persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
Familiereizen Maleisië & Borneo
Familiereizen Maleisië & Borneo

Bekijk hier onze meest geboekte reizen.
Op maat aan te passen

Maleisië en Borneo met kinderen

Maleisië is enorm veelzijdig! Op de peninsula vind je de metropool Kuala Lumpur, maar ook koloniale stadjes, berglandschappen met theeplantages en jungle. Je kunt er ook heerlijk naar het strand op een van de vele prachtige eilanden. Maar Maleisië is ook Borneo, waar je nog Orang-Oetans kunt ontmoeten en diep de jungle in kunt trekken. Daarnaast is Maleisië natuurlijk ook het land van de vriendelijke mensen, het heerlijke eten en het lekkere weer. Ontdek het zelf! Maleisië en Borneo met kinderen is geweldig!

Bekijk hier onze voorbeeldreizen

Onze reizigers over Maleisië en Borneo met kinderen

De ouders

Het was echt een droomreis! Ik denk dat dit ook komt doordat het voor ons de eerste keer was om zoiets te doen maar wat een mooi land en wat hebben we veel gezien en gedaan, Alle excursies en transfers en autohuur waren super goed geregeld. Mijn complimenten hiervoor. Altijd op tijd, netjes en we hebben steeds zulke leuke gidsen gehad. Bij de fietstocht in Malakka (wat een geweldig begin); in de jungle en in Cameron  Highlands. In KL was de gids (voor batu cafés en orang asli museum) trouwens ook goed.Malakka vonden wij niet veel aan maar de fietstocht maakte alles goed. Als je malakka in je reis wilt dan moet je dat echt erbij doen. De kinderen vonden het zwembad ookhelemaal het einde dus dat was ook wat waard.
Kuala Lumpur: als tip kun je nog de grootste street food market Jalan Alor opgeven/ aanbevelen. Zit vlakbij het Verdant Hill hotel. Geweldig. Andere avond zijn wij in Grand Hyatt gaan eten en dat was ook een geweldige ervaring met al die lichtjes en uitzicht op Petronas Towers. Overigens zit er bij het verdant Hill hotel een hele leuke straat waar je uit kunt gaan (eten maar ook drankjes). Wij zijn met de kinderen 1 avond echt uitgegaan in de rabbit hole. Heel leuk was dat. 5 min lopen van het hotel.
Nogmaals dank en wij waren heel tevreden. – Marloes van Klinken

 

Camera
Longhouse Borneo (3)

Kids over Maleisië en Borneo

In Maleisië zijn we ook naar een natuurpark gegaan. Dat was echt heel tof. Wie liep over hangbruggen in de jungle en op onze huisjes zaten allemaal apen. Je moest met een bootje de rivier over om er te komen. We gingen ook naar het strand op een eilandje. Je kon daar goed snorkelen en lekker zwemmen. – Robin (10 jaar)

In Maleisië gingen we met een huurauto het land rondrijden. Het is een mooi land en hebben veel mooie dingen gezien. In de hoofdstad waren hele hoge torens en ook leuke markten om naar toe te gaan. – Noortje (9 jaar)

Kaart
Maleisie kind3
Tips met kids
Tips met kids

Leuk om te doen met kinderen in Maleisië en Borneo

Hoogtepunten Maleisië

Een familiereis naar Maleisië is een geweldig leuke belevenis.  Er is zoveel te doen en zien tijdens een rondreis door Maleisië met je kinderen dat je tijd te kort gaat komen en iedere dag anders is. Het land is zo veelzijdig en met een gezinsreis naar Maleisië kun je alle kanten op.

Metropool Kuala Lumpur

Al onze familiereizen naar Maleisië beginnen in de metropool Kuala Lumpur. Een fantastische wereldstad waar modern en traditioneel elkaar ontmoeten, waar vele culturen uit Azië samenkomen. Ga de waanzinnige Petronella Towers bewonderen of bezoek tempels in China Town of Little India. Ga shoppen in moderne winkelcentra of op de avondmarkt in China Town. Wil je lekker actief ontdekken. Ga dan samen met een gids op de fiets!

Taman Negara: de oudste jungle ter wereld

Ook op het vaste land van Maleisië kun je de jungle in trekken. Stap in een bootje en vaar de rivier af. Maak wandelingen over hangbruggen door de toppen van de bomen en als je slaapt hoor je de apen boven je hoofd. Al onze gezinsreizen over het vaste land van Maleisië hebben Taman Negara opgenomen in het programma. En dat is niet voor niks, het is een prachtig park.

Cameron Highlands

Tijdens onze familierondreizen door Maleisië wordt er ook altijd overnacht in de Cameron Highlands. Een koele afwisseling voor je familie waar je lekker kunt wandelen tussen de theevelden of door de bossen en langs watervallen. Bezoek een theefabriek en zie hoe thee verwerkt wordt.

Heerlijke eilanden met waanzinnige stranden

Uiteindelijk sluit je de reis als familie af op het strand en daar heb je in Maleisië heel veel keuze in. Het grotere Penang bijvoorbeeld waar de rondreis Metropool, jungle en strand afsluit. Of Langkawi waar je nog jungle in de binnenlanden vindt, waar de familiereis Sportief Maleisië eindigt. Wil je gaan snorkelen met je kinderen? Denk dan eens aan de prachtige eilanden van de Perhentian. Hier eindigt ook de gezinsreis Onbekend Maleisië

Hoe reis je in Maleisië

Een reis door Maleisië met je kinderen maak je beste met een eigen huurauto. Wij regelen de auto met alle verzekeringen zodat je onbezorgd op pad kunt. Stoppen waar je wilt, maar wel met de zekerheid dat een overnachting alvast geregeld is. Maleisië heeft goede wegen, buiten de hoofdstad is het rustig op de weg en de afstanden zijn nooit heel lang. Een familiereis naar Maleisië wordt bij ons volledig op maat gemaakt.

 

Foto & Film
Foto & Film

Rondreizen Maleisië en Borneo in beeld

Hoogtepunten Borneo

Een familiereis naar Borneo is een waar avontuur in de jungle. Tijdens een gezinsreis naar Borneo trek je samen met je kinderen het waanzinnig mooie, groene Sarawak en Saba in.

Bako National Park – Waanzinnig mooi natuurpark op Sarawak

Op Sarawak kun je met je familie een bezoek brengen aan Bako National Park waar de bijzondere Orang Belanda ofwel Hollandse Neusaap leeft. Als je die ziet met zijn grote rode neus en dikke buik begrijp je wellicht waar de naam vandaan komt. Het park heeft mooie baaien en leuke wandelpaden. Bako N.P. zit in de Kualu Lumpur & Sarawak familiereis en de Sabah & Sarawak familierondreis.

Op bezoek bij de koppensnellers in een longhouse

Tijdens de Kualu Lumpur & Sarawak familiereis en de Sabah & Sarawak familierondreis stap je met het gezin in de boot om te overnachten bij de Iban, de voormalige koppensnellers. Zij wonen diep in de jungle in zogenaamde longhouses, waar je samen met je kinderen gaat logeren. Overdag nemen ze je mee in bootjes voor een tocht op de rivier. Onderweg kun je zwemmen en zullen ze traditioneel voor je koken in bamboestokken. Een onvergetelijke belevenis tijdens jullie rondreis Borneo met de kinderen.

Borneo: het thuisland van de Orang-Oetans

In Borneo leven ze nog in het wild, de Orang-Oetans. Op alle familiereizen door Borneo kun je ze zien in een van de opvangcentra voor gewonde en verlaten Orang-Oetans. Het zijn indrukwekkende dieren en het valt je meteen op hoeveel ze eigenlijk op ons lijken,

Turtle Island: zie hoe schildpadden eieren leggen op het strand

Op Saba kun je de rondreis Borneo uitbreiden met een overnachting op Turtle Island en ’s avonds zeeschildpadden aan land zien komen om eieren te leggen. De kinderen zullen dit niet snel vergeten.
In de gezinsreis Kuala Lumpur en Sabah is een nachtje op Turtle Island opgenomen in het programma.

De jungle in op de Kinanbatangan Rivier

Ook op Sabah trek je tijdens de rondreis Kuala Lumpur & Sabah en de familierondreis Sarawak & Sabah samen met je gezin met een boot de jungle in om te overnachten. Vanuit de lodge maken jullie als familie wandelingen en boottochten om de jungle te verkennen. Een prachtige ervaring.

Hoe reis je rond op Borneo

Het vervoer tijdens een familierondreis door Borneo met je kinderen is veelal met een minibus of met de boot. Ook de familiereizen Borneo maken wij volledig op maat.

ontdek de wereld door de ogen van je kinderen

Bekijk onze landen