Indonesie 4 10

Terug

Java en Bali - 23-daagse rondreis Indonesië met kinderen

Een uitgebreide rondreis om Java en Bali te verkennen met je kinderen. Op Java gaan jullie naast de Borobodur en de Bromo-vulkaan ook een bezoek brengen aan de Ijen vulkaan. Daarnaast staat er een bezoekje aan de kust op het programma waar je ’s avonds zeeschildpadden kunt zien die aan land gaan om hun eieren te leggen. Op Bali gaan jullie natuurlijk naar het strand, maar ook naar het  binnenland met watervallen en mooie hindoe-tempels.

 

Dag 1 Vlucht naar Indonesië
Vandaag stappen jullie in het vliegtuig voor de rondreis Indonesië met kinderen. Jullie vliegen op Yogyakarta op het eiland Java.

Dag 2 Aankomst Yogyakarta
Bij aankomst in Yogyakarta staat de gids al te wachten om jullie naar het hotel te brengen. Yogyakarta staat ook wel bekend als het centrum van cultuur op Java. Het is een leuke stad met vriendelijke mensen die je hartelijk begroeten. Ga met een becak (fietstaxi) de stad door en bezoek het waterpaleis, de Kraton Yogya (voormalig paleis van de sultan) en neem een kijkje in een werkplaats voor wajangpoppen. Slenter door straatjes en bezoek marktjes. De lange winkelstraat Jalan Malioboro en de markt zijn een waar mekka voor winkelliefhebbers. De keuze aan moderne en traditionele batik, zilver, leer en allerlei andere handwerkproducten is enorm en in de talloze ateliers kun je kijken hoe de producten gemaakt worden. 's Avonds kun je een bezoek brengen aan één van de traditionele muziek- en dansvoorstellingen zoals het prachtige Ramayanaballet. In Yogya valt zoveel te beleven!

Indonesie 4 1    Indonesie 4 4    Indonesie 4 5

Dag 3 Borobodur
Vandaag bezoeken jullie een van de wereldwonderen: de Borobodur. De Borobodur is een van de grootste Boeddhistische heiligdommen van de wereld en stamt uit de 9e eeuw. Het is gebouwd op 9 plateaus met maar liefst 15.000 verschillende afbeeldingen en 400 stupa’s. Als je het lukt om een van de Boeddha beelden aan te raken die in de stupa’s zitten mag je een wens doen! Jullie kunnen zelf op verkenningstocht gaan door te dwalen tussen de smalle trappetjes. Het uitzicht aan de top is schitterend. Op de terugweg stoppen jullie in het plaatsje Candirejo, een typisch Javaans dorp. Met een lokale gids maken jullie een wandeling en komen zo meer te weten over de lokale gebruiken en tradities. Ook eten jullie iets thuis bij een van de dorpsbewoners. Het is allemaal onderdeel van een duurzaam toerisme project wat de bewoners zelf hebben opgezet.

Indonesie 4 10   Indonesie 4 2    Indonesie 4 8

Dag 4 Prambanan
Op naar Prambanan, een Hindoeïstisch tempel complex uit de 9e eeuw. Samen met een lokale gids bekijken jullie dit wonderschone complex bestaande uit 224 tempels opgedragen aan de goden Brahma, Shiva en Vishnu. Ook de Prambanan staat op de werelderfgoed lijst. Samen met de gids brengen jullie ook nog een bezoek aan het paleis van de Sultan en het waterpaleis in Yogyakarta.

Indonesie 4 7    Indonesie 4 6   Indonesie 4 12

Dag 5 Trein Malang
Met de trein reizen jullie verder naar het Oosten van Java. Een 8-uur durende treinrit brengt jullie van Yogya naar Malang. Onderweg is er veel te zien, groene rijstvelden, plantages, kleine dorpjes en steden. Malang is een oud-koloniale stad met Europese sfeer. Het ligt iets hoger waardoor het ’s avonds aangenaam koel is. Het is een studentenstad met een klein, aangenaam centrum waar je ’s avonds op het centrale plein heerlijke eetstalletjes aantreft.

Dag 6 Malang - Bromo vulkaan
In de ochtend hebben jullie nog tijd om Malang te bekijken. Malang is een oude, koloniale stad. Nog steeds zijn er veel gebouwen uit de koloniale tijd. Aangezien Malang niet zo groot is, kun je gewoon te voet of met een becak de stad doorkruisen. Breng ook een bezoekje aan Toko Oen. Toko Oen werd in 1922 opgericht door de familie Oen en heeft Nederlandse en Indonesische gerechten gecombineerd. Toko Oen is bekend in heel Indonesië. Het is ook leuk om te kijken op de vogeltjesmarkt. Het is een levendige markt met veel kwetterende vogeltjes en mannen die onderhandelen.
In de middag rijden jullie richting de Bromo vulkaan. Onderweg kun je nog stoppen bij de theetuinen van Wonosari en een theefabriek bezoeken. Jullie overnachten aan de rand van de krater. 

Dag 7 Bromo vulkaan
Vroeg in de ochtend staan jullie op om naar de Bromo vulkaan te gaan. Met een jeep gaan jullie naar het uitzichtspunt om de zon te zien opkomen boven de vulkaan. Daarna volgt er een wandeling om de krater te bekijken. In het ochtendlicht lijkt het wel een maanlandschap en zien jullie vuur en rook uit de krater komen. Daarna gaat de reis verder naar Kalibaru. Het is een lange rit, maar aan het eind wacht een prettig hotel met zwembad, prachtig gelegen tussen de vele plantages. Oost Java wordt gekenmerkt door de vele plantages met cacao, tabak, peper, suikerriet, kruidnagel en kaneel.

Indonesie 5     Indonesie 7    

Dag 8 Kalibaru
Met een lokale gids bezoeken jullie vandaag een kruidentuin waarbij je veel uitleg krijgt over de verbouw en groei van alle kruiden die hier voorkomen. Daarna volgt een wandeling door het dorp om kennis te maken met de manier van leven en gewoontes van de mensen die hier wonen. Je bezoekt ook nog een huis waar ze zelf bruine suiker verwerken.

Dag 9 Zeeschildpadden bij Sukamade
Vandaag rijden jullie verder naar de zuidkust van Java naar Rajekwesi Beach. Dit plaatsje ligt bij Meru Betiri National Park en is een klein vissersdorpje waar je een wandeling kunt maken. Daarna gaat de tocht verder met 4WD naar het plaatsje Sukamade. Onderweg wordt er nog gestopt bij Teluk Damai ofwel ‘peace bay’. Hier kun je nog een mooie wandeling door de jungle maken. In Sukamade wordt overnacht in een eenvoudige accommodatie. Na het avondeten gaat het echte avontuur beginnen. Jullie gaan naar het strand om daar samen met een van de nationale parkwachters op zoek te gaan naar de enorme zeeschildpadden die aan land komen om eieren te leggen. Met enig geluk kunnen jullie dit indrukwekkende moment meemaken. Luister goed naar de aanwijzingen van de parkwachters! Het is een moment om nooit te vergeten!

Indonesie 8

Dag 10 Ijen
Na het ontbijt rijden jullie met de gids verder naar het plaatsje Ijen. De 4WD wordt weer ingeruild voor de minibus en de tocht gaar verder de bergen in. Onderweg passeren jullie rubberplantages, vraag gerust de gids om even te stoppen om een kijkje te nemen. Ijen resort is prachtig gelegen met uitzicht op de vulkaan Ijen. De vulkaan heeft een prachtig mooi turkoois kratermeer en is een van de zuurste meren ter wereld. Het staat bekend om zijn zwaveldragers die langs de rand van het kratermeer zwavel winnen, een zware en gevaarlijke baan. Het is indrukwekkend om te zien hoe mensen dag in en dag uit zwavel in manden op hun schouders dragen.

Indonesie 9 3    Indonesie 9 4   Indonesie 9 5

Dag 11 Ijen - Bali
Vroeg in de ochtend gaan jullie op pad om de krater te bekijken. Jullie rijden door dorpjes en langs plantages. Onderaan de vulkaan rijden jullie nog door regenwoud maar langzaam maakt dit plaats voor kaal vulkaan landschap. Met een wandeling van 90 minuten bereiken jullie de krater. Het uitzicht is adembenemend! Het landschap is woest en verlaten, maar de dragers maken het levendig en indrukwekkend.
Jullie rijden terug naar het hotel en na een opfrisdouche rijden jullie naar de ferry voor de oversteek naar Bali. De eerste plaats die jullie hier aan doen is Lovina. Lovina is een leuke badplaats aan de noordkust van Bali. Schrik niet, het strand is hier zwart, omdat het vulkaanzand is.

Dag 12 en 13 Lovina
Vrije dagen in Lovina. Geniet van het strand en de zee en de relaxte sfeer die er in dit plaatsje hangt. Er zijn leuke restaurantjes die ’s avonds heerlijke verse vis serveren. Ga vroeg in de ochtend met een bootje het water op om dolfijnen te spotten. Voor de kust liggen ook een aantal mooie koraalriffen, ideaal om te snorkelen of te duiken. Vanaf de kust zijn er genoeg bootjes die je die kant op willen brengen.

Indonesie 10 1   Indonesie 10 3   Indonesie 10 2

Dag 14 Munduk
Na twee dagen strand is het weer tijd voor activiteit. Vandaag gaat de reis verder naar Munduk. Onderweg stoppen jullie nog bij de warmwaterbronnen van Banjar. Deze natuurlijke waterbronnen hebben een temperatuur van 38 graden, dus het is er heerlijk relaxen. Vlakbij ligt de boeddhistische tempel van Banjar, een geliefde tempel die, gelegen op een heuvel, een prachtig uitzicht op de omgeving biedt.

Dag 15 Munduk
Een dag in Munduk en omgeving. Midden in de bergen en rijstterrassen ligt het typisch Balinese dorpje Munduk. Het dorpje heeft een leuke en levendige markt. Maar ook de omgeving van Munduk leent zich heel goed voor een verkenningstocht. Hier kun je gaan zien hoe ananas groeit en cacao en kruidnagel. Je kunt ook een wandeling maken naar de watervallen in de omgeving. Vergeet niet je zwempak mee te nemen!

Indonesie 10 4    Indonesie 10 7

Dag 16 Munduk - Ubud
Vanuit Munduk gaan jullie naar de culturele hoofdstad van het eiland, Ubud. Het is het centrum van de handwerklieden en dansers. Onderweg naar Ubud komen jullie door het hart van Bali. De tocht voert door de bergen langs de Git Git waterval en de Ulundanu tempel. Deze tempel is schitterend gelegen in het meer van Bratan. Het meer van Bratan is een bergmeer op 1250 meter hoogte en is een uitgedoofde krater. Onderweg kunnen jullie ook nog stoppen bij de botanische tuinen van Bedugul. Hier kun je wandelen maar het leukste is om hier een Treetop parcours te doen. Via hangbruggen, kabelbanen volgen jullie een route door de boomtoppen.

 Indonesie 10 9   Indonesie 10 6    Indonesie 10 5

Dag 17 Ubud
Vandaag een dag om Ubud en haar prachtige omgeving te bekijken. In Ubud zelf is het heerlijk rondstruinen op de markt en de vele winkeltjes. Maar de omgeving van Ubud is echt de moeite waard. Het is omgeven door een idyllisch landschap van regenwoud en rijstvelden afgewisseld met Hindoeïstische tempels. Je kunt dit samen met een gids bezoeken of zelf met de kinderen de fiets pakken en op ontdekkingstocht gaan.

Indonesie 11 8    Indonesie 11 7    Indonesie 11 1

Dag 18 Ubud - Sanur
De ochtend brengen jullie nog door in Ubud. Er is de mogelijkheid om een kookles te volgen. Samen met de kok gaan jullie naar de lokale markt om ingrediënten te kopen. Hij zal uitleg geven over de verschillende groenten en kruiden. Samen bezoeken jullie ook een huis buiten Ubud om uitleg te krijgen over de verbouw van rijst en andere groenten. Daarna gaat er gekookt worden, samen leren jullie een heerlijk Balinees gerecht te koken.
Aan het eind van de dag verlaten jullie Ubud en gaan naar het zuiden, de badplaats Sanur. Het is aangenaam op het strand, dat ook plaats biedt aan gekleurde vissersbootjes, en gezellig in het plaatsje met zijn vele winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Wil je het bruisende toeristenleven eens meemaken? Het beroemde Kuta beach ligt om de hoek!

Indonesie 11 9    Indonesie 11 5    Indonesie 11 6

Dag 19 en 20 Sanur
Twee dagen om te genieten van het strand in Sanur. Nog even de laatste souvenirs kopen en nog een laatste keer heerlijk proeven van al het lekkers dat de Indonesische keuken te bieden heeft.

Indonesie 12 1   Indonesie 12 4    Indonesie 12 3

Dag 21 Terugvlucht
De laatste vakantie dag van jullie rondreis Indonesië met kinderen. Vanuit Sanur rijden jullie naar de internationale luchthaven van Bali voor de vlucht naar Amsterdam.

Dag 22 Aankomst Amsterdam
Aankomst Amsterdam.

 

offertegroot

Vliegreis
Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Indonesië. Soms met een overstap in Europa of eventueel rechtstreeks met KLM. Het is ook mogelijk om vanaf een andere luchthaven te vliegen i.p.v. Amsterdam. Bijvoorbeeld vanaf Düsseldorf of Brussel.

Binnenlands vervoer
In Indonesië maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers van en naar luchthavens en stations wordt meestal gedaan met minibusjes. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes. De lange trajecten op Sumatra worden ook gedaan met een minibusje.
Van Sumatra naar Java wordt er gevlogen met een binnenlandse vlucht. In Indonesië zijn meerdere binnenlandse luchtvaartmaatschappijen. De lokale agent zal de reservering maken en zal de vlucht uitzoeken die het beste in het reisschema past.
Op Java zal het traject van Yogyakarta naar Malang met de trein worden afgelegd in de executive Class. Overige trajecten op Java en Bali worden met minibus afgelegd. Tussen Java en Bali en tussen Bali en Lombok zal de oversteek gaan per ferry. Naar de Gilli Eilanden zal met kleinere boten gevaren worden.
Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of becaks (fietstaxi’s). Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad. Op veel plaatsen is het ook mogelijk om de fiets te pakken en zo de omgeving te verkennen. Een leuke manier van ontdekken, op deze manier is het ook makkelijk om in contact te komen met de lokale bevolking.

Kindvriendelijke hotels Indonesië
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kindvriendelijke hotels in Indonesië. In kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk. In enkele eenvoudige accommodaties, zoals een homestay kan het zijn dat de badkamer gedeeld moet worden.

Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur. Die zal jullie staan opwachten bij aankomst op een luchthaven. Op een langere rit zal de chauffeur tevens gids zijn en op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven.

JavaBali lang b

Java en Bali 23-daagse rondreis Indonesië met kinderen


Dag 1: Amsterdam – Yogyakarta
Dag 2: Aankomst Yogyakarta
Dag 3: Yogyakarta / Borobodur
Dag 4: Yogyakarta
Dag 5: Yogyakarta – Malang
Dag 6: Malang / Bromo
Dag 7: Malang – Kalibaru
Dag 8: Kalibaru
Dag 9: Kalibaru – Sukamade
Dag 10: Sukamade – Ijen
Dag 11: Ijen – Lovina
Dag 12: Lovina
Dag 13: Lovina
Dag 14: Lovina – Munduk
Dag 15: Munduk
Dag 16: Munduk – Ubud
Dag 17: Ubud
Dag 18: Ubud – Sanur
Dag 19: Sanur
Dag 20: Sanur
Dag 21: Sanur – Amsterdam
Dag 22: Aankomst Amsterdam


Reissom per persoon vanaf*:
Volwassenen: € 2295
Kinderen 2 tot 12 jaar: € 2195
Kinderen tot 2 jaar: € 100

 

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam – Yogyakarta // Denpasar – Amsterdam incl. belastingen en toeslagen
 • Alle overnachtingen zoals vermeld in de rondreis in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt
 • Overnachting Sukamade in eenvoudige accommodatie op basis van volpension
 • Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
 • Trein van Yogyakarta naar Malang in de Executive Class
 • Boot Java - Bali
 • Engelssprekende gids tijdens tours 
 • Excursies zoals vermeld in het programma

 

Niet inbegrepen:

 • Garantiefonds à € 15 per boeking
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Overige excursies

 

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een offerte aan voor de juiste prijs.

 

offerteklein

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany

instagram   facebook

 

GGTO logo Blauw          websitelogo          Logo Allianz Global Assistance2

 © 2017 | Young Travel Company

Ga naar boven