persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
aangesloten bij VVKR, GGTO en Trees for all
Menu

Eten bij een lokale familie met je kinderen

Samen eten verbindt – Laat een lokale familie voor je koken

Het staat in onze reisfilosofie; reizen maakt kinderen bewust van de wereld om hen heen. Zien hoe andere mensen leven, hoe ze wonen en wat ze geloven draagt bij aan hun ontwikkeling en maakt hun toleranter. Om de lokale bevolking echt te leren kennen, moedigen wij de families die met ons op reis gaan aan te gaan eten bij een lokale familie.

Eten is universeel, samen eten verbindt

Hoe kun je de lokale bevolking beter leren kennen dan om ze thuis op te zoeken en samen een maaltijd gebruiken Tijdens een maaltijd is er ruimte voor gesprek over elkaars leven, gewoontes en gebruiken. Laat de familie een heerlijke lokale maaltijd voor jullie klaarmaken. Voor hun is het niet alleen leuk om een familie uit een ander land te ontmoeten maar ook fijn om een extraatje te verdienen.

Eten bij een lokale familie:

– bezoek een huis waar je anders niet zo snel komt
– Heerlijk lokaal eten
– Een bijzondere ontmoeting met een lokale familie
– Een bijdrage leveren aan de inkomsten van een lokale familie
– Maak nieuwe vrienden en leer van elkaar

Eten bij de families van Resirest

Wij hebben met onze wens, om onze reizigers te kunnen laten eten bij een lokale familie, een partner gevonden in Resirest. Ook Resirest gelooft dat eten verbindt en het samen gebruiken van een maaltijd ruimte geeft tot een wederzijdse kennismaking. Kijk voor meer informatie op:
https://resirest.com/

Hoe werkt Resirest?

Resirest zoekt wereldwijd families die graag in contact willen komen met reizigers. Families die graag willen delen en willen leren over anderen. Families die koken voor hun gasten doen dit uit interesse en om iets bij te verdienen. Ze hebben er altijd andere inkomsten bij, het koken voor gasten is niet hun hoofdinkomen. Wij denken dat dit een ideale combinatie is. Op deze manier blijft de ontmoeting voor iedereen interessant en kunnen zowel gast als de ontvangende familie genieten en leren van elkaar. Bovendien draag je als gast een steentje bij aan extra inkomen van de degene die voor jullie kookt. Resirest is geen commerciële bedrijf maar een sociale onderneming met als doelstelling mensen over de hele wereld met elkaar te verbinden en zo een steentje te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van lokale families.

Hoe gaat het in zijn werk?

Als jullie gezin graag wil eten bij een lokale familie, dan geven wij dit door aan Resirest. Zij zoeken dan een familie die past bij jullie gezelschap. In bijna alle landen die wij aanbieden zijn op meerdere plaatsen families die hun huis open stellen voor gasten en een heerlijke maaltijd koken. Jullie krijgen dan van ons de datum, tijd en adresgegevens waar jullie moeten zijn.

Praat mee over deze blogpost.