persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Metropool, jungle en strand - 16-daagse familiereis Maleisië

Tijdens deze familiereis Maleisië ontdekken jullie dit mooie gedeelte van dit prachtige land per huurauto. Jullie gaan naar de waanzinnige metropool Kuala Lumpur. Bezoek de Petronas Twin Tower en dwaal door China Town. Met de huurauto gaan jullie naar het Taman Negara National Park, een van de oudste oerwouden. Wandelen tussen de theeplantages en het oude Malakka staan ook op het programma. Uiteindelijk is het lekker ontspannen op het strand.

Overzicht

Dag 1: Amsterdam – Kuala Lumpur
Dag 2: Kuala Lumpur – Malakka
Dag 3: Malakka
Dag 4: Malakka – Kuala Lumpur
Dag 5: Kuala Lumpur
Dag 6: Kuala Lumpur
Dag 7: Kuala Lumpur – Taman Negara
Dag 8: Taman Negara
Dag 9: Taman Negara
Dag 10: Taman Negara – Cameron Highlands
Dag 11: Cameron Highlands
Dag 12: Cameron Highlands – Penang
Dag 13: Penang
Dag 14: Penang
Dag 15: Penang – KL – Amsterdam
Dag 16: Amsterdam

Deze rondreis is goed te combineren met een verlenging op Langkawi

malesie metropool

Dag tot Dag

1 Vlucht naar Maleisië

De familiereis naar Maleisië gaat beginnen. Vandaag vliegen jullie vanaf Amsterdam naar Kuala Lumpur, waar jullie de volgende dag aankomen.

Ipoh (3)
2 Aankomst Kuala Lumpur - Malakka

Aankomst op het vliegveld van Kuala Lumpur. Jullie chauffeur staat al te wachten om jullie naar het hotel in de plaats Malakka te brengen. Malakka ligt op twee uur rijden vanaf het vliegveld. Malakka is een kleine, koloniale stad waar een ontspannen sfeer heerst en waar jullie rustig kunnen bijkomen van de lange vlucht. Het was in vroeger tijden een belangrijke stad als doorvoerhaven van Azië naar Europa. Het is lange tijd in handen geweest van zowel Portugezen als Nederlanders en veel gebouwen in het centrum herinneren nog aan die tijd.

Malakka (38)
3 Malakka

Een dag om Malakka te gaan verkennen. Het koloniale centrum ligt om ’the Dutch Square’ heen. Hier vind je onder ander het Stadhuys en de rode kerk. Bij deze kerk staan vele fietstaxi’s, neem er eentje en laat je rondfietsen door het stadje.  Wandel door Heerenstreet en Jonkerstreet, waar koloniale gebouwen, tempels, winkeltjes en restaurantjes elkaar afwisselen. Het leukste stukje van Malakka is Chinatown, dat sinds 2008 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Met smalle straatjes vol oude koopmanshuizen, rode lampionnetjes aan de daken en gezellige terrasjes, is het vooral een leuke plek om rond te wandelen. Er zijn een aantal mooie Chinese tempels waar je een kijkje kunt nemen. Maak ook een boottocht door de wateren van Malakka. Het is een leuke manier om de stad ook eens van een andere kant te zien en je maakt meteen kennis met een ander aspect van Malakka, namelijk de kunst. Een aantal huizen is prachtig beschilderd met verschillende afbeeldingen.

 

Malakka (39)
Optionele excursie(s)
4 Kuala Lumpur

Jullie verlaten Malakka en krijgen een transfer naar de miljoenenstad Kuala Lumpur. In Kuala Lumpur kun je duidelijk zien wat een smeltkroes Maleisië eigenlijk is. Er zijn moderne shoppingmalls, de enorme Petronella Twin Towers, koloniale gebouwen, maar ook de Chinese wijk waar de avondmarkt wordt afgewisseld met Chinese en Hindoestaanse tempels. Er is enorm veel te doen en te zien in Kuala Lumpur. Verken vanmiddag alvast de omgeving van jullie hotel.

Kuala Lumpur (54)
5 Kuala Lumpur

Een dag om Kuala Lumpur te verkennen. Hét herkenningspunt van Kuala Lumpur zijn natuurlijk de Petronella Twin Towers. Deze twee identieke torens zijn wel meer dan 450 meter hoog en zijn halverwege met elkaar verbonden door middel van een brug. Je hebt van 171 meter hoogte een spectaculair uitzicht. Vlakbij de torens ligt een leuk park en kun je de torens van alle kanten te bekijken. Daarnaast ligt een modern winkelcentrum waar een mooi zeeaquarium is.
Het authentieke Maleisië vind je terug in Chinatown. In deze kleurrijke wijk heeft de Chinese bevolking zich door de jaren heen gevestigd, en dat is terug te zien in het straatbeeld. Je vindt in dit deel van de stad bijvoorbeeld veel tempels en Chinese bouwwerken, zoals de enorme Chinese toegangspoort aan het begin van hoofdstraat Petaling Street. Petaling Street is de overdekte hoofdstraat van Chinatown en staat elke dag vol met marktkraampjes. Koop er voor een prikkie modeaccessoires, souvenirtjes en (namaak) elektronica, of vul er je maag met een snelle hap. Je vindt hier talloze karretjes met eten en restaurantjes waar lokale gerechten worden geserveerd.

Kuala Lumpur (56)
Optionele excursie(s)
6 Kuala Lumpur

Vandaag nog een dag om deze waanzinnige stad te ontdekken. Een leuke manier om dit te doen is op de fiets, Samen met een gids fietsen jullie door oude wijken, langs enkele bezienswaardigheden en leren de stad op een andere manier kennen.
Een ander leuk uitstapje is naar de Batu Caves. Deze grotten bevinden zich in enorme kalkstenen rotspartijen en zijn een heilige plaats voor Hindoes. Toch zijn de grotten ook voor niet-hindoes een uitje waard. Bij aankomst worden jullie welkom geheten door de oorlogsgod Murugan, een indrukwekkend gouden standbeeld van meer dan 40 meter hoog, en nadat je de 272 traptreden hebt beklommen kom je uit bij de ingang van de grotten. De grootste grot is de Cathedral Cave, waar jullie een aantal altaren kunnen bekijken, maar vergeet ook zeker niet de omgeving te bewonderen. Met zijn apen en kalkstenen rotsen is het een fotogeniek plekje.
Heb je nog puf, dan kun je ’s avonds nog naar Selangor om met een bootje tussen vuurvliegjes te varen.

Kuala Lumpur (58)
7 Taman Negara

De reis gaat verder richting het noorden van Maleisië. Met de een huurauto verlaten jullie Kuala Lumpur om naar het nationale park Taman Negara te gaan. Onderweg kunnen jullie een stop maken bij Kuala Gandah, een olifantenopvanghuis. Olifanten die te dicht bij de dorpen komen door hun steeds kleiner wordende leefomgeving worden hier opgevangen en verzorgd. Zijn ze eenmaal weer op krachten, dan worden ze in een onbewoond gebied weer uitgezet. Jullie komen hier veel te weten over de olifant, bijvoorbeeld ook hoe ze gevoerd en gewassen worden. In de loop van de middag komen jullie aan in Taman Negara, het oudste regenwoud ter wereld.

 

Taman Negara (32)
8-9 Taman Negara

Twee dagen om te genieten van het prachtige, indrukwekkende Taman Negara. Dit park is maar liefst 130 miljoen jaar oud en 4.000 vierkante kilometer groot. In de uitgestrekte, jungle maken jullie mooie tripjes over het water en door het oerwoud. Een bezoek aan Maleisië is niet compleet zonder een kijkje te hebben genomen in dit prachtige, oeroude regenwoud. Je kunt het park op allerlei manieren verkennen. Wij reserveren voor onze reizigers een canopy tour. Op een hoogte van 45 meter loop je over een lange hangbrug door de toppen van de bomen. Hij is maar liefst 500 meter lang en daarmee de langste canopy walk ter wereld. Daarnaast staat er nog een boottocht op het programma en bezoek je een aantal dorpjes. Je krijgt uitleg over hun levenswijze en tradities. Ook leer je hoe zij jagen met een blaaspijp. De tocht over de rivier is al fantastisch, je vaart door de dichte jungle langs stroomversnellingen. Vergeet je zwemkleding niet!
Op een van de avonden tijdens je verblijf in Taman Negara gaan jullie een spannende ‘nachtsafari’ maken onder leiding van een lokale gids. Tussen de bladeren ritselen kleine insecten zoals duizendpoten, spinnen en andere dieren als salamanders, aapjes, vogels, herten en wilde zwijnen.

Taman Negara (24)
10 Cameron Highlands

De familiereis door Maleisië gaat weer verder en jullie ruilen het regenwoud in voor de heuvels van Maleisië. Op zo’n 1500 meter boven de zeespiegel is dit één van de meest vruchtbare stukken landbouwgrond van Maleisië: de Cameron Highlands. Een golvend stuk land met heuvels vol groene thee, sprookjesachtige bossen en bijzondere uitkijkpunten.
Het klimaat hier in de bergen is zeer geschikt voor de verbouw van thee en bloemen. Het is hier dan ook koeler dan in de rest van Maleisië, een fijne afwisseling met de drukte van de stad en de warmte van de jungle.

Cameron Highlands
11 Cameron Highlands

Een dagje om rond te kijken in de Cameron Highlands. Het is leuk om een theeplantage te bezoeken en rond te kijken in de fabrieken en te zien wat er met de thee gebeurt nadat het geplukt is en voordat het bij ons in de winkels terecht komt.
Het is ook een heerlijk wandelgebied met routes langs watervallen en uitzichtpunten. Samen met een gids kunnen jullie gaan wandelen in Mossy Forrest en Mount Brinchang beklimmen vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de highlands. Het is ook leuk om een bezoek te brengen aan de Butterflyfarm. Niet alleen vliegen hier vele vlinders om je heen, ze hebben er ook veel andere insecten die voor kinderen erg interessant zijn om te zien en aan te raken.

Cameron Highlands (18)
Optionele excursie(s)
12 Cameron Highlands - Penang

Vanuit Cameron Highlands rijden jullie met de huurauto naar Penang. Jullie kunnen onderweg nog stoppen bij Bukit Merah. Naast een pretpark hebben ze hier ook een opvang voor Orang Oetangs. Je kunt een kijkje nemen en zien wat ze doen om deze beesten weer fit te krijgen om ze weer in het wild uit te zetten. Onderweg komen jullie ook langs de plaats Ipoh. In de omgeving van Ipoh zijn vele prachtige, boeddhistische tempels te vinden. Sommigen liggen dicht langs de weg, het is leuk om er te stoppen en een kijkje te nemen. Ipoh is ook de plaats waar jullie eventueel kunnen raften. In dat geval reserveren wij een nachtje in Ipoh voor jullie.

Penang (5)
13-14 Penang

Twee dagen om het tropisch eiland Penang te verkennen. Penang is een sfeervol eiland met een rijke cultuur, lekker eten en leuke stranden om te ontspannen of een duik in de zee te nemen. De hoofdstad Georgetown is levendig vol met karakteristieke kleine handelshuisjes en gezellige, smalle straatjes. Het eten is er heerlijk, overal zijn eettentjes en kleine straatmarktjes. Jullie moeten zeker een kijkje gaan nemen bij de Kek si Lok tempel. Bij deze boeddhistische tempel kijk je je ogen uit, het is een wirwar van gebouwen, beelden en stijlen, wat het een enorm kleurrijk geheel maakt. Je kan ook met een kabelbaantje naar Penang Hill, daar heb je een prachtig uitzicht over het eiland. Maar je kan natuurlijk ook heerlijk een dagje relaxen op een van de stranden van Penang!

 

Penang (4)
Optionele excursie(s)
15 Terugvlucht

Alweer de laatste vakantiedag van jullie familiereis naar Maleisië. Vanaf Penang rijden jullie terug naar de luchthaven van Kuala Lumpur vanwaar jullie terugvliegen naar Amsterdam.

Penang (8)
16 Aankomst Nederland

Aankomst Amsterdam.

Het is ook mogelijk om jullie vakantie te verlengen met een heerlijk strandverblijf bijvoorbeeld op het eiland Langkawi of op de Perhentian eilanden.

Penang (1)

Reissom

Reissom per persoon vanaf € 890*

Inbegrepen:
• Alle overnachtingen in tweepersoonskamers of familiekamers op basis van logies en ontbijt
• Alle transfers en vervoer zoals vermeld in het programma
• Huurauto cat. C of gelijkwaardig incl. verzekeringen
• Engelssprekende gids tijdens tours
• Verblijf in Taman Negara inclusief excursies en ontbijt, lunch en diner

Niet inbegrepen:
• Vlucht Amsterdam – Kuala Lumpur v.v. incl. belastingen en toeslagen
• Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
• Reisverzekeringen
• Benzine en tol
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Overige excursies

Bij bovenstaande reis is geen intercontinentale vlucht inbegrepen. Vluchtprijzen zijn afhankelijk van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Ook deze vluchten kunnen wij voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Maleisie Malakka (26)

Extra informatie

Vliegreis
Jullie vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Kuala Lumpur in Maleisië. Soms met een overstap of eventueel rechtstreeks met KLM. Het is ook mogelijk om van een andere luchthaven te vertrekken. Bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel.

Binnenlands vervoer
In Maleisië maken jullie gebruik van diverse vervoermiddelen. Transfers van en naar luchthavens en stations wordt meestal gedaan met minibusjes. Ook de meeste excursies vinden plaats met minibusjes. Wij raden jullie aan om tijdens het verblijf in de grotere steden gebruik te maken van taxi’s of tuktuks. Het is een leuke manier van reizen en je ziet ook nog iets van de stad.

Huurauto
Op het vaste land van Maleisië kun je prima rondreizen maken met een huurauto. De wegen zijn goed en buiten de steden is het rustig op de weg. Wij zorgen ervoor dat de huurauto goed verzekerd is zodat jullie zonder problemen de weg op kunnen. Alle rondreizen zijn gebaseerd op autohuur met een Toyota Innova of gelijkwaardig; een auto met ruime kofferbak en airconditioning. Wilt je graag een wat luxere uitvoering, dan is het geen probleem om een upgrade te krijgen. De tarieven hiervoor zijn op aanvraag. Bij de autohuur zijn alle verzekeringen tegen diefstal en schade inbegrepen. Ook een inzittende verzekering wordt afgesloten.

Kindvriendelijke hotels Maleisië en Borneo
Jullie overnachten tijdens de rondreis in kindvriendelijke hotels in Maleisië en Borneo. Het zijn kleinschalige, sfeervolle, centraal gelegen accommodaties. Op de meeste plaatsen proberen wij een hotel met zwembad voor jullie te regelen zodat jullie na een drukke dag even kunnen ontspannen en afkoelen in het water. Helaas is dat niet op alle plaatsen mogelijk. Wij zullen met name 2- en 3-persoonskamers met eigen badkamer voor jullie regelen en een enkele keer is een familiekamer mogelijk.

Gids
Tijdens korte ritjes, zoals bijv. transfers van vliegveld naar hotel zullen jullie begeleid worden door een chauffeur. Die zal jullie staan opwachten bij aankomst op een luchthaven. Op een langere rit zal de chauffeur tevens gids zijn en op verzoek ook stoppen op plekken om even rond te kijken en toelichting geven. Bij excursies zal er altijd een deskundige gids meegaan om uitleg te geven.

Malakka (7) Malakka (3)
Metropool, jungle en strand - 16-daagse familiereis Maleisië

16 dagen vanaf € 890,- p p

Ontdek Maleisië en Borneo door de ogen van je kinderen

Maleisië & Borneo