Suriname9 2

Terug

Suriname Adventure - 16-daagse familierondreis Suriname

Suriname is echt een land voor avonturiers! Er is zoveel te zien en te doen. Geen dga is hetzelfde en geen vervoersmiddel is hetzelfde. De ene dag zit je in de bus om naar Galibi te gaan om de zeeschildpadden te zien en dan ga je weer met een klein bootje het binnenland in. Je loopt met een gids door de jungle op zoek naar bijzondere dieren of een gids neemt je mee om de verhalen van Paramaribo te horen. Op de fiets verken je de plantages en omgeving en bij Brownsberg heb je mogelijkheid om af te koelen bij de watervallen. Een familierondreis door Suriname om nooit te vergeten.

 

Dag 1 Vlucht Suriname
Vandaag gaat jullie grote reisavontuur beginnen! De familierondreis naar Suriname. Jullie vliegen vanaf Schiphol rechtstreeks naar Paramaribo, de hoofdstad van Suriname. Aan het eind van de middag komen jullie daar aan en worden door de chauffeur naar het hotel gebracht.

Dag 2 Paramaribo
De eerste dag in Suriname! Vandaag de tijd om Paramaribo te ontdekken. De stad is 300 jaar oud en is een smeltkroes van culturen. Hindoe’s, Moslims, Joden, Christenen leven hier vredig naast elkaar. Hierdoor zie je veel kerken, moskeeën en synagoges en is het eten heel gevarieerd.
Met een gids gaan jullie de stad verkennen. De gids vertelt interessante wetenswaardigheden, anekdotes en nog veel meer over de boeiende geschiedenis en het heden van historische monumenten, gebouwen en straten. Veel huizen in Paramaribo zijn van hout. Bakstenen waren in de koloniale tijd niet voorhanden, dus bouwde men met de materialen die men kon vinden. Dit unieke centrum staat hiermee op de werelderfgoedlijst. Jullie bezoeken het Onafhankelijkheidsplein, waaraan het presidentiële paleis ligt. Daarachter ligt de Palmentuin, een aantrekkelijk park met veel palmen en diverse tropische vogels. Een bezoek aan het gerestaureerde Fort Zeelandia, dat eens dienst deed als Hollands verdedigingswerk, mag natuurlijk niet ontbreken. Er huist tegenwoordig een museum. Buiten vind je de vroegere officierswoningen en een door twee kanonnen geflankeerd standbeeld van koningin Wilhelmina. Ook de overdekte centrale markt van Paramaribo waar naast allerlei tropische waar een variatie aan spullen is uitgestald wordt niet overgeslagen. Bekende en onbekende geuren komen je tegemoet want ook hier ontbreken de kraampjes met lekkernijen niet.

Dag 3 Galibi
Vandaag verlaten jullie Paramaribo en gaan jullie richting de kust naar Galibi. Jullie rijden tot aan de plaats Albina, waar je overstapt in een korjaal, die je naar het plaatsje Cristiaankondre brengt. Langs de kusten van Suriname, Guyana en Frans Guyana nestelen grote populaties zeeschildpadden. Bijzonder is dat 4 verschillende soorten: de Lederschildpad, Groene Zeeschildpad, Warana en Karetschildpad hier aan land komen om hun eieren te leggen. Galibi is zo’n plek aan de Atlantische Oceaan en tegelijkertijd een natuurreservaat. De Marowijne monding is het op één na grootste legstrand van reuzenschildpadden ter wereld waar deze prehistorische wezens vanaf februari tot augustus hun eieren leggen. In de avond gaan jullie samen met een gids het strand op. Met een beetje geluk zien jullie de enorme dieren het land opkruipen en een gat graven om hun eieren te leggen. Het is een indrukwekkende ervaring. Geheel in trance leggen ze hun eieren om vervolgens het gat toe te dekken en terug naar de zee te gaan.

Dag 4 Galibi
Tijdens uw verblijf in Galibi bij het dorpje Cristiaankondre maak je het dagelijks leven van de inheemse inwoners van dichtbij mee. Het dorp strekt zich 2 km. uit langs het strand en kenmerkt zich door de vele kokospalmen en mangobomen. Boten dobberen in het water in afwachting naar hun volgende vaart. Galibi staat ook bekend om de 'piaka', een zeewaardige korjaal, het vlechtwerk, de typische keramiek en kralen sieraden. De Caribische indianen die hier wonen, leven van hun grond. Ze verbouwen voornamelijk cassave, waarvan brood en de licht alcoholische drank ‘kasiri’ wordt gemaakt. In de middag gaan jullie weer terug naar Paramaribo.

Dag 5 Plantage Peperpot
Vandaag staat er een sportief dagje op het programma. Jullie nemen de fiets en samen met een gids fietsen jullie naar de plantage Peperpot. Het is een mooie fietstocht door het Commewijne district. Vanaf Paramaribo steek je per boot de Suriname rivier over naar Meerzorg. Het district Commewijne is een landelijke streek waar voornamelijk Javanen en Hindoestanen leven. Jullie fietsen over smalle zandwegen naar de plantage waar jullie het oude fabriekscomplex bezoeken. Hier vind je onder andere de inmiddels gerenoveerde directeurswoning, de koffieloods uit 1808 en de koffiefabriek. Vroeger werd hier voornamelijk koffie en cacao verbouwd. Jullie nemen ook nog een kijkje in een van de Javaanse dorpjes in de buurt.

Dag 6 Brownsberg - Brokopondomeer
Vanuit Paramaribo gaan jullie verder het binnenland in. De tocht gaat deze keer naar Brownsberg en het Brokopondomeer. Brownsberg is een natuurpark wat grotendeels met tropisch regenwoud is bedekt. Een deel van het park ligt op een plateau, waar je een prachtig uitzicht hebt over het woud en het meer. Eerst wandelen jullie met de gids naar boven naar het Mazaroni plateau. Na de lunch wandelen jullie beneden door het regenwoud naar de Leo en Irene watervallen. Tijdens de wandeling zien jullie verschillende bijzondere planten, mooie vlinders en felgekleurde kikkers. Verschillende wandelpaden door het indrukwekkende hoogbos leiden naar idyllische watervallen en bergstroompjes. Vrijwel alle zoogdieren uit het Amazone regenwoud en talloze vogels zijn hier te vinden. De kans is groot dat je er een aantal zal spotten. De overnachting is op Ston Island aan het Brokopondomeer. Het schiereiland Ston island vlakbij het Marrondorp Browsberg, is een ideale plek om tot rust te komen. Op he strand of op de veranda van je bungalow kun je lekker bijkomen van de dag.

Dag 7 Danpaati
Jullie reizen door naar Danpaati verder het binnenland in. Danpaati ligt aan de boven Suriname rivier en de lodge ligt zeer idyllisch op een eilandje in de rivier midden in het regenwoud. Dit is het gebied van de Marrons. De Marrons zijn afstammelingen van slaven die vroeger gevlucht zijn van de plantages en in het binnenland, ver weg van de bewoonde wereld, hun bestaan hebben opgebouwd. Het is interessant om te zien hoe zij leven en hun eeuwenoude tradities nog bewaard hebben. Bijzonder aan de lodge is dat uw verblijf een bijdrage levert aan de zorg voor de lokale bevolking. Elk verblijf draagt bij aan regionale ontwikkeling van natuur en economie en ondersteunt een zorgproject voor de ouderen en kinderen in deze omgeving. De rest van de dag kunnen jullie bijkomen van de reis. Neem een verkoelende duik in de rivier of ga met een boek in de hangmat. ’s Avonds gaan jullie met een gids in de boot de rivier op, op zoek naar kaaimannen. Tijdens deze spannende tour is het ook mooi om eens naar boven te kijken. In het oerwoud heb je een prachtige sterrenhemel.

Dag 8 Danpaati
Na het ontbijt gaan jullie samen met de gids de omgeving verkennen. De gids neemt je mee naar het dorpje Dan. Hier maak je kennis met de dorpsbewoners en hun gewoontes en tradities die door hun voorouders meegenomen zijn uit Afrika. Na de lunch heb je tijd om even lekker bij te komen of te zwemmen. Wil je meer van de omgeving zien? Geen probleem, de lodge biedt nog veel meer leuke, interessante excursies.

Dag 9 Danpaati
Nog een dag om van dit prachtige gebied te genieten.

Dag 10 Danpaati
In de ochtend maken jullie nog een boswandeling samen met de gids. Volgens kenners is het oerwoud een van de best bewaarde en mooiste gebieden van het hele Amazonegebied. De gids geeft uitleg over de bomen en de planten die de lokale bewoners soms gebruiken als medicijn. Onderweg komen jullie natuurlijk ook nog allerlei dieren en insecten tegen waar de gids graag uitleg over geeft. Na de lunch is het tijd om afscheid te nemen van Danpaati. Jullie reizen terug naar Paramaribo.

Dag 11 Paramaribo
Een vrije dag in Paramaribo. Je kunt lekker bijkomen van de afgelopen dagen aan de rand van het zwembad. Natuurlijk kun je ook nog even de stad ingaan of een van de markten bezoeken. Er zijn ook nog verschillende excursies mogelijk en zelfs een kookworkshop.

Dag 12 Frederiksdorp
De reis door Suriname gaat verder. Vandaag gaan jullie door naar Frederiksdorp. Frederiksdorp is een voormalige 18e -eeuwse koffie- en cacaoplantage. De eerste eigenaar was een Duitser uit Pruisen, Johan Friedrich Knöffel aan wie de plantage tot op heden zijn naam te danken heeft. De geschiedenis van Frederiksdorp herinnert aan de zowel de Europese als Afrikaanse tradities. Je kunt er gerestaureerde monumentale gebouwen bezichtigen zoals het oude plantagehuis en de dokterswoning die dateren uit de jaren 1700. Deze voormalige plantage met originele plantagewoningen en een politiepost, is verklaard tot historisch werelderfgoed en omgebouwd tot een sfeervol vakantieoord. Bij aankomst krijgen jullie een wandeling met uitleg over de plantage. In de middag stappen jullie weer in een boot voor een tocht door het moeras. Het is een prachtig gebied en de gids zal met jullie op zoek gaan naar dolfijnen en ook zeker kaaimannen aanwijzen. Daarna varen jullie verder naar het schildpaddenstrand om op zoek te gaan naar schildpadden. Als je geluk hebt zie je de enorme zeeschildpadden aan land komen om hun eieren te leggen.

Dag 13 Frederiksdorp
Frederiksdorp ligt op de rechteroever van de Commewijnerivier. Het heeft een geheel eigen karakter met omliggende plantages, vissersdorpen, zeestranden, mangrovebossen, dolfijnen en lange fiets- en wandelpaden. Na het ontbijt stap je samen met de gids op een fiets. Jullie fietsen langs diverse oude plantages en sluizen. Onderweg vertelt de gids van alles over de geschiedenis en de verschillende culturen in dit district. In de middag kun je lekker relaxen bij het zwembad of nog een van de vele andere excursies maken.

Dag 14 Frederiksdorp
Vandaag gaan jullie een oude koffieplantage bezoeken. Op de plantage Rust en Werk werd koffie, cacao en katoen verbouwd. Jullie krijgen uitleg over het leven vroeger en het leven nu op de plantage. Ook wordt er nog een kijkje genomen bij de garnalenkwekerij. Na de lunch op Frederiksdorp gaan jullie terug naar Paramaribo.

Dag 15 Terugvlucht Nederland
De familierondreis door Suriname zit er helaas op! In de middag krijgen jullie een transfer naar de luchthaven Zanderije voor de vlucht naar Amsterdam.

Dag 16 Aankomst Amsterdam
Aankomst Amsterdam.

 

offerte groot

 


Vliegreis
Jullie vliegen rechtstreeks met KLM naar Suriname.


Binnenlands vervoer
In Suriname zullen jullie over land voornamelijk met minibusjes reizen. Veel plaatsen die jullie bezoeken zijn niet over land te bezoeken. Jullie stappen dan over in een boot, zoals bijvoorbeeld in Galibi of Danpaati. In Paramaribo kun je veel te voet doen en als het te ver is kun je met een taxi.
 
Kindvriendelijke hotels Suriname
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kindvriendelijke hotels in Suriname. Dit zijn kleinschalige, sfeervolle accommodaties. In Paramaribo zal het een hotel met zwembad zijn. In het binnenland en bij Galibi is de accommodatie wat eenvoudiger. Wij zullen met name 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk. Tijdens de meeste overnachtingen wordt het ontbijt bij het hotel geserveerd.


Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur. Die zal jullie staan opwachten bij aankomst op een luchthaven. Op een langere rit zal de chauffeur tevens gids zijn en op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven.

 Suriname11 1

16-daagse familiereis Suriname Adventure

Dag 1: Aankomst te Paramaribo
Dag 2: City tour 
Dag 3: Paramaribo – Galibi
Dag 4: Galibi - Paramaribo 
Dag 5: Fietstour Peperpot  
Dag 6: Paramaribo – Stone Island/Brownsberg
Dag 7: Stone island – Danpaati 
Dag 8: Danpaati 
Dag 9: Danpaati
Dag 10: Danpaati - Paramaribo
Dag 11: Paramaribo
Dag 12: Paramaribo - Frederiksdorp  
Dag 13: Frederikdorp 
Dag 14: Frederikdorp - Paramaribo
Dag 15: Transfer naar luchthaven 
Dag 16: Aankomst Amsterdam

Reissom per persoon vanaf*:
Volwassenen: € 2.295
Kinderen 2 tot 12 jaar: € 1.649
Kinderen tot 2 jaar: € 100

 Inbegrepen:

  • Vlucht Amsterdam – Suriname v.v. incl. belastingen en toeslagen
  • Alle overnachtingen zoals vermeld in de rondreis in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt. Tijdens verblijf Frederiksdorp, Galibi, Danpaati en Brownsberg zijn lunch en diner inbegrepen.
  • Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
  • Nederlandssprekende gids tijdens tours en transfers

 

Niet inbegrepen:

  • Garantiefonds à € 15 per boeking
  • Verzekeringen
  • Persoonlijke uitgaven en fooien
  • Drankjes en overige maaltijden
  • Excursies

 

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een offerte aan voor de juiste prijs.

offerte klein

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany

instagram   facebook

 

GGTO logo Blauw          websitelogo          Logo Allianz Global Assistance2     logo trees for all

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven