaziland
Dag 9: Swaziland – St. Lucia
Dag 10: St. Lucia
Dag 11: St. Lucia
Dag 12: St. Lucia – Port Elizabeth
Dag 13: Port Elizabeth – Plettenberg Bay
Dag 14: Plettenberg Bay
Dag 15: Plettennberg Bay – Oudtshoorn
Dag 16: Oudtshoorn
Dag 17: Oudtshoorn – Hermanus
Dag 18: Hermanus
Dag 19: Hermanus – Kaapstad
Dag 20: Kaapstad
Dag 21: Kaapstad
Dag 22: Kaapstad – Amsterdam
Dag 23: Aankomst Amsterdam

 

Reissom per persoon vanaf*:
Volwassenen: op aanvraag
Kinderen 12 tot 18 jaar: op aanvraag 
Kinderen 2 tot 12 jaar: op aanvraag
Kinderen tot 2 jaar: € 100

 

Inbegrepen:
• Vlucht Amsterdam – Johannesburg // Kaapstad - Amsterdam incl. belastingen en toeslagen
• Vlucht Durban – Port Elizabeth
• Alle overnachtingen in tweepersoonskamers of familiekamers op basis van logies en ontbijt (uitgezonderd Krugerpark en Swaziland)
• Transfer luchthaven Johannesburg – hotel op dag van aankomst
• Huurauto cat. O of gelijkwaardig incl. verzekeringen

Niet inbegrepen:
• Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
• Benzine en tol
• Reisverzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Excursies

 

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

 

offerte klein

 

 

Vliegreis
Vanaf Nederland vlieg je met KLM rechtstreeks naar Johannesburg en naar Kaapstad. Maar er zijn ook diverse andere mogelijkheden met een overstap. Uiteraard kunnen jullie ook vanaf andere luchthavens vertrekken, bijv. Düsseldorf of Brussel. Wij gaan op zoek naar de vluchten die het beste bij jullie reisschema en budget past.

Autohuur
In Zuid Afrika kun je prima rondreizen met een huurauto. De wegen zijn goed en buiten de steden is het rustig op de weg. Wij zorgen ervoor dat de huurauto goed verzekerd is zodat jullie zonder problemen de weg op kunnen. Alle rondreizen zijn gebaseerd op autohuur met een klasse O auto. In Zuid Afrika is dit vaak een Toyota Avanza of gelijkwaardig, een auto met ruime kofferbak en airconditioning. Wil je graag een wat luxere uitvoering, dan regelen wij een upgrade. De tarieven hiervoor zijn op aanvraag.
Bij de autohuur zijn alle verzekeringen tegen diefstal en schade inbegrepen. Ook een inzittendenverzekering wordt afgesloten.

Kindvriendelijke hotels Zuid-Afrika
In Zuid Afrika werken wij samen met een lokale agent die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Jullie verblijven in kindvriendelijke hotels. Dit zijn kleinschalige hotels op een gunstig gelegen locatie. Waar mogelijk heeft jullie hotel een zwembad om lekker af te koelen na een drukke dag. In wildparken verblijven jullie in eenvoudige accommodaties in de parken zelf. Dit biedt een mooie gelegenheid om nog meer mee te krijgen van de natuur en het dierenleven.

 

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany.nl

instagram      facebook

 

GGTO logonieuw          websitelogovvkr          Logo Allianz Global Assistance3        logo trees for all kleinnieuw

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven