persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Verde - 19-daagse rondreis Costa Rica met kinderen

Een rondreis Costa Rica met kinderen langs de mooiste parken van Costa Rica. Deze rondreis is voor echte natuurliefhebbers onder jullie. Jullie overnachten in een echte jungle lodge en brengen jullie een bezoek aan Tortuguero waar jullie per boot door de vele kanaaltjes varen. Jullie ontdekken vulkanen, regenwouden en kunnen ziplinen tussen de bomen door. Als toetje ook nog een verblijf aan de kust bij Uvita waar in de zomermaanden walvissen en dolfijnen langs zwemmen.

Overzicht

Dag 1: Amsterdam – San José
Dag 2: San José
Dag 3: San José – Tortuguero
Dag 4: Tortuguero
Dag 5: Tortuguero – Boca Tapada
Dag 6: Boca Tapada
Dag 7: Boca Tapada – Arenal
Dag 8: Arenal
Dag 9: Arenal – Rincon de la Vieja
Dag 10: Rincon de la Vieja
Dag 11: Rincon de la Vieja
Dag 12: Rincon de la Vieja – Monteverde
Dag 13: Monteverde
Dag 14: Monteverde
Dag 15: Monteverde – Uvita
Dag 16: Uvita
Dag 17: Uvita
Dag 18: Uvita – San José – Amsterdam
Dag 19: Amsterdam

Verde

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Costa Rica

De rondreis door Costa Rica met kinderen gaat beginnen. Jullie vliegen vanaf Amsterdam naar San José, de hoofdstad van dit mooie, groene land. Na aankomst, paspoortcontrole en het ophalen van de bagage staat er een chauffeur op jullie te wachten om jullie naar het hotel te brengen.

Tortuguero (4)
2 San José

Een dag om bij te komen van de lange vlucht. Jullie slapen in een comfortabel hotel vlakbij de stad uiteraard met zwembad. Jullie kunnen de stad in om een kijkje te nemen bij het goudmuseum of het nationale museum. Hier krijg je een indruk van de geschiedenis van het land. En als jullie zin hebben om alvast op pad te gaan kunnen jullie ook een excursie boeken. Bijvoorbeeld om San José en omgeving te ontdekken.

San José (5)
Optionele excursie(s)
3 Tortuguero National Park

Vandaag gaan jullie dan op pad om het echte Costa Rica te leren kennen. Het begint met een verkenning van een van de mooiste parken van het land, Tortuguero National Park. Het park ligt aan de noordoostkust van het land en bestaat uit moerassen, mangrovebossen, rivieren, meren, stranden en oerwoud. Het gebied is bekend vanwege de vele watervogels die er leven en omdat de grote zeeschildpadden er aan land komen om eieren te leggen. Verder leven er onder andere krokodillen, apen, luiaards en leguanen. Het eerste stuk brengt de chauffeur jullie met een bus, maar halverwege stappen jullie over in een boot. Onderweg naar de lodge zien jullie al de eerste wilde dieren. In de middag maken jullie een wandeling naar het dorpje van Tortuguero. Het is mooi gelegen tussen de rivieren en het groen. Jullie horen de verhalen achter de gekleurde huisjes en maken kennis met diverse projecten waaronder die van de bescherming van de zeeschildpadden.

 

Tortuguero (12)
4 Tortuguero National Park

Een hele dag om van dit schitterende park te genieten. Jullie gaan samen met een gids in een de boot op stap om het park te verkennen. Jullie varen door de brede kanalen en trekken ook verder het park in door kleine, smalle kanaaltjes. Van juli tot september is het  mogelijk om ’s avonds samen met een gids te gaan kijken hoe grote schildpadden aan land komen om eieren te leggen op het strand.

Tortuguero (5)
5 Boca Tapada

Na Tortuguero te hebben verlaten met de boot, staat de huurauto op jullie te wachten bij Guápiles. Jullie rijden naar het noorden, naar de grens met Nicaragua. Hier wacht een nieuw avontuur in de jungle van Boca Tapada. Het laatste stuk naar de jungle lodge is hobbelig en om uiteindelijk bij de lodge aan te komen, moeten jullie nog met de boot de San Carlos rivier oversteken. Je bent hier omringd door de natuur en de rest van de wereld lijkt ver weg. In het tropische regenwoud, rivieren en lagunes leven de zeldzame groene macaws, maar ook apen, neusberen en vele andere dieren.

Costa Rica (800)
6 Boca Tapada

Een dag om dit prachtige gebied te ontdekken. Wij reserveren alvast een kanotour met en gids voor jullie. Vanaf de rivier zien jullie veel verschillende soorten wilde dieren. Krokodillen, leguanen, apen en watervogels kunnen zomaar voorbij komen. De gids zal uitleg geven en er natuurlijk ook voor zorgen dat het veilig blijft. Er zijn nog meer mogelijkheden om dit prachtige gebied verder te ontdekken, zo kun je meegaan op een wandeling. ’s Avonds moeten jullie zeker meegaan met de avondwandeling. In het donker komen de nachtdieren tot leven.

Tortuguero (11)
7 Arenal

De rondreis Costa Rica met kinderen gaat verder naar La Fortuna, langs een mooie, rustige route. Onderweg zie je boerderijen, plantages, boerderijen en kleine dorpjes. In het dorpje La Fortuna bepaalt de vulkaan Arenal het landschap, hij torent hoog boven alles uit. Tot voor kort was deze vulkaan nog heel actief. De vulkaan zorgt er ook voor dat er rondom La Fortuna nog vele warmwaterbronnen zijn. Het is heerlijk om na een actieve dag even bij te komen in een van deze warmwaterbronnen. La Fortuna is een levendige plaats aan de voet van de vulkaan. Het is leuk om hier rond te lopen en er zijn veel winkeltjes en restaurantjes.

ArenalObservatory_HangingBridge_04
8 Arenal

Een dag om het gebied rondom de vulkaan Arenal te verkennen. Er is zoveel te doen dat de tijd te kort lijkt. Er zijn watervallen naar toe te wandelen en heetwaterbronnen om lekker in te ontspannen. Maar je kunt ook actief op pad, kanoën op het meer of wandelen rondom de vulkaan. Bij Arenal vind je ook de mooiste hangbruggen van Costa Rica. Vanaf deze hangbruggen heb je een mooi uitzicht over de jungle en met een beetje geluk zie je de dieren die leven in de jungle rondom de vulkaan. Wandelingen kun je samen met een gids doen, maar het is ook mogelijk om zelf op pad te gaan. Een gids legt je uit wat je ziet en helpt je dieren te spotten. Maak ook eens een nachtwandeling. Hierbij ga je samen met een gids op pad om allerlei dieren te zien die ’s nachts tot leven komen, zoals insecten, vleermuizen, kleine zoogdieren en kikkers.

Arenal (5)
Optionele excursie(s)
9 Rincon de la Vieja

De reis gaat verder naar het noorden, richting de grens met Nicaragua. De volgende stop is het nationale park van Rincon de la Vieja. Ook dit park is gelegen rondom een vulkaan, de Rincon. Deze vulkaan is nog actief, wat je met name terugziet in het park eromheen. Hier kom je borrelende modderbronnen tegen en komen de vulkaandampen her en der uit de grond. Af en toe laat de vulkaan ook een rookpluimpje los. Dit is ook de regio van de “sabanero”, de cowboys. Deze mannen te paard kom je overal tegen, inclusief lasso.

 

Rincon de la Vieja (5)
10-11 Rincon de la Vieja

Deze dagen hebben jullie alle tijd om het park te ontdekken. Het park heeft verschillende wandelroutes. De paden zijn wat avontuurlijker, zo moet je soms klimmen over boomstammen en loop je langs rivierstroompjes. Soms ruik je de geur die uit de borrelende grond en modderbronnen omhoog komt. Jullie kunnen wandelen naar watervallen en komen enorme woudreuzen tegen. Voor de paardenliefhebbers is dit de beste omgeving om tochten te paard te maken.

Costa Rica (148) - kopie
Optionele excursie(s)
12 Monteverde

Jullie rijden weer naar het zuiden naar Monteverde Cloud Forest. De weg is soms onverhard en soms ook een beetje hobbelig. Monteverde is een dorpje bij een hoger gelegen regenwoud. Door deze hoogte en de nevel die hier hangt, loop je hier letterlijk met je hoofd in de wolken. Dit Cloud forest, oftewel nevelwoud, is de thuisplaats voor vele dieren waaronder de beroemde Quetzal-vogel, maar ook apen, luiaards, slangen en andere vogels. Door de hoge vochtigheid is het er groen en zijn grote bomen bedekt met mos en lianen. De komende dagen brengen jullie door in een mooie lodge vlakbij het park.Door de hoogte is het hier ook wat koeler dan in de rest van het land.

Monteverde (23)
13-14 Monteverde

Twee dagen om deze mooie omgeving te ontdekken. Er is zoveel te doen, dat jullie misschien wel tijd te kort komen. Er zijn voor kilometers aan wandelpaden, die leiden over hangbruggen en smalle paadjes. Een route is heel goed zelf uit te stippelen, maar kan, indien gewenst, ook samen met een gids. Ook Monteverde heeft hangbruggen waarvan je op hoogte over het woud kan kijken. Daarnaast is Monteverde ook de plek om te gaan ziplinen. Er zijn hoge en lange ziplines om met grote snelheid door het woud te zoeven, een waanzinnig gevoel. Er is een ‘kikkertuin’ waar allerlei soorten kikkers voor in alle kleuren en maten voorkomen. Gele poten, een blauw lijfje of rode ogen, je kunt het zo gek niet bedenken. Ook leuk om te doen is een avondwandeling met een gids. Als het donker is gaan jullie samen het park in en gaan op zoek naar de dieren die overdag slapen en ’s nacht in beweging komen. Ook de kleine dieren komen aan bod zoals kikkers, slangen en spinnen.

Costa Rica (22)
Optionele excursie(s)
15 Dominical - Uvita

Tijd om te gaan ontspannen en bij te komen van alle indrukken van de reis . In een paar uur tijd rijden jullie naar de westkust van Costa Rica naar het plaatsje Dominical om lekker te gaan genieten van het strand en de zee. Maar zelfs daar is nog van alles te zien en te doen.

Samara beach (7)
16-17 Dominical - Uvita

Twee dagen om te genieten van zee en strand en de omgeving van Dominical. De stranden zijn rustig en het zeewater heerlijk. Je kunt naar Uvita naar het beroemde Whale Beach, een strand in de vorm van een walvisstaart, gelegen in het Marina Ballena National Park. Hier kun je gaan snorkelen of mee op een boottrip om dolfijnen te spotten.

 

Costa Rica (157)
Optionele excursie(s)
18 San José - Terugvlucht

Helaas de laatste dag van de rondreis door Costa Rica met kinderen. Jullie rijden terug naar de hoofdstad San José. Op de luchthaven leveren jullie de huurauto in en checken in voor de vlucht terug naar Amsterdam.

Costa Rica (38)
19 Aankomst Nederland

Aankomst Amsterdam

Drake Bay (4)

Reissom

Reissom per persoon vanaf € 1,445*

Inbegrepen:
• Alle overnachtingen in tweepersoonskamers of familiekamer op basis van logies en ontbijt
• Transfer luchthaven San José – hotel op dag van aankomst
• Huurauto SUV 4×4 Hyundai Tuscon of gelijkwaardig incl. ongelimiteerde kilometers en verzekerignen
• Transfers Tortuguero v.v in minibus en per boot in internationaal gezelschap
• Excursies en maaltijden Tortuguero
• Excursie en maaltijden Boca Tapada

Niet inbegrepen:
• Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
• Vlucht Amsterdam – San José v.v. incl. belastingen en toeslagen
• Benzine en tol
• Reis- en annuleringsverzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Excursies

Bij bovenstaande reis is geen intercontinentale vlucht inbegrepen omdat vluchtprijzen afhangen van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Ook deze vliegtickets kunnen wij voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Tortuguero (16)

Extra informatie

Vliegen naar Costa Rica
Vanaf Nederland kun je rechtstreeks naar San José vliegen met KLM. Maar er zijn ook diverse andere mogelijkheden met een overstap. Jullie kunnen uiteraard ook vanaf een andere luchthaven dan Amsterdam vertrekken, bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel.

Autohuur Costa Rica
In Costa Rica kun je prima rondreizen met een huurauto. De wegen zijn goed en het is redelijk rustig op de weg. Alle rondreizen zijn gebaseerd op autohuur met een Hyundai Tucson Automaat of gelijkwaardig, een auto met ruime kofferbak, airconditioning en 4×4. Wil je graag een wat luxere uitvoering, dan regelen wij een upgrade. De tarieven hiervoor zijn op aanvraag.
Bij de autohuur zijn alle verzekeringen tegen diefstal en schade inbegrepen.

Kindvriendelijke hotels in Costa Rica
In Costa Rica verblijf je niet zomaar in een hotel, wij zoeken kindvriendelijke hotels uit in Costa Rica. Voor overnachtingen kiezen wij vaak voor kleinschalige, karakteristieke lodges. De lodges zijn vaak één met de natuur en ecologisch verantwoord. Ze hebben niet altijd zwemmogelijkheden, maar zijn wel omringd door de natuur waardoor de beleving met de natuur helemaal compleet is.

Gids
Bij aankomst op de luchthaven van San José worden jullie opgewacht door een gids/chauffeur die jullie naar het eerste hotel zal brengen. Tijdens de transfer naar Tortuguero zal ook een gids/chauffeur meegaan. Voor de rest van de reis is geen gids ingepland. Alle bezoeken aan nationale parken kunnen ook goed zonder gids gedaan worden. Wandelpaden staan duidelijk aangegeven. Toegevoegde waarde van een gids is de achtergrondinformatie over het land, flora en fauna die gegeven wordt en het eerder spotten van dieren.

Costa Rica (128) - kopie
Verde - 19-daagse rondreis Costa Rica met kinderen

19 dagen vanaf € 1.445,- p p

Ontdek Costa Rica door de ogen van je kinderen

Costa Rica