persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
Familiereizen Indonesië
Familiereizen Indonesië

Bekijk hier onze meest geboekte reizen.
Op maat aan te passen

Indonesië met kinderen

Indonesië is een aaneenschakeling van prachtige eilanden. Het land van de vriendelijke, vrolijke bevolking, heerlijk eten, zonnig weer en palmenstranden. Een land met een rijke cultuur en prachtige landschappen. De afwisseling is super, er is zoveel te zien en te doen dat je je er geen moment zult vervelen. Er zijn tempels, levendige steden, heerlijke restaurantjes, culturele voorstellingen en leuke dorpjes om te bezoeken. En dan het landschap, groener dan groen, prachtige rijstvelden, regenwouden, meren, mooie vulkanen en bijzondere dieren. Indonesië met kinderen, het is er zo geweldig, dat je eigenlijk niet meer naar huis wilt!

Bekijk hier onze voorbeeldreizen

Onze reizigers over Indonesië met kinderen

De ouders  

Wij zijn naar Indonesië met de kinderen gegaan. Het was een prachtige  reis. Eerst Java met de indrukwekkende Borobodur en de Bromo vulkaan. De kinderen vonden het super. Daarna heerlijk ontspannen op  Bali. Lekker aan het strand en nog leuke dingen gezien op het eiland. Het was een heerlijke familievakantie. –  Barbara (47 jaar – Tiel)
Het was een fantastische ervaring om met onze kinderen naar Sumatra te gaan en daar Orang-Oetans te zien. Samen hebben we een prachtige trekking door de jungle gemaakt. De dagen erna hebben we gefietst bij het Toba meer en zijn we doorgereisd naar Java en Bali. Het was een reis om nooit te vergeten. – Steven Jonker ( 51 jaar)

Camera
Ijen (1)

Kids over Indonesië
Alles in Indonesië was leuk. We ging naar de grote tempel Borbodur en maakten ook een aantal fietstochtjes. We hebben een grote vulkaan gezien en zijn lekker naar het strand gegaan. We hebben met een bootje dolfijnen gezien en ook gesnorkeld. En we hebben ook lekker gegeten. – Lisanne (11 jaar)
Eerst gingen we naar Sumatra. Daar hebben we in de jungle een trekking gedaan en ook Orang-Oetans gezien. Op Java hebben we een vulkaan gezien en op Bali hebben we gefietst en zijn naar het strand geweest. Het was echt een super vakantie. De mensen waren ook heel aardig en op Bali hebben we ook nog even geshopt. – Kasper (15 jaar)

Kaart
Borobodur
Tips met kids
Tips met kids

Leuk om te doen met kinderen in Indonesië

Hoogtepunten Indonesië

Een familiereis naar Indonesië is een feestje. Op rondreis door Indonesië met je kinderen is iedere dag anders. Er is zoveel te doen en zien tijdens een rondreis door Indonesië met je kinderen dat je tijd te kort gaat komen. Indonesië is zo veelzijdig en met een gezinsreis naar Indonesië kun je alle kanten op.

Orang-Oetans en olifanten op Sumatra

Hoe bijzonder is om samen met je kinderen Orang-Oetans te zien in het wild. Op Sumatra trek je met je gezin de jungle in op zoek naar deze bijzondere dieren. Bij het dorpje Bukit Lawang he je ook nog een opvangplaats voor Orang-Oetans, leuk om te bezoeken tijdens voedertijden. Met onze familiereizen Sumatra, Java en Bali en Sumatra & Bali heb je deze mogelijkheden. Met de reis Sumatra & Bali ga je ook nog naar Tangkahan voor een ontmoeting met olifanten.

Fietsen rond Lake Toba

Ook op Sumatra heb je Lake Toba. Een groot meer omringt door kleine dorpjes van de Batak. Spring op de fiets en ga op bezoek in deze dorpjes. Leer de aardige bevolking kennen en bewonder hun bijzondere bouwstijl. Jullie slapen met uitzicht op dit schitterende meer. Met onze familierondreizen Sumatra, Java en Bali en Sumatra & Bali verblijf je hier een paar dagen.

Foto & Film Indonesië
Foto & Film Indonesië

Rondreizen Indonesië in beeld

Ontdek de Borobodur op Java

Een van de bekendste tempels van Indonesië is natuurlijk de Borobodur. Tijdens een gezinsreis door Indonesië mag een bezoek aan dit wereldwonder eigenlijk niet ontbreken. Je bezoekt het vanuit de gezellige stad Yogyakarta. Hier leer je de cultuur van Indonesië echt kennen. En als je er toch bent, dan kun je ook een bezoek brengen aan de bijzondere tempel van Prambanan. Yogykarta is opgenomen in de reizen Sumatra, Java en Bali, Java en Bali 17 dagen en Java en Bali 23 dagen.

 

Indonesië, het land van de ontelbare vulkanen

Indonesië is het land van de vele vulkanen en je moet er toch wel een gezien hebben tijdens jullie familiereis door Indonesië. De bekendste voor reizigers is waarschijnlijk de Bromo vulkaan. Wandel in de vroege ochtend met een gids naar de kraterrand van de Bromovulkaan en zie de zon opkomen. De Bromo vulkaan wordt bezocht tijdens de Sumatra, Java en Bali, Java en Bali 17 dagen en Java en Bali 23 dagen familierondreis. Tijdens de Java en Bali 23-dagen rondreis bezoeken jullie ook de indrukwekkende Ijen vulkaan.

Bali: groene rijstvelden, tempels en strand

Ook Bali kan niet ontbreken tijdens een reis door Indonesië met je kinderen. Misschien gaan jullie een paar dagen lekker luieren aan het strand of willen jullie echt een rondreis met kinderen op Bali maken. Ook op Bali zijn leuke plekken te ontdekken met kinderen. Fiets tussen de groene rijstvelden rondom Ubud en ontdek een aantal mooie tempels. Een verblijf in het gezellige Ubud is zeker aan te raden omdat dit het culturele hart van Bali is. Daarnaast kent Bali vele mooie stranden. Verblijf een aantal nachten op diverse stranden, zie de verschillen en onderweg van de een naar de ander bezoek je mooie tempels. Tijdens al onze rondreizen door Indonesië verblijf je een tijdje op Bali.  De familiereis Bali is een uitgebreide rondreis om Bali echt helemaal te ontdekken.

 

Snorkelen en duiken op de Gili eilanden bij Lombok

Bali heeft prachtige stranden, maar voor het mooiste onderwaterwereld en het echt bountygevoel moet je eigenlijk naar Lombok, naar de Gili eilanden. Je waant je aan het eind van de wereld en met een snorkel op vanaf het strand zie je de mooiste dingen. De Gili eilanden zitten in onze Bali & Lombok familiereis.

Hoe reis je rond in Indonesië?

Tijdens een rondreis Indonesië met je gezin leg je de meeste afstanden af met een comfortabele minibus met privé chauffeur. Op Java stap je voor het traject van Yogyakarta naar Malang met je familie op de trein. Een prachtige tocht door het groene landschap van Java.
Ook de familiereizen Indonesië maken wij volledig op maat.

ontdek de wereld door de ogen van je kinderen

landen