Marokko tipsnew

Tips met kinderen naar Marokko

Marokko is zo'n leuk land om met kinderen naar toe te gaan! Er zijn heel veel dingen te doen en te zien.
De tips die hieronder staan mag je niet missen tijdens een reis met kinderen naar Marokko!


Slapen in de woestijn  Marokko 9 52
Dit is wel de beste van de tips met kinderen naar Marokko. Slapen in de woestijn! Het avontuur begint al als jullie aan het eind van de middag op een kameel stappen. Met een klein tasje met wat spullen voor de nacht gaan jullie op pad naar het berberkamp in de woestijn. Jullie slapen in een echte nomadentent en er wordt een traditionele maaltijd gekookt. Omdat het in de woestijn vaak onbewolkt is en er geen lichten in de omgeving zijn, kun je ’s nachts vaak genieten van een prachtige sterrenhemel. Als je daar ’s nachts onder wilt slapen kan dat ook, ze zetten met alle plezier de bedden voor je buiten. Een woestijnovernachting kan vanuit Merzouga en vanuit Zagora.


 

 


Dades-vallei Marokko 8 18
Boumalne des Dades is het beginpunt van een zeer indrukwekkende kloof, de Dadeskloof. Hier heeft de rivier de Dades een enorme kloof tussen de rotsen door geslepen. Bij de ingang van de kloof staan twee prachtige kasbah’s, daarna slingert de weg in haarspeldbochten de kloof in. Je kunt samen met een gids een wandeling maken om zo de omgeving te leren kennen. Je wandelt door de kloof en langs beekjes. Je klautert over rotspartijen en onderweg kom je geitenhoeders tegen met hun kudde. Samen met de gids lunch je in een dorpje bij de mensen thuis. Het is echt een aanrader om zo een beeld te krijgen van de bewoners van dit deel in Marokko. Tips voor Marokko met kinderen; regel een gids voor deze wandeling!


 


Tips met kinderen naar Marokko: Souks

Marokko 11 61Marokko is het land van de souks. In iedere Marokkaanse stad is er een souk. Een souk is een overdekte markt met heel veel winkeltjes en kraampjes waar van alles wordt verkocht. Van kleding tot schoenen, tapijten, sieraden, kruiden en nog veel meer. Het is vaak gelegen in het oude gedeelte van de stad en is een wirwar van kraampjes en steegjes. Ook voor de leukste souvenirs moet je hier zijn. Als je goed kijkt, zie ja dat de souk geordend is op wat ze verkopen. Zo heb je straatjes met alleen tapijten, straatjes met alleen schoenen, alleen zilverwerk, enzovoort. Dwaal door de sfeervolle, smalle straatjes en snuffel in de kraampjes. Werkelijk alles is er te koop en er heerst een 1001-nacht sfeer
Wil je iets kopen in de souk dan moet je wel onderhandelen. Nergens staat een prijs vermeld en de eerste vraagprijs is vaak veel te hoog. Kom met een tegenbod en je zult ergens in het midden uitkomen op een prijs waarmee iedereen tevreden is. Mooie souks vind je in de koningssteden Marakech, Fez, Rabat en Meknes.

 

 

 

Filmindustrie Marokko 10 105

Marokko is populair onder filmmakers. Doordat er zoveel verschillende landschappen zijn, is het mogelijk om heel veel verschillende opnames te maken Bovendien zijn de kosten in Marokko erg laag. De koning heeft de filmindustrie in Marokko gestimuleerd en veel geïnvesteerd. Bekende films zijn opgenomen in Marokko, zoals Gladiator, the Mummy, Jewel of the Nile, Black Hawk Dawn, Othello en Lawrence of Arabia. Rondom de stad Ouarzarzate kunnen jullie ook genieten van activiteiten rondom de filmindustrie. Ait Ben Haddou is een eeuwenoude Kasbah waar veel films opgenomen zijn. Deze kasbah kun je bezoeken en er rondkijken. Bij Ouarzarzate zijn een aantal filmstudio’s en een filmmuseum die je kunt bezoeken. In de Atlas filmstudio is het leuk om de verschillende decors en attributen te zien. Ga je met kinderen naar Marokko, dan is het leuk om een filmstudio te bezoeken.

 
 
 
offerte groot
 

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany.nl

instagram      facebook

 

GGTO logonieuw          websitelogovvkr          Logo Allianz Global Assistance3        logo trees for all kleinnieuw

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven