persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
Familiereizen Zuid-Afrika
FAMILIEREIZEN Zuid-Afrika

Bekijk hier onze meest geboekte reizen.
Op maat aan te passen

Zuid-Afrika met kinderen

Natuurlijk ga je naar Zuid-Afrika om op safari te gaan. Om olifanten te zien en leeuwen, nijlpaarden, giraffes en zebra’s. En als je geluk hebt ook nog luipaarden. Maar er is zoveel meer te doen. Bezoek het koninkrijk Swaziland dat weer heel anders is als Zuid-Afrika.
In het zuiden langs de kust vind je mooie baaien en lieflijke dorpjes. Hier kun je walvissen kan spotten of pinguïns in het wild kan zien. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Kaapstad, een waanzinnige wereldstad. Zuid-Afrika met kinderen is geweldig!

Bekijk hier onze voorbeeldreizen

Onze reizigers over Zuid-Afrika met kinderen

De ouders
Zuid Afrika is een waanzinnig mooi land. Prachtige landschappen, bergen, watervallen en een schitterende kust. En dan natuurlijk de dieren in de wildparken. Safari is een ervaring die je nooit vergeet. Het zelf rondrijden door Zuid-Afrika ging heel goed. De afstanden zijn soms groot, maar de afwisseling van de landschappen maakte alles goed. Zuid-Afrika met kinderen was een geweldig mooi avontuur – familie Matthijsen (Amersfoort)

Camera
zaf-familie-1

Kids over Zuid-Afrika
Op vakantie naar Zuid-Afrika was echt super! In het Krugerpark gingen we op zoek naar de ‘Big Five’, de leeuw, het luipaard, de olifant, de neushoorn en de buffel. We hebben watervallen gezien en op een boot door het moeras zagen we nijlpaarden en krokodillen. Maar het schattigst waren de pinguïns vlakbij Kaap de Goede Hoop. – Eva (13 jaar)

Ik vond het heel spannend om in Zuid-Afrika op zoek te gaan naar wilde dieren. We hebben leeuwen gezien, en olifanten en giraffes. Vlakbij de zee hebben we spannende wandeling gemaakt in een natuur park. We zijn ook nog met een bootje de zee op geweest om walvissen te zien. We zagen ze echt van dichtbij! – Lukas (10 jaar)

Kaart
zaf-kind
Tips met kids
TIPS MET KIDS

Leuk om te doen met kinderen in Zuid-Afrika

Hoogtepunten Zuid-Afrika

Een familiereis naar Zuid-Afrika is een geweldig avontuur. Met je gezin reis je door een enorm divers land waar zoveel te doen is dat je tijd tekort komt.

Op safari met je kinderen

Op reis naar Zuid-Afrika met je kinderen moet je natuurlijk op safari. Dit land heeft vele natuurparken waar dit kan en de bekendste is natuurlijk het Krugerpark. Je kunt ervoor kiezen om je kinderen in een privé wildreservaat te logeren. Dan ga je met een gids op safari. Maar je kan ook met je gezin zelf met de huurauto het Krugerpark in en eventueel daar overnachten. Niet alleen bij de familiereis Classic Zuid-Afrika ga je door het prachtige Krugerpark maar ook bij de rondreis The Wild East doe je dit beroemde wildpark aan met je kinderen.

Neem Eswatini (Swaziland) op in je familiereis

Een ander deel dat je niet mag overslaan als je een gezinsreis door Zuid-Afrika maakt is Eswatini (vroeger Swaziland genoemd). Eswatini is een onafhankelijk koninkrijk wat weer heel anders is dan Zuid-Afrika zowel wat betreft cultuur als natuur. In Eswatini leven de mensen nog op een traditionele wijze. Onderweg kom je langs kleine dorpen waar mensen nog in traditionele hutten wonen en in traditionele kleding lopen. Jullie rijden langs hooggebergten, maar ook langs groene valleien met watervallen. De gezinsreis Classic Zuid-Afrika en de rondreis The Wild East komen allebei door Eswatini.

Foto & film
FOTO & FILM

Rondreizen Zuid-Afrika in beeld

Rij met je kinderen langs de Tuinroute

Tijdens je rondreis door Zuid-Afrika met je kinderen rij je met de huurauto natuurlijk ook de tuinroute. Het is prachtige route langs de kust van Zuid-Afrika met af en toe een uitstapje naar het achterland. Jullie komen langs het mooie Tsitsikamma National Park waar je met de kinderen kunt gaan ziplinen. In Oudtshoorn logeren jullie met het gezin op een echte struisvogelboerderij en bij Hermanus scheep je met de familie in voor een boottocht op zoek naar walvissen. De familiereizen SouthCoast South Africa en Ontdek de Tuinroute doen allebei deze prachtige route uitgebreid aan. Maar ook onze grote familierondreis Classic Zuid-Afrika komt langs de tuinroute.

Ontdek met je kinderen wereldstad Kaapstad

Een uitgebreide gezinsreis Zuid-Afrika slaat natuurlijk Kaapstad niet over. Deze prachtige stad onder de Tafelberg heeft ook kinderen veel te bieden. Ga de Tafelberg op voor een fantastisch uitzicht. Slenter door de stad met de karakteristieke oude huizen en ga wat eten bij de Waterfront. En natuurlijk sluit je jullie gezinsreis af met een bezoek aan het zuidelijkste puntje Kaap de Goed Hoop. Onderweg ga je nog even kijken bij de pinguïns van Boulders Beach. Een leuke ervaring voor de hele familie. Bijna al onze familiereizen in Zuid-Afrika brengen een paar dagen door in Kaapstad.

 

Zuid-Afrika ideaal voor een self-drive met je familie

Een rondreis door Zuid-Afrika met je kinderen maak je beste met een eigen huurauto. Wij regelen de auto met alle verzekeringen zodat je onbezorgd op pad kunt. Stoppen waar je wilt, maar wel met de zekerheid dat een overnachting alvast geregeld is. Zuid-Afrika heeft goede wegen, buiten de hoofdstad is het rustig op de weg en wij zorgen dat de afstanden zijn nooit heel lang zijn. Een familiereis naar Zuid-Afrika wordt bij ons volledig op maat gemaakt.

ontdek de wereld door de ogen van je kinderen

landen