Suriname1 2new

 

Suriname met kinderen

Suriname, we hebben er allemaal al veel over gehoord , gelezen en gezien. Maar hoe leuk is het om er nou eens zelf naar toe te gaan. Wandel zelf langs de waterkant van Paramaribo. Fiets over de voormalige plantages. Ga met een bootje de binnenlanden in. Zie apen, kaaimannen en grote zeeschildpadden. Ga op zoek naar watervallen en zwem in een stroomversnelling. Switi Sranan, het is er zo heerlijk relaxt en er is zo veel te zien. Suriname met kinderen is geweldig!

  

Familiereizenfotoprakinfo

 

Boeken voor Suriname
Het leuke van Suriname is dat er de delfde taal kan spreken als in Nederland. Zo kunnen ook kinderen makkelijk communiceren met elkaar. Helaas is het voor de kinderen van Suriname niet makkelijk om Nederlandse boeken te lezen. Ze zijn erg schaars. Wij werken samen met een organisatie die boeken inzamelen voor onder andere scholen. Voor iedere boeking naar Suriname die wij maken, sturen wij een doos met boeken naar Suriname.

Schildpadden bij Galibi
Suriname is een van de landen waar zeeschildpadden aan land komen om eieren te leggen.  Aan de kust bij Galibi kunnen jullie dit zelf met eigen ogen zien. He tis indrukwekkend om te zien hoe deze enorme dieren aan land komen, met hun achterpoten een gat graven en daar hun eieren (zo groot als pingpong ballen) in leggen. Voor kinderen een herinnering om nooit te vergeten!

Paramaribo; een smeltkroes van culturen!
Het grootste deel van de Surinamers woont in Paramaribo. Doordat door de eeuwen heen vanuit verschillende werelddelen mensen naar Suriname gekomen zijn is het echt een smeltkroes van culturen geworden. Vreedzaam leven zij naast elkaar en zie je in het straatbeeld, tempels, synagogen, kerken en moskeeën. Ook in het eten zie je dit terug. Overal zijn de lekkerste eettentjes van de verschillende achtergronden te vinden. Roti, bami, rijst met bruine bonen,  het is allemaal even lekker!

Het binnenland 
De meeste Surinamers wonen in Paramaribo en komen niet veel daarbuiten. Toch is het binnenland van Suriname meer dan de moeite waard. Diep in de jungle hebben gevluchte slaven in het verleden dorpjes opgebouwd in de jungle. Daar hebben ze hun eigen leven met eigen cultuur, gebruiken en gewoontes. Naast dat je er kan genieten van een waanzinnig mooie omgeving is het ook interessant om te zien hoe zij leven. Gastvrij zullen ze je onthalen en je de schitterend omgeving laten zien! Suriname met kinderen is een feest.

 

offerte groot

 

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany.nl

instagram      facebook

 

GGTO logonieuw          websitelogovvkr          Logo Allianz Global Assistance3        logo trees for all kleinnieuw

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven