persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu

Kuala Lumpur en Sabah - 15-daagse rondreis Borneo met kinderen

Een mooie rondreis door Borneo met je kinderen. Jullie beginnen het ontdekken van de bruisende metropool Kuala Lumpur. Daarna gaat de reis verder naar het andere gedeelte van Maleisië namelijk Sabah, gelegen op Borneo. Jullie zien Orang Oetans, varen in bootjes door de jungle, zien zeeschildpadden en kunnen snorkelen tussen het mooie koraal en de tropische vissen.

Overzicht

Dag 1: Amsterdam – Kuala Lumpur
Dag 2: Aankomst Kuala Lumpur
Dag 3: Kuala Lumpur
Dag 4: Kuala Lumpur
Dag 5: Kuala Lumpur – Sandakan
Dag 6: Turtle Island
Dag 7: Sepilok
Dag 8: Sepilok – Bilit
Dag 9: Bilit
Dag 10: Bilit – Sandakan – Kota Kinabalu
Dag 11 – 13: Strand
Dag 14: Kota Kinabalu – Kuala Lumpur – Amsterdam
Dag 15: Amsterdam
* In plaats van het strand bij Kota Kinabalu is het ook goed mogelijk om een strandverlenging op een van de andere eilanden in Maleisië in te passen.

klsaba

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Maleisië

De rondreis naar Borneo met jullie kinderen gaat beginnen. Jullie vliegen vanaf Amsterdam naar Kuala Lumpur, waar jullie de volgende dag aankomen.

Kuala Lumpur (54)
2 Aankomst Kuala Lumpur

Aankomst op het vliegveld van Kuala Lumpur. Een chauffeur staat jullie op te wachten om jullie naar het hotel te brengen. Tijdens de rit naar het hotel door miljoenenstad Kuala Lumpur is al duidelijk te zien wat een smeltkroes Maleisië eigenlijk is. Er zijn moderne shoppingmalls, de gigantische Petronella Twin Towers, koloniale gebouwen en ook de Chinese wijk waar de avondmarkt wordt afgewisseld met Chinese en Hindoestaanse tempels. Er is heel veel te doen en te zien in Kuala Lumpur. Verken vanmiddag alvast de omgeving van jullie hotel.

Kuala Lumpur (14)
3 Kuala Lumpur

Een dag om Kuala Lumpur te ontdekken. Natuurlijk moeten jullie naar het  herkenningspunt van Kuala Lumpur, de Petronella Twin Towers. Deze twee gelijke torens zijn meer dan 450 meter hoog en zijn halverwege met elkaar verbonden door middel van een brug. Op een hoogte van 171 meter hebben jullie een spectaculair uitzicht. Vlakbij de torens ligt een mooi park en kun je de torens van alle kanten te bekijken. In dezelfde buurt vinden jullie ook een leuk zeeaquarium.
Het authentieke Maleisië zie je terug in Chinatown. In deze kleurrijke wijk heeft de Chinese bevolking zich door de eeuwen heen gevestigd, en dat is terug te zien in het straatbeeld. Je vindt hier veel tempels en Chinese bouwwerken, zoals de enorme Chinese toegangspoort aan het begin van hoofdstraat Petaling Street. Petaling Street is de hoofdstraat van Chinatown en staat elke dag vol met marktkraampjes. Ga er naar toe voor modeaccessoires, souvenirtjes en (namaak) elektronica, of eet er een snelle hap. Je vindt hier talloze karretjes met eten en restaurantjes waar heerlijke lokale gerechten worden geserveerd.

Kuala Lumpur (58)
Optionele excursie(s)
4 Kuala Lumpur - fietsen door KL

Vandaag nog een dag om deze waanzinnige stad te ontdekken. Een leuke, actieve manier om dit te doen is op de fiets. Samen met een gids zien jullie de oude wijken, bezienswaardigheden en leren de stad op een andere manier kennen.
Een andere leuk utstapje is naar de Batu Caves, Deze grotten bevinden zich net buiten Kuala Lumpur in enorme kalkstenen rotspartijen en zijn een heilige plaats voor Hindoes.. Bij aankomst worden jullie welkom geheten door de oorlogsgod Murugan, een indrukwekkend gouden standbeeld van meer dan 40 meter hoog, en nadat je de 272 traptreden hebt beklommen sta je bij de ingang van de grotten. De grootste grot is de Cathedral Cave, waar jullie een groot aantal altaren kunnen zien, maar bekijk ook de omgeving met kalkstenen rotsen en vele apen. Hebben jullie nog energie, dan kun je ’s avonds nog een naar Selangor om met een bootje tussen de vuurvliegjes te varen.

Kuala Lumpur (56)
5 Kuala Lumpur - Sandakan

Vandaag vliegen jullie vanaf Kuala Lumpur naar Borneo. Jullie vliegen op Sandakan gelegen op het Sabah gedeelte van Borneo. Sandakan is de 2e grootste stad van Sabah en is een havenstad. Het is leuk om er een middag rond te wandelen en te zien wat de stad te bieden heeft. Er is keuze uit een ochtend of een middag vlucht.

 

Kuching 3
6 Turtle Island

Vroeg in de ochtend worden jullie opgehaald bij het hotel. Om 09.30 vertrekt de boot naar Turtle Island en de tocht duurt ongeveer een klein uurtje. Turtle Island ligt zo’n 40 kilometer uit de kust en is onderdeel van het Pulau Penyu national park. Bezoek aan Turtle Island kan alleen als onderdeel van een ecotour. Overdag kun je snorkelen, zwemmen en luieren op het strand. Na het avondeten wordt er eerst een informatieve film over de schildpadden vertoont en daarna gaan jullie met een ranger/gids op pad op zoek naar schildpadden die aan land komen om eieren te leggen. Het is indrukwekkend om te zien hoe een schildpad in volle concentratie eieren, zo groot als pingpongballen, legt en vervolgens het gat weer dichtgooit en wegzwemt in zee. Het is heel belangrijk om geen licht en geluid te maken om de concentratie van het schildpad niet te verstoren.

Turtle Island 2
7 Turtle Island - Sepilok

In de ochtend gaat de boot weer terug naar Sandakan en gaan jullie door naar Sepilok. Sepilok is de plaats op Sabah waar Orang-Oetans worden opgevangen. Het opvangcentrum is opgericht met als doel wees geworden, gewonde of ontheemde Orang-oetans in het wild terug te plaatsen. De Orang-Oetans worden in Sepilok getraind, zodat zij weer terug kunnen naar het oerwoud. Het is heel mooi om te zien hoe de weesjes worden getraind.
Vlakbij het Rehabilitation Centre is ook een opvangcentrum voor neusapen en een centrum voor Aziatische beren. Breng een bezoek aan het Sun Bear Conservation Centre. In dit opvangcentrum kun je de kleinste beren ter wereld zien, de zonneberen. In dit opvangcentrum leven ongeveer 40 zonneberen die op jonge leeftijd voornamelijk gehouden werden als huisdier. Nu leven zij hier totdat zij weer klaar zijn om de jungle van Borneo in te gaan.

Semenggoh
8 Sepilok - Bilit

In de ochtend gaan jullie naar het  orang-oetan opvangcentrum. Het is een bijzondere ervaring om de apen te zien wandelen door de jungle of te zien slingeren aan de lianen bij één van de voederplatforms. Aan het eind van de ochtend gaan jullie naar Bilit. De rondreis Borneo met kinderen gaat verder met een 3-uur durende bus- en boottrip brengt jullie over de Kinabatangan rivier, met 560 kilometer de langste rivier van Sabah, naar de Bilit Rainforest lodge. Onderweg komen jullie door een schitterende natuurlijke omgeving en zien jullie apen en vogels. De tocht gaat door mangroves en regenwoud en langs verschillende kleine dorpjes. Je ziet hoe de mensen hun leven rondom de rivier hebben opgebouwd. Na het eten kunnen jullie nog een boottocht in het donker maken om nachtdieren, waaronder krokodillen, te observeren.

Bilit (10)
9 Kinabatangan rivier / Bilit

Vroeg in de ochtend staat er al een wandeling op het programma om wild te spotten. Na wat gegeten te hebben staat er nog een excursie op het programma. Afhankelijk van het weer wordt het een boottocht over de rivier of een wandeling door het regenwoud. Er is veel te zien in het regenwoud. Met een ervaren gids gaan jullie op zoek naar dieren en bijzondere planten die voorkomen in dit gebied. Je kunt hier neushoornvogels, langstaart makaken en neusapen tegenkomen. Door hun enorme rode neus hebben de neusapen als bijnaam ‘Hollanders’ gekregen. In dit gebied leven ook de pygmee Olifanten. In de middag staat er nog een boottocht op het programma.

Bilit (3)
10 Bilit - Kota Kinabalu

Na het ontbijt gaan jullie met de boot terug naar Sandakan. Onderweg bezoeken jullie nog de Gomantong Caves. Een grot met miljoenen vleermuizen. In de middag vliegen jullie naar Kota Kinabalu. Bij aankomst in Kota Kinabalu krijgen jullie een transfer naar een fijn strandhotel.

Bilit (9)
11-13 Strand

Tijd voor het strand  en ontspanning. Jullie kunnen kiezen voor een strandhotel net buiten Kota Kinabalu of ga met een boot naar een van de eilanden zoals bijv. Pulau Gaya . Al deze tropisch paradijsjes zijn omringd door koraalriffen en prachtige stranden. Geniet van de zon, de zee en de onderwaterwereld.

Strand Maleisië (15)
Optionele excursie(s)
14 Terugvlucht via Kuala Lumpur

Helaas is de rondreis naar Borneo met jullie kinderen voorbij. In de ochtend gaan jullie terug naar de luchthaven van Kota Kinabalu en daarna volgt een vlucht naar Kuala Lumpur. In Kuala Lumpur stappen jullie op de vlucht terug naar Amsterdam.

Bilit
15 Aankomst Nederland

Aankomst Amsterdam.

 

Turtle Island

Reissom

Reissom per persoon vanaf € 975*

Inbegrepen:
• Vluchten Kuala Lumpur – Sandakan // Sandakan – Kota Kinabalu // Kota Kinabalu – Kuala Lumpur
• Alle overnachtingen in tweepersoonskamers of familiekamers op basis van logies en ontbijt en volpension in Bilit
• Alle transfer en vervoer zoals vermeld in het programma met alleen chauffeur
• Engelssprekende gids tijdens tours
• Excursies zoals vermeld in het programma

Niet inbegrepen:
• Vlucht Amsterdam – Kuala Lumpur v.v. incl. belastingen en toeslagen
• Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
• Reisverzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Overige excursies

Bij bovenstaande reis is geen intercontinentale vlucht inbegrepen. Vluchtprijzen zijn afhankelijk van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Ook deze vliegtickets kunnen wij voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Sepilok Borneo 2 Bilit (1)

Extra informatie

Vliegreis
Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Kuala Lumpur in Maleisië. Soms met een overstap of eventueel rechtstreeks met KLM. Het is ook mogelijk om van een andere luchthaven te vertrekken. Bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel.

Binnenlands vervoer
In Maleisië maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers van en naar luchthavens en stations wordt meestal gedaan met minibusjes. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes. Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of tuktuks. Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad.

Kindvriendelijke hotels Maleisië en Borneo
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kindvriendelijke hotels in Maleisië en Borneo. Het zijn kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk.

Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur. Die zal jullie staan opwachten bij aankomst op een luchthaven. Op een langere rit zal de chauffeur tevens gids zijn en op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven.

Bilit 2 Kuala Lumpur 2
Kuala Lumpur en Sabah - 15-daagse rondreis Borneo met kinderen

15 dagen vanaf € 975,- p p

Ontdek Maleisië en Borneo door de ogen van je kinderen

Maleisië & Borneo