IMG 20170814 050326575new

Terug

Hoogtepunten van Thailand – 15-daagse gezinsreis Thailand 

Thailand, een land voor iedereen. Tijdens deze gezinsreis Thailand kom je langs de mooiste plekjes en sluit je af een van de mooie stranden van Thailand. Je bezoekt Bangkok met zijn prachtige koninklijke paleis, slaapt op een raft middenin de jungle en verzorgt een olifant in het noorden bij Chiang Mai. 


Dag 1 Vertrek naar Thailand Thailand 1 15
Vandaag gaat de gezinsreis naar Thailand beginnen. Jullie vliegen vanaf Amsterdam naar Bangkok, waar jullie de volgende dag aankomen.

 

 

 

 

 

 

 

Dag 2 Aankomst Bangkok Thailand 1 2
Aankomst in Bangkok. Jullie worden opgewacht door de gids die jullie naar het hotel brengt. Tijdens de rit krijgen jullie al een indruk van deze waanzinnige miljoenenstad. Wolkenkrabbers en winkelcentra, maar ook oude wijken wisselen elkaar af. De rest van de dag kunnen jullie alvast een beetje rondkijken in Bangkok en bijkomen van de reis. Jullie logeren in een hotel in de gezellige wijk Banglamphu.

 

 

 

 

 

Dag 3 Bangkok Thailand 1 47
Een dag om Bangkok te ontdekken. Wat je zeker moet gaan zien is Wat Pho en het koninklijk paleis. Leuk is om er over de rivier naar toe te gaan. De Chao Phraya is de rivier die dwars door Bangkok stroomt. Om de drukte in de straten van Bangkok te mijden kun je ook de boot nemen om van A naar B te gaan. Er gaan vele lijndiensten en er is een halte niet te ver van je hotel.Wat Pho is een tempel met een liggende Boeddha van maar liefst 45 meter geheel bedekt met bladgoud. Op loopafstand van Wat Pho ligt het koninklijk paleis. Bij dit paleis bevindt zich ook Wat Phra Kaew, ofwel de tempel van de smaragden Boeddha. Bij deze schitterende tempel kijk je je ogen uit. Overal zie je prachtige, kleurrijke beelden en versieringen. In de tempel staat een klein Boeddhabeeldje van smaragd, dat door de Thai wordt vereerd.
* Vinden jullie het leuk om een stad te ontdekken en kunnen jullie wel tegen drukte van een grote stad, blijf dan gerust wat langer in Bangkok. Er is zoveel te doen en te zien, dat je je er dagen kunt vermaken.

 

 

Dag 4 Bangkok – River Kwai Thailand 2 2
Vandaag verlaten jullie Bangkok om het gebied rondom de River Kwai te gaan ontdekken. Jullie gaan al vroeg op pad met een gids en de eerste stop is bij Maeklong. Dit plaatsje is bekend om de treinmarkt. Het station ligt hier midden in een drukke markt en de kraampjes bevinden zich zelfs op de rails. Als er een trein aankomt, pakt iedereen vliegensvlug in om de trein de ruimte te geven. Daarna wordt alles weer uitgepakt en gaat de handel gewoon verder. Leuk om te zien!
Jullie gaan verder naar Hellfire Pass in het gebied van de River Kwai. In dit gebied wilden de Japanse bezetters in de tweede wereldoorlog een spoorlijn aanleggen. Ze gebruikten hiervoor gevangenen die onder dwang moesten werken. De omstandigheden waren verschrikkelijk en velen overleefden dit niet. Onder de dwangarbeiders waren ook Nederlanders. Hellfire Pass is een 500 meter lange kloof die moest worden uitgehakt om de spoorlijn te kunnen aanleggen, zowel de kloof als het museum zijn zeer indrukwekkend.
Na het bezoek stappen jullie in een boot en varen door de jungle naar het hotel. Jullie overnachten in een bungalow van bamboe, een zogenaamde jungle raft. Het hotel is gebouwd op het water en vanuit de kamer kun je zo de rivier in springen. De omgeving is schitterend en het hotel zeer sfeervol. Houd er wel rekening mee dat er geen elektriciteit is!

Dag 5  Kanchanaburi Thailand 2 10
Vandaag in de dag in de omgeving van de River Kwai. Jullie kunnen lekker luieren bij de raft of jullie kunnen op pad gaan. Bezoek een waterval in de omgeving of neem de trein over de beroemde spoorlijn naar Nam Tok. Sportievelingen kunnen ook gaan ziplinen door de jungle.

 

 

 

 

 

 

Dag 6 Ayuthaya Thailand 3 4
In de ochtend rijden jullie met de gids verder naar Ayutthaya, de vroegere hoofdstad van het koninkrijk Siam. Samen met de gids ontdekken jullie deze oude stad waar nog veel is overgebleven van de vroegere paleizen en tempels. Meer dan 400 jaar was Ayutthaya het centrum van een machtig rijk en een van de belangrijkste steden in Azië. Een van de tempels die je zeker moet zien is Wat Chai Watthanaram, één van de mooiste tempelcomplexen van Ayutthaya. De ruïnes van de Wat Phra Mahathat staan vooral bekend om het fascinerende Boeddhahoofd dat wordt ‘vastgehouden’ door de wortels van een bodhiboom. Niemand weet precies hoe het hoofd daar terecht is gekomen.
What Phra Si Sanphet was één van de belangrijkste tempels van heel Ayutthaya. Het was een koninklijke tempel en had zelfs een particuliere rechtbank. Ga ook Wat Yai Chai Mongkhon zien. Dit complex heeft nog honderden Boeddhabeelden die nog allemaal intact zijn. Het wordt veel bezocht door monniken en Thai die er bidden. In het midden staat een 7 meter lange liggende Boeddha. De legende gaat dat als het je lukt om een muntje vast te plakken aan de voeten van de Boeddha dit je geluk gaat brengen.. Aan het eind van deze interessante dag gaan jullie naar het station van Ayutthaya voor de nachttrein naar Chiang Mai.

Dag 7 Chiang Mai Thailand 4 31
Vroeg in de ochtend komen jullie aan in Chiang Mai. Chiang Mai is het centrum van het bergachtige noorden. Het is de tweede stad van Thailand, maar voelt wel heel gemoedelijk aan. Het heeft een klein, ommuurd oud centrum dat bol staat van de winkeltjes en restaurantjes afgewisseld met mooie tempels. In de directe omgeving van Chiang Mai vind je bergen, jungle en de dorpjes van de bergvolkeren. Het is een ideale uitvalbasis om de streek te ontdekken.
Vandaag kunnen jullie de stad gaan verkennen. Bezoek een van de tempels of ga lekker eten bij een van de restaurantjes. Je kunt op eigen gelegenheid, maar als je wilt ook onder leiding van een gids. Bezoek aan het eind van de middag ook de avondmarkt, gezellig, lekker eten en leuke stalletjes!
Even buiten Chiang Mai ligt Doi Suthep, de belangrijkste tempel van Chiang Mai. Het ligt op een heuvel boven de stad en de weg ernaar toe is al erg leuk. Je bent al midden in de natuur met vele watervalletjes en prachtige vergezichten. Aangekomen bij de ingang beklim je de 309 treden naar boven om de tempel te zien.

 

Dag 8 Chiang Mai - Olifantenopvang Thailand 4 36
Als je in Chiang Mai bent, moet je eigenlijk ook een bezoek brengen aan een van de olifantenopvanghuizen. Vroeger stond Chiang Mai bekend om het olifanten rijden. De laatste jaren is steeds meer het inzicht gekomen dat het rijden op een olifant niet fijn is voor het dier zelf en dat de methodes die werden gebruikt om de dieren te trainen helemaal niet diervriendelijk waren. Om toch in contact te komen met deze mooie dieren kun je een van de opvanghuizen bezoeken die zijn opgericht om de dieren een veilig onderkomen te geven nu er niet meer op gereden wordt. Bij deze opvanghuizen werk je een dagje mee. Je begint met een uitleg over de olifant en helpt vervolgens mee om hun eten voor te bereiden. Na het voeren is het tijd voor het bad. Samen met de olifanten gaan jullie naar de rivier om de olifant uitgebreid te schrobben en te wassen. Je ziet het dier genieten en ondertussen geniet jijzelf ook. Een geweldige ervaring!

 

 

Dag 9 Chiang Mai – trekking Hill Tribes Thailand 4 38
Als je in het noorden van Thailand bent, doe je natuurlijk een trekking. Tijdens een trekking wandel je samen met een gids door de bergen en jungle en bezoek je diverse dorpjes. In het noorden van Thailand wonen nog vele bevolkingsgroepen. Ze zijn in het verleden uit omringende landen naar Thailand gekomen. Zo heb je onder andere de Lahu, Yao, Karen, Hmong, Lisu en Akha. Iedere groep heeft zijn eigen unieke karakter met eigen religie, taal, levenswijzen en klederdracht. Ze wonen allemaal in eigen dorpen in de bergen en leven van de landbouw. Ze zijn erg gastvrij en leggen de bezoekers graag hun manier van leven uit. Daarnaast is dit natuurlijk ook een middel om hun minimale inkomsten een beetje aan te vullen.

 

 

 

Dag 10 Chiang Mai – Koh Samet Thailand 11 1
De tijd in het noorden van Thailand zit erop. Jullie vliegen van Chiang Mai terug naar Bangkok. Vandaar rijden jullie naar de kust om de vakantie af te sluiten met een heerlijk strandverblijf op het eiland Koh Samet. Koh Samet is ideaal om te relaxen, de stranden zijn er wit, de zee is er helderblauw en het achterland mooi groen.

 

 

 

 

 

 

Dag 11 t/m 13 Koh Samet Thailand 8 5
Drie heerlijke dagen om te genieten van strand, zon en zee. Kom lekker bij van de indrukwekkende reis. Geniet nog van de heerlijke Thaise keuken en ga zwemmen in het warme water van de golf van Thailand. Wil je nog een beetje bewegen, ga dan lekker wandelen. Je kan er heerlijk klauteren over de rotspartijen tussen de verschillende  baaien. Wandel naar het meest zuidelijke puntje van eiland voor een mooi uitzicht over de Golf van Thailand. En het is Thailand, dus je kunt je ook nog even heerlijk laten masseren.

 

 

 

 

 

Dag 14 Koh Samet – Bangkok - Amsterdam Thailand 12 7
De laatste dag van de gezinsreis Thailand. Jullie reizen terug naar Bangkok om daar een vlucht terug naar huis te nemen.

Dag 15 Aankomst Amsterdam
Aankomst Amsterdam.

 

 

 

 

 

 

 

offerte groot

 


Vliegreis
Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Thailand. Soms met een overstap in Europa of eventueel rechtstreeks met KLM.

Binnenlands vervoer
In Thailand maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers van en naar luchthavens en stations wordt meestal gedaan met minibusjes. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes.
Het traject Ayutthaya – Chiang Mai wordt per trein afgelegd. Wij reserveren hier voor jullie een 4-persoonsslaapcoupe. Het treinreizen in Thailand is goed te doen. In de slaaptreinen met airconditioning kun je behoorlijk goed slapen. Voor de treinreizen is een flexibele instelling wel gewenst. De punctualiteit is niet te vergelijken met die in Nederland.
Het traject Chiang Mai – Bangkok, Chiang Mai – Surat Thani, SuraThani / Krabi / Phuket – Bangkok en Trat – Bangkok wordt per vliegtuig afgelegd. In Thailand zijn meerdere binnenlandse luchtvaartmaatschappijen. De lokale agent zal de reservering maken en zal de vlucht uitzoeken die het beste in het reisschema past.
Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of tuktuks. Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad.

Verblijf
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk. Tijdens de meeste overnachtingen wordt het ontbijt bij het hotel geserveerd.

Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur. Die zal jullie staan opwachten bij aankomst op een luchthaven. Op een langere rit zal de chauffeur tevens gids zijn en op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven.

Thailand hoogtepuntenb

Hoogtepunten van Thailand - 15-daagse gezinsreis Thailand

Dag 1: Amsterdam – Bangkok
Dag 2: Aankomst Bangkok
Dag 3: Bangkok
Dag 4: Bangkok – Kanchanaburi
Dag 5: Kanchanaburi
Dag 6: Kanchanaburi – Ayutthaya / nachttrein Chiang Mai
Dag 7: Aankomst Chiang Mai
Dag 8: Chiang Mai
Dag 9: Chiang Mai
Dag 10: Chiang Mai – Koh Samet
Dag 11: Koh Samet
Dag 12: Koh Samet
Dag 13: Koh Samet
Dag 14: Koh Samet – Bangkok – Amsterdam
Dag 15: Aankomst Amsterdam

 

Reissom per persoon vanaf*:
Volwassenen: € 1695
Kinderen 2 tot 12 jaar: € 1595
Kinderen tot 2 jaar: € 100

 

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam – Bangkok v.v. incl. belastingen en toeslagen
 • Alle overnachtingen zoals vermeld in de rondreis in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt
 • Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
 • Binnenlandse vluchten zoals vermeld in het programma
 • Nachttrein van Ayutthaya naar Chiang Mai in een slaapcoupe
 • Engelssprekende gids tijdens tours en transfers

 

Niet inbegrepen:

 • Garantiefonds à € 15 per boeking
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Excursies

 

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een offerte aan voor de juiste prijs.

 

offerte klein

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany.nl

instagram      facebook

 

GGTO logonieuw          websitelogovvkr          Logo Allianz Global Assistance3        logo trees for all kleinnieuw

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven