persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
Naar informatie

Young Travel Company en duurzaamheid

De wereld is prachtig en dat moeten wij vooral zo houden. Daarom willen wij ook graag ons steentje bijdragen om de nadelige gevolgen van onze reizen te beperken. Het streven naar duurzaam toerisme vinden wij belangrijk. Duurzaam toerisme is een ruim begrip waar veel over gepraat wordt. Een simpele benaming voor Duurzaam Toerisme is ‘vakantie vieren met op de bestemming rekening houdend met het milieu, de mensen, de natuur en de cultuur, zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk is‘. Het is een verantwoordelijke vorm van reizen die het milieu geen schade toebrengt en het welzijn van de lokale bevolking bevordert. En dat is hoe wij toerisme ook graag zien en een klein steentje aan willen bijdragen.

Globe

Onze Missie

Ons doel is het ondersteunen van een duurzame samenleving en duurzaam toerisme. Wij willen met ons duurzaamheidsbeleid alle negatieve effecten op de natuurlijke en sociale omgeving zo klein mogelijk houden. We ondersteunen al onze lokale partners naar meer duurzaamheid en willen  meer duurzaamheidsbewustzijn creëren bij onze reizigers.

Lees ons duurzaamheidsbeleid hier

Wij zijn Travelife Partner

Wij zijn trots om lid te zijn van Travelife for Tour Operators en dat Travelife ons de Travelife Partner award heeft gegeven. Een noodzakelijke stap in de ontwikkeling van onze reisorganisatie en onze reisproducten in de richting van duurzamer toerisme. Travelife is een toonaangevend internationaal erkend certificeringsprogramma voor reisorganisaties die duurzaam willen ondernemen.

Travelife heeft een aanpak in drie fasen:
1. Travelife Engaged
2. Travelife Partner
3. Travelife Gecertificeerd

We zijn in fase 2 en hebben de Partner award van Travelife gekregen.  Om de Travelife Partner status te bereiken, moeten we voldoen aan meer dan 100 duurzaamheidscriteria die kunnen worden gegroepeerd in vijf hoofdgebieden: kantooractiviteiten, productontwikkeling, samenwerking met leveranciers, klantrelaties en bestemmingen.

Wat doen wij al?

– Trees for all
Wij zijn lid van Trees for All. Trees for All compenseert CO2 en heeft wereldwijd projecten om bomen aan te planten. Als reiziger kun je je CO2 compenseren bij Trees for All. Als organisatie planten wij ook regelmatig bomen via Trees for All.

– Lokale partners en Travelife. Wij kiezen de buitenlandse partners waar wij mee samenwerken zorgvuldig. Een van de criteria waarop wij onze partners kiezen is hun betrokkenheid bij duurzaam toerisme. 80% van de organisatie waar wij mee samenwerken hebben dan ook het Travelife label. Travelife is leider op het gebied van duurzaamheidscertificering. Het geeft een eerlijk en betaalbaar systeem, dat touroperators helpt sociale en milieueffecten te beheren en te verbeteren, door te voldoen aan duurzaamheidscriteria.

– In de landen die wij bezoeken kunnen wij in ieder programma een onderdeel opnemen waarbij je de lokale gemeenschappen direct steunt en beter leert kennen. Homestays zijn op veel plaatsen mogelijk.

– In het kantoor waar wij de reizen uitwerken is energie besparing en zuinig omgaan met de materialen belangrijk. Dat is ook de reden waarom wij zoveel mogelijk de communicatie via de email voeren. Reisvoorstellen en facturen worden verzonden via de email. Reisbescheiden kunnen op verzoek via de post verstuurd worden of via de email. Bij ons ook geen ‘gratis’ kadootjes bij facturen en reisbescheiden waar je niet op zit te wachten.

 

Wat kan de reiziger doen?

– Compenseer de CO2 uitstoot van je reis. Dat kan heel gemakkelijk via het Trees for All programma waar wij lid van zijn.

– Beperk het aantal vliegbewegingen. Voor een reis naar een land buiten Europa is vliegen nou eenmaal noodzakelijk. Maar je kunt het beperken door bijvoorbeeld zoveel mogelijk voor een rechtstreekse vlucht te kiezen.

– In een aantal van de landen die wij aanbieden kun je gebruik maken van een binnenlandse vlucht om grote afstanden te overbruggen. In sommige gevallen kun je de vlucht vervangen door een treinreis. Beter voor het milieu, maar ook leuker. Een treinreis is een hele belevenis, zeker als het een nachttrein betreft. Onze kinderen vonden het geweldig om te slapen in een schommelende trein en je een prima manier om in contact te komen met de locals.

– Stop in je reisbagage een waterfles en wat stoffen tasjes. Op dit manier hoef je geen plastic waterflessen te kopen en kun je nee zeggen tegen een plastic tasje. Waterflessen kunnen altijd gevuld worden in de hotels waar je slaapt.

– Overleg met het hotel waar je verblijft of je wel wilt dat de lakens en handdoeken iedere keer vervangen worden of kunnen ze nog wel een rondje mee. Het bespaart water en wasmiddel.

– In de landen die wij bezoeken is veel te zien. Er zijn veel excursies ter plaatse om allerlei bijzonderheden te bezoeken. Dit kan op verschillende manieren. Kies er eens voor om dit op de fiets te doen in plaats van een auto of minibusje. In al onze landen bieden wij fietsexcursies aan. Een leuke ervaring op een andere manier het land te leren kennen.

-Draag bij aan de lokale economie en vergroot je kennis van lokale gewoontes en gebruiken door te gaan eten bij een lokale familie. Op veel plaatsen tijdens onze familiereizen kennen wij families die graag voor jullie koken. Op die manier kunnen jullie leren van elkaar en verdienen zij een extra zakcentje bij.

 

 

ontdek de wereld door de ogen van je kinderen

Landen