persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
Scroll voor meer IJsland
Familiereizen IJsland
Familiereizen IJsland

Bekijk hier onze meest geboekte reizen.
Op maat aan te passen

IJsland met kinderen

IJsland, bij iedereen staat het wel op de bucketlist. Maar dat is ook niet zo gek want het is een fantastisch land om rond te reizen. Ja valt van de ene verbazing in de andere. Watervallen, geisers, gletsjers, ijsmeren, een waanzinnige kustlijn, zeehonden, walvissen, papegaaiduikers; geen dag is hetzelfde op IJsland. En dat maakt het ook zo leuk voor kinderen. Iedere dag valt er weer iets andere te ondernemen. Wandelen, kanoën, raften, paardrijden, met een boot het water op, het is echt een land voor iedereen. En met je eigen huurauto kun je het ook nog eens lekker op je eigen tempo doen! Wij kunnen IJsland met kinderen iedereen aanraden.

Bekijk hier onze voorbeeldreizen

Onze reizigers over IJsland met kinderen

De ouders  

Wat een indrukwekkende reis hebben we gemaakt over IJsland. Echt iedere dag was anders. De ene waterval nog mooier dan de andere. En dan al die geisers en pruttelende modderpoelen. IJsland is echt een aanrader – Matthijs van Langen (49 jaar)

IJsland is zo ontzetten mooi. Je bent hier echt midden in de natuur. Je kijkt je ogen uit. Het is makkelijk rond te rijden met een huurauto en iedere overnachting is weer anders. De ene keer in een hotel, dan weer een guesthouse of een huisje – Petra vd Burg (41 jaar)

Camera
Husey (71)

Kids over IJsland

Onze reis naar IJsland was super leuk. We gevaren tussen de ijsschotsen en we hebben ook paardgereden. En op een strandje hebben we heel veel zeehonden gezien, met kleintjes  – Marlieke (11 jaar)

We zagen een geiser die om de paar minuten een enorme uitbarsting had en wij zijn met een boot de zee opgegaan om walvissen te zien. En we hebben ook nog op een gletsjer gestaan. – Rowan (14 jaar)

 

 

Kaart
Vik (49)
Tips met kids
Tips met kids

Leuk om te doen met kinderen in IJsland

Hoogtepunten IJsland

Tijdens een familiereis IJsland val je van de ene verbazing in de andere. Het is bijna niet voor te stellen wat je tijdens een rondreis IJsland met je kinderen gaat zien.

Begin in het gezellige Reykjavik

De gezinsreis start vaak in Reykjavik, een kleine, gezellige stad met een aantal leuke straten en hoogtepunten. Bij al onze familiereizen naar IJsland slaap je een nachtje in Reykjavik.

Golden Circle

Na Reykjavik reis je met je gezin verder door IJsland. Rondreizen in IJsland volgen vaak de rondweg die rondom het eiland loopt. Niet ver van Reykjavik komen jullie uit in de Golden Cirlce waar je prachtige watervallen vindt. En natuurlijk moet je met je kinderen ook gaan kijken bij de spuitende geisers van Strokkur. Bij al onze familiereizen naar IJsland verblijven jullie een paar dagen in de Golden Circle.

Watervallen en Gletjsers

Denk je aan IJsland dan denk je ook aan watervallen en gletsjers. Een gezinsreis op IJsland gaat verder zuidwaarts waar je onderweg langs prachtige watervallen komt en gletsjers van een grote ijskap naar beneden ziet glijden. Er zijn een aantal plaatsen waar je ook kunt deelnemen aan een wandeling op een gletsjer. Kijk een bij de excursies op IJsland voor de mogelijkheden.

Foto & Film IJsland
Foto & Film IJsland

Rondreizen IJsland in beeld

Indrukwekkende IJsmeren

Rij je verder langs de ringweg van IJsland dan kom je bij plaatsen waar gletsjers afbreken en enorme ijsblokken in het water drijven. Bij Jokulsarlon stap je met de hele familie op de boot om te gaan varen tussen die ijsschotsen. Wij vinden het zo mooi dat we dit in al onze familiereizen naar IJsland hebben opgenomen.

Het bijzondere noorden en oosten van IJsland

Het oosten en noorden van IJsland in prachtig en ongerept. Met de huurauto rijd je met je gezin door landschappen die elk uur veranderen en die werkelijk schitteren zijn. Stop tijdens je familiereis IJsland in het noorden bij Myvatn. Hier kun je met je gezin veel ondernemen. Wandelen tussen lavavelden of pruttelende modderpoelen. Of rij naar de havenplaats Husavik voor een boottocht om met je kinderen walvissen te gaan zien. Tijdens de familiereis IJsland in het rond kom je in deze prachtige regio.

Prachtige kustlijn

IJsland heeft een prachtige kustlijn. Ruige rotspartijen, zwarte lavastranden en mooie uitzichten. Overal is het enorm genieten. Laat je kinderen klimmen op de hoge basaltrotsen en geniet van het dierenleven. Zeehonden en papegaaiduikers kom je zeker tegen tijdens onze familiereizen door IJsland.

 

IJsland ideaal voor een self-drive met je familie

Een rondreis door IJsland met je kinderen maak je beste met een eigen huurauto. Wij regelen de auto met alle verzekeringen zodat je onbezorgd op pad kunt. Stoppen waar je wilt, maar wel met de zekerheid dat een overnachting alvast geregeld is. IJsland heeft goede wegen, het is rustig op de weg en wij zorgen dat de afstanden zijn nooit heel lang zijn. Ook onze familiereizen IJsland wordt volledig op maat gemaakt.

ontdek de wereld door de ogen van je kinderen

landen