P2201509nieuw

Terug

Jordanië  compleet – 10-daagse rondreis Jordanië met kinderen

Met deze rondreis Jordanië met kinderen zie je het allemaal. De oude Romeinse overblijfselen in Jerash en Amman, het prachtige natuurgebied van Dana, de rode woestijn van Wadi Rum, de oude koningsstad van Petra en het heerlijke strand van Aqaba.  Op het einde kunnen jullie nog even drijven in de Dode Zee.


Dag 1 Vertrek naar Jordanië Jordan 2 9
De familierondreis Jordanië gaat beginnen. Het is ongeveer 5 uur vliegen vanaf Amsterdam naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. Aangekomen in Jordanië worden jullie opgewacht door een chauffeur die jullie naar het hotel in het dichtbij gelegen Madaba brengt. Madaba is een gezellig, klein stadje. Ideaal om de eerste vakantiedagen door te brengen. Het centrum bestaat uit een paar straten met winkeltjes en restaurantjes. Madaba staat bekend om zijn mozaïeken. De kerken waar je die kunt vinden zijn op loopafstand.
 
 
 
 
 
 
Dag 2 Bezoek aan Jerash en Amman Jordan 1 3
Vandaag ga je met een gids een klein stukje naar het noorden om een bezoek te brengen aan de hoofdstad Amman en de oude Romeinse stad Jerash. In Amman gaan jullie de oude citadel bekijken, deze ligt bovenop een heuvel boven de stad. Ook maken jullie een stop bij het amfitheater van Amman. Beide bouwwerken dateren uit de Romeinse tijd. Uit die tijd dateert ook de oude stad van Jerash. Een groot complex ten noorden van Amman. Je ziet er straten, pleinen, tempels en theaters. Deze grootste nederzetting buiten Europa is erg indrukwekkend. Aan het eind van de dag komen jullie terug in Madaba.
 
 
 
 
 
 
 
Dag 3 Madaba – Kings Highway – Dana Jordan 3a 3
De huurauto staat klaar voor jullie om zelf op pad te gaan voor jullie familierondreis Jordanië. Jullie rijden via de Kings Highway naar het zuiden. Deze weg slingert prachtig door de bergen en passeert vele dorpjes. Het is een oude handelsweg, maar ook mooie verbinding van noord naar zuid. Vergeet niet onderweg te stoppen om te genieten van de uitzichten of om een lekker kopje thee te drinken langs een van de kleine theehuisjes langs de weg. Stop ook eens bij het Kruisvaarderkasteel van Kerak. De onderaardse gangen zijn indrukwekkend. Het einddoel van vandaag is Dana, het grootste natuurreservaat van het land.
 
 
 
 
 
 
 

Dag 4 Dana - Wadi Rum Dana 1 
In de ochtend hebben jullie de tijd om te gaan wandelen in Dana. Dana is een schitterend, afwisselend gebied met onder andere bergruggen, wadi en zandduinen. Je kunt er zelf korte wandelingen maken of uitgebreidere samen met een gids. In de middag rijden jullie richting Wadi Rum. Jullie worden opgepikt door een jeep en naar een bedoeïenen kamp gebracht. Hier overnachten jullie in een tent met comfortabele bedden. Er zal door de bedoeïenen heerlijk voor jullie gekookt worden en ’s avonds kunnen jullie genieten van traditionele muziek, een waterpijp of een prachtige sterrenhemel.

 

 

 

 

 


Dag 5 Wadi Rum – Aqaba Jordan 5a 17
Jullie staan vroeg op en zien de zon langzaam opkomen boven de woestijn. De rotsen en het zand kleuren prachtig rood. Na het ontbijt maken jullie een tocht per jeep door de woestijn. De Wadi Rum is een ruige woestijn met veel rotspartijen en rode zandduinen.  Het is een indrukwekkend gebied dat ook in veel films te zien is. Met de jeep verkennen jullie de woestijn. Het is niet alleen zitten en de jeep en kijken, maar je kunt op veel punten uitstappen om rotsen te beklimmen of een wandeling te maken. Een ritje op een kameel behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Aan het einde keren jullie terug naar de ingang van de woestijn. Jullie stappen in de huurauto en rijden nog een klein stukje door naar Aqaba.
 
 
 
 
 
 
Dag 6 Aqaba Underwater 1
Een dag om te luieren aan het strand van Aqaba. Het hotel is direct aan het strand gelegen en heeft natuurlijk een zwembad. Alle ingrediënten om lekker te ontspannen. Maar als je aan de Rode Zee zit moet je eigenlijk ook gaan snorkelen. Het heeft een schitterend onderwater wereld met koraalriffen en gekleurde vissen. Ga je met een boot dan heb je ook kans om dolfijnen te zien.
 
 
 
 
 
 
 
 
Dag 7 Aqaba - Petra Jordan 4a 2
Jullie rijden weer naar het noorden naar Wadi Musa, de toegangspoort naar een van de hoogtepunten van Jordanië namelijk Petra. Maak eens een stop bij Little Petra dan weet je wat je de volgende dag kunt verwachten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dag 8 Petra Jordan 4 2
Een hele dag om een heel bijzonder gebied te gaan bekijken; Petra. Het is een groot complex dus trek er gerust de hele dag voor uit. Het bezoek aan Petra begint met een wandeling door de Siq, een lange kloof met aan beide zijden hoge rotswanden. Aan het eind van de kloof doemt meteen een van de hoogtepunten van je bezoek op namelijk de schatkamer. Maar het complex is veel groter. Wandel verder en ontdek oude tombes en grotwoningen. Klim af en toe ook omhoog voor de mooie uitzichten en om een idee te krijgen hoe groot dit complex is. Goede wandelaars kunnen doorlopen naar het klooster helemaal aan het einde.
Tip: neem een gids en laat je leiden naar de achterkant van Petra. Je begint de tocht dan bij het klooster en loopt zo terug naar de Siq. Op deze manier hoef je niet het hele stuk heen en weer te lopen naar de Monastery.
 
 
 
 
 
 
Dag 9  Petra – Dode Zee Jordan 6 21
Jullie stappen weer in de huurauto. Het einddoel voor vandaag is de Dode zee. Jullie kunnen eventueel nog stoppen bij een van de vele Wadi’s voor een wandeling. Wadi Numeira is onderweg naar de Dode Zee en een aanrader.
Bij de Dode Zee kunnen jullie heerlijk ontspannen. In het water kun je lekker dobberen en op het strand staan emmers met Dode Zee klei. Smeer je er lekker mee, ze schijnen een heilzame werking te hebben. Het is echt waar de Dode Zee bevat zoveel zout dat je er heerlijk kan drijven. Zwemmen gaat je niet eens lukken, probeer het maar eens.
 
 
 
 
 
 
 
Dag 10 Dode Zee – Amman Jordan 2a 2
De laatste dag in Jordanië. Als jullie nog tijd over hebben zou je een stop kunnen maken bij Mount Nebo. Er wordt gezegd dat dit de berg is waar Mozes voor het eerst het beloofde land zag. Het uitzicht is geweldig. Bij helder weer kun je Israël zien liggen. Je kunt er ook nog voor kiezen om een van de musea bij Amman te bezoeken. Bijvoorbeeld het Royal Automobile Museum. Hier staan alle auto’s opgesteld van de koninklijke familie, een enorme verzameling. Jullie rijden naar de luchthaven en leveren de huurauto in. Daarna vliegen jullie terug naar Amsterdam.
 
 
 
 
 
 
 
 
offerte groot
 

Vliegreis
Vanaf Nederland kun je met diverse luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks vliegen naar Amman.

Huurauto
In Jordanië kun je prima rondreizen maken met een huurauto. De wegen zijn goed en buiten de steden is het rustig op de weg. Wij zorgen ervoor dat de huurauto goed verzekerd is zodat jullie zonder problemen de weg op kunnen.  Bij de autohuur zijn alle verzekeringen tegen diefstal en schade inbegrepen. Ook een inzittende verzekering wordt afgesloten. 

Hotels
In Jordanië verblijven jullie in comfortabele hotels op een gunstig gelegen locatie. Waar mogelijk heeft jullie hotel een zwembad om lekker af te koelen na een drukke dag.

Jordanie compleetb

Jordanië compleet - 10-daagse rondreis Jordanië met kinderen

Dag 1: Amsterdam - Amman
Dag 2: Madaba, excursie Jerash en Amman
Dag 3: Madaba - Dana 
Dag 4: Dana - Wadi Rum
Dag 5: Wadi Rum - Aqaba
Dag 6: Aqaba
Dag 7: Aqaba - Petra
Dag 8: Petra
Dag 9: Petra - Dode Zee
Dag 10: Dode Zee – Amman - Amsterdam


Reissom per persoon vanaf*:
Volwassenen: € 849
Kinderen 2 tot 12 jaar: € 7549
Kinderen tot 2 jaar: € 50

Inbegrepen:
• Vlucht Amsterdam – Amman v.v. incl. belastingen en toeslagen
• Alle overnachtingen zoals vermeld in de rondreis in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt
• Transfer luchthaven Amman – hotel op dag van aankomst
• Huurauto voor 8 dagen incl. verzekeringen
• Woestijnexcursie Wadi Rum incl. jeeptour en overnachting in Berber tent op basis van halfpension
• Excursie Amman en Jerash

Niet inbegrepen:
• Garantiefonds a € 15 per boeking
• Benzine en tol
• Reisverzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Overige excursies

* Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een offerte aan voor de juiste prijs.

offerte klein

 

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany.nl

instagram      facebook

 

GGTO logonieuw          websitelogovvkr          Logo Allianz Global Assistance3        logo trees for all kleinnieuw

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven