Vietnam 5 5new

Terug

Meet the People Vietnam - 23-daagse familierondreis Vietnam

In Vietnam wonen vele verschillende mensen. Tijdens deze familierondreis Vietnam ontmoet hier een deel van.  In het noorden van Vietnam ga je op bezoek bij de bergvolkeren die hier wonen. Je wandelt door de dorpen en eet bij de mensen thuis. Mocht je het willen, dan kun je er ook slapen in een Homestay. De prachtige natuur en deze kleurrijke mensen zullen zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Natuurlijk vaar je ook door Halong Bay en ga je fietsen in de Mekong Delta. Ook een het ondekken van Hanoi, Hoi An en Ho Chi Minh City staan op het programma van deze familierondreis Vietnam.

 

Dag 1 Vliegreis Vietnam
Vandaag gaat de familierondreis Vietnam beginnen en vliegen jullie vanaf Amsterdam naar Hanoi, waar jullie de volgende dag aankomen.

Dag 2 Aankomst Hanoi
In de loop van de ochtend komen jullie aan in Hanoi. Bij aankomst staat de chauffeur te wachten om jullie naar het hotel te brengen. Hanoi is een drukke, maar sfeervolle stad dat zijn authentieke karakter heeft bewaard. De oude koloniale huizen geven de stad een frans tintje. Het is de voormalige hoofdstad van Vietnam en het centrum ligt om het mooie Hoan Kiem meer. In het meer ligt de prachtige Ngoc Son tempel, die je zeker moet bezoeken. Rondom het meer ontmoet de lokale bevolking elkaar, doen ze spelletjes, tai chi of praten ze even bij. Slenter ook eens door de straatjes in het centrum. Hier wonen de handelaren en werklieden en het is er levendig en gezellig. De op straat zittende werklieden worden afgewisseld door eetstalletjes en verkopers.

Vietnam 1 1     Vietnam 2 9    Vietnam 2 2

Dag 3 Hanoi
Dit is de dag om Hanoi te verkennen. Jullie kunnen zelf op pad gaan of dit samen doen met een lokale gids. De gids komt al vroeg om jullie mee te nemen naar Hoan Kiem Lake. Hier kun je meedoen met de lokale bevolking aan een lesje Tai Chi of aerobics. Na een bezoekje aan de Ngoc Son Tempel neemt de gids jullie mee voor een Vietnamees ontbijt. Daarna gaat de tour verder naar andere leuke en interessante plekjes van Hanoi. Jullie bezoeken een aantal mooie boeddhistische tempels en gaan ook even een kijkje nemen bij het mausoleum van ‘Uncle Ho’. Ho Chi Minh was leider van Vietnam van 1945 tot 1969 en wordt nog steeds door veel Vietnamezen bewonderd.
In de avond is het leuk om een voorstelling van waterpoppen bij te wonen. Hanoi staat bekend om deze mooie marionettenvoorstelling op water. Vergeet ook niet om alvast te proeven van de heerlijke hapjes die de Vietnamese keuken kent; springrolls, dim sums en noodles ze zijn allemaal even lekker!

Vietnam 2 3     Vietnam 2 4     Vietnam 2 1

Dag 4 Mau Cai
Vandaag verlaten jullie Hanoi en rijden naar de Mau Cai vallei. De rit duurt ongeveer 3,5 uur. Onderweg maken jullie nog een stop bij het Muong Cultureel museum. Hier leer je veel over de minderheden die in deze regio wonen. In de Mau Cai vallei vind je midden tussen rijstvelden en karstgebergte kleine dorpjes met traditionele volkeren. De Thay bevolking woont in huizen gebouwd op palen en je maakt kennis met hun leefgewoonten en tradities in een prachtige natuurlijke omgeving. Je kan hier heerlijk wandelen en de omliggende dorpjes verkennen.

Vietnam 5 6     Vietnam 5 7     Vietnam 5 9

Dag 5 Pi Luong National Park
Vandaag gaan jullie met een gids op pad. Jullie vertrekken naar het Pu Luong National Reservation Area om te gaan wandelen naar verschillende dorpjes waar de Witte Thay wonen. Jullie beginnen bij het plaatsje Dong Dieng en de route gaat door de bergen afgewisseld met jungle en uitzichtpunten. Je loopt door dorpjes van de Thay en de Hmong met huizen met bladerdaken tussen de rijstvelden. Na de lunch trekken jullie verder de bergen in naar het plaatsje Ban Hieu, het is een prachtige tocht met een continu veranderend landschap. De omgeving is echt schitterend en de Thay met hun mooie klederdracht maken het een prachtig plaatje.

Dag 6 Ninh Binh - Tam Coc 
Jullie rijden verder naar Ninh Binh, een klein stadje in een werkelijk mooi landschap. De eerste stop onderweg is bij Trang An waar jullie aan boord gaan van een boot. Jullie varen tussen de rijstvelden en de kalkrotsen. Rijstvelden, enorme bamboepollen en kleine plattelandsdorpjes worden onderbroken door de steil oprijzende ronde en spitse kalkrotsen. Waterbuffels poedelen onbezorgd in een verkoelend modderbad. Boeren dragen hun producten op de schouderjuk huiswaarts.
In de middag kun je verder op de fiets. De fietstocht gaat naar Hoa Lu, de hoofdstad van Vietnam in de 10e en 11e eeuw. Jullie bezoeken een aantal overblijfselen uit die tijd onder andere twee oude tempels van Dinh King en Le King. Jullie overnachten vandaag in Tam Coc.

Vietnam 5 1     Vietnam 5 3     Vietnam 5 8

Dag 7 Ninh Binh - Tam Coc
In de ochtend maak je nog een boottochtje naar Thien Ha grot. Je vaart door kreken en kanaaltjes, langs grotten, groene velden en kleine dorpen. In de middag kun je op de fiets nog de omgeving van Tam Coc verkennen.

Dag 8 Halong Bay
Jullie verlaten de bergstammen en een rit door het vlakke land van de Rode Rivier-delta brengt jullie naar het indrukkende wekkende Halong Bay, de baai van de neerdalende draak. Voor de kust van Vietnam rijzen uit de zee enorme kalkstenen rotsen op en vormen samen duizenden eilandjes. Niet voor niets staat dit indrukwekkende gebied op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het is prachtig om er door heen te varen, maar ook om de grotten te ontdekken die er in verborgen zitten. Eenmaal aan boord van het schip zetten jullie koers naar Cap La eiland en leggen aan bij een van de baaitjes. Hier kunnen jullie zwemmen en ontspannen en het indrukwekkende landschap op je laten inwerken. Aan het eind van de middag varen jullie verder naar de overnachtingsplaats waar jullie voor anker gaan. Na het avondeten is er nog de mogelijkheid om spelletjes te doen of om te gaan vissen op inktvissen.
* er is ook een mogelijkheid om mee te gaan op een eco-vriendelijke privéboot. Jullie verblijven dan op een duurzame jonk met alleen jullie eigen gezelschap.Kijk bij het tabblad vervoer en verblijf voor meer informatie.

Vietnam 3 1     Vietnam 3 4     Vietnam 3 5

Dag 9 Halong Bay
De dag begint met Tai Chi lessen op het dek. Na het ontbijt volgt er een bezoek aan de Thien Canh Son grot. De gids zal ook uitleg geven over het ontstaan van de grot en Halong Bay. Bij de lunch volgt er nog een demonstratie Vietnamees koken. Vervolgens varen jullie terug naar het vasteland en rijden weer naar Hanoi.

Vietnam 3 2     Vietnam 3 3     Vietnam 1 6

Dag 10 Hanoi - Hoi An
In de ochtend krijgen jullie een transfer naar het vliegveld voor een vlucht naar Danang. Daar aangekomen worden jullie naar het mooie stadje Hoi An gebracht.
Hoi An was in de 16e en 17e eeuw een belangrijke handelshaven en het oude stadje is goed bewaard gebleven. Het staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. In het oude stadscentrum tref je vele winkeltjes, restaurantjes, tempels en oude Chinese handelshuizen. Er komen veel toeristen, maar de sfeer is er heel gemoedelijk. De huizen zijn vrolijk gekleurd en auto’s zijn niet welkom in het centrum. Het is een heerlijk stadje om een paar dagen door te brengen en te ontspannen. De oude Chinese handelshuizen staan open voor bezoekers, zo kunnen jullie zien hoe zij hier vroeger leefden.
Sta 's ochtends eens heel vroeg op en loop naar de markt langs de rivier waar het dan een drukte van belang is. Groente en fruit en vooral veel verse vis worden hier verkocht. De mensen zijn uiterst vriendelijk. Het is ook de stad van kleermakers. Overal vind je mensen die graag kleren op maat voor je maken. Van maatpakken, mooie jurken tot leuke slippertjes.

Vietnam 7 3     Vietnam 7 5     Vietnam 7 4

Dag 11 en 12 Hoi An
Twee dagen in Hoi An. Er zijn zoveel dingen te doen dat de tijd haast te kort lijkt. Wat dacht je van een fietstochtje naar het platteland rondom Hoi An. Zie hoe de mensen leven, de boeren hun land bewerken. Of wat dacht van je een kookcursus volgen, zodat je thuis ook die lekkere Vietnamese maaltijden kunt eten. Voor de creatieveling is er ook een cursus lampion maken. Hoe leuk is het om zo’n eigengemaakte typisch Vietnamese lampion mee naar huis te kunnen nemen.

Vietnam 7 7     Vietnam 7 2     Vietnam 7 6

Dag 13 Hoi An - Ho Chi Minh City
Vandaag vliegen jullie door naar de hoofdstad van Vietnam Ho Chi Minh City. Na die dagen van rust is het even weer wennen in de drukke stad. Ho Chi Minh City heeft maar liefst 6 miljoen inwoners. Overal zie je mensen, toeterende brommers, riksja’s en veel winkeltjes en restaurantjes.

Dag 14 Ho Chi Minh City
Een dag om deze bruisende stad te verkennen. Het is de stad waar oud en nieuw door elkaar loopt. Er zijn veel musea, tempels en pagodes, maar er wonen ook veel hippe jongeren die helemaal bij zijn met de laatste trend van mobieltjes en andere gadgets. Bezoek de oudste tempel van de stad, de Giac Lam pagode. Of ga naar Cholon, de chinese wijk met vele tempels, pagodes en een super grote markt waar van alles te koop is.
Je kunt de stad ook verkennen samen met een gids. Samen gaan jullie naar China Town en bezoeken jullie de Soai Kinh Lam markt. Natuurlijk staan ook de belangrijkste gebouwen van Ho Chi Minh City op het programma; Thien Hau, het Oorlogsmuseum, Notre Dame kathedraal, het oude postkantoor en het reunification paleis.
In de avond kun je nog mee met een motorbike streetfood tour. Met brommertjes worden jullie naar de leukste avondmarkten van Hi Chi Minh gereden om de lekkerste hapjes te proberen.

 Vietnam 8 3    Vietnam 8 5    Vietnam 8 8

Dag 15 Cu Chi Tunnels
Vandaag gaan jullie op pad om de Cu Chi tunnels te bezoeken. Vietnam is lang in oorlog geweest met de Amerikanen. Het land was verdeeld in tweeën en het zuiden en de Amerikanen vochten samen tegen het noorden, ook wel de Vietcong genoemd. Om weerstand te bieden bouwden de Vietcong een enorm tunnelcomplex. Het uiteindelijke complex bestond uit in totaal ongeveer 240 kilometer lange tunnels. De tunnels zijn verdeeld over verschillende verdiepingen, inclusief ondergrondse ziekenhuizen, keukens en andere voorzieningen. Via de tunnels waren de omliggende dorpen met elkaar verbonden en konden de bewegingen van de Amerikaanse troepen in de gaten worden gehouden. Tijdens de jarenlange strijd die de Vietcong tegen het Amerikaanse en Zuid-Vietnamese leger voerde, is het de tegenstander nooit gelukt om het gehele tunnelstelsel te ontdekken of te veroveren. Nog steeds is het mogelijk om af te dalen in de tunnels en zo een beetje te ervaren hoe mensen hier geleefd, geleden en gevochten hebben.

Vietnam 8 1    Vietnam 8 4    Vietnam 1 13

Dag 16 Mekong Delta
Jullie vertrekken naar de Mekong Delta. In het zuiden van Vietnam mondt de Mekong uit in zee en doet dat in een waaier van aftakkingen waardoor er vele eilandjes zijn ontstaan en een labyrint aan waterwegen. Per boot varen jullie hier doorheen en zien hoe de mensen leven en wonen. Het leven speelt zich voornamelijk bij en op de rivier af, de huizen zijn gebouwd aan de waterkant, het vervoer gaat allemaal per boot en vissers vangen de dagelijkse maaltijd. Het gebied is enorm groen, op de eilandjes wordt rijst verbouwd en er zijn vele veldjes met bananenbomen. Af en toe stappen jullie uit om werkplaatsen en dorpjes te bezoeken. Per fiets bezoek je nog Mr. Khan, die een groot verzamelaar is en je veel kan vertellen over de geschiedenis van de delta. Jullie overnachten in een homestay in Ben Tre.

Vietnam 9 2    Vietnam 9 9    Vietnam 9 10

Dag 17 Mekong Delta
Een nieuwe dag om de Mekong Delta te ontdekken. Jullie starten de dag op de fiets. Je rijdt over smalle paadjes langs rijstvelden en boomgaarden. Je ziet viskwekerijen en kunt een lokale markt bezoeken. De markt van Cho Lach is de moeite waard. Onderweg lunch je bij iemand thuis, die je laat kennismaken met het lokale eten. Later op de dag stap je weer in de boot om naar het plaatsje Can Tho te gaan, waar jullie overnachten. Can Tho is een van de grotere plaatsen in de Mekong Delta

Vietnam 1 10     Vietnam 9 5     Vietnam 1 16

Dag 18 Mekong Delta
Vroeg in de ochtend staan jullie op om de drijvende markt van Cai Rang te bezoeken. Dit is de grootste en belangrijkste drijvende markt van de Mekong delta. Uit de verre, waterrijke omtrek komen boeren hier hun groenten, fruit, vlees en andere producten verhandelen; een kleurrijk schouwspel. De kraampjes staan hier niet op de grond, maar de bootjes drijven op de rivier met hun koopwaar. De producten zijn voornamelijk voor “grootverbruik”, maar je kunt ook prima souvenirs kopen. Neem wat te eten of te drinken en kijk wat er allemaal gebeurt op het water. In de loop van de dag rijden jullie weer terug naar Ho Chi Minh City.

Vietnam 9 3    Vietnam 9 7    Vietnam 9 6

Dag 19 Mui Ne
In de ochtend krijgen jullie een transfer naar het badplaatsje Mui Ne. Een heerlijke plaats om bij te komen van de rondreis. Een plaats ook om te gaan surfen, windsurfen, kitesurfen of boogie boarden, het is er allemaal mogelijk. Mui Ne is een vissersplaatsje met een leuke haven, markt en gezellige restaurantjes.

Dag 20 en 21 Mui Ne
Twee dagen om te genieten en uit te rusten van je reis door Vietnam. Lekker luieren aan het strand en af en toe een duik in de helder blauwe zee. Het is ook leuk om Fairy Creek te bezoeken waar een riviertje door een smalle kloof loopt. Tijdens de wandeling zie je het landschap om je heen veranderen van palmbomen naar een indrukwekkende kloof. Mui Ne staat ook bekend om de grote rode zandduinen. Bij zonsondergang is het hier prachtig! Je kan ook nog een uitstapje maken naar Bao Trang, de witte zandduinen. Hier kan je met een sleetje van de duinen af zoeven.

Vietnam 10 1     Vietnam 10 2    Vietnam 10 3

Dag 22 Terugvlucht Amsterdam
In de loop van de dag krijgen jullie een transfer terug naar de luchthaven van Ho Chi Minh City. De familierondreis Vietnam is voorbij en jullie stappen op het vliegtuig terug naar huis.

Dag 23 Aankomst Amsterdam
Aankomst Amsterdam

 offerte groot

 


Vliegreis
Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Vietnam. Soms met een overstap in Europa of eventueel rechtstreeks met KLM. Het is ook mogelijk om van een andere luchthaven te vertrekken bijv. Düsseldorf.

Binnenlands vervoer
In Vietnam maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers van en naar luchthavens en stations wordt meestal gedaan met minibusjes. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes.
Het traject Hanoi – Lao Cai (Sapa) v.v. en Hanoi – Hue wordt per trein afgelegd. Wij reserveren hier voor jullie een 4-persoonsslaapcoupe. Het treinreizen is in Vietnam goed te doen. In de slaaptreinen met airconditioning kun je behoorlijk goed slapen. Voor de treinreizen is een flexibele instelling wel gewenst. De punctualiteit is niet te vergelijken met die van Nederland.
Het traject Hanoi – Hoi An, Hoi An – Nha Thrang, Nha Thrang – Ho Chi Minh City en Hoi An – Ho Chi Minh wordt per vliegtuig afgelegd met Vietnam Airlines. Zij gebruiken hiervoor redelijk nieuwe toestellen van westelijke bedrijven zoals airbussen en Boeings.
In Halong Bay varen jullie mee op een schip waar ook wordt overnacht en gegeten . Aan boord varen jullie mee in een gezelschap. Het is ook mogelijk om met een privéboot het water op te gaan.
In de Mekong Delta wordt op verschillende bootjes gevaren afhankelijk van de grootte van de rivieren waarop jullie varen.
Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of fietsriksja’s. Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad.
 
Cruise Halong Bay
Er zijn meerdere mogelijkheden om Halong Bay te bezoeken. Standaard gaan onze gasten met de Swan Cruise. Deze boot vertrekt uit Halong Bay en aan boord is een internationaal gezelschap. Het programma is zoals omschreven in de voorbeeldreizen. Het is ook mogelijk om mee te gaan met een 'eco-friendly' cruise. Jullie gaan dan vanuit Hai Phong met de boot over naar Cat Ba eiland. Vanaf hier vertrekken jullie met een privé jonk voor een tocht door Halong Bay. Jullie bezoeken dan de plaatsen waar minder toeristen komen. Op het programma staan het bezoeken van grotten, strandjes en ook kayakken. Op de tweede dag is er ook een verkenningstocht over Cat Ba eiland.
 
Kindvriendelijke hotels Vietnam
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kindvriendelijke hotels in Vietnam. Dit zijn kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk. In enkele eenvoudige accommodaties, zoals een homestay kan het zijn dat de badkamer gedeeld moet worden. Tijdens de meeste overnachtingen wordt het ontbijt bij het hotel geserveerd.
 
Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur. Deze zal jullie staan opwachten bij aankomst op een luchthaven. Op een langere rit zal de chauffeur tevens gids zijn en op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven.

 

Vietnam meetpeople b

Meet the people Vietnam - 23-daagse familierondreis VietnamDag 1: Vlucht Amsterdam – Hanoi
Dag 2: Aankomst Hanoi
Dag 3: Hanoi
Dag 4: Hanoi – Mai Chau
Dag 5: Mai Chau
Dag 6: Mau Cai – Ninh Bin
Dag 7: Ninh Bin
Dag 8: Ninh Bin – Halong Bay
Dag 9: Halong Bay
Dag 10: Hanoi – Hoi An
Dag 11: Hoi An
Dag 12: Hoi An
Dag 13: Hoi An – Ho Chi Minh City
Dag 14: Ho Chi Minh City
Dag 15: Cu Chi Tunnels
Dag 16: Mekong Delta
Dag 17: Mekong Delta
Dag 18: Mekong Delta – Ho Chi Minh City
Dag 19: Ho Chi Minh City – Mui Ne
Dag 20: Mui Ne
Dag 21: Mui Ne
Dag 22: Mui Ne - Ho Chi Minh – Amsterdam
Dag 23: Aankomst Amsterdam


Reissom per persoon vanaf*:
Volwassenen: € 2349
Kinderen 2 tot 12 jaar: € 1849
Kinderen tot 2 jaar: € 100

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam – Hanoi // Saigon – Amsterdam incl. belastingen en toeslagen
 • Alle overnachtingen zoals vermeld in de rondreis in tweepersoonskamers
 • Alle transfer en vervoer zoals vermeld in het programma
 • Binnenlandse vluchten zoals vermeld in het programma
 • Engelssprekende gids tijdens tours en transfers
 • Cruise Halong Bay in internationaal gezelschap
 • Ontbijt 20 keer, lunch 6 keer en diner 2 keer

 

Niet inbegrepen:

 • Garantiefonds a € 15 per boeking
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Excursies

 

* Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een offerte aan voor de juiste prijs.

 

 offerte klein

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany.nl

instagram      facebook

 

GGTO logonieuw          websitelogovvkr          Logo Allianz Global Assistance3        logo trees for all kleinnieuw

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven