persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Pura Vida - 15-daagse familiereis Costa Rica

Met deze familiereis Costa Rica zien jullie de hoogte punten van Costa Rica. Met een huurauto rijden jullie naar een aantal van de mooiste natuurparken van dit prachtige land. Jullie varen door de jungle en wandelen over hangbruggen door het eeuwenoude regenwoud. Aan het einde is het heerlijk ontspannen aan een van de mooie stranden. Dit is een ideale familiereis Costa Rica voor de kerst- of meivakantie.

Overzicht

Dag 1: Amsterdam – San José
Dag 2: San José
Dag 3: San José – Tortuguero
Dag 4: Tortuguero
Dag 5: Tortuguero – Sarapiqui
Dag 6 Sarapiqui – Arenal
Dag 7: Arenal
Dag 8: Arenal
Dag 9: Arenal – Monteverde
Dag 10: Monteverde
Dag 11: Monteverde – Manuel Antonio
Dag 12: Manuel Antonio
Dag 13: Manuel Antonio
Dag 14: Manuel Antonio – San José – Amsterdam
Dag 15: Amsterdam

PuraVida

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Costa Rica

De familiereis naar Costa Rica gaat beginnen. Jullie vliegen vanaf Amsterdam naar San José, de hoofdstad van dit bijzondere land. Na aankomst en paspoortcontrole staat er een chauffeur klaar om jullie naar het hotel te brengen.

Drake Bay (4)
2 San José

Een dagje om bij te komen van de vlucht. Jullie verblijven in een comfortabel hotel vlakbij de stad uiteraard met zwembad. Als jullie de stad in willen kunnen jullie een kijkje nemen het goudmuseum of het nationale museum. Hier krijg je een indruk van de geschiedenis van het land. Als jullie zin hebben om alvast op pad te gaan kunnen jullie ook een excursie boeken. Bijvoorbeeld om San José en omgeving te ontdekken.

San José (5)
Optionele excursie(s)
3 Tortuguero National Park

Vandaag gaan jullie op pad om het echte Costa Rica te leren kennen. Je begint met een bezoek aan een van de mooiste parken van het land, Tortuguero National Park. Het park ligt aan de oostkust van het land en bestaat uit moerassen, mangrovebossen, meren, stranden, oerwoud en rivieren. Het gebied staat bekend om de vele watervogels die er leven en omdat de grote, groene zeeschildpadden er aan land komen om eieren te leggen. Verder leven er onder andere apen, luiaards, leguanen en krokodillen. Het eerste stuk brengt de chauffeur jullie met een bus, maar na een tijdje stappen jullie over in een bootje. Onderweg naar de lodge zien jullie de eerste wilde dieren al.
In de middag maken jullie een wandeling door het dorp van Tortuguero. Het dorpje is mooi gelegen tussen de rivieren en het groen. Jullie horen de verhalen achter de gekleurde huisjes en maken kennis met diverse projecten, waaronder die van de bescherming van de zeeschildpadden.

Tortuguero (12)
4 Tortuguero National Park

Een hele dag om van dit schitterende park te genieten. Gedurende de dag gaan jullie samen met een gids met de boot op stap. Jullie varen door de brede kanalen, maar trekken ook verder het park in door kleine, smalle kanaaltjes. Van juli tot september is het ook mogelijk om ’s avonds samen met een gids te gaan kijken hoe de grote schildpadden aan land komen om eieren te leggen in het zand.

Tortuguero (5)
5 Sarapiqui

Vanaf de oostkust rijden jullie terug het binnenland in en verder noordwaarts. Na Tortuguero te hebben verlaten met de boot, staat de huurauto op jullie te wachten. Voor vandaag ligt het eindpunt in de buurt van Sarapiqui. Onderweg komen jullie langs de landbouwgronden van Costa Rica. Vruchtbare grond waar ananas, yucca, papaya en bananen worden verbouwd. In Sarapiqui leven niet alleen vele vogels, maar ook heel veel soorten kikkertjes. Jullie overnachten in een mooie lodge, midden in de natuur. Dit is ook het gebied waar je eventueel kunt gaan raften. Willen jullie dat? Dan reserveren wij hier een raft tour en een extra nacht.

Tortuguero (11)
Optionele excursie(s)
6 Arenal

De familiereis Costa Rica gaat verder naar La Fortuna, langs een mooie, rustige route. Onderweg zie je plantages, boerderijen en kleine dorpjes. In La Fortuna bepaalt de vulkaan Arenal het landschap, hij torent hoog boven alles uit. De vulkaan was tot voor kort nog actief en zorgt er ook voor dat er rondom nog vele warmwaterbronnen zijn. Het is heerlijk om na een actieve dag even bij te komen in een van deze warmwaterbronnen. Vele hotels hebben er wel een. La Fortuna is een levendige plaats aan de voet van de vulkaan. Het is leuk om hier rond te lopen en er zijn veel winkeltjes en restaurantjes.

Arenal (17)
7-8 Arenal

Twee dagen om het gebied rondom de vulkaan te verkennen. Er is zoveel te doen dat de tijd te kort lijkt. Er zijn watervallen om te bezoeken, heetwaterbronnen om lekker in te ontspannen. Maar je kunt ook actief op pad, kanoën op het meer of wandelen rondom de vulkaan. Een van de wandelingen gaat via hangbruggen. Vanaf deze hangbruggen heb je een mooi uitzicht over het de jungle en met een beetje geluk zie je de dieren die er leven. Wandelingen kun je samen met een gids doen, maar het is ook mogelijk om zelf op pad te gaan. Een gids legt je uit wat je ziet en helpt je dieren te spotten. Het is ook mogelijk om een nachtwandeling te maken. Hierbij ga je samen met een gids op pad om allerlei dieren te zien die ’s nachts tot leven komen, zoals insecten, kleine zoogdieren, kikkers en vleermuizen.

Arenal (19)
Optionele excursie(s)
9 Monteverde

Jullie rijden om het meer naar Monteverde Cloud Forest. De weg is soms onverhard en soms een beetje hobbelig, maar hij is prachtig gelegen langs het meer van Arenal. Monteverde is een hoger gelegen regenwoud. Door de hoogte en de nevel die hier hangt, loop je hier letterlijk met je hoofd in de wolken. Dit Cloud forest, oftewel nevelwoud, is de thuisplaats voor vele dieren waaronder de beroemde Quetzal-vogel, maar ook luiaards, apen, slangen en andere vogels. Door de hoge vochtigheid is het er groen, de grote bomen zijn bedekt met mos en lianen. De komende dagen brengen jullie door in een mooie lodge vlakbij het park.

Monteverde (23)
10 Monteverde

Vandaag een dag om Monteverde en omgeving te verkennen. Er is zoveel te doen, dat jullie tijd te kort komen. Er zijn voor kilometers aan wandelpaden, die leiden over hangbruggen en smalle paadjes. Een route is heel goed zelf uit te stippelen, maar kan, indien gewenst, ook samen met een gids. Ook Monteverde heeft hangbruggen waarvan je op hoogte over het woud kan kijken. Daarnaast is Monteverde de plek om te gaan ziplinen. Hoge en lange ziplines om met snelheid door het woud te zoeven, een waanzinnig gevoel. Er is een ‘kikkertuin’. Hier komen allerlei soorten kikkers voor in alle kleuren en maten. Gele poten, een blauw lijfje of rode ogen, je kunt het zo gek niet bedenken. Ook leuk om te doen is een avondwandeling met een gids. Als het donker is gaan jullie samen het park in. Jullie gaan op zoek naar de dieren die overdag slapen en ’s nacht in beweging komen. Ook de kleine dieren komen aan bod zoals slangen, kikkers en spinnen.

Costa Rica (57)
Optionele excursie(s)
11 Manuel Antonio

Tijd om te gaan ontspannen en bij te komen van alle indrukken. In een paar uur tijd rijden jullie naar de westkust van Costa Rica om lekker te gaan genieten van het strand en de zee. Maar zelfs daar is nog van alles te zien en te doen. Bij Manuel Antonio ligt het gelijknamige nationale park, aan de Grote Oceaan.

Manuel Antonio (8)
13 Manuel Antonio

Twee dagen om lekker bij te komen. Jullie kunnen relaxen op het strand of dobberen in de zee. Maar de echte liefhebber kan ook nog even de natuur intrekken. Het nationale park van Manuel Antonio staat bekend om de vele doodshoofdappjes die er wonen. Je kan er ook lekker wandelen door het bos, langs kreekjes of het strand. In de bomen kun je luiaards zien hangen en door de bosjes grote leguanen zien kruipen. De stranden zijn hier groot en lopen langzaam af in zee. ’s Avonds kun je lekker iets gaan eten in een van de vele restaurantjes.

Manuel Antonio (9)
Optionele excursie(s)
14 San José - Terugvlucht

Helaas, de laatste dag van de familiereis door Costa Rica. Jullie rijden terug naar de hoofdstad San José. Op de luchthaven leveren jullie de huurauto in en checken in voor de vlucht terug naar Amsterdam.

Costa Rica (135) - kopie
15 Aankomst Nederland

Aankomst Amsterdam.

Arenal (16)

Reissom

Reissom per persoon vanaf € 1.185

Inbegrepen:
• Alle overnachtingen in tweepersoonskamers of familiekamers op basis van logies en ontbijt
• Transfer luchthaven San José – hotel op dag van aankomst
• Huurauto Hyundai Tucson of gelijkwaardig incl. ongelimiteerde kilometers en verzekeringen
• Transfers Tortuguero v.v in minibus en per boot in internationaal gezelschap
• Excursies en maaltijden Tortuguero

Niet inbegrepen:
• Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
• Vlucht Amsterdam – San José v.v. incl. belastingen en toeslagen
• Benzine en tol
• Reis- en annuleringsverzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Excursies

Bij bovenstaande reis is geen intercontinentale vlucht inbegrepen omdat vluchtprijzen afhangen van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Ook deze vliegtickets kunnen wij voor jullie boeken. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Tortuguero (16)

Extra informatie

Vliegen naar Costa Rica
Vanaf Nederland kun je rechtstreeks naar San José vliegen met KLM. Maar er zijn ook diverse andere mogelijkheden met een overstap. Jullie kunnen uiteraard ook vanaf een andere luchthaven dan Amsterdam vertrekken, bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel.

Autohuur Costa Rica
In Costa Rica kun je prima rondreizen met een huurauto. De wegen zijn goed en het is redelijk rustig op de weg. Alle rondreizen zijn gebaseerd op autohuur met een Hyundai Tucson Automaat of gelijkwaardig, een auto met ruime kofferbak, airconditioning en 4×4. Wil je graag een wat luxere uitvoering, dan regelen wij een upgrade. De tarieven hiervoor zijn op aanvraag.
Bij de autohuur zijn alle verzekeringen tegen diefstal en schade inbegrepen, zo kunnen jullie onbezorgd op pad.

Kindvriendelijke hotels in Costa Rica
In Costa Rica verblijf je niet zomaar in een hotel, wij zoeken kindvriendelijke hotels uit in Costa Rica. Voor overnachtingen kiezen wij vaak voor kleinschalige, karakteristieke lodges. De lodges zijn vaak één met de natuur en ecologisch verantwoord. Ze hebben niet altijd zwemmogelijkheden, maar zijn wel omringd door de natuur waardoor de beleving met de natuur helemaal compleet is.

Gids
Bij aankomst op de luchthaven van San Joé worden jullie opgewacht door een gids/chauffeur die jullie naar het eerste hotel zal brengen. Tijdens de transfer naar Tortuguero zal ook een gids/chauffeur meegaan. Voor de rest van de reis is geen gids ingepland. Alle bezoeken aan nationale parken kunnen ook goed zonder gids gedaan worden. Wandelpaden staan duidelijk aangegeven. Toegevoegde waarde van een gids is de achtergrondinformatie over het land, flora en fauna die gegeven wordt en het eerder spotten van dieren.

Costa Rica (128) - kopie
Pura Vida - 15-daagse familiereis Costa Rica

15 dagen vanaf € 1185,- p p

Ontdek Costa Rica door de ogen van je kinderen

Costa Rica