persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
Bekijk Costa Rica
Familiereizen Costa Rica
Familiereizen Costa Rica

Bekijk hier onze meest geboekte reizen.
Op maat aan te passen

Costa Rica met kinderen

Zou jij over hangbruggen in de jungle willen lopen, vulkanen in werking willen zien? Zeeschildpadden eieren zien leggen op het strand, apen zoeken, bijzondere dieren willen zien? Kortom ben jij een Freek Vonk junior?
Neem dan je familie mee naar Costa Rica. Het land waar maar liefst 166 beschermde natuurgebieden zijn, waar oerwouden overlopen in strand, waar je ‘s nachts in je bed ligt te luisteren naar dierengeluiden. Costa Rica met kinderen is Pura Vida!

Bekijk hier onze voorbeeldreizen

Onze reizigers over Costa Rica met kinderen

De ouders  
Wat een prachtig land is Costa Rica. De natuurparken, de stranden, de vulkanen het was fantastisch. Voor de kinderen was Costa Rica een grote speeltuin, ze waren de hele tijd op pad. En we hebben zoveel dieren gezien, apen, vogels, schildpadden, maar ook kleine kikkertjes en insecten. We hebben genoten – Frank ten Dam (51 jaar)

We hebben enorm genoten in Costa Rica met onze kinderen. Het was een super land om de auto zelf door te rijden. Lekker op ons eigen tempo en stoppen waar we willen. De afstanden zijn niet heel groot en de wegen best goed. We hebben veel gewandeld, maar ook veel gezwommen en geluierd aan het strand. – Roos Veldkamp

Camera
Costa-Rica2-10

Kids over Costa Rica
Costa Rica was zo leuk! We hebben echt veel dieren gezien en een keer zijn we ’s nachts naar het strand gegaan en hebben daar een schildpad aan land zien komen die eieren kwam leggen. We zijn ook gestopt bij een park met heel veel gekleurde kikkertjes. Aan het strand hebben we ook nog dolfijnen gezien. Casper – 11 jaar
In Costa Rica hebben ze heel veel vulkanen. We hebben er een aantal gezien die nog werkten. Je kon zo in de krater kijken. In een van de parken kon je met een soort kabelbaantje naar boven en ging je met een zipline naar beneden. We hebben ook nog paardgereden. – Eline 14 jaar.

Kaart
Costa-Rica-57-5
Tip met kids
TIps met kids

Leuk om te doen met kinderen in Costa Rica

Hoogtepunten Costa Rica

Bezoek de prachtige natuurparken van Costa Rica met je kinderen

Een familiereis naar Costa Rica is een superleuk avontuur in de natuur. Met het gezin reis je door het land met meer dan 25 natuurparken. Er zijn parken met vulkanen, met jungle, met bergen en strand. Met de familiereis Costa Rica Verde doen jullie een aantal mooie natuurparken aan zoals Tortuguero aan de oostkust en het midden in de jungle gelegen Boca Tapada. In Rincon de la Vieja wandelen je door een vulkanisch landschap van borrelende modderputten en rokende gaten in de grond.


Welke dieren kun je zien in Costa Rica?

Tijdens jullie rondreis naar Costa Rica met kinderen ga je zeker apen zien, maar daarnaast ook leguanen, luiaards, schildpadden, bijzondere kikkers en vogels. Tijdens je gezinsreis door Costa Rica moet je zeker een bezoek brengen aan Tortuguero National Park. Met een bootje vaar je hier door grote en kleine kanalen door de jungle op zoek naar dieren. Tijdens de rondreis Costa Rica Completo zie je een grote verscheidenheid aan dieren.


Loop over hangbruggen in Costa Rica

Tijdens de reis door Costa Rica moeten jullie ook Arenal niet overslaan. Hier vind je de mooiste hangbruggen van het land. Aan de voet van de vulkaan vind je hier spectaculaire hangbruggen door de jungle en warmwaterbronnen om heerlijk te ontspannen. Ook in Monteverde vind je hangbruggen door de jungle. Een unieke ervaring voor het hele gezin. Tijdens de korte rondreis Costa Rica Pura Vida kom je al in beide plaatsen. 

Foto & Film Costa Rica
Foto & Film Costa Rica

Rondreizen Costa Rica in beeld

Ziplinen met kinderen? Costa Rica heeft de mooiste ziplines

Houden jullie wel van actie? Dan moet je in Costa Rica met je kinderen gaan ziplinen in Monteverde. Hier is het ziplinen uitgevonden en hebben ze de langste en meest spectaculaire van het land. Als een superman of supervrouw zweven jullie door de lucht. Al onze familiereizen in Costa Rica komen langs Monteverde. Maar er zijn ook een aantal andere prachtige plekken om te gaan ziplinen in Costa Rica.

 

Strand in Costa Rica

Een rondreis naar Costa Rica met je familie sluit je natuurlijk af aan het strand. En ook daar is in Costa Rica heel veel keuze. Zowel aan de oost- als aan de westkust heb je de meest prachtige stranden om lekker te relaxen met je kinderen. Het mooie van de stranden in Costa Rica is dat bijna alle stranden overlopen in jungle. Heerlijk voor de kinderen die ook nog even op ontdekkingstocht willen tijdens een ontspannen dagje. De gezinsreis Costa Rica Tranquillo doet veel mooie plekjes aan het strand aan


Costa Rica met de huurauto

Een reis door Costa Rica met je kinderen maak je beste met een eigen huurauto. Wij regelen de auto met alle verzekeringen zodat je onbezorgd op pad kunt. Stoppen waar je wilt, maar wel met de zekerheid dat een overnachting alvast geregeld is. Costa Rica heeft goede wegen, buiten de hoofdstad is het rustig op de weg en de afstanden zijn nooit heel lang. Een familiereis naar Costa Rica wordt bij ons volledig op maat gemaakt.

ontdek de wereld door de ogen van je kinderen

landen