HangingBridge MisticoArenal 06

Terug

Tips met kinderen naar Costa Rica

Costa Rica is zo'n leuk land om met kinderen naar toe te gaan! Er zijn heel veel dingen te doen en te zien. Op deze pagina de tips als je met kinderen naar Costa Rica gaat. Deze hoogtepunten mag je niet missen tijdens een reis naar Costa Rica!

 


Ziplinen Costa Rica 28
Costa Rica is een walhalla voor ziplinen. Je zoeft door de bomen en vliegt over de jungle met prachtige uitzichten. Je ervaart de waanzinnige natuur op een heel andere, indrukwekkende manier. Het uitzicht tijdens het ziplinen is geweldig en ervaart hoe mooi en uitgestrekt de natuur hier is. Vanaf de hooggelegen platformen zagen wij ook toekans en apen. Ziplinen kan in elke toeristische plaats. Het hoogtepunt is daar waar het ziplinen is uitgevonden in Monteverde. Als een superman of vrouw kom je daar ziplines van 1,5 kilometer tegen!

 

 

 

 

 


Hangbruggen Costa Rica 56
Is ziplinen toch iets te spannend, maar wil je wel de natuur ervaren op hoogte? Loop dan over een route over hangbruggen. Op een aantal plaatsen in Costa Rica kom je ze tegen. Op hoogte loop je tussen de boomtoppen van het regenwoud en ziet daardoor het dierenleven en de diversiteit van het woud. Vooral de hangbruggen van Arenal zijn een aanrader.

 

 

 

 

 

 


Nachtwandelingen Costa Rica 12
In Costa Rica zie je overdag al veel dieren. Maar ook ’s nachts is een wandeling in het bos de moeite waard. Je ziet de dieren die dan tot leven komen. Allerlei insecten, vleermuizen en kikkers zijn dan in actie. Een deskundige gids weet ze voor je aan te wijzen. Nachtwandelingen heb je op diverse plekken in het land.

 

 

 

 

 

 


Onderzoek vulkanen Irazu 2
Costa Rica telt tientallen vulkanen en er zijn er nog een aantal actief. In dit land kun je dus eens goed kijken hoe vulkanen nou werken en eruit zien. Wil je eens in een krater kijken? Maak dan een stop bij de vulkanen Pòas of Irazu. Hier kun je tot aan de kraterrand wandelen en zie je duidelijk de kratermeren. In Arenal zie je een puntgave vulkaan duidelijk uit het landschap omhoogsteken. Wandel eens rondom de vulkaan en je kunt zien tot waar het lava bij de laatste uitbarsting in 1968 gekomen is. In Rincon de la Vieja vind je een heel natuurpark rondom vulkanische activiteiten. Wandel langs borrelende modderpoelen en watertjes waar het stoom vanaf komt.

 

 

 

 

 


Raften Costa Rica 94
Costa Rica is ook echt een land voor sportievelingen. Naast o.a. wandelen, fietsen, kajakken, ziplinen, kun je er ook heel goed raften. Er zijn diverse plaatsen en rivieren met een uiteenlopende moeilijkheidsgraad. Je kunt rustig dobberen met af en toe peddelen, maar ook wilde, uitdagende rivieren behoren tot de mogelijkheden. Ondertussen vaar je door een prachtig tropisch landschap.

 

 

 

 

 

 


Schildpadden Tortuguero 18
Een van je hoogtepunten van een reis door Costa Rica is het zien van zeeschildpadden die aan land komen om eieren te leggen. Het is fascinerend om dit mee te maken. In de nacht ga je met een gids het strand op. Je ziet hoe schildpadden een kuil graven, hun eieren leggen, vervolgens de kuil weer toedekken en terugzwemmen naar de zee. Muisstil moet je zijn, want je mag de dieren natuurlijk niet storen. Een ervaring om nooit te vergeten. In Tortuguero kun je dit zien tijdens een bezoek in de zomermaanden.

 

 

 

 

 

 


Bijzondere overnachtingen in Costa Rica 

 

Bioluminescentie of zeevonk bioluminescent kayak
Ook in Costa Rica komt dit bijzondere verschijnsel ’s nachts voor. Om dit mee te maken slaap je een nachtje in een tented camp en ga je in het donker met een gids de zee op met een kajak. Je vaart dan zelf door dit zee bijzondere verschijnsel.

 

 

 

 

 

 


Raften naar je lodge rt lodge 05 1
Een dagje raften is leuk, maar nog leuker is het om te slapen in een hotel waar je per raft naar toe gaat? Je stapt in je raft en vaart door een tropische landschap. Na een aantal uren actief op de rivier kom je aan bij de lodge voor een overnachting midden in de natuur.

 

 

 

 

 

 


Slapen in een boomhut boomhut
Wil jij ook wel eens slapen in boomhut midden in de jungle? In Costa Rica kan dat. Hoog in de bomen is een kamer gebouwd waar je lekker kunt slapen. Je moet wel eerst even met de trap naar boven klimmen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

offertegroet

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany.nl

instagram      facebook

 

GGTO logonieuw          websitelogovvkr          Logo Allianz Global Assistance3        logo trees for all kleinnieuw

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven