persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
bekijk Marokko
Familiereizen Marokko
Familiereizen Marokko

Bekijk hier onze meest geboekte reizen.
Op maat aan te passen

Marokko met kinderen

Het is maar 4 uur vliegen en dan ben je al in een compleet andere wereld. De wereld van koningssteden, kasbahs en kamelen. De wereld van heerlijk eten, mooie souks en een vriendelijke bevolking. Een wereld waar je met eigen huurauto lekker zelf op ontdekkingstocht kunt gaan. Tot aan de woestijn, want daar neemt de kameel het over. Prachtige landschappen wisselen elkaar af. Hooggebergtes, palmoases, woestijn, bossen, uitgesleten kloven en strand, alles kom je er tegen. Marokko met kinderen is zo leuk om te doen! Ga met je kinderen op ontdekkingstocht in kasbahs en geniet van de oudheden in de koningssteden, de 1001-nacht sfeer in souks en de prachtige sterrenhemel in de woestijn. Een rondreis door Marokko met kinderen is zo veelzijdig!

Bekijk hier onze voorbeeldreizen

Onze reizigers over Marokko met kinderen

De ouders  

Marokko was geweldig! In Marrakech hebben we de souks bezocht, er was zoveel te zien! De kinderen vonden het fantastisch om door de smalle straatjes te dwalen. De nacht in de woestijn was het hoogtepunt. Met de kameel erna toe en dan slapen in zo’n berbertent. Marokko met kinderen is was een super ervaring – Josine van Klaveren (Woerden)

We hebben een mooie reis gehad. Rijden met de huurauto was geen enkel probleem. De wegen zijn goed en met de gps ging het prima. We hebben in de Dades-vallei een leuke wandeling gemaakt met een gids. We hebben allemaal ook erg genoten van de nacht in de woestijn. De rit op de kamelen was leuk en ’s nachts hebben een schitterende sterrenhemel gezien. – Frank Steenkamp (39 jaar, Zwolle)

Camera
Dades kloof (6)

Kids over Marokko
De markt in Marrakech was zo spannend. Al die smalle straatjes en leuke kraampjes met zo veel leuke dingen. Het was net zoals in de film van Alladin. We zijn ook in de filmstudio’s geweest, dat was superleuk. Er waren stenen die net echt leken, maar waren zo licht dat je ze gewoon boven je hoofd kon houden. – Puck (12 jaar)

We gingen met kamelen de woestijn in. Na een tijdje kwamen we uit bij een kamp en sliepen we in een grote tent. ’s Nachts waren er heel veel sterren. Het was echt heel leuk – Boaz (9 jaar)

Kaart
Aït Ben Haddou (2)
Tips met Kids
Tips met kids

Leuk om te doen met kinderen in Marokko

Hoogtepunten Marokko

Een familiereis naar Marokko is een superleuk avontuur met je kinderen. Tijdens een rondreis Marokko waan je je even in een compleet andere wereld.

Op een kameel de woestijn in

Een rondreis Marokko met kinderen gaat ook de woestijn in. Hoe leuk is het om met je gezin te overnachten in een echte berbertent onder de sterren midden in de woestijn. Stap met je kinderen op een kameel en schommel zo het avontuur in. ’s Avonds koken de berbers voor je familie rondom het kampvuur. In de ochtend geniet je van een prachtige zonsopkomst boven op een van de zandduinen rondom je kamp. Je kunt in Marokko op twee plekken de woestijn in. Na de prachtige zandduinen van Erg Chebi ga je tijdens de 8-daage gezinsreis Marrakech, Kasbah en woestijn, tijdens de 12-daagse familierondreis Koningssteden, kloven en woestijn en de 16-daagse autorondreis Koningssteden, canyons, woestijn en strand. In het zuiden vanaf Zagora kun je ook de woestijn in. Dit is ideaal als je ook strand aan je rondreis wilt toevoegen zoals bij de 13-daagse familiereis Marrakech, woestijn en kust, de 10-daagse rondreis Marokko ontspannen en bij de 13-daagse rondreis Marokko net even anders.

 

Foto & Film Marokko
Foto & Film Marokko

Rondreizen Marokko in beeld

Dwaal door de oude stad van Marrakech

De gezinsreis Marokko begint vaak in Marrakech, een stad uit een sprookje. Dwaal met je kinderen door de soukh en geniet in de avond van het Djemma Al Fna plein. Rondom het grote plein ligt een wirwar van kleine straatjes met allerlei winkeltjes en oude paleizen en riads. Heerlijk om doorheen te dwalen en te verdwalen. Recht achter het Djemma Al Fna Plein ligt de grote soukh. Een markt met allerlei soorten kraampjes. Heerlijk om rond te struinen.  Bij al onze familierondreizen door Marokko  zit een verblijf in Marrakech.

Wandelen met een prachtige canyon. Ook in Marokko kan het!

Maar behalve woestijn heeft Marokko nog veel meer prachtige natuur. In het zuiden vanuit Marrakech naar de woestijn van Erg Chebbi kom je langs een aantal indrukwekkende canyons, waar je met je kinderen prima wandelen. In de Dadès- of Todrakloof bijvoorbeeld. Wij kennen leuke gidsen die graag hun omgeving en huizen laten zien aan onze families op reis in Marokko. De Dades-kloof je in ontdekken in de 8-daage gezinsreis Marrakech, Kasbah en woestijn, tijdens de 12-daagse familierondreis Koningssteden, kloven en woestijn en de 13-daagse familiereis Marrakech, woestijn en kust. In de 16-daagse autorondreis Koningssteden, canyons, woestijn en strand is de Todra-kloof opgenomen. Beide kloven zijn zeer indrukwekkend en liggen niet ver van elkaar. Wil je graag een andere bezoeken dan in jouw reis is opgenomen. We kunnen ze gewoon omwisselen.

Voel je een filmheld en struin door een Kasbah.

Marokko is ook populair onder filmmakers. Zoveel bijzondere landschappen en zoveel oude steden vormen een prachtig decor voor veel filmmakers. De kasbah van Aït Ben Haddou is zo mooi dat er meerdere films opgenomen zijn. Zelf kun je er ook rondwandelen. In alle onze familiereizen door Marokko is wel een nachtje in Aït Ben Haddou opgenomen. Wandelen helemaal door de kasbah naar boven voor een prachtig uitzicht.

Marokko ideaal voor een self-drive met je familie

Een rondreis door Marokko met je kinderen maak je beste met een eigen huurauto. Wij regelen de auto met alle verzekeringen zodat je onbezorgd op pad kunt. Stoppen waar je wilt, maar wel met de zekerheid dat een overnachting alvast geregeld is. Marokko heeft goede wegen, buiten de hoofdstad is het rustig op de weg en wij zorgen dat de afstanden zijn nooit heel lang zijn. Ook onze familiereizen Marokko wordt volledig op maat gemaakt.

ontdek de wereld door de ogen van je kinderen

landen