persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Java en Bali - 17-daagse familiereis Indonesië

Een korte familiereis Indonesië om de eilanden Java en Bali te leren kennen. Met natuurlijk een bezoek aan de Borobodur en de Bromo-vulkaan. Op Bali gaan jullie lekker ontspannen op het strand. Maar daarnaast gaan jullie ook naar het gezellige stadje Ubud en kunnen jullie dolfijnen spotten in het noorden van Bali.

Overzicht

Dag 1: Amsterdam – Yogyakarta
Dag 2: Aankomst Yogyakarta
Dag 3: Yogyakarta / Borobodur
Dag 4: Yogyakarta
Dag 5: Yogyakarta – Malang
Dag 6: Malang – Bromo
Dag 7: Bromo – Kalibaru
Dag 8: Kalibaru
Dag 9: Kalibaru – Lovina
Dag 10: Lovina
Dag 11: Lovina – Ubud
Dag 12: Ubud
Dag 13: Ubud – Sanur
Dag 14: Sanur
Dag 15: Sanur
Dag 16: Sanur – Amsterdam
Dag 17: Aankomst Amsterdam

JavaBaliKort 2022

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Indonesië

Vandaag stappen jullie in het vliegtuig voor de familiereis Indonesië. Jullie vliegen op Yogyakarta op het eiland Java.

Yogyakarta (9) (1)
2 Aankomst Yogyakarta

Bij aankomst op de luchthaven van Yogyakarta staat de chauffeur al te wachten om jullie naar het hotel te brengen. Yogyakarta staat ook wel bekend als het centrum van cultuur op Java. Het is een gezellige stad met vriendelijke mensen die je hartelijk welkom heten. Ga met een fietstaxi (becak) de stad door en bezoek het waterpaleis, de Kraton Yogya (voormalig paleis van de sultan) en bezoek een werkplaats voor wajangpoppen. Slenter door straatjes en otndek marktjes. De winkelstraat Jalan Malioboro en de markt zijn een waar mekka voor winkelliefhebbers. De keuze aan moderne en traditionele zilver, batik en allerlei andere handwerkproducten is groot en in de vele werkplaatsen kun je kijken hoe de producten gemaakt worden. ’s Avonds kun je een bezoek brengen aan één van de traditionele muziek- en dansvoorstellingen zoals het prachtige Ramayanaballet. In Yogya valt zoveel te beleven!

Yogyakarta (5) (1)
3 Borodur

Vandaag staat een van de wereldwonderen op het programma: de Borobodur. De Borobodur is een van de grootste Boeddhistische heiligdommen ter wereld en is gebouwd in de 9e eeuw. Het is gebouwd op 9 plateaus met maar liefst 15.000 verschillende afbeeldingen en 400 stupa’s. Als je het lukt om een van de Boeddha beelden aan te raken die in de stupa’s zitten mag je een wens doen! Jullie kunnen zelf op verkenningstocht gaan door te dwalen tussen de smalle trappetjes. Het uitzicht bovenaan is schitterend.

Yogyakarta (6) (1)
4 Prambanan

Nog een dagje in Yogyakarta. Wij kunnen jullie aanraden om naar Prambanan te gaan. Dit is een Hindoeïstisch tempel complex uit de 9e eeuw. Samen met een gids bekijken jullie dit indrukwekkende complex bestaande uit 224 tempels opgedragen aan de goden Brahma, Shiva en Vishnu. Ook de Prambanan staat op de werelderfgoed lijst.

Yogyakarta (11) (1)
Optionele excursie(s)
5 Trein Yogyakarta - Malang

De familiereis Indonesië gaat verder met de trein naar het oosten van Java. Een 8-uur durende treinrit brengt jullie van Yogya naar Malang. Onderweg is er veel te zien, groene rijstvelden, kleine dorpjes, plantages en steden. Malang is een stad met koloniale sfeer. Het ligt iets hoger waardoor het ’s avonds aangenaam koel is. Het is een studentenstad met een klein, aangenaam centrum waar je ’s avonds op het plein  in het centrum heerlijke eetstalletjes aantreft.

 

Yogyakarta (8) (1)
6 Malang - Bromo vulkaan

In de ochtend hebben jullie nog tijd om Malang te bekijken. Malang is een oude, koloniale stad en er zijn veel gebouwen uit de koloniale tijd. Aangezien Malang niet zo groot is, kun je gewoon te voet of met een becak de stad doorkruisen. Breng ook een bezoekje aan beroemde Toko Oen. Toko Oen werd in 1922 opgericht door de familie Oen en heeft Nederlandse en Indonesische gerechten gecombineerd. Toko Oen is bekend in heel Indonesië. Het is ook leuk om te kijken op de vogeltjesmarkt, een levendige markt met veel kwetterende vogeltjes en mannen die onderhandelen.
In de middag krijgen jullie een transfer richting de Bromo vulkaan. Onderweg kun je nog stoppen bij de theetuinen van Wonosari en een theefabriek bezoeken. Jullie overnachten aan de rand van de krater.

Yogyakarta (7) (1)
7 Bromo vulkaan - Kalibaru

Vroeg in de ochtend staan jullie op om naar de Bromo vulkaan te gaan. Met een jeep gaan jullie naar het uitzichtpunt om de zon te zien opkomen boven de vulkaan. Daarna wandelen jullie naar de rand om de krater te bekijken. In het ochtendlicht lijkt het een maanlandschap en zien jullie vuur en rook uit de krater komen.
Daarna gaat de reis verder naar Kalibaru. Het is een lange rit, maar aan het eind wacht een prettig hotel met zwembad, prachtig gelegen tussen de vele plantages. Oost Java wordt gekenmerkt door de vele plantages met cacao, peper, tabak, kruidnagel, suikerriet en kaneel.

Bromo (1)
8 Kalibaru

Een dag in Kalibaru om even bij te komen van de Java reis. Mochten jullie nog iets willen ondernemen doe dan een kruidentour. Met een lokale gids bezoeken jullie een kruidentuin waarbij je veel uitleg krijgt over de verbouw en groei van alle kruiden die hier voorkomen. Vervolgens neemt hij jullie mee door het dorp om kennis te maken met de manier van leven en gewoontes van de mensen die hier wonen. Je bezoekt ook nog een huis waar ze zelf bruine suiker verwerken.

Kalibaru (1)
Optionele excursie(s)
9 Ferry Bali

Vandaag verlaten jullie Java om de reis verder te vervolgen op Bali. Met de boot maken jullie de oversteek naar het schitterende eiland Bali. De reis gaat vandaag naar Lovina. Lovina is een leuke badplaats aan de noordkust van Bali. Het strand is hier zwart, omdat het vulkaanzand is.

 

Lovina (1) (1)
10 Lovina

Een vrije dag in Lovina. Geniet van het strand en de zee. Ga lekker met een bootje het water op om dolfijnen te spotten of ga mee op een snorkeltour.

Lovina (3) (1)
Optionele excursie(s)
11 Lovina - Ubud

Jullie verlaten de kust en gaan naar de culturele hoofdstad van het eiland, Ubud. Onderweg naar Ubud komen jullie door het hart van Bali. De tocht voert door de bergen en komt ondere andere langs de Git Git waterval en de Ulundanu tempel. Deze tempel is schitterend gelegen in het meer van Bratan. Het meer van Bratan is een bergmeer op 1250 meter hoogte en is een uitgedoofde krater. Onderweg kunnen jullie nog stoppen bij de botanische tuinen van Bedugul. Hier kun je wandelen maar het leukste is om hier een Treetop parcours te doen. Via hangbruggen en kabelbanen volgen jullie een route door de boomtoppen.

Lovina (9) (1)
12 Ubud

Vandaag een dag om Ubud en haar prachtige omgeving te bekijken. In het gezellige Ubud is het heerlijk rondstruinen op de markt en de vele winkeltjes. De omgeving van Ubud is echt de moeite waard. Het is omgeven door een idyllisch landschap van regenwoud en rijstvelden afgewisseld met Hindoeïstische tempels. Je kunt met een gids op pad maar je kunt ook zelf de fiets pakken en op ontdekkingstocht gaan.

Ubud (16) (1)
Optionele excursie(s)
13 Ubud - Sanur

De ochtend brengen jullie nog door in Ubud. Er is de mogelijkheid om een kookles te volgen. Samen met de kok gaan jullie naar de lokale markt om ingrediënten te kopen. Hij zal uitleg geven over de verschillende groenten en kruiden. Samen bezoeken jullie ook een huis buiten Ubud om uitleg te krijgen over de verbouw van rijst en andere groenten. Daarna gaat er gekookt worden, samen leren jullie een heerlijk Balinees gerecht te koken.
Aan het eind van de dag verlaten jullie Ubud en gaan naar het zuiden, de badplaats Sanur. Het is heerlijk op het strand en gezellig in het plaatsje met zijn vele winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Wil je het bruisende toeristenleven eens meemaken? Het beroemde Kuta beach ligt om de hoek!

Ubud (18) (1)
14-15 Sanur

Twee dagen in Sanur om bij te komen van een indrukwekkende vakantie. Nog even de laatste souvenirs en nog een laatste keer heerlijk proeven van al het lekkers dat de Indonesische keuken te bieden heeft. En natuurlijke genieten van het heerlijke strand.

Sanur (6) (1)
Optionele excursie(s)
16 Terugvlucht

De laatste vakantiedag van jullie familiereis Indonesië. Vanuit Sanur rijden jullie naar de internationale luchthaven van Bali voor de vlucht naar Amsterdam.

Sanur (7) (1)
17 Aankomst Amsterdam

Aankomst Amsterdam.

Sanur (8) (1)

Reissom

Reissom per persoon vanaf*: € 845

Inbegrepen:
• Alle overnachtingen in tweepersoonskamers of familiekamers op basis van logies en ontbijt
• Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
• Trein van Yogyakarta naar Malang in de Executive Class
• Boot Java – Bali
• Engelssprekende gids tijdens tours
• Excursies zoals vermeld in het programma

Niet inbegrepen:
• Vlucht Amsterdam – Yogyakarta // Denpasar – Amsterdam incl. belastingen en toeslagen
• Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
• Verzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Overige excursies

Bij bovenstaande reis is geen intercontinentale vlucht inbegrepen. Vluchtprijzen zijn afhankelijk van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Ook deze vliegtickets kunnen wij voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Yogyakarta (17) (1) Sanur (10) (1)

Extra informatie

Vliegreis
Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Indonesië. Soms met een overstap of eventueel rechtstreeks. Het is ook mogelijk om vanaf een andere luchthaven te vliegen i.p.v. Amsterdam. Bijvoorbeeld vanaf Düsseldorf of Brussel.

Binnenlands vervoer
In Indonesië maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers van en naar luchthavens en stations wordt meestal gedaan met minibusjes. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes. De lange trajecten op Sumatra worden ook gedaan met een minibusje.
Van Sumatra naar Java wordt er gevlogen met een binnenlandse vlucht. In Indonesië zijn meerdere binnenlandse luchtvaartmaatschappijen. De lokale agent zal de reservering maken en zal de vlucht uitzoeken die het beste in het reisschema past.
Op Java zal het traject van Yogyakarta naar Malang met de trein worden afgelegd in de executive Class. Overige trajecten op Java en Bali worden met minibus afgelegd. Tussen Java en Bali en tussen Bali en Lombok zal de oversteek gaan per ferry. Naar de Gilli Eilanden zal met kleinere boten gevaren worden.
Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of becaks (fietstaxi’s). Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad. Op veel plaatsen is het ook mogelijk om de fiets te pakken en zo de omgeving te verkennen. Een leuke manier van ontdekken, op deze manier is het ook makkelijk om in contact te komen met de lokale bevolking.

Kindvriendelijke hotels Indonesië
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kindvriendelijke hotels in Indonesië. Dit zijn kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk. In enkele eenvoudige accommodaties, zoals een homestay kan het zijn dat de badkamer gedeeld moet worden.

Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur. Op een langere rit zal de chauffeur tevens gids zijn en op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven. De gidsen spreken allemaal Engels.

Yogyakarta (21) (1) Yogyakarta (14) (1)
Java en Bali - 17-daagse familiereis Indonesië

17 dagen vanaf € 845,- p p

Ontdek Indonesië door de ogen van je kinderen

Indonesie