persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
aangesloten bij VVKR, GGTO en Trees for all
Menu

Maleisië en Borneo met kinderen

Maleisië is enorm veelzijdig! Op de peninsula vind je de metropool Kuala Lumpur, maar ook koloniale stadjes, berglandschappen met theeplantages en jungle. Je kunt er ook heerlijk naar het strand op een van de vele prachtige eilanden. Maar Maleisië is ook Borneo, waar je nog Orang-Oetans kunt ontmoeten en diep de jungle in kunt trekken. Daarnaast is Maleisië natuurlijk ook het land van de vriendelijke mensen, het heerlijke eten en het lekkere weer. Ontdek het zelf! Maleisië en Borneo met kinderen is geweldig!

Globe
Onze reizigers over Maleisië en Borneo met kinderen

De ouders

Het was echt een droomreis! Ik denk dat dit ook komt doordat het voor ons de eerste keer was om zoiets te doen maar wat een mooi land en wat hebben we veel gezien en gedaan, Alle excursies en transfers en autohuur waren super goed geregeld. Mijn complimenten hiervoor. Altijd op tijd, netjes en we hebben steeds zulke leuke gidsen gehad. Bij de fietstocht in Malakka (wat een geweldig begin); in de jungle en in Cameron  Highlands. In KL was de gids (voor batu cafés en orang asli museum) trouwens ook goed.Malakka vonden wij niet veel aan maar de fietstocht maakte alles goed. Als je malakka in je reis wilt dan moet je dat echt erbij doen. De kinderen vonden het zwembad ookhelemaal het einde dus dat was ook wat waard.
Kuala Lumpur: als tip kun je nog de grootste street food market Jalan Alor opgeven/ aanbevelen. Zit vlakbij het Verdant Hill hotel. Geweldig. Andere avond zijn wij in Grand Hyatt gaan eten en dat was ook een geweldige ervaring met al die lichtjes en uitzicht op Petronas Towers. Overigens zit er bij het verdant Hill hotel een hele leuke straat waar je uit kunt gaan (eten maar ook drankjes). Wij zijn met de kinderen 1 avond echt uitgegaan in de rabbit hole. Heel leuk was dat. 5 min lopen van het hotel.
Nogmaals dank en wij waren heel tevreden. – Marloes van Klinken

 

Camera
Longhouse Borneo (3)

Kids over Maleisië en Borneo

In Maleisië zijn we ook naar een natuurpark gegaan. Dat was echt heel tof. Wie liep over hangbruggen in de jungle en op onze huisjes zaten allemaal apen. Je moest met een bootje de rivier over om er te komen. We gingen ook naar het strand op een eilandje. Je kon daar goed snorkelen en lekker zwemmen. – Robin (10 jaar)

In Maleisië gingen we met een huurauto het land rondrijden. Het is een mooi land en hebben veel mooie dingen gezien. In de hoofdstad waren hele hoge torens en ook leuke markten om naar toe te gaan. – Noortje (9 jaar)

Kaart
Maleisie kind3

familiereizen Maleisië & Borneo

Een familiereis naar Maleisië is een geweldig leuke belevenis. Tijdens een reis naar Maleisië met je kinderen reis je ga je van de wereldstad Kuala Lumpur naar een van de oudste jungles ter wereld Taman Negara. Kuala Lumpur is een bruisende wereldstad en ook veel te doen en zien met je kinderen. Veel gezinnen bezoeken in Kuala Lumpur natuurlijk de Petrona Twin Towers, maar ga met je kinderen ook naar de Batu Caves en breng ’s avonds een bezoekje aan China Town.
Een gezinsreis Maleisië gaat ook naar Taman Negara, een indrukwekkend regenwoud. Jullie kunnen daar samen met de kinderen over hangbruggen lopen of met de boot de rivier op verder de jungle in.
Een rondreis Maleisië stopt ook vaak in de Cameron Highlands. Een koele afwisseling voor je familie waar je lekker kunt wandelen tussen de theevelden.
Uiteindelijk sluit je de reis als familie af op het strand en daar heb je in Maleisië heel veel keuze in. Het grotere Penang bijvoorbeeld of Langkawi waar je nog jungle in de binnenlanden vindt. Wil je gaan snorkelen met je kinderen? Denk dan eens aan de prachtige eilanden van de Perhentian.
Een rondreis door Maleisië met je kinderen maak je beste met een eigen huurauto. Wij regelen de auto met alle verzekeringen zodat je onbezorgd op pad kunt. Ook een familiereis Maleisië wordt volledig op maat gemaakt.

 

Een familiereis naar Borneo is een waar avontuur in de jungle. Tijdens een gezinsreis naar Borneo trek je samen met je kinderen het waanzinnig mooie, groene Sarawak en Saba in.
Op Sarawak kun je met je familie een bezoek brengen aan Bako National Park waar de bijzondere Orang Belanda ofwel Hollandse Neusaap leeft. Als je die ziet met zijn grote rode neus en dikke buik begrijp je wellicht waar de naam vandaan komt. Met het gezin stap je ook in de boot om te overnachten bij de Iban, de voormalige koppensnellers. Zij wonen diep in de jungle in zogenaamde longhouses, waar je samen met je kinderen gaat logeren. Overdag nemen ze je mee in bootjes voor een tocht op de rivier. Onderweg kun je zwemmen en zullen ze traditioneel voor je koken in bamboestokken. Een onvergetelijke belevenis tijdens jullie rondreis met de kinderen.
Op Saba kun je de rondreis Borneo uitbreiden met een overnachting op Turtle Island en ’s avonds zeeschildpadden aan land zien komen om eieren te leggen. De kinderen zullen dit niet snel vergeten. Ook op Saba trek je samen met je gezin met een boot de jungle in om te overnachten. Vanuit de lodge maken jullie als familie wandelingen en boottochten om de jungle te verkennen.
Zowel op Sarawak en Saba kunnen jullie in de gezinsreis een bezoek aan een orang oetan opnemen.
Het vervoer tijdens een rondreis door Borneo met je kinderen is veelal met een minibus of met de boot. Ook de familiereizen Borneo maken wij volledig op maat.

ontdek de wereld door de ogen van je kinderen

Bekijk onze landen