20200223 112936915 iOSnieuw

Terug

Jordanië Onbekend – 14-daagse gezinsreis Jordanië

Tijdens deze gezinsreis door Jordanië ontdekken jullie natuurlijk de hoogtepunten van Jordanië. Petra, Wadi Rum, Aqaba en de Dode Zee komen allemaal aan bod. Maar daarnaast brengen jullie ook een bezoek aan het groene, rustige noorden van Jordanië. Jullie bekijken oude Romeinse ruiïnes en ontdekken de groene Jordaan vallei. Hier overnacht je in een mooie omgeving met leuke activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

 

 

Dag 1 Vertrek naar Jordanië Jordan 1a 10
De gezinsreis Jordanië gaat beginnen. Het is ongeveer 5 uur vliegen vanaf Amsterdam naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. Aangekomen in Jordanië worden jullie opgewacht door een chauffeur die jullie naar het hotel in Amman brengt.

 

 

 

 

 

 

 

Dag 2 Amman Jordan 1 3
Een dag om Amman te verkennen. Ga naar de Citadel gelegen op een heuvel boven de stad. En bekijk de kleine musea bij het amfitheater. Beide bouwwerken dateren uit de tijd van de Romeinen. ’s Avonds kun je lekker gaan eten in een van de tentjes op Rainbow Street.

 

 

 

 

 

 

 

Dag 3 Jerash – As Salt  Jordan 7 6
Vandaag gaat de gezinsreis Jordanië echt beginnen. De huurauto staat op jullie te wachten en jullie rijden naar Jerash. Jerash is een groot complex ten noorden van Amman en dateert nog uit de tijd van de Romeinen. Je ziet er straten, pleinen, tempels en theaters. Deze grootste nederzetting buiten Europa is erg indrukwekkend. Jullie overnachten vandaag in het nabij gelegen As Salt, een van de meest pittoreske stadjes van Jordanië.

 

 

 

 

 

Dag 4 As Salt - Sharhabil Salt 2
Jullie rijden verder naar het noorden. Helemaal in het noorden van het land vind je de overblijfselen van Um Qaiss. Onderweg kun je nog een bezoek brengen aan het kasteel in Ajloun. Dit Islamitische kasteel uit de 12e eeuw, gebouwd op de top van de hoogste heuvel in de omgeving, geeft je een schitterend 360 graden uitzicht. In Umm Qais vind je de ruïnes van de Hellenistisch-Romeinse stad Gadara. Het is prachtig gelegen met uitzicht over de Golan hoogvlakte en het meer van Tiberias.
Voor de overnachting rijden jullie naar het Jordan Eco Park.

 

 

 

 

 

Dag 5 Jordan Eco Park Dibeen in spring
Een hele dag in het Jordan Eco Park. Hier is voor gezinnen heel veel te doen. Het ligt in de een prachtige groene omgeving van de Jordaan Vallei. Je kunt er fietsen huren of wandeltochten met een gids maken. Het heeft de langste zipline van het land en er zijn meerdere workshops te volgen.

 

 

 

 

 

 

Dag 6 Barhabil - Dode Zee Jordan 6 21
Jullie rijden weer een stukje verder naar beneden naar de Dode Zee.  Neem de route langs de Jordaan rivier. Een mooie groene route met leuke plaatsen om te stoppen. Dit kan bijvoorbeeld bij Bethany beyond the Jordan, een plaats aan de rivier de Jordaan met een lange geschiedenis. Bij de Dode Zee kunnen jullie heerlijk ontspannen. In het water kun je lekker dobberen en op het strand staan emmers met Dode Zee klei. Smeer je er lekker mee, ze schijnen een heilzame werking te hebben. Het is echt waar de Dode Zee bevat zoveel zout dat je er heerlijk kan drijven. Zwemmen gaat je niet eens lukken, probeer het maar eens.

 

 

 

 

 

Dag 7 Dode Zee – Madaba Jordan 2 12
De reis gaat verder naar Madaba. Maak een stop bij Mount Nebo. Er wordt gezegd dat dit de berg is waar Mozes voor het eerst het beloofde land zag. Het uitzicht is geweldig. Bij helder weer kun je Israël zien liggen. Madaba is een gezellig, klein stadje. Het centrum bestaat uit een paar straten met winkeltjes en restaurantjes. Madaba staat bekend om zijn mozaïeken. De kerken waar je die kunt vinden zijn op loopafstand.

 

 

 

 

 

Dag 8 Madaba - Dana Jordan 3 17
Jullie rijden via de Kings Highway naar het zuiden. Deze weg slingert prachtig door de bergen en passeert vele dorpjes. Het is een oude handelsweg, maar ook mooie verbinding van noord naar zuid. Vergeet niet onderweg te stoppen om te genieten van de uitzichten of om een lekker kopje thee te drinken langs een van de kleine theehuisjes langs de weg. Stop ook eens bij het Kruisvaarderkasteel van Kerak. De onderaardse gangen zijn indrukwekkend. Het einddoel van vandaag is Dana, het grootste natuurreservaat van het land.

 

 

 

 

 

Dag 9 - Dana - Petra Dana 1
In de ochtend hebben jullie de tijd om te gaan wandelen in Dana. Dana is een schitterend, afwisselend gebied met onder andere bergruggen, wadi en zandduinen. Je kunt er zelf korte wandelingen maken of uitgebreidere samen met een gids.
In de loop van de middag rijden jullie naar Wadi Musa, de toegangspoort naar een van de hoogtepunten van Jordanië namelijk Petra.

 

 

 

 

 

Dag 10 Petra Jordan 4 6
Een hele dag om een heel bijzonder gebied te gaan bekijken; Petra. Het is een groot complex dus trek er gerust de hele dag voor uit. Het bezoek aan Petra begint met een wandeling door de Siq, een lange kloof met aan beide zijden hoge rotswanden. Aan het eind van de kloof doemt meteen een van de hoogtepunten van je bezoek op namelijk de schatkamer. Maar het complex is veel groter. Wandel verder en ontdek oude tombes en grotwoningen. Klim af en toe ook omhoog voor de mooie uitzichten en om een idee te krijgen hoe groot dit complex is. Goede wandelaars kunnen doorlopen naar het klooster helemaal aan het einde.
Tip: neem een gids en laat je leiden naar de achterkant van Petra. Je begint de tocht dan bij het klooster en loopt zo terug naar de Siq. Op deze manier hoef je niet het hele stuk heen en weer te lopen naar de Monastery.

 

 

 

 

Dag 11 Petra - Wadi Rum Jordan 5 61
In de ochtend verlaten jullie Petra en rijden naar de Wadi Rum woestijn. Bij aankomst bij Wadi Rum stappen jullie over in een 4 x 4 jeep om de woestijn in te gaan. De Wadi Rum is een ruige woestijn met veel rotspartijen en rode zandduinen.  Het is een indrukwekkend gebied dat ook in veel films te zien is. Met de jeep verkennen jullie de woestijn. Het is niet alleen zitten en de jeep en kijken, maar je kunt op veel punten uitstappen om rotsen te beklimmen of een wandeling te maken. Een ritje op een kameel behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Aan het eind van de middag eindigen jullie bij het bedoeïenenkamp in de woestijn. Hier overnachten jullie in een tent met comfortabele bedden. Er zal door de bedoeïenen heerlijk voor jullie gekookt worden en ’s avonds kunnen jullie genieten van traditionele muziek, een waterpijp of een prachtige sterrenhemel.

 

 

 

Dag 12 Wadi Rum – Rode Zee Jordan 5 43
Jullie staan vroeg op en zien de zon langzaam opkomen boven de woestijn. De rotsen en het zand kleuren prachtig rood. Na het ontbijt keren jullie terug naar de ingang van de woestijn. Wie wil kan dit per kameel doen. Jullie stappen in de huurauto en rijden een klein stukje naar Aqaba.

 

 

 

 

 

 

Dag 13 Aqaba Underwater 1
Een dag om te luieren aan het strand van Aqaba. Het hotel is direct aan het strand gelegen en heeft natuurlijk een zwembad. Alle ingrediënten om lekker te ontspannen. Maar als je aan de Rode Zee zit moet je eigenlijk ook gaan snorkelen. Het heeft een schitterend onderwater wereld met koraalriffen en gekleurde vissen. Ga je met een boot dan heb je ook kans om dolfijnen te zien.

 

 

 

 

 

 

Dag 14 Aqaba – Amman Jordan 1 16
De laatste dag in Jordanië. Jullie rijden via de snelweg weer terug naar Amman. Als jullie nog tijd over hebben zou je een stop kunnen maken bij een van de musea bij Amman. Bijvoorbeeld het Royal Automobile Museum. Hier staan alle auto’s opgesteld van de koninklijke familie, een enorme verzameling. Jullie rijden naar de luchthaven en leveren de huurauto in. Daarna vliegen jullie terug naar Amsterdam.

 

 

 

 

 

 

offerte groot

 

Vliegreis
Vanaf Nederland kun je met diverse luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks vliegen naar Amman.
 
Huurauto
In Jordanië kun je prima rondreizen maken met een huurauto. De wegen zijn goed en buiten de steden is het rustig op de weg. Wij zorgen ervoor dat de huurauto goed verzekerd is zodat jullie zonder problemen de weg op kunnen.  Bij de autohuur zijn alle verzekeringen tegen diefstal en schade inbegrepen. Ook een inzittende verzekering wordt afgesloten. 
 
Hotels
In Jordanië verblijven jullie in comfortabele hotels op een gunstig gelegen locatie. Waar mogelijk heeft jullie hotel een zwembad om lekker af te koelen na een drukke dag.

 

Jordanie onbekendb

Jordanië onbekend - 14-daagse gezinsreis Jordanië

Dag 1: Amsterdam - Amman
Dag 2: Amman
Dag 3: Amman - Jerash - As Salt
Dag 4: As Salt - Sharbahil
Dag 5: Sharbahil
Dag 6: Sharbahil - Dode Zee
Dag 7: Dode Zee - Madaba
Dag 8: Mdaba - Dana
Dag 9: Dana - Petra
Dag 10: Petra
Dag 11: Petra - Wadi Rum
Dag 12: Wadi Rum - Aqaba
Dag 13: Aqaba
Dag 14: Aqaba - Amman - Amsterdam

Reissom per persoon vanaf*:
Volwassenen: € 1049
Kinderen 2 tot 12 jaar: € 949
Kinderen tot 2 jaar: € 50

Inbegrepen:
• Vlucht Amsterdam – Amman v.v. incl. belastingen en toeslagen
• Alle overnachtingen zoals vermeld in de rondreis in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt
• Transfer luchthaven Amman – hotel op dag van aankomst
• Huurauto voor 12 dagen incl. verzekeringen
• Woestijnexcursie Wadi Rum incl. jeeptour en overnachting in Berber tent op basis van halfpension


Niet inbegrepen:
• Garantiefonds a € 15 per boeking
• Benzine en tol
• Reisverzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Overige excursies

* Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een offerte aan voor de juiste prijs.

 

offerte klein

 

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany.nl

instagram      facebook

 

GGTO logonieuw          websitelogovvkr          Logo Allianz Global Assistance3        logo trees for all kleinnieuw

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven