persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
Bekijk Tanzania
Familiereizen Tanzania
Familiereizen Tanzania

Bekijk hier onze meest geboekte reizen.
Op maat aan te passen

Tanzania met kinderen

Tanzania is het ideale land om met je kinderen op safari te gaan. Om leeuwen te zien, giraffes en olifanten. Maar Tanzania is ook het land om de vriendelijke Masai te ontmoeten en de Kilimanjaro te zien. Maak je reis naar Tanzania met je kinderen compleet door ook een aantal dagen op Zanzibar te verblijven. Dwaal door de straatjes van Stone Town en rust lekker uit aan een van de heerlijke stranden.

Bekijk hier onze voorbeeldreizen

Onze reizigers over Tanzania met kinderen

De Ouders

De reis naar Tanzania met onze kinderen was geweldig. We hebben zo ontzettend veel gezien. De lodges waren super luxe en de gids was zeer deskundig maar ook heel zorgzaam. Fijn dat we de hele reis dezelfde gids hadden. Zanzibar was super mooi! (Els, 46 jaar)

Camera
Masai Mara (14)

Kids over Tanzania

We hebben echt heel veel wilde dieren gezien. Leeuwen, cheetah’s en olifanten. Maar ook heel veel zebra’s en wildebeesten. En we hebben ook ergens geslapen waar we gingen dansen en speerwerpen met de Masai. Dat was heel gaaf. En op Zanzibar hebben we gesnorkeld (Tim, 10 jaar)

Kaart
Tanzania 101
Hoogtepunten Tanzania

Serengeti & Ngorongoro
Een familiereis naar Tanzania maak je natuurlijk om op safari te gaan. Dit land heeft de mooiste wildparken en je hebt hier grote kans om de ‘big five’ te zien. Leeuwen, luipaarden, buffels, neushoorns en olifanten komen hier allemaal voor. Maar natuurlijk ook enorme kuddes met wildebeesten en zebra’s. Over de uitgestrekte savanne zie je giraffes rondwandelen en dit zijn nog maar een klein aantal dieren die je ziet tijdens een safari.

Tarangire National Park
Tarangire National Park wordt ook vaak bezocht tijdens een familiereis door Tanzania. Dit park is bijzonder omdat hier grote kuddes olifanten leven. Daarnaast is het maar 2 uurtjes rijden vanaf Arusha en heeft het park een afwisselend ruig en heuvelachtig terrein. Een leuk park om mee te beginnen als je met je kinderen naar Tanzania reist.

Lodges en gidsen
Tijdens de safari’s naar de nationale parken overnacht je in comfortabele en kindvriendelijke lodges en tented camps. Bij bijna alle overnachtingsplaatsen zijn zwembaden zodat je tussen de game-drives door even lekker kunt afkoelen.
Bij onze safari’s reizen jullie in comfortabele safariwagens die alleen voor je eigen reisgezelschap hebt. Bij de safariwagen hoort een deskundige gids / chauffeur die de hele safari periode bij jullie blijft. De gids heeft veel ervaring en weet veel over de dieren en omgeving te vertellen.

Kilimanjaro & Zanzibar
Een mooie aanvulling op een familiereis naar Tanzania is een verblijf in de buurt van Kilimanjaro. Je slaapt hier in eenvoudige kamers die geïnspireerd zijn op Masai hutten. Maak hier kennis met de Masai. Ze organiseren allerlei activiteiten zoals wandelingen, speerwerpen en dorpsbezoeken.
Om lekker bij te komen van de reis is het fijn om ook Zanzibar op te nemen in jullie familiereis naar Tanzania. Hier heb je heerlijke stranden om lekker te zwemmen en te luieren. Maar ook om te snorkelen of duiken. Maar voor je naar het strand gaat kunnen wij jullie aanraden om eerst een dag door te brengen in Stone Town, de hoofdstad van Zanzibar. Het is het oude, historische gedeelte van de stad waar je kunt dwalen door kleine straatjes en kunt genieten van prachtige oude bouwwerken.

ontdek de wereld door de ogen van je kinderen

landen