persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Kuala Lumpur en Sarawak - 15-daagse familierondreis Borneo

Onbekend maakt onbemind. En dat geldt zeker voor Sarawak. En dat is zo jammer, want het is er zo ontzettend mooi. Ongerepte jungle, bounty stranden, ontmoetingen met Orang-Oetans, slapen bij de koppensnellers. Wandelen in de mooiste nationale parken met verlaten baaitjes en bijzondere apensoorten. En dan als kers op de taart nog een bezoek aan een bounty eiland. Geniet van deze familierondreis Borneo

Overzicht

Dag 1: Amsterdam – Kuala Lumpur
Dag 2: Aankomst Kuala Lumpur
Dag 3: Kuala Lumpur
Dag 4: Kuala Lumpur
Dag 5: Kuala Lumpur – Kuching
Dag 6: Semenggoh
Dag 7: Batang Ai
Dag 8: Batang Ai
Dag 9: Batang Ai – Kuching
Dag 10: Bako N.P.
Dag 11: Damai Beach
Dag 12: Satang Island
Dag 13: Damai Beach
Dag 14: Vlucht Kuching – Kuala Lumpur – Amsterdam
Dag 15: Aankomst Amsterdam

• Deze reis is heel goed uit te breiden met een bezoek aan Mulu National Park

• Verlengen kan ook op de stranden van bijv. Penang, Langkawi of Redang.

klsarawak

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Maleisië

De familierondreis naar Borneo gaat beginnen. Vandaag vliegen jullie vanaf Amsterdam naar Kuala Lumpur, waar jullie de volgende dag aankomen.

Bako 4
2 Aankomst Kuala Lumpur

Aankomst in Kuala Lumpur. Jullie chauffeur staat jullie al op te wachten op de luchthaven om jullie naar het hotel te brengen. Tijdens de rit naar het hotel door miljoenenstad Kuala Lumpur kunnen jullie goed zien wat een smeltkroes Maleisië eigenlijk is. Er zijn grote, moderne shoppingmalls, de beroemde Petronella Twin Towers, koloniale gebouwen, maar ook de Chinese wijk waar de avondmarkt wordt afgewisseld met Chinese en Hindoestaanse tempels. Er is zo veel te doen en te zien in KL. Verken vanmiddag alvast de omgeving van jullie hotel.

Kuala Lumpur (54)
Optionele excursie(s)
3 Kuala Lumpur

Een dag om Kuala Lumpur te verkennen. Hét herkenningspunt van Kuala Lumpur zijn natuurlijk de enorme Petronella Twin Towers. Deze twee torens van meer dan 450 meter hoog zijn halverwege met elkaar verbonden door middel van een brug. Je hebt vanaf 171 meter hoogte een spectaculair uitzicht. Vlakbij de torens ligt een mooi park en heb je de mogelijkheid om de torens van alle kanten te bekijken. In dezelfde buurt vind je ook een mooi zeeaquarium.
Het authentieke Maleisië vind je zeker terug in Chinatown. In deze kleurrijke wijk hebben de Chinezen zich door de jaren heen gevestigd, en dat is zeker terug te zien in het straatbeeld. Je vindt in dit deel van de stad bijvoorbeeld veel tempels en Chinese bouwwerken, zoals de enorme Chinese toegangspoort aan het begin van hoofdstraat Petaling Street. Petaling Street is de overdekte hoofdstraat van Chinatown en staat elke dag vol met marktkraampjes. Koop er t-shirts, modeaccessoires, souvenirtjes en (namaak) elektronica, of vul er je maag met een snack. Je vindt hier talloze karretjes met eten en restaurantjes waar lokale gerechten worden geserveerd.

Kuala Lumpur (56)
4 Kuala Lumpur - fietsen door KL

Vandaag nog een extra dag om deze waanzinnige stad te ontdekken. Een goede manier om dit te doen is op de fiets. Samen met een gids zien jullie de oude wijken, bezienswaardigheden en leren de stad op een andere manier kennen.
Een andere leuk utstapje is die naar de Batu Caves, Deze grotten bevinden zich in enorme kalkstenen rotsen en zijn een heilige plaats voor Hindoes. Beneden staat een indrukwekkend gouden standbeeld van 42 meter hoog van de oorlogsgod Murugan. En nadat jullie de 272 traptreden hebben beklommen kom je uit bij de ingang van de grotten. De grootste en belangrijkste grot is de Cathedral Cave, waar jullie een groot aantal altaren zien, maar vergeet ook zeker niet om op de omgeving te letten. Met zijn apen en kalkstenen rotsen is het een mooi plekje. Hebben jullie nog energie over, dan kunnen jullie ’s avonds nog een naar Selangor om met een bootje tussen de vuurvliegjes te varen.

Kuala Lumpur (58)
Optionele excursie(s)
5 Kuala Lumpur - Kuching

Vandaag vliegen jullie vanaf Kuala Lumpur naar Borneo. Jullie vliegen op de stad Kuching. Kuching is de grootste stad van Sarawak, het wordt ook wel Cat City genoemd (stad van de katten). Het is een gezellige stad gelegen aan de zuidelijke oevers van de Sarawak rivier. Het heeft een levendige boulevard aan het water dat een populaire ontmoetingsplaats van de stad is,met zijn eettentjes en terrasjes. Achter de boulevard vind je gezellige straatjes leuke winkels. Bijzonder pittoresk is Jalan Carpenter, een smal, druk straatje met Chinese winkeltjes. Kuching heeft tevens een aantal kleurrijke Chinese tempels, die door de stad verspreid staan. Het oudste museum in Maleisië is het Sarawak Museum; een goed begin voor wie de stad gaat bezichtigen.

Kuching (7)
Optionele excursie(s)
6 Semonggoh

Vandaag brengen jullie een bezoek aan het Semonggoh Wildlife Rehabilitation Center. Het ligt ongeveer 20 km buiten Kuching en is de opvangplaats voor zieke of ontheemde Orang Oetans. Daarnaast wonen er ook verschillende vogelsoorten, stekelvarkens en beren. Veel van deze dieren zijn gered uit gevangenschappen. Orang Oetans worden hier getraind om ze later weer uit te zetten in het wild.

Sepilok Borneo
7 Iban Longhouse - Batang Ai

Vandaag gaat jullie familierondreis Borneo verder naar het gebied van de Iban, de voormalige koppensnellers die in de jungle in zogenaamde longhouses wonen. Jullie bezoeken hun in het nationale park Batang Ai. Het is een lange rit ernaar toe maar onderweg zijn er een aantal leuke stops. De reis gaat door een prachtig landschap van rijstvelden, plantages, bergen, rivieren en jungle. Julie stoppen nog bij een markt om wat inkopen te doen. Aangekomen bij het park gaan jullie per boot verder naar jullie overnachtingsplaats. Deze nacht overnachten jullie bij de Iban thuis in een van de longhouses. Houd er rekening mee dat dit eenvoudig is.

Longhouse Borneo 8
8 Iban Longhouse - Batang Ai

Een dag bij de Iban. Jullie leren veel over hun cultuur en leefgewoonten. De mannen zijn schitterend getatoeëerd en de vrouwen dragen kleurige jurken met kraaltjes en muntjes. Tijdens deze dag laten ze veel zien en help je ze mee met van alles zoals visnetten en manden maken. Samen met een van de dorpsbewoners gaan jullie te voet de jungle in voor een verkenningstocht. Ook een boottocht staat op het programma. Lunch wordt onderweg op een traditionele manier klaargemaakt in bamboestammen. Neem je zwemkleding mee, want er komt zeker een mogelijkheid om nog even te zwemmen.

 

Longhouse Borneo 3
9 Batang Ai - Kuching

Jullie verlaten het leefgebied van de Iban en gaan terug naar Kuching. Nog een laatste avond in Kuching, ga nog lekker een hapje eten aan de waterkant of in een van de gezellige restaurantjes.

Longhouse Borneo 4
10 Bako National Park

In de ochtend verlaten jullie Kuching en rijden naar het vissersdorpje Bako. Vandaar gaan jullie met een boot langs de kust naar Bako National Park. Bako National Park is een van de kleinste en oudste parken van Sarawak. Het park bestaat uit tropisch regenwoud, stranden, baaien en steile kliffen. Er is een enorme verscheidenheid aan dieren, maar het staat met name bekend om de bijzondere neusapen die er leven. Ze leven hoog in de bomen en met hun grote, rode neus en dikke buik zijn ze zeer leuk om te zien. Door de lokale bevolking worden ze ook wel ‘Orang Belanda’ genoemd, wat Hollandse aap betekent. Daarnaast leven er ook nog herten, reeën, wilde zwijnen, eekhoorns, vliegende lemuren, honingberen, wilde katten, gibbons, makaken en meterslange varanen in het reservaat. Er zijn vele makkelijke wandelroutes die door al die verschillende landschappen lopen. Onderweg kun je ook nog de insectenetende bekerplanten zien. Vergeet ook niet je badpak mee te nemen, je kan heerlijk zwemmen in een van de mooie baaitjes. Aan het eind van de dag gaan jullie terug naar Damai Beach.
• Het is ook mogelijk om in in Bako te overnachten en vroeg in de ochtend de bijzondere neusaap te zien. Houd er rekening mee dat de overnachtingsmogelijkheden erg eenvoudig zijn.

Bako 2
11 Damai Beach

Een lekker dagje om uit te rusten aan het strand van Damai. Vlak buiten Kuching ligt een van de mooiste stranden van Sarawak; Damai Beach. Het is er heerlijk ontspannen. Geniet van zon, zee en strand.

 

Strand Maleisië (5)
12 Satang Island

Vandaag staat er een excursie naar Satang Island op het programma. De bootreis er naar toe is al spectaculair. Onderweg kunnen jullie niet alleen de Irriwaddy dolfijn zien springen naast de boot maar je hebt ook nog de kans om krokodillen te zien die zich verstoppen tussen de mangrove. Het eiland van Satang is bekend omdat hier in de zomermaanden vele zeeschildpadden aan land komen om eieren te leggen. Overdag kun je hier heerlijk snorkelen.

Turtle Island
13 Damai Beach

Nog een dag om heerlijk aan het strand om bij te komen van de reis. Op het strand zijn veel mogelijkheden om bijv. te zwemmen, kajakken en SUP-pen op zee. Ook kunnen jullie heerlijk eten in een van de restaurantjes aan de boulevard.

Perhentian (1)
14 Terugvlucht via Kuala Lumpur

Helaas komt jullie familierondreis naar Borneo tot een einde. Vandaag verlaten jullie Sarawak en gaan naar het vliegveld van Kuching voor een vlucht, via Kuala Lumpur, naar Nederland.

Bako
15 Aankomst Nederland

Aankomst Amsterdam.

  • Deze reis is heel goed uit te breiden met een bezoek aan Mulu National Park van 4 dagen / 3 nachten. Vraag vrijblijvend een offerte aan.
  • Het is ook mogelijk om een strandverlenging naar andere eilanden van Maleisië in te plannen. Denk bijvoorbeeld aan Penang, Langkawi of Redang.

 

Longhouse Borneo 6

Reissom

Reissom per persoon vanaf € 945*

Inbegrepen:
• Vlucht Kuala Lumpur – Kuching v.v.
• Alle overnachtingen tweepersoonskamers of familiekamers op basis van logies en ontbijt en volpension in Batang Ai
• Alle transfer en vervoer zoals vermeld in het programma met alleen chauffeur
• Engelssprekende gids tijdens tours
• Excursies zoals vermeld in het programma

Niet inbegrepen:
• Vlucht Amsterdam – Kuala Lumpur v.v. incl. belastingen en toeslagen
• Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
• Reisverzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Overige excursies

Bij bovenstaande reis is geen intercontinentale vlucht inbegrepen. Vluchtprijzen zijn afhankelijk van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Ook deze vliegtickets kunnen wij voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Longhouse Borneo 7 Longhouse Borneo 5

Extra informatie

Vliegreis
Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Kuala Lumpur in Maleisië. Soms met een overstap of eventueel rechtstreeks met KLM. Het is ook mogelijk om van een andere luchthaven te vertrekken. Bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel.

Binnenlands vervoer
In Maleisië maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers van en naar luchthavens en stations wordt meestal gedaan met minibusjes. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes. Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of tuktuks. Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad.

Kindvriendelijke hotels Maleisië en Borneo
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kindvriendelijke hotels in Maleisië en Borneo. Het zijn kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk.

Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur. Die zal jullie staan opwachten bij aankomst op een luchthaven. Op een langere rit zal de chauffeur tevens gids zijn en op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven.

Sepilok Borneo 3 Bilit
Kuala Lumpur en Sarawak - 15-daagse familierondreis Borneo

15 dagen vanaf € 945,- p p

Ontdek Maleisië en Borneo door de ogen van je kinderen

Maleisië & Borneo