Indonesie 13 1

Terug

Bali en Lombok - 17-daagse gezinsreis Indonesië

Een heerlijke gezinsreis om de prachtige eilanden Bali en Lombok te bezoeken. Deze twee pareltjes hebben de mooiste stranden, met schitterende snorkelmogelijkheden. Op Bali verblijven jullie ook nog in het gezellige Ubud en ontdek je de mooie omgeving met prachtige rijstvelden en hIndoe-tempels.

 

Dag 1 Vlucht naar Bali
Vandaag begint de gezinsreis Indonesië met een vlucht van Amsterdam naar Bali, waar jullie de volgende dag aankomen

Dag 2 Aankomst Bali
Aankomst op de luchthaven van Denpasar op Bali. De chauffeur staat al te wachten om jullie naar het hotel in Sanur te brengen. Sanu is een badplaats in het zuiden van Bali. Je kunt hier lekker even bijkomen van de lange reis

Indonesie 12 1Indonesie 12 4

Indonesie 11 6

Dag 3 Sanur
Vrije dag in Sanur. Het is aangenaam op het strand, dat ook plaats biedt aan gekleurde vissersbootjes, en gezellig in het plaatsje met zijn vele winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Wil je het bruisende toeristenleven eens meemaken? Het beroemde Kuta Beach ligt om de hoek!

Dag 4 Munduk
Vandaag begint jullie trip op Bali. Jullie rijden van Sanur naar Munduk in het noorden. Onderweg bezoeken jullie een dorp en een school. Maak kennis met de lokale bevolking en zie hoe ze leven en wonen. Daarna voert de tocht verder door de bergen langs de Git Git waterval en de Ulundanu tempel. Deze tempel is schitterend gelegen in het meer van Bratan. Het meer van Bratan is een bergmeer op 1250 meter hoogte en is een uitgedoofde krater. Onderweg kunnen jullie ook nog stoppen bij de botanische tuinen van Bedugul. Hier kun je wandelen maar het leukste is om hier een Treetop parcours te doen. Via hangbruggen, kabelbanen volgen jullie een route door de boomtoppen.

Indonesie 10 5    Indonesie 11 2    Indonesie 10 9

Dag 5 Munduk
Een dag in Munduk en omgeving. Midden in de bergen en rijstterrassen ligt het typisch Balinese dorpje Munduk. Het dorpje heeft een leuke en levendige markt. Maar ook de omgeving van Munduk leent zich heel goed voor een verkenningstocht. Hier kun je gaan zien hoe ananas groeit en cacao en kruidnagel. Je kan ook een wandeling naar de watervallen in de omgeving maken. Vergeet niet je zwempak mee te nemen!

Indonesie 10 4    Indonesie 10 7   Indonesie 7

Dag 6 Lovina
Vandaag gaat de reis verder naar Lovina. Onderweg stoppen jullie nog bij de warmwaterbronnen van Banjar. Deze natuurlijke waterbronnen hebben een temperatuur van 38 graden, dus het is er heerlijk relaxen. Vlakbij ligt de boeddhistische tempel van Banjar, een geliefde tempel die, gelegen op een heuvel, een prachtig uitzicht op de omgeving biedt. Lovina is een leuke badplaats aan de noordkust van Bali. Schrik niet, het strand is hier zwart, omdat het vulkaanzand is.

Indonesie 10 1    Indonesie 10 3    Indonesie 10 2

Dag 7 en 8 Lovina
Vrije dagen in Lovina. Geniet van het strand en de zee en de relaxte sfeer die er in dit plaatsje hangt. Er zijn leuke restaurantjes die ’s avonds heerlijke verse vis serveren. Ga vroeg in de ochtend met een bootje het water op om dolfijnen te spotten. Voor de kust liggen ook een aantal mooie koraalriffen, ideaal om te snorkelen of te duiken. Vanaf de kust zijn er genoeg bootjes die je die kant op willen brengen.

Dag 9 Ubud
Vanuit Lovina gaan jullie naar de culturele hoofdstad van het eiland, Ubud. Het is het centrum van de handwerklieden en dansers. Onderweg naar Ubud komen jullie door het hart van Bali. Onderweg kunnen jullie nog stoppen bij een aantal tempels.

Indonesie 11 8    Indonesie 11 7    Indonesie 11 1

Dag 10 en 11 Ubud
Twee dagen om Ubud en haar prachtige omgeving te bekijken. In Ubud zelf is het heerlijk rondstruinen op de markt en de vele winkeltjes. Maar de omgeving van Ubud is echt de moeite waard. Het is omgeven door een idyllisch landschap van regenwoud en rijstvelden afgewisseld met Hindoeïstische tempels. Je kunt dit samen met een gids bezoeken of zelf samen met je kinderen de fiets pakken en op ontdekkingstocht gaan. Maar ook raften of een kookcursus behoort tot de mogelijkheden. Kijk bij het tabblad excursies naar de mogelijkheden.

Indonesie 11 9    Indonesie 10 6    Indonesie 11 5

Dag 12 Gili Air
Jullie verlaten Bali en gaan naar Lombok. Voor de kust van Lombok liggen 3 schitterende eilandjes. Het zijn paradijselijke eilandjes met witte palmstranden, blauwe zee en een schitterend koraal rif. Jullie boot legt aan bij het eiland Gili Air. Je vindt er geen auto’s, het enige vervoer gaat met paard en wagen. Maar de eilandjes zijn zo klein, dat je het allemaal gewoon kan lopen.

Dag 13 en 14 Gili Air
Twee dagen op Gili Air. Heerlijk ontspannen op het prachtige strand. Ga snorkelen, de onderwaterwereld is waanzinnig mooi! Wandel het eiland rond, er zijn prachtige baaitjes. In de avond kun je heerlijke verse vis eten in een van de gezellige restaurantjes.

Indonesie 13 2   Indonesie 13 1    Indonesie 14 1

Dag 15 Senggigi
Per boot gaan jullie weer terug naar het vaste land van Lombok naar de badplaats Senggigi, de badplaats van Lombok. Het is een ideale plaats om de cultuur van Lombok te leren kennen en ondertussen te genieten van de rust en het prachtige strand.

Dag 16 Tetebatu
Vandaag maken jullie een trektocht naar Tetebatu. Het dorpje Tetebatu ligt in één van de mooiste gebieden van Indonesië, omringd door indrukwekkende bossen met grote watervallen en rijstvelden die prachtig groen zijn. Tetebatu ligt aan de voet van de Gunung Rinjani en heeft een geschikt klimaat voor mooie wandelingen. Jullie wandelen langs plantages en dorpjes. Onderweg bezoeken jullie lokale handwerklieden om hun werkplaatsen te bekijken.

Indonesie 14 4    Indonesie 14 2    Indonesie 14 3

Dag 17 Senggigi
Een dag om te relaxen aan het strand van Senggigi. Geniet nog even van het heerlijke strand en de rust.

Dag 18 terugvlucht Nederland
Laatste dag van de gezinsreis Indonesië. Jullie vliegen terug naar Amsterdam.

Dag 19 Aankomst Amsterdam
Aankomst Amsterdam.

 

offertegroot

 
Vliegreis
Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Indonesië. Soms met een overstap in Europa of eventueel rechtstreeks met KLM. Het is ook mogelijk om vanaf een andere luchthaven te vliegen i.p.v. Amsterdam. Bijvoorbeeld vanaf Düsseldorf of Brussel.

Binnenlands vervoer
In Indonesië maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers van en naar luchthavens en stations wordt meestal gedaan met minibusjes. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes. De lange trajecten op Sumatra worden ook gedaan met een minibusje.
Van Sumatra naar Java wordt er gevlogen met een binnenlandse vlucht. In Indonesië zijn meerdere binnenlandse luchtvaartmaatschappijen. De lokale agent zal de reservering maken en zal de vlucht uitzoeken die het beste in het reisschema past.
Op Java zal het traject van Yogyakarta naar Malang met de trein worden afgelegd in de executive Class. Overige trajecten op Java en Bali worden met minibus afgelegd. Tussen Java en Bali en tussen Bali en Lombok zal de oversteek gaan per ferry. Naar de Gilli Eilanden zal met kleinere boten gevaren worden.
Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of becaks (fietstaxi’s). Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad. Op veel plaatsen is het ook mogelijk om de fiets te pakken en zo de omgeving te verkennen. Een leuke manier van ontdekken, op deze manier is het ook makkelijk om in contact te komen met de lokale bevolking.

Kindvriendelijke hotels Indonesië
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kindvriendelijke hotels in Indonesië. In kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk. In enkele eenvoudige accommodaties, zoals een homestay kan het zijn dat de badkamer gedeeld moet worden.

 Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur. Die zal jullie staan opwachten bij aankomst op een luchthaven. Op een langere rit zal de chauffeur tevens gids zijn en op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven.

Bali Lombok b

Bali en Lombok -17-daagse gezinsreis Indonesië

Dag 1: Amsterdam – Bali
Dag 2: Aankomst Bali - Sanur
Dag 3: Sanur
Dag 4: Sanur – Munduk
Dag 5: Munduk
Dag 6: Munduk – Lovina
Dag 7: Lovina
Dag 8: Lovina
Dag 9: Lovina – Ubud
Dag 10: Ubud
Dag 11: Ubud
Dag 12: Ubud – Gili Air
Dag 13: Gili Air
Dag 14: Gili Air
Dag 15: Gili Air – Senggigi
Dag 16: Senggigi / Tetebatu
Dag 17: Senggigi
Dag 18: Senggigi – Amsterdam
Dag 19: Aankomst Amsterdam

 

Reissom per persoon vanaf*:
Volwassenen: € 1749
Kinderen 2 tot 12 jaar: € 1695
Kinderen tot 2 jaar: € 100

 

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam – Denpasar v.v. incl. belastingen en toeslagen
 • Alle overnachtingen zoals vermeld in de rondreis in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt
 • Lunch op dag 4 en 16
 • Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
 • Boot Bali - Lombok v.v.
 • Engelssprekende gids tijdens tours 
 • Excursies zoals vermeld in het programma

 

Niet inbegrepen:

 • Garantiefonds à € 15 per boeking
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Overige excursies

 

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een offerte aan voor de juiste prijs.

 

offerteklein

 

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany

instagram   facebook

 

GGTO logo Blauw          websitelogo          Logo Allianz Global Assistance2

 © 2017 | Young Travel Company

Ga naar boven