CanalesTprtuguero 08

Terug

Costa Rica Verde - 19-daagse rondreis Costa Rica met kinderen

Een rondreis Costa Rica met kinderen langs de mooiste parken van Costa Rica. Deze rondreis is voor echte natuurliefhebbers onder jullie. Jullie overnachten in een echte jungle lodge en brengen jullie een bezoek aan Tortuguero waar jullie per boot door de vele kanaaltjes varen. Jullie ontdekken vulkanen, regenwouden en kunnen ziplinen tussen de bomen door.

 


Dag 1 Vliegreis Costa Rica Costa Rica 49
De rondreis door Costa Rica met kinderen gaat beginnen. Jullie vliegen vanaf Amsterdam naar San José, de hoofdstad van dit bijzondere land. Na aankomst en paspoortcontrole staat er een chauffeur klaar om jullie naar het hotel te brengen.

Dag 2 San José
Een dagje om bij te komen van de vlucht. Jullie verblijven in een comfortabel hotel vlakbij de stad uiteraard met zwembad. Als jullie de stad in willen kunnen jullie een kijkje nemen het goudmuseum of het nationale museum. Hier krijg je een indruk van de geschiedenis van het land. Als jullie zin hebben om alvast op pad te gaan kunnen jullie ook een excursie boeken. Bijvoorbeeld om San José en omgeving te ontdekken.

Optionele excursies, zie excursiepagina:
- Pura Vida San José


Dag 3 Tortuguero National Park Tortuguero 12
Vandaag gaan jullie op pad om het echte Costa Rica te leren kennen. Het begint met een bezoek aan een van de mooiste parken van het land, Tortuguero National Park. Het park ligt aan de oostkust van het land en bestaat uit moerassen, mangrovebossen, meren, stranden, oerwoud en rivieren. Het gebied staat bekend om de vele watervogels die er leven en omdat de grote, groene zeeschildpadden er aan land komen om eieren te leggen. Verder leven er onder andere apen, luiaards, leguanen en krokodillen. Het eerste stuk brengt de chauffeur jullie met een bus, maar na een tijdje stappen jullie over in een bootje. Onderweg naar de lodge zien jullie de eerste wilde dieren al. In de middag maken jullie een wandeling door het dorp van Tortuguero. Het dorpje is mooi gelegen tussen de rivieren en het groen. Jullie horen de verhalen achter de gekleurde huisjes en maken kennis met diverse projecten waaronder die van de bescherming van de zeeschildpadden.


Dag 4 Tortuguero National Park Tortuguero 18
Een hele dag om van dit schitterende park te genieten. Gedurende de dag gaan jullie samen met een gids met de boot op stap. Jullie varen door de brede kanalen, maar trekken ook verder het park in door kleine, smalle kanaaltjes.Van juli tot september is het ook mogelijk om ’s avonds samen met een gids te gaan kijken hoe de grote schildpadden aan land komen om eieren te leggen in het zand.

 

 

  


Dag 5 Boca Tapada Costa Rica 65
Na Tortuguero te hebben verlaten met de boot, staat de huurauto op jullie te wachten bij Guápiles. Jullie rijden naar het noorden, naar de grens met Nicaragua. Hier wacht een nieuw avontuur in de jungle van Boca Tapada. Het laatste stuk naar de jungle lodge is hobbelig en om uiteindelijk bij de lodge aan te komen, moeten jullie nog met de boot de San Carlos rivier oversteken. Hier ben je omringd door de natuur en lijkt de rest van de wereld ver weg. Tropisch regenwoud, rivieren en lagunes zijn het leefgebied van de zeldzame groene macaws, maar ook van apen, neusberen en vele andere dieren.

    


Dag 6 Boca Tapada Tortuguero 4
Een dag om dit prachtige gebied te ontdekken. Wij reserveren een kanotour met en gids voor jullie. Vanaf de rivier zien jullie veel verschillende soorten wilde dieren. Krokodillen, apen, leguanen, watervogels kunnen zomaar voorbij komen. De gids zal uitleg geven en ook er voor zorgen dat het veilig blijft. Er zijn nog meer mogelijkheden om dit prachtige gebied verder te ontdekken. Je kunt meegaan op een wandeling. ’s Avonds moeten jullie zeker meegaan met de avondwandeling. In het donker komen de nachtdieren tot leven.

  

  


Dag 7 Boco Tapada – Arenal Arenal 15
De rondreis Costa Rica met kinderen gaat verder naar La Fortuna, langs een mooie, rustige route. Onderweg zie je plantages, boerderijen en kleine dorpjes. In La Fortuna bepaalt de vulkaan Arenal het landschap, hij torent hoog boven alles uit. Het is een van de meest actieve vulkanen van Costa Rica. De vulkaan zorgt er ook voor dat er rondom nog vele warmwaterbronnen zijn. Het is heerlijk om na een actieve dag even bij te komen in een van deze warmwaterbronnen. Vele hotels hebben er wel een. La Fortuna is een levendige plaats aan de voet van de vulkaan. Het is leuk om hier rond te lopen en er zijn veel winkeltjes en restaurantjes.

   


Dag 8 Arenal Arenal 19
Een dag om het gebied rondom de vulkaan te verkennen. Er is zoveel te doen dat de tijd te kort lijkt. Er zijn watervallen om te bezoeken, heetwaterbronnen om lekker in te ontspannen. Maar je kunt ook actief op pad, kanoën op het meer of wandelen rondom de vulkaan. Een van de wandelingen gaat via hangbruggen. Vanaf deze hangbruggen heb je een mooi uitzicht over het de jungle en met een beetje geluk zie je de dieren die er leven. Wandelingen kun je samen met een gids doen, maar het is ook mogelijk om zelf op pad te gaan. Een gids legt je uit wat je ziet en helpt je dieren te spotten. Het is ook mogelijk om een nachttour te maken. Hierbij ga je samen met een gids op pad om allerlei dieren te zien die ’s nachts tot leven komen, zoals insecten, kleine zoogdieren, kikkers en vleermuizen.

Optionele excursies, zie excursiepagina:
- Ziplines
- Paardrijden naar de waterval
- Kayakken op Lake Arenal
- Bezoek aan de Maleku
- Choclade Tour

 

Kijk voor meer indrukken van een rondreis door Costa Rica op onze fotopagina


Rincon de la Vieja 2

Dag 9 Rincon de la Vieja
De reis gaat verder naar het noorden. De volgende stop is het nationale park van Rincon de la Vieja. Dit park is ook gelegen rondom een vulkaan, de Rincon. Deze vulkaan is nog actief, wat je met name terugziet in het park eromheen. Hier kom je namelijk borrelende modderbronnen tegen en komen de vulkaandampen her en der uit de grond. Af en toe laat de vulkaan ook een rookpluimpje los.Dit is ook de regio van de cowboys, de “sabaneros’. Deze mannen te paard kom je overal tegen, inclusief lasso.

  

  


Dag 10 en 11 Rincon de la Vieja Costa Rica 19
Deze dagen is er tijd om het park te ontdekken. Er zijn verschillende wandelroutes. De paden zijn wat avontuurlijker, zo moet je soms klimmen over boomstammen en loop je langs rivierstroompjes. Soms ruik je de geur van de borrelende grond en modderbronnen. Jullie kunnen wandelen naar watervallen en komen enorme woudreizen tegen. Dit is ook het park waar kapucijneraapjes goed te zien zijn. Voor de paardenliefhebbers is dit de beste omgeving om tochten te paard te maken.

Optionele excursies, zie excursiepagina:
- Paardrijden naar de Oropendolawaterval
- Tuben op de Rio Negro  


Dag 12 Rincon de la Vieja - Monteverde Monteverde 5
Jullie rijden weer naar het zuiden naar Monteverde Cloud Forest. De weg is soms onverhard en soms een beetje hobbelig. Monteverde is een hoger gelegen regenwoud. Door deze hoogte en de nevel die hier hangt, loop je hier letterlijk met je hoofd in de wolken. Dit Cloud forest, oftewel nevelwoud, is de thuisplaats voor vele dieren waaronder de beroemde Quetzal-vogel, maar ook luiaards, apen, slangen en andere vogels. Door de hoge vochtigheid is het er groen, de grote bomen zijn bedekt met mos en lianen. De komende dagen brengen jullie door in een mooie lodge vlakbij het park.

   

 


Dag 13 en 14 Monteverde Costa Rica 23
Twee dagen om dit fantastische park te ontdekken. Er is zoveel te doen, dat jullie tijd te kort komen. Er zijn voor kilometers aan wandelpaden, die leiden over hangbruggen en smalle paadjes. Een route is heel goed zelf uit te stippelen, maar kan, indien gewenst, ook samen met een gids. Ook Monteverde heeft hangbruggen waarvan je op hoogte over het woud kan kijken. Daarnaast is Monteverde de plek om te gaan ziplinen. Hoge en lange ziplines om met snelheid door het woud te zoeven, een waanzinnig gevoel. Er is een ‘kikkertuin’. Hier komen allerlei soorten kikkers voor in alle kleuren en maten. Gele poten, een blauw lijfje of rode ogen, je kunt het zo gek niet bedenken. Ook leuk om te doen is een avondwandeling met een gids. Als het donker is gaan jullie samen het park in. Jullie gaan op zoek naar de dieren die overdag slapen en ’s nacht in beweging komen. Ook de kleine dieren komen aan bod zoals slangen, kikkers en spinnen.

Optionele excursies, zie excursiepagina:
- Ziplinen
- Nachtwandeling met gids


Dag 15 Monteverde – Manuel Antonio Costa Rica 88
Tijd om te gaan ontspannen en bij te komen van alle indrukken. In een paar uur tijd rijden jullie naar de westkust van Costa Rica om lekker te gaan genieten van het strand en de zee. Maar zelfs daar is nog van alles te zien en te doen. Bij Manuel Antonio ligt het gelijknamige nationale park, aan de Grote Oceaan.

 

  

 

 


Dag 16 en 17 Manuel Antonio Manuel Antonio 1
Twee dagen om lekker bij te komen. Jullie kunnen relaxen op het strand of dobberen in de zee. Maar de echte liefhebber kan ook nog even de natuur intrekken. Het nationale park van Manuel Antonio staat bekend om de vele doodshoofdappjes die er wonen. Je kan er ook lekker wandelen door het bos, langs kreekjes of het strand. In de bomen kun je luiaards zien hangen en door de bosjes grote leguanen zien kruipen. De stranden zijn hier groot en lopen langzaam af in zee. ’s Avonds kun je lekker iets gaan eten in een van de vele restaurantjes.

 Optionele excursies, zie excursiepagina:
- Raften op de Rio Savrege
- Kookworkshop
- Kajakken en snorkelen
- Marino Ballena National Park
      


Dag 18 Terugvlucht Amsterdam Manuel Antonio 9
Helaas de laatste dag van de familierondreis door dit indrukwekkende land. Jullie rijden terug naar de hoofdstad San José. Op de luchthaven leveren jullie de huurauto in en checken in voor de vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 19 Aankomst Amsterdam
Aankomst Amsterdam

 

 

 

 

 

 

offertegroet

 

 

 

 

excursienew2

infonew

Verde

20-daagse rondreis Costa Rica met kinderen

Dag 1: Amsterdam – San José
Dag 2: San José
Dag 3: San José – Tortuguero
Dag 4: Tortuguero
Dag 5: Tortuguero – Boca Tapada
Dag 6: Boca Tapada
Dag 7: Boca Tapada - Arenal
Dag 8: Arenal
Dag 9: Arenal – Rincon de la Vieja
Dag 10: Rincon de la Vieja
Dag 11: Rincon de la Vieja
Dag 12: Rincon de la Vieja - Monteverde
Dag 13: Monteverde
Dag 14: Monteverde
Dag 15: Monteverde – Manuel Antonio
Dag 16: Manuel Antonio
Dag 17: Manuel Antonio
Dag 18: Manuel Antonio - San José – Amsterdam
Dag 19: Amsterdam

Reissom per persoon vanaf*:
Volwassenen: € 1.995
Kinderen 12 tot 18 jaar: € 1.995
Kinderen 2 tot 12 jaar: € 1895
Kinderen tot 2 jaar: € 100

Inbegrepen:
• Vlucht Amsterdam – San José v.v. incl. belastingen en toeslagen
• Alle overnachtingen in tweepersoonskamers of familiekamer op basis van logies en ontbijt
• Transfer luchthaven San José – hotel op dag van aankomst
• Huurauto SUV 4x4 Hyundai Tuscon of gelijkwaardig incl. ongelimiteerde kilometers
• Transfers Tortuguero v.v in minibus en per boot in internationaal gezelschap
• Excursies en maaltijden Tortuguero
• Excursie en maaltijden Boca Tapada

Niet inbegrepen:
• Garantiefonds GGTO à € 15 per boeking
• Benzine, autoverzekeringen en tol
• Ter plaatse te betalen verplichte autoverzekeringen
• Reis- en annuleringsverzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Excursies

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

 

offerteklein

 

Vliegen naar Costa Rica
Vanaf Nederland kun je rechtstreeks naar San José vliegen met KLM. Maar er zijn ook diverse andere mogelijkheden met een overstap. Jullie kunnen uiteraard ook vanaf een andere luchthaven dan Amsterdam vertrekken, bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel.

Autohuur Costa Rica
In Costa Rica kun je prima rondreizen met een huurauto. De wegen zijn goed en het is redelijk rustig op de weg. Alle rondreizen zijn gebaseerd op autohuur met een Hyundai Tucson Automaat of gelijkwaardig, een auto met ruime kofferbak, airconditioning en 4x4. Wil je graag een wat luxere uitvoering, dan regelen wij een upgrade. De tarieven hiervoor zijn op aanvraag.
Bij de autohuur zijn geen verzekeringen tegen diefstal en schade inbegrepen. Deze dienen ter plaatse bij het ophalen van de huurauto te worden afgesloten.

Kindvriendelijke hotels in Costa Rica
In Costa Rica verblijf je niet zomaar in een hotel, wij zoeken kindvriendelijke hotels uit in Costa Rica. Voor overnachtingen kiezen wij vaak voor kleinschalige, karakteristieke lodges. De lodges zijn vaak één met de natuur en ecologisch verantwoord. Ze hebben niet altijd zwemmogelijkheden, maar zijn wel omringd door de natuur waardoor de beleving met de natuur helemaal compleet is.

Gids
Bij aankomst op de luchthaven van San Joé worden jullie opgewacht door een gids/chauffeur die jullie naar het eerste hotel zal brengen. Tijdens de transfer naar Tortuguero zal ook een gids/chauffeur meegaan. Voor de rest van de reis is geen gids ingepland. Alle bezoeken aan nationale parken kunnen ook goed zonder gids gedaan worden. Wandelpaden staan duidelijk aangegeven. Toegevoegde waarde van een gids is de achtergrondinformatie over het land, flora en fauna die gegeven wordt en het eerder spotten van dieren.

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany.nl

instagram      facebook

 

GGTO logonieuw          websitelogovvkr          Logo Allianz Global Assistance3        logo trees for all kleinnieuw

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven