Indonesie 8nieuw2

Ga op zoek naar zeeschildpadden! SriLanka9 3 kleinnieuw

Zeeschildpadden zijn indrukwekkende dieren.  Ze leven al miljoenen jaren op onze aarde, maar is een bedreigd diersoort. Op een aantal van onze reizen kun je deze prachtige dieren in levende lijve zien en nog wel op een heel bijzonder moment, namelijk als ze hun eieren komen leggen aan land.

Op het moment dat ze hun eieren moeten leggen zoeken ze ’s nachts een strand op. Langzaam kruipen ze ’s nachts het strand op. Ze graven met hun achterpoten een groot gat. Als het gat groot genoeg is, gaat het eieren leggen beginnen. Langzaam laten ze hun eieren, zo groot als pingpong ballen, vallen in het gegraven gat. Ze leggen er tot 200 op een dag. Als ze klaar zijn met leggen, bedekken ze met hun achterpoten het gat weer met zand en kruipen ze langzaam weer terug naar zee. Dit hele proces duurt zo’n paar uur en is heel indrukwekkend om mee te maken. Op een aantal bestemmingen kan dit. Je gaat dan ’s avonds met een gids het strand op. Je neemt een klein lichtje mee en moet erg stil zijn. Op het moment dat jullie een schildpad zien, moet het licht uit en mag er niet meer gepraat worden, zodat de schildpad niet gestoord wordt. Eieren leggen is een heel geconcentreerd werkje voor de grote zeeschildpad.

Willen jullie dit meemaken? Dat kan bijvoorbeeld op Borneo, Sri Lanka, Indonesië, Costa Rica en Suriname.

 

Wij willen ook schildpadden zien op reis!
Lijkt jullie dit wel wat? Neem gerust contact op! Wij plannen graag een bezoek aan schildpadden in jullie reis.  Er is van alles mogelijk op onze bestemmingen. Kijk op onze website www.youngtravelcompany.nl of bel: 0619883344. Wij maken graag de reis die bij jullie past!

Janet de Jonge

 

Janet de Jonge is oprichter van Young Travel Company en heeft reiservaring over de hele wereld. Voor haar werk en met haar gezin is graag op pad om de mooie plekjes op de wereld te ontdekken.

 

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Contactgegevens: Young Travel Company | Parklaan 26, 2132 BN Hoofddorp | telefoon 06 19883349 | email2 info@youngtravelcompany.nl

instagram      facebook

 

GGTO logonieuw          websitelogovvkr          Logo Allianz Global Assistance3        logo trees for all kleinnieuw

 © 2020 | Young Travel Company

Ga naar boven