indonesie 554nieuw

terug

 

Tips met kinderen naar Indonesië

Indonesië is zo'n leuk land om met kinderen naar toe te gaan! Er zijn heel veel dingen te doen en te zien. De variatie in Indonesië is zo groot dat er voor iedereen wel iets te doen is. Op deze pagina de tips als je met kinderen naar Indonesië gaat. Deze hoogtepunten mag je niet missen tijdens een reis naar Indonesië!

 


Ga voor de dieren! Indonesie 1 3
Hou je van ontmoetingen met dieren? Ga dan naar Sumatra. Op dit eiland vind je prachtige natuurparken waar je nog Orang Oetans in het wild kan zien. Vanuit Bukit Lawang kun je trekkings maken om ze te zien in het wild. Ook heb je daar een Orang Oetan opvangcentrum. Leuk om te gaan kijken als ze gevoerd worden.
Ook een ontmoeting met olifanten is mogelijk op Sumatra. In Tangkahan worden olifanten opgevangen en kun je een kijkje nemen in zo’n opvanghuis.

 

 

 

 


Fietsen, fietsen, fietsen Indonesie 4 2
Je zou het niet zeggen, maar in Indonesië kun je op vele plekken op de fiets stappen en de meest leuke ervaringen hebben. Op Sumatra kun je op de fiets de dorpjes bij Lake Toba ontdekken. Je fietst langs de velden en dorpjes en merkt al snel dat je op die manier een leuk contact hebt met de locals. Op Java kun je op de fiets naar de Borobodur. Dat is toch veel leuker dan met een toeristenbus aan te komen? Op Bali kun je vanuit Ubud de omgeving per fiets verkennen. Fiets tussen de rijstterrassen en kom zo door dorpjes en langs prachtige Balinese tempels

 

 

 

 


 

Zeeschildpadden die eieren leggen Indonesie 8
Ook op Java is er een plek waar zeeschildpadden aan land komen om eieren te leggen. Aan de zuidkust bij Sukamade kun je dit meemaken samen met je gezin. Het is een indrukwekkende ervaring als die enorme dieren aan land komen, met hun achterpoten een gat graven en dan hun eieren hierin laten vallen. Uiteraard doe je dit samen met een deskundige gids, want de dieren mogen absoluut niet gestoord worden tijdens dit proces.
Bezoek een tempel en maak zelf een offerschaaltje.
Overal op Bali zie je de meest prachtige tempels. En ook overal op Bali zie je de kleine offerschaaltjes, bij tempels, maar ook bij mensen thuis, in je hotel of gewoon op straat. Bezoek een van die mooie tempels en leer hoe je zelf zo’n mooi schaaltje maakt. Wat is de traditie en betekenis erachter en welke materialen gebruik je. 

 

 


Surfing Surfing Indonesie 10 2
Bali is ook de plek van de surfdudes. De zuidkust, waar de golven hoger zijn is de ideale plek om ook eens te proberen of je dat kan, staan op een surfboard op een hoge golf. Geef het aan en wij verzorgen een les voor je.

 

 

 

 

 

 


Vulkanen  IMG 20180219 WA0013
Het landschap van Indonesië wordt ook gekenmerkt door vulkanen. Deze zijn ook van dichtbij te bekijken. Zowel op Sumatra als Java kun je samen met een ervaren gids diverse vulkanen beklimmen. Op Sumatra kan je de Sibayakvulkaan beklimmen en op Java de Merapi en de Ijen. Het zijn pittige tochten, maar absoluut een ervaring!

 

 

 

 

 


Alun-Alun Kidul plein in Yogyakarta IMG 20180219 WA0018
Wil je een leuke avond met de locals? Ga dan in Yogyakarta naar het Alun-Alun Kidul plein. Dit verandert in de avond in een soort kermis. Er staan overal eettentjes en het is er gezellig druk. De mensen komen hier om een ijsje of een snack te eten en rijden een rondje in een van de verlichte auto’s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

offertegroot

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany.nl

instagram      facebook

 

GGTO logonieuw          websitelogovvkr          Logo Allianz Global Assistance3        logo trees for all kleinnieuw

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven