Zuid Afrika 9 8

Terug

Southcoast South Africa - 17-daagse gezinsreis Zuid Afrika

Een ideale gezinsreis door Zuid-Afrika om de zuidkust en tuinroute van Zuid-Afrika te ontdekken. Startend in wereldstad Kaapstad met de spectaculaire tafelberg gaat de reis via Hermanus, bekend van de walvissen, langs de tuinroute naar Tsitsikamma N.P. In dit mooie park zijn vele mogelijheden tot wandelen, kanoën of Ziplinen. In het Addo Elephant Park kun je uitgebreid op zoek naar olifanten, Terug naar Kaapstad komen jullie langs Oudtshoorn, bekend van de grotten en de struisvogels. Ook Swellendam, een oud stadje, staat nog op het programma. Jullie eindigen aan het strand in Houtbaai. Bezoek ook nog even Kaap de Goede Hoop om de vakantie af te sluiten

Dag 1 Vliegreis Zuid-Afrika
Vandaag begint jullie gezinsreis naar Zuid-Afrika. Jullie vliegen naar Kaapstad waar jullie de volgende dag aankomen.

Dag 2 Kaapstad
Aankomst in Kaapstad. Jullie worden opgewacht op het vliegveld en krijgen een transfer naar jullie hotel. De rest van de dag kunnen jullie Kaapstad gaan bekijken. Kaapstad is met zijn 2,6 miljoen inwoners met recht een wereldstad en wellicht een van de mooiste. Schitterend gelegen vlakbij de kust, met de prachtige Tafelberg op de achtergrond, is het een heerlijke stad om een paar dagen te verblijven. Het heerlijke weer, de vele activiteiten, de vele culturen die je hier tegenkomt, de ontspannen sfeer en mooie bezienswaardigheden maken dit tot een van de hoogtepunten van jullie reis. Breng een bezoek aan het Jan van Riebeekfort, wandel door de companiestuin, ga naar het South-Africa museum, ga een hapje eten aan het Victoria & Albert Waterfront in de haven. Er is ontzettend veel te doen in Kaapstad, maar wat je natuurlijk niet mag missen is een ritje met de kabelbaan naar de top van de Tafelberg. Van bovenaf heb je een prachtig uitzicht over Kaapstad en omgeving.

Zuid Afrika 9 1   Zuid Afrika 9 3

Dag 3 Kaapstad
Nog een dag om Kaapstad en omgeving te verkennen. Jullie kunnen ook een boottocht maken naar Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten. Een bezoek aan Robbeneiland is leerzaam en heel indrukwekkend. Je leert veel over de geschiedenis van Zuid-Afrika, de apartheid en natuurlijk over Nelson Mandela, de beroemdste gevangene van Robbeneiland. Je gids tijdens de tour is vaak een oud-gevangene, wat zijn uitleg extra indrukwekkend maakt.

Zuid Afrika 9 2    Zuid Afrika 9 5

Dag 4 Hermanus
Vandaag krijgen jullie de huurauto en rijden naar Hermanus. Neem de kustweg, dit is een van de mooiste wegen van Zuid-Afrika. Hermanus is een gezellig vissersplaatsje dat de laatste jaren erg populair is geworden onder reizigers. Reden hiervoor is dat Hermanus dé plek is om walvissen te spotten. Het wordt ook wel de walvissenhoofdstad van de wereld genoemd. Van juli tot november zwemmen er diverse walvissoorten langs de kust van Zuid-Afrika. Het relatief warme water aan de kust maakt dit de perfecte plek voor de walvissen om te spelen en te paren. Zij zwemmen de baai van Hermanus binnen om hun jongen te krijgen. Daarnaast heeft het plaatsje een ontspannen sfeer en een prachtig lang, uitgerekt strand.

Zuid Afrika 8 5

Dag 5 Hermanus
Een dag om walvissen te gaan spotten. Dit kan al vanaf het vaste land. Wandel naar een van de uitkijkpunten en met een beetje geluk zie je ze al op 20 meter voorbij komen zwemmen. Maar jullie kunnen er ook met de boot op uit. Met de boot ga je de open zee op, op zoek naar walvissen. Dichterbij deze fantastische dieren kun je niet komen!

Zuid Afrika 8 12    Zuid Afrika 8 6

Dag 6 Knysna
Jullie rijden verder langs de kust naar Knysna, een stadje gelegen aan een schitterende lagune, met mooie bergen en bossen op de achtergrond. Het is een van de mooiste plaatsjes van de tuinroute en er heerst een ontspannen sfeer, je vindt er veel kunstenaars en restaurantjes.

Dag 7 Knysna
Een dagje ontspannen in Knysna. Jullie kunnen er heerlijk wandelen bij de prachtige baai, een boottocht maken in de lagune of struinen door de gezellige straatjes van het leuke plaatsje. Bij Knysna ligt ook een indrukwekkend bos dat voor natuurliefhebbers zeker een aanrader is, het is namelijk een oerbos waarin bomen van meer dan 800 jaar oud staan. Loop de Woodcutters Trail, deze route kan anderhalf uur (3km) of vier uur (9km) duren, met name de korte versie is erg leuk voor kinderen.

Zuid Afrika 8 2

Dag 8 Port Elizabeth
Vandaag rijden jullie verder naar Port Elizabeth. Even buiten Port Elizabeth ligt Addo Elephant Park. Dit park staat bekend om zijn vele kuddes olifanten die er leven. Jullie overnachten in het park zelf.

Dag 9 Addo Elephant Park
Vandaag kunnen jullie Addo Elephant Park gaan ontdekken. Het is een park waar je zelf met je eigen huurauto doorheen kunt rijden. Naast olifanten zijn er ook nog andere dieren te zien, zoals buffels, kudu’s en andere antilopen. Als je geluk hebt zie je een neushoorn of een leeuw.

Zuid Afrika 8 4    Zuid Afrika 8 10

Dag 10 Plettenberg Bay
Jullie rijden naar Plettenberg Bay. Dit is een geliefd kustplaatsje vanwege zijn witte stranden, blauwe water en groene bergen op de achtergrond.

Dag 11 Tsitsikamma N.P.
Vandaag staat Tsitsikamma National Park op het programma. Dit is een schitterend, beschermd kustgebied waar meerdere activiteiten mogelijk zijn. In het park komen regenwoud en oceaan op een unieke manier samen. Het park kent hoge bergen, kliffen en dichtbegroeide bossen en fynbos, die zo de zee in lijken te rollen. Er leven meer dan tweehonderd vogelsoorten. Jullie kunnen een canopy tour volgen tussen de prachtige bomen op wel 30 meter hoogte. Aan een lange kabel zoef je door de boomtoppen van platform naar platform. Op ieder platform vertelt de gids iets over de prachtige natuur die je onderweg tegenkomt.
Wil je liever met beide benen op de grond blijven staan dan kunnen jullie een wandeling maken in het oerbos met de bijzondere geelharthoutbomen en watervallen. Ook kunnen jullie een wandeling maken over de hangbruggen in het park. Deze overbruggen de kliffen bij de monding van de stormrivier. Onder je zie je de golven tegen de rotsen slaan.

Zuid Afrika 8 9    Zuid Afrika 8 15

Dag 12 Oudtshoorn
Vandaag gaat de reis verder door Zuid-Afrika. Jullie verlaten de kust en gaan het binnenland in, richting Oudtshoorn. Het is niet al te ver rijden, dus jullie hebben alle tijd om onderweg te stoppen bij een aantal mooie plaatsen.
Rijd door de bergen naar Oudtshoorn, in de kleine Karoo. Het is een prachtige route die over bergpassen, ravijnen en rivieren gaat.

Zuid Afrika 8 14    Zuid Afrika 8 1

Dag 13 Oudtshoorn
Een dag in Oudtshoorn. Oudtshoorn staat om 2 dingen bekend: de struisvogel en de prachtige grotten. In de omgeving van Oudtshoorn zijn veel struisvogelboerderijen. Jullie kunnen deze bezoeken om meer te weten te komen over deze bijzondere dieren. Kijk hoe groot en sterk hun eieren zijn, geef ze te eten en heel misschien mag je wel even op hun rug zitten!
De Cango Caves zijn prachtige grotten in de bergen bij Oudtshoorn. Ga hier via een aantal gangetjes naar binnen en je komt in de mooie zalen van deze druipsteengrotten. De grotten zijn beroemd vanwege de enorme druipsteenformaties.

Dag 14 Swellendam
Vanuit Oudtshoorn rijden jullie via route 62 terug naar Kaapstad. Dit is een van de mooiste wegen van Zuid-Afrika. Bergpassen, rivieren, ravijnen en kleine dorpjes wisselen elkaar af. Omdat het een behoorlijke rit is naar Kaapstad overnachten jullie in Swellendam. Swellendam is een van mooiste plaatsjes aan de tuinroute en de derde oudste stad van Zuid-Afrika, na Kaapstad en Stellenbosch. In het centrum van Swellendam zijn veel historische gebouwen en monumenten te vinden. Een stadswandeling door het centrum van deze oude stad is dan ook zeker de moeite waard!

Zuid Afrika 8 13    Zuid Afrika 8 3

Dag 15 Hout Baai
Vandaag rijden jullie naar het eindpunt van deze Zuid-Afrika reis, Hout Baai. Hout Baai ligt zo'n 20 kilometer ten zuiden van Kaapstad, verborgen in een schitterende baai tussen de Chapman's Peak en de berg Sentinel. Het is een levendig stadje met een prachtig, kilometerslang strand, waar jullie heerlijk kunnen zwemmen. Hout Baai heeft een pittoreske haven waar jullie heerlijk kunnen eten. Men zegt zelfs dat ze er de beste ‘fish and chips’ ter wereld hebben.

Zuid Afrika 9 7    Zuid Afrika 9 8    Zuid Afrika 9 4

Dag 16 Kaap de Goede Hoop - terugvlucht
De laatste dag van jullie gezinsreis in Zuid-Afrika. Jullie hebben overdag nog de tijd om wat te gaan bekijken of de laatste souvenirs te kopen. Een bezoek aan Kaap de Goede Hoop mag eigenlijk niet ontbreken tijdens jullie Zuid-Afrika reis. De weg ernaartoe is spectaculair. Je rijdt langs de kust en de weg is hier en daar in de rotswand uitgehouwen. Cape Point, bij Kaap de Goede Hoop, is een steile klif die als een wig de zee in steekt. Jullie kunnen tot de vuurtoren omhoog klimmen. Breng op de terugweg een bezoekje aan Boulders Beach, waar je pinguïns van dichtbij kunt zien. Aan het eind van de middag gaan jullie richting het vliegveld voor een nachtvlucht naar Amsterdam.

Dag 17 Aankomst Amsterdam
Aankomst Amsterdam.

 

offerte groot

 

Vliegreis 
Vanaf Nederland vlieg je met diverse luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks naar Johannesburg en met de KLM naar Kaapstad. Maar er zijn ook diverse andere mogelijkheden met een overstap. Uiteraard kunnen jullie ook vanaf andere luchthavens vertrekken, bijv. Düsseldorf of Brussel.

Huurauto
In Zuid Afrika kun je prima rondreizen met een huurauto. De wegen zijn goed en buiten de steden is het rustig op de weg. Wij zorgen ervoor dat de huurauto goed verzekerd is zodat jullie zonder problemen de weg op kunnen.
Alle rondreizen zijn gebaseerd op autohuur met een klasse O auto. In Zuid Afrika is dit vaak een Toyota Avanza of gelijkwaardig, een auto met ruime kofferbak en airconditioning. Wil je graag een wat luxere uitvoering, dan regelen wij een upgrade. De tarieven hiervoor zijn op aanvraag.
Bij de autohuur zijn alle verzekeringen tegen diefstal en schade inbegrepen. Ook een inzittendenverzekering wordt afgesloten. De auto’s worden verhuurd door het gerenommeerde autoverhuurbedrijf Bidvest.

Kindvriendelijke hotels Zuid-Afrika
In Zuid Afrika werken wij samen met een lokale agent die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Alle accommodaties die wij gebruiken voldoen dan ook aan duurzaamheidseisen. Jullie verblijven in kindvriendelijke hotels. Dit zijn kleinschalige hotels op een gunstig gelegen locatie. Waar mogelijk heeft jullie hotel een zwembad om lekker af te koelen na een drukke dag. In wildparken verblijven jullie in eenvoudige accommodaties in de parken zelf. Dit biedt een mooie gelegenheid om nog meer mee te krijgen van de natuur en het dierenleven.
 

ZuidAfrika agrdenroute b

Southcoast South Africa - 17-daagse gezinsreis Zuid-Afrika 

Dag 1: Amsterdam – Kaapstad
Dag 2: Aankomst Kaapstad
Dag 3: Kaapstad
Dag 4: Kaapstad - Hermanus
Dag 5: Hermanus
Dag 6: Hermanus – Knysna
Dag 7: Knysna
Dag 8: Knysna – Addo Elephant Park
Dag 9: Addo Elephant Park
Dag 10: Addo Elephant Park – Plettenberg Bay
Dag 11: Plettenberg Bay
Dag 12: Plettenberg Bay – Oudtshoorn
Dag 13: Oudtshoorn
Dag 14: Oudtshoorn – Swellendam
Dag 15: Swellendam – Kaapstad
Dag 16: Kaapstad – Amsterdam
Dag 17: Aankomst Amsterdam

 

Reissom per persoon vanaf*:
Volwassenen: € 1795
Kinderen 12 tot 18 jaar: € 1395
Kinderen 2 tot 12 jaar: € 995
Kinderen tot 2 jaar: € 100

 

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam – Kaapstad v.v.incl. belastingen en toeslagen
 • Alle overnachtingen zoals vermeld in de rondreis in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt (uitgezonderd Addo Elephant Park)
 • Transfer luchthaven Kaapstad – hotel op dag van aankomst
 • Huurauto cat. O of gelijkwaardig incl. verzekeringen
 • Entreegelden Addo Elephant Park

 

Niet inbegrepen:

 • Garantiefonds  à € 15 per boeking
 • Benzine en tol
 • Reisverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Excursies

 

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een offerte aan voor de juiste prijs.

 

offerte klein

 

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany

instagram   facebook

 

GGTO logo Blauw          websitelogo          Logo Allianz Global Assistance2

 © 2017 | Young Travel Company

Ga naar boven