persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
aangesloten bij VVKR, GGTO en Trees for all
Menu

Hoe kiezen wij onze reis?

Vaak krijgen wij de vraag waar kunnen wij het beste naar toe op reis met onze kinderen. Hoewel wij gespecialiseerd zijn in reizen met kinderen is die vraag is toch niet zo makkelijk te beantwoorden Dit hangt namelijk van een aantal zaken af en dan met name van de interesses en voorkeuren van de familieleden die mee op reis gaan. Hieronder een aantal tips voor individuele reizen met kinderen.

1. Houden jullie van natuur of van cultuur?
Sommige families vinden het heerlijk om door oude stadjes te slenteren, tempels te bezoeken, een lokale markt af te lopen en af een toe een museum. In Azië kan dit heel goed in Vietnam, China, Sri Lanka of Thailand.
Anderen trekken er liever op uit in de natuur, maken graag een lange wandeling of gaan op zoek naar dieren die je thuis niet tegen komt. Voor echte natuurliefhebbers zijn Costa Rica of Borneo waanzinnige landen, maar ook Zuid-Afrika is een aaneenschakeling van mooie natuur.

2. Vinden jullie grote steden leuk?
Met name Azië heeft een paar hele grote steden die superleuk zijn om te ontdekken, maar waar het ook heel druk kan zijn. Tijdens reizen door China, Vietnam en Thailand kom je in een aantal van die typische Aziatische steden met oude centra, markten en tempels. En natuurlijk ook winkels en lekkere restaurantjes.

3. Hoe wil je reizen?

Bij individuele reizen met kinderen kun je op verschillende manieren rondreizen. Vinden jullie het leuk om de regie een beetje in eigen hand te houden en lekker met een huurauto op pad te gaan? Dan kun je terecht in Zuid-Afrika, Marokko, Costa Rica of Maleisië.
In Sri Lanka en Indonesië reis je met een privé chauffeur. Samen met de chauffeur besluit je waar je stopt en wat je wilt zien. Ook in Thailand en Vietnam worden delen per busje met chauffeur afgelegd.
Vinden jullie het leuk om een keer met de nachttrein te gaan? Dat kan heel goed in Vietnam, Thailand of China. In China wordt een groot deel van de reis per trein afgelegd.

4. Vinden jullie het leuk om ’s avonds ergens een hapje te gaan eten, om wat avondleven mee te pikken in een plaatsje?
Ook dat is per land verschillend. Zo zal je in Zuid-Afrika en Costa Rica vaker overnachten op een plaats waar je afgelegen zit en ben je voor het avondeten aangewezen op het restaurant van het hotel waar je verblijft. In landen als Thailand, Vietnam, China en Indonesië overnacht je vaak in stadjes waar je prima ’s avonds een hapje kan gaan eten buiten het hotel.

5. Willen jullie de vakantie graag afronden met een verblijf aan het strand?
Hoewel al onze bestemmingen buiten Europa liggen, zijn ze niet allemaal geschikt voor een strandvakantie. Sommige landen hebben simpelweg bijna of geen strand, sommige landen is het klimaat niet altijd geschikt en sommige landen kennen geen strandcultuur. Landen waar je heerlijk kunt genieten van een strandverblijf zijn: Indonesië, Costa Rica, Thailand, Sri Lanka, Maleisië en Vietnam.

Willen jullie ook op reis?

Lijkt jullie dit wel wat? Neem gerust contact op! Wij plannen graag een reis voor jullie. Er is van alles mogelijk op onze bestemmingen. Kijk op onze website www.youngtravelcompany.nl of bel: 0619883344. Wij maken graag de reis die bij jullie past!

Janet de Jonge

Janet de Jonge is oprichter van Young Travel Company en heeft reiservaring over de hele wereld. Voor haar werk en met haar gezin is ze graag op pad om de mooie plekjes op de wereld te ontdekken.

 

Praat mee over deze blogpost.