SriLanka5 9new

Terug

Tips met kinderen naar Sri Lanka

Sri Lanka is zo'n leuk land om met kinderen naar toe te gaan! Er zijn heel veel dingen te doen en te zien. Op deze pagina de tips als je met kinderen naar Sri Lanka gaat. Deze hoogtepunten mag je niet missen tijdens een reis naar Sri Lanka!


Ga fietsen tussen eeuwenoude tempels SriLanka3 1
Sri Lanka is een boeddhistisch land en overal zie je uitingen hiervan. Je kunt de meest prachtige tempels bezoeken, hele oude tempels maar ook tempels die nog in gebruik zijn. Bij Pollonaruwa en Anuradhapura vind je hele oude tempelcomplexen die je op de fiets kunt verkennen.

 

 

 

 

 


Geef olifanten een fles in het olifantenopvanghuis SriLanka5 5
In Sri Lanka kun je het dierenleven van dichtbij meemaken. Zo kun je een bezoek brengen aan Udawalawe Elephant Transit Home. Hier vangen ze gewonde en jonge olifanten op en trainen ze de olifanten om ze weer in het wild te kunnen uitzetten. Het is leuk om er te zijn op het moment dat de baby olifanten hun voeding krijgen.

 

 

 

 

 


Tel de honderen boedhha’s in de grotten van Dambulla SriLanka2 3
De grotten van Dambulla zijn ook indrukwekkend. In de lange grotten zijn honderden boeddhabeelden opgesteld. In Kandy staat een van de belangrijkste tempels van het land. Hier wordt een relikwie van Boeddha bewaart. Het is een prachtige tempel, waar vele Srilankanen komen om Boeddha te eren.

 

 

 

 

 


Safari met je kids SriLanka3 2
Afrika is niet de enige plek om op safari te gaan. Ook in Sri Lanka zijn hier verschillende mogelijkheden voor. Sri Lanka kent een aantal prachtige nationale parken waar je op safari kan. In de meeste kun je zelfs overnachten. In de parken gaan jullie met een4x4 wagen gaan op pad. Jullie zien olifanten en wellicht ook jaguars, beren, apen en krokodillen.

 

 

 

 


Zie zeeschildpadden eieren leggen SriLanka9 6
Vlakbij Tangalle vind je aan het strand het Rekawa Turtle Conservation Project. Op het strand van Rekawa komen ‘s avonds zeeschildpadden aan land om eieren te leggen. Samen met de gids wacht je in het donker op het strand. Als er eenmaal een schildpad aan land is gekomen gaan jullie samen kijken hoe deze haar eieren legt, ze weer toedekt en vervolgens terug naar zee gaat. Een onvergetelijke ervaring.
 Doe een speurtocht en zoek naar Hollandse sporen
Galle is een oude stad in het zuiden van Sri Lanka. De Hollanders hebben hier eeuwen geleden een fort gesticht. Samen met een gids gaan de kinderen op zoek naar sporen uit het verleden.
 

 

 


Trein Kandy – Ella SriLanka6 3 
Een van de mooiste treinreizen ter wereld gaat door Sri Lanka. Vanuit Kandy vertrekt de trein door een schitterend landschap naar de hoogvlaktes van Ella. Onderweg kom je langs dorpjes en theeplantages. In je reis zit een deel van deze treinreis. Het is heel ontspannend, je neemt gewoon een dagrugzakje mee, de bagage zal door jullie gids meegenomen worden naar het hotel.

 

 

 

 

 

 

 

offerte groot

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany.nl

instagram      facebook

 

GGTO logonieuw          websitelogovvkr          Logo Allianz Global Assistance3        logo trees for all kleinnieuw

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven