persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu

Welke landen zijn open voor toeristen?

Welke landen zijn open voor toeristen?

Het corona virus houdt de wereld nog steeds in zijn greep. Niet ieder land heeft zijn grenzen al geopend voor toeristen. Lees hieronder welke landen wel al te bezoeken zijn.

Costa Rica
Costa Rica heeft in het najaar van 2020 zijn grenzen al weer geopend voor toeristen en vanaf 1 april 2022 schaft dit land alle maatregelen met betrekking tot reizen en corona af. Vanaf deze datum kun je weer vrij naar het land reizen op dezelfde wijze als voor de corona epidemie. Reizen naar dit mooie land kan ook prima. Het is een dun bevolkt land waar je veel buiten in de natuur bent. Bovendien reis je met je eigen huurauto. Het land heeft een uitgebreid protocol opgesteld met gezondheids- en hygiëne maatregelen. Hotels, restaurants, winkels en andere dienstverleners houden zich hier goed aan waardoor het veilig is om rond te reizen.

Marokko
Marokko heeft sinds kort de grenzen weer geopend voor toeristen. Om naar Marokko te kunnen reizen moet je (vanaf 18 jaar) volledig gevaccineerd zijn. Testen voor vertrek is niet meer nodig voor Marokko. Voor vertrek moet je een gezondheidsverklaring invullen om naar Marokko te mogen reizen. Dit formulier moet je ondertekenen en geprint meenemen.

Jordanië
Jordanië is in 2021 weer open gegaan voor toeristen. Toeristen moeten bij aankomst een vaccinatie bewijs laten zien. Dit moet een schriftelijke bewijs zijn, de app is niet geldig. Ook een herstelbewijs is niet geldig. Daarnaast moet een negatieve uitslag van een PCR test overhandigt worden die niet ouder is dan 72 uur.
Sinds 12 december worden alle reizigers bij aankomst getest. Deze test kost ca. € 40 euro en is voor rekening van de reiziger. Na de test mag gewoon verder gereisd worden. De uitslag komt via de telefoon, bij een positieve uitslag moet men in quarantaine.
Een bewijs van een ziektekostenverzekering is verplicht en van de te voren moet een gezondheidsverklaring ingevuld worden en een registratie bij de overheid.

Zuid-Afrika
Zuid-Afrika is ook al weer een geruime tijd open voor toeristen. Ook in dit land reis je rond in je eigen huurauto, is het dun bevolkt en ben je veel buiten.
Volledig gevaccineerde reizigers hoeven niet te testen voor een reis naar Zuid-Afrika. Niet gevaccineerde reizigers dienen bij aankomst in Zuid-Afrika een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud te overleggen. Ook dien je van te voren een gezondheidsverklaring in te vullen die je bij aankomst moet overhandigen.

Sri Lanka
Ook het prachtige Sri Lanka is al weer een tijdje open voor toeristen. De cijfers zijn laag en er zijn duidelijke regels waar iedereen zich aan houdt. Zo moet je niet verbaasd opkijken als je mensen op een brommer met een mondkapje onder hun helm ziet. Overal wordt de temperatuur gemeten en staan handsanitizers.
Volledig gevaccineerde (geen herstelbewijs) hoeven niet in quarantaine en niet te testen en kunnen direct rondreizen in Sri Lanka. Ook voor een bezoek aan Sri Lanka moet een gezondheidsformulier worden ingevuld.

Thailand
Thailand opent ook langzaam weer de grenzen. Reizigers die volledig gevaccineerd zijn mogen het land in zonder testen vooraf. Meereizende kinderen onder de 18 jaar hoeven niet gevaccineerd te zijn. Niet gevaccineerde reizigers dienen een negatieve pcr test te overhandigen.

Maleisië
Maleisië opent langzaam de grenzen weer. Gevaccineerde reizigers hoeven voor vertrek en bij aankomst geen test te doen. Ook kinderen onder de 12 jaar zijn vrijgesteld van testen. Kinderen tussen de 12 en 17 jaar die niet volledig gevaccineerd zijn dienen van te voren en bij aankomst een test te doen.

Indonesië
Ook Indonesië is weer open voor toeristen. Volledig gevaccineerde reizigers hoeven niet meer te testen voor vertrek en bij aankomst in Indonesië. Kinderen onder de 18 jaar die niet volledig gevaccineerd zijn dienen vooraf en bij aankomst te testen. Kinderen die niet gevaccineerd zijn , mogen niet binnenlands vliegen.

Vietnam
Vietnam is sinds half maart weer open voor toeristen die volledig gevaccineerd zijn. Vooraf testen is vanaf 15 mei 2022 niet meer nodig.

China
China is voorlopig nog gesloten voor toeristen. Het is nog niet bekend wanneer het land weer opengaat.

 

Praat mee over deze blogpost.

"*" geeft vereiste velden aan