persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Java en Bali 23-daagse rondreis Indonesië met kinderen

Een uitgebreide rondreis Indonesië om Java en Bali te verkennen met je kinderen. Op Java gaan jullie naast de Borobodur en de Bromo-vulkaan ook een bezoek brengen aan de Ijen vulkaan. Ook staat er een bezoek aan de kust op het programma waar je ’s avonds zeeschildpadden kunt zien die aan land gaan om hun eieren te leggen. Op Bali gaan jullie natuurlijk naar het strand, maar ook naar het binnenland met watervallen en mooie hindoe-tempels.

Overzicht

Dag 1: Amsterdam – Yogyakarta
Dag 2: Aankomst Yogyakarta
Dag 3: Yogyakarta / Borobodur
Dag 4: Yogyakarta
Dag 5: Yogyakarta – Malang
Dag 6: Malang / Bromo
Dag 7: Malang – Kalibaru
Dag 8: Kalibaru
Dag 9: Kalibaru – Sukamade
Dag 10: Sukamade – Ijen
Dag 11: Ijen – Lovina
Dag 12: Lovina
Dag 13: Lovina
Dag 14: Lovina – Munduk
Dag 15: Munduk
Dag 16: Munduk – Ubud
Dag 17: Ubud
Dag 18: Ubud
Dag 19: Ubud – Sanur
Dag 20: Sanur
Dag 21: Sanur
Dag 22: Sanur – Amsterdam
Dag 23: Aankomst Amsterdam

javaBaliLang 2022

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Indonesië

Vandaag stappen jullie in het vliegtuig voor de rondreis Indonesië met kinderen. Jullie vliegen op Yogyakarta op het eiland Java.

Yogyakarta (16) (1)
2 Aankomst Yogyakarta

Bij aankomst in Yogyakarta staat er al een chauffeur te wachten om jullie naar het hotel te brengen. Yogyakarta is het centrum van cultuur op Java. Het is een leuke stad met vriendelijke mensen die je zeer welkom begroeten. Ga met een fietstaxi (becak) de stad door en ontdek het waterpaleis, het voormalig paleis van de sultan (Kraton Yogya) en neem een kijkje in een werkplaats voor wajangpoppen. Slenter door straatjes en bezoek marktjes. De grote winkelstraat Jalan Malioboro en de markt zijn een waar mekka voor winkelliefhebbers. De keuze aan moderne en traditionele batik, zilver en allerlei andere handwerkproducten is enorm groot en in de vele werkplaatsen kun je kijken hoe de producten gemaakt worden. ’s Avonds kun je een bezoek brengen aan één van de traditionele muziek- en dansvoorstellingen zoals het prachtige Ramayanaballet. In Yogya valt zoveel te beleven!

Yogyakarta (8) (1)
Optionele excursie(s)
3 Borodur

Ga vandaag naar een van de wereldwonderen: de Borobodur. De Borobodur is een van de grootste Boeddhistische heiligdommen ter wereld en stamt uit de 9e eeuw. Het is gebouwd op 9 plateaus met maar liefst 15.000 verschillende afbeeldingen en 400 stupa’s. Als je het lukt om een van de Boeddha beelden aan te raken die in de stupa’s zitten mag je een wens doen! Een sportieve manier om de Borobodur te bezoeken is op de fiets. Jullie fietsen langs rijstveldjes en dorpjes om aan te komen bij de indrukwekkende Borobodur. Jullie kunnen zelf op verkenningstocht gaan door te dwalen tussen de smalle trappetjes. Het uitzicht aan de top is schitterend.

Yogyakarta (14) (1)
4 Prambanan

Nog een dag in Yogyakarta. Het is een idee om naar Prambanan te gaan. Een Hindoeïstisch tempel complex uit de 9e eeuw. Bekijk dit wonderschone complex bestaande uit 224 tempels opgedragen aan de goden Brahma, Shiva en Vishnu. Ook de Prambanan staat op de werelderfgoed lijst.

Yogyakarta (19) (1)
Optionele excursie(s)
5 Trein Yogyakarta - Malang

Deze keer nemen jullie de trein om verder te reizen naar het oosten van Java. Een 8-uur durende treinrit brengt jullie van Yogyakarta naar Malang. Onderweg is er veel te zien, groene rijstvelden, steden, kleine dorpjes en plantages. Malang is een stad met koloniale sfeer en het ligt iets hoger waardoor het ’s avonds aangenaam koel is. Het is een studentenstad met een klein, aangenaam centrum waar je ’s avonds op het centrale plein heerlijke eetstalletjes aantreft.

 

 

Yogyakarta (7) (1)
6 Malang - Bromo vulkaan

In de ochtend hebben jullie nog tijd om Malang te bekijken. Malang is een oude, koloniale stad. Nog steeds zijn er veel gebouwen uit de koloniale tijd. Malang is niet zo groot, dus je kunt gewoon te voet of met een becak de stad doorkruisen. Breng ook een bezoekje aan Toko Oen. Toko Oen werd in 1922 opgericht door de familie Oen en heeft Nederlandse en Indonesische gerechten gecombineerd. Toko Oen is bekend in heel Indonesië. Het is ook leuk om te kijken op de vogeltjesmarkt. Het is een levendige markt met veel kwetterende vogeltjes en mannen die onderhandelen.
In de middag rijden jullie richting de Bromo vulkaan. Als je wilt kun je onderweg stoppen bij de theetuinen van Wonosari en een theefabriek bezoeken. Jullie overnachten aan de rand van de krater.

Yogyakarta (9) (1)
7 Bromo vulkaan - Kalibaru

Vroeg in de ochtend staan jullie op om de Bromo vulkaan op te gaan. Met een jeep gaan jullie naar het uitzichtpunt om de zon te zien opkomen boven de vulkaan. Vervolgens wandelen jullie naar de rand om de krater te bekijken. In het ochtendlicht lijkt het wel een maanlandschap en zien jullie vuur en rook uit de krater komen.
Daarna gaat de reis verder naar Kalibaru. Het is een lange rit, maar aan het eind wacht een prettig hotel met zwembad, prachtig gelegen tussen de vele plantages. Oost Java wordt gekenmerkt door de vele plantages met suikerriet, cacao, tabak, kaneel, peper en kruidnagel.

Bromo (1)
8 Kalibaru

Een dag in Kalibaru om even bij te komen. Jullie kunnen lekker ontspannen bij het zwembad. Mochten jullie nog op pad willen, doe dan een kruidentour. Met een lokale gids bezoeken jullie een kruidentuin waarbij je veel uitleg krijgt over de verbouw en groei van alle kruiden die hier voorkomen. Daarna volgt een wandeling door het dorp om kennis te maken met de manier van leven en gewoontes van de mensen die hier wonen.

Kalibaru (1)
Optionele excursie(s)
9 Zeeschildpadden bij Sukamade

Een hoogtepunt van jullie rondreis door Indonesië met kinderen. Vandaag rijden jullie verder naar de zuidkust van Java naar Rajekwesi Beach. Dit plaatsje ligt bij Meru Betiri National Park en is een klein vissersdorpje waar je even rond kunt lopen. Daarna gaat de tocht verder met een 4WD naar het plaatsje Sukamade. Onderweg wordt er nog gestopt bij Teluk Damai ofwel ‘peace bay’. Hier kun je een mooie wandeling door de jungle maken. In Sukamade wordt overnacht in een eenvoudige accommodatie.
Na het avondeten gaat het echte avontuur beginnen. Jullie gaan naar het strand om daar samen met een van de nationale parkwachters op zoek te gaan naar de enorme zeeschildpadden die aan land komen om eieren te leggen. Met enig geluk kunnen jullie dit indrukwekkende moment meemaken. Luister goed naar de aanwijzingen van de parkwachters! Het is een moment om nooit te vergeten!

Sukamade (1)
10 Ijen

Na het ontbijt rijden jullie met de gids verder naar het plaatsje Ijen. De 4WD wordt weer ingeruild voor de minibus en de tocht gaar verder de bergen in. Onderweg passeren jullie rubberplantages, vraag gerust de gids om even te stoppen om een kijkje te nemen. Ijen resort is prachtig gelegen met uitzicht op de vulkaan Ijen. De vulkaan heeft een prachtig mooi turkoois kratermeer en is een van de zuurste meren ter wereld. Het staat bekend om zijn zwaveldragers die langs de rand van het kratermeer zwavel winnen, een zware en gevaarlijke baan. Het is indrukwekkend om te zien hoe mensen dag in en dag uit zwavel in manden op hun schouders dragen.

Ijen vulkaan (6) (1)
11 Ijen - Ferry Bali

Vroeg in de ochtend gaan jullie op pad om de krater te bekijken. Jullie rijden door dorpjes en langs plantages. Onderaan de vulkaan rijden jullie nog door regenwoud maar langzaam maakt dit plaats voor kaal vulkaan landschap. Met een wandeling van 90 minuten bereiken jullie de krater. Het uitzicht is adembenemend! Het landschap is woest en verlaten, maar de dragers maken het levendig en indrukwekkend.
Volgende stop is Bali. Jullie rijden naar de ferry voor de oversteek naar Bali. De eerste overnachting op Bali is in Lovina. Lovina is een leuke badplaats aan de noordkust van Bali. Schrik niet, het strand is hier zwart, omdat het vulkaanzand is.

 

 

Ijen vulkaan (4) (1)
12-13 Lovina

Vrije dagen in Lovina. Rust uit van de reis door Java en geniet van het strand, de zee en de relaxte sfeer die er in dit plaatsje hangt. Er zijn leuke restaurantjes die ’s avonds heerlijke verse vis serveren. Ga vroeg in de ochtend met een bootje het water op om dolfijnen te spotten. Voor de kust liggen ook een aantal mooie koraalriffen, ideaal om te snorkelen of te duiken. Vanaf de kust zijn er genoeg bootjes die je die kant op willen brengen.

Lovina (3) (1)
Optionele excursie(s)
14 Munduk

Na twee dagen strand is het weer tijd voor actie. De reis gaat verder naar Munduk. Onderweg stoppen jullie nog bij de warmwaterbronnen van Banjar. Deze natuurlijke waterbronnen hebben een temperatuur van 38 graden, dus het is er heerlijk relaxen. Vlakbij ligt de boeddhistische tempel van Banjar, een geliefde tempel die, gelegen op een heuvel, een prachtig uitzicht op de omgeving biedt.

Lovina (2) (1)
15 Munduk

Een dag in Munduk en omgeving. Midden in de bergen en rijstterrassen ligt het typisch Balinese dorpje Munduk. Het dorpje heeft een leuke en levendige markt. Maar ook de omgeving van Munduk is prachtig en zeker de moeite waard voor een verkenningstocht. Hier zie hoe ananas, cacao en kruidnagel groeit. Je kunt ook een wandeling maken naar de watervallen in de omgeving. Vergeet niet je zwempak mee te nemen!

Lovina (4) (1)
Optionele excursie(s)
16 Munduk - Ubud

Vanuit Munduk gaan jullie naar de culturele hoofdstad van het eiland, Ubud. Het is het centrum van de handwerklieden en dansers. Onderweg naar Ubud komen jullie door het hart van Bali. De reis voert door de bergen langs de Git Git waterval en de Ulundanu tempel. Deze tempel is schitterend gelegen in het meer van Bratan. Het meer van Bratan is een bergmeer op 1250 meter hoogte en is een uitgedoofde krater. Onderweg kunnen jullie ook nog stoppen bij de botanische tuinen van Bedugul. Hier kun je wandelen maar het leukste is om hier een Treetop parcours te doen. Via hangbruggen en kabelbanen volgen jullie een route door de boomtoppen.

Lovina (9) (1)
17-18 Ubud

Twee dagen om Ubud en de prachtige omgeving te bekijken. In het culturele Ubud is het heerlijk rondstruinen op de markt en de vele winkeltjes. Maar de omgeving van Ubud is ook echt de moeite waard. Het is omgeven door een idyllisch landschap van regenwoud en rijstvelden afgewisseld met Hindoeïstische tempels. Je kunt samen met een gids op pad of zelf de fiets pakken en op ontdekkingstocht gaan.

Ubud (16) (1)
Optionele excursie(s)
19 Ubud - Sanur

De ochtend brengen jullie nog door in Ubud. Er is de mogelijkheid om een kookles te volgen. Samen met de kok gaan jullie naar de lokale markt om ingrediënten te kopen. Hij zal uitleg geven over de verschillende groenten en kruiden. Samen bezoeken jullie ook een huis buiten Ubud om uitleg te krijgen over de verbouw van rijst en andere groenten. Daarna gaat er gekookt worden, samen leren jullie een heerlijk Balinees gerecht te koken.
Aan het eind van de dag verlaten jullie Ubud en gaan naar het zuiden, de badplaats Sanur. Sanur heeft een heerlijk strand met vele gekleurde vissersbootjes. Het is ook een gezellig plaatsje met vele winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Wil je het bruisende toeristenleven eens meemaken? Het beroemde Kuta beach ligt om de hoek!

Ubud (18) (1)
20-21 Sanur

Twee dagen in Sanur om bij te komen van jullie vakantie. Nog even de laatste souvenirs inslaan en nog een laatste keer proeven van al het lekkers dat de Indonesische keuken te bieden heeft. En natuurlijke genieten van het heerlijke strand.

Sanur (6) (1)
Optionele excursie(s)
22 Terugvlucht

De laatste vakantie dag van jullie rondreis Indonesië met kinderen. Vanuit Sanur rijden jullie naar de internationale luchthaven van Bali voor de vlucht naar Amsterdam.

Sanur (7) (1)
23 Aankomst Amsterdam

Aankomst Amsterdam.

Sanur (8) (1)

Reissom

Reissom per persoon vanaf*: € 1.495

Inbegrepen:
• Alle overnachtingen in tweepersoonskamers of familiekamers op basis van logies en ontbijt
• Overnachting Sukamade in eenvoudige accommodatie op basis van volpension
• Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
• Trein van Yogyakarta naar Malang in de Executive Class
• Boot Java – Bali
• Engelssprekende gids tijdens tours
• Excursies zoals vermeld in het programma

Niet inbegrepen:
• Vlucht Amsterdam – Yogyakarta // Denpasar – Amsterdam incl. belastingen en toeslagen
• Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
• Verzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Overige excursies

Bij bovenstaande reis is geen intercontinentale vlucht inbegrepen. Vluchtprijzen zijn afhankelijk van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Ook deze vliegtickets kunnen wij voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Ubud (12) (1) Ubud (13) (1)

Extra informatie

Vliegreis
Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Indonesië. Soms met een overstap of eventueel rechtstreeks. Het is ook mogelijk om vanaf een andere luchthaven te vliegen i.p.v. Amsterdam. Bijvoorbeeld vanaf Düsseldorf of Brussel.

Binnenlands vervoer
In Indonesië maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers van en naar luchthavens en stations wordt meestal gedaan met minibusjes. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes. De lange trajecten op Sumatra worden ook gedaan met een minibusje.
Van Sumatra naar Java wordt er gevlogen met een binnenlandse vlucht. In Indonesië zijn meerdere binnenlandse luchtvaartmaatschappijen. De lokale agent zal de reservering maken en zal de vlucht uitzoeken die het beste in het reisschema past.
Op Java zal het traject van Yogyakarta naar Malang met de trein worden afgelegd in de executive Class. Overige trajecten op Java en Bali worden met minibus afgelegd. Tussen Java en Bali en tussen Bali en Lombok zal de oversteek gaan per ferry. Naar de Gilli Eilanden zal met kleinere boten gevaren worden.
Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of becaks (fietstaxi’s). Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad. Op veel plaatsen is het ook mogelijk om de fiets te pakken en zo de omgeving te verkennen. Een leuke manier van ontdekken, op deze manier is het ook makkelijk om in contact te komen met de lokale bevolking.

Kindvriendelijke hotels Indonesië
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kindvriendelijke hotels in Indonesië. Dit zijn kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk. In enkele eenvoudige accommodaties, zoals een homestay kan het zijn dat de badkamer gedeeld moet worden.

Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur. Op een langere rit zal de chauffeur tevens gids zijn en op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven. De gidsen spreken allemaal Engels.

Ubud (21) (1) Ubud (17) (1)
Java en Bali 23-daagse rondreis Indonesië met kinderen

23 dagen vanaf € 1.495,- p p

Ontdek Indonesië door de ogen van je kinderen

Indonesie