persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

The wild east - 15-daagse rondreis Zuid-Afrika met kinderen

Op zoek naar een ideale rondreis naar Zuid-Afrika met kinderen in de kerst- of meivakantie? Tijdens deze rondreis verken je het ruige oosten van Zuid-Afrika. Jullie rijden de panoramaroute en gaan op zoek naar wilde dieren in het Krugerpark. Natuurlijk bezoeken jullie het koninkrijk Eswatini. Bij St. Lucia is er de mogelijkheid om even naar het strand te gaan of nogmaals op zoek naar wild in het Hluhluwe N.P. Deze rondreis gaat op de terugweg ook nog langs de spectaculaire Drakensbergen, de plek om te mountainbiken of wandelen tussen hoge bergpieken

Overzicht

Dag 1: Amsterdam – Johannesburg
Dag 2: Johannesburg
Dag 3: Pretoria – Hazyview
Dag 4: Hazyview
Dag 5: Hazyview – Krugerpark
Dag 6: Krugerpark
Dag 7: Krugerpark – Eswatini
Dag 8: Eswatini
Dag 9: Eswatini – St. Lucia
Dag 10: St. Lucia
Dag 11: St. Lucia – Drakensbergen
Dag 12: Drakensbergen
Dag 13: Drakensbergen
Dag 14: Drakensbergen – Johannesburg – Amsterdam
Dag 15: Aankomst Amsterdam

ZAF easr

Dag tot Dag

1 Vliegreis Zuid-Afrika

Vandaag vertrekken jullie op de rondreis Zuid-Afrika met kinderen. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij komen jullie vanavond nog aan in Zuid-Afrika of anders morgenochtend. Vanaf het vliegveld krijgen jullie een transfer naar het hotel.

Panorama Route (32)
2 Johannesburg

Omdat jullie net een lange vlucht achter de rug hebben, raden wij aan om eerst even bij te komen in een comfortabel hotel niet ver van de luchthaven en Johannesburg. Je kunt natuurlijk lekker luieren bij het zwembad van het hotel. Maar als je nog iets wilt zien ga dan mee op een Soweto tour. Soweto is een township vlakbij Johannesburg. Townships werden vroeger opgericht met de bedoeling om daar de zwarte bevolking te laten wonen. Het is nu een complete stad met 1,2 miljoen inwoners. Je bezoekt het huis van Nelson Mandela, de Regina Mundi kerk, het memorial van Hector Peterson, en maakt zo het leven in een township mee.
Een ander idee is om naar het apartheidsmuseum te gaan. Een indrukwekkend museum met veel beeldmateriaal over de apartheid.

Panorama Route (30)
Optionele excursie(s)
3 Hazyview

Vandaag gaan jullie met de huurauto op pad om Zuid-Afrika te gaan ontdekken. Jullie gaan richting het oosten naar de provincie Mpumalanga. Een schitterend gebied met vele hoogtepunten van Zuid-Afrika. Onderweg wordt de omgeving steeds groener en zie je steeds meer heuvels. Neem de route over de Long Tompas, de hoogste weg van Zuid-Afrika (2.149 meter). Hazyview is een mooie uitvalsbasis om de Panorama route te gaan verkenenn.

Panorama Route (37)
4 Panorama Route

Vandaag de hele dag de tijd om de Panorama route te ontdekken, een van de mooiste routes van Zuid-Afrika. Je rijdt met de auto langs mooie uitzichtpunten zoals de Pinnacles, Gods Window, Blyde river Canyon en de drie Rondavels. Jullie rijden langs canyons en watervallen. Bekijk de bijzonder gevormde Bourke’s Luck Potholes. Jarenlang heeft het water hier bijzondere ronde vormen in het gesteente uitgeslepen. Stop ook eens bij Pilgrim’s Rest. Dit dorpje ademt nog de sfeer uit van de tijd van de goudzoekers en in dit museumdorpje kunnen jullie zelf op zoek naar goud. Wil je liever iets sportiefs doen vandaag? Ga dan raften of ziplinen.

Panorama Route (38)
Optionele excursie(s)
5 Krugerpark

Tijd om op safari te gaan. Het is een klein stukje rijden naar het Kruger National Park, het oudste en bekendste wildpark van Zuidelijk Afrika en heeft de grootte van de helft van Nederland. Eenmaal door de toegangspoorten kom je al snel heel veel wild tegen. Rijd langzaam en je zult steeds meer dieren zien. Jullie slapen in een van de restcamps van het park. De accommodatie is niet luxe, maar je bent wel midden in de natuur. Bijna iedere restcamp heeft wel een uitzichtspunt, meestal bij een waterplas. Hier kunnen jullie rustig gaan zitten en kijken hoe de dieren komen drinken.
** Wil je wat luxer op safari? Reserveer dan een verblijf in een private game reserve. Deze liggen aan de rand van het Krugerpark. Jullie slapen in een luxe lodge en gaan op game-drive met een van de rangers in een open jeep. Het is ook mogelijk om een combi te maken. Een nachtje in een privé wildreservaat en een nachtje in het Krugerpark. 

Krugerpark (25)
6 Krugerpark

Een hele dag om het Krugerpark te verkennen. In dit enorm, diverse park leven veel verschillende wilde dieren. Jullie kunnen op zoek naar de ‘big five’: de leeuw, buffel, olifant, neushoorn en luipaard. Ze zijn niet allemaal even makkelijk te vinden. Jullie zullen vast kuddes zebra’s, impala’s, gnoes en veel giraffes zien. Ook vogels vind je in het Krugerpark in alle soorten en maten. De meeste dieren zijn actief rond zonsopgang en zonsondergang. Ga daarom al in de ochtend vroeg op pad. Rust tussen de middag lekker uit en ontspan in het zonnetje, sommige restcamps hebben een zwembad. Aan het einde van de middag kun je weer in de auto stappen om verder te speuren naar alle prachtige dieren die dit indrukwekkende natuurpark telt.
* Willen jullie niet zelf op stap, maar met een ervaren gids? Geen probleem, wij reserveren gewoon een game-drive met een parkranger. In een open wagen gaan jullie dan op zoek naar wild. De gids weet ze vaak goed te vinden en zal je veel kunnen vertellen over de dieren.

Krugerpark (28)
Optionele excursie(s)
7 Eswatini

Vandaag verlaten jullie het Krugerpark weer om verder te reizen naar het kleine koninkrijk Eswatini. In Eswatini wonen ongeveer 1 miljoen mensen en zij leven voornamelijk van de landbouw en de bosbouw. De wegen kronkelen langs dorpjes en akkertjes. Eswatini is traditioneler en ongerepter dan Zuid-Afrika en tradities en gewoonten worden hier meer in ere gehouden. In de dorpjes wonen mensen vaak nog in een kraal, een groep lemen hutten bij elkaar. De bevolking is gastvrij en super vriendelijk. Maak onderweg bij de hoofdstad Mbane eens een stop bij een kleurrijke markt. De vriendelijke bevolking vind het leuk om een gesprek aan te knopen.
Jullie rijden verder naar Mlilwane wildreservaat, waar jullie 2 nachten overnachten. Het is hier ook mogelijk om te overnachten in een zogenaamde Beehive. Een hut in de vorm van een bijenkorf zoals je die overal in Eswatini ziet.

Swaziland (1)
8 Eswatini

Een dag om het Nationale Park Mlilwane en omgeving te verkennen. Ga lekker de auto uit want dit kan heel goed op de fiets! Jullie fietsen over rode zandpaden op zoek naar klein wild. Hier leven onder andere zwijnen, impala’s en zebra’s en het is leuk om deze dieren van dichtbij te zien. Wie niet wil fietsen kan ook paardrijden of een wandelsafari doen. Een gids wijst je de weg en geeft graag uitleg over alles wat je ziet. Het is ook mogelijk om zelf te wandelen. Meld je even bij de receptie zodat ze weten waar je naar toe gaat.

Swaziland (3)
Optionele excursie(s)
9 St. Lucia

De rondreis Zuid-Afrika met kinderen gaat verder naar het zuiden. Jullie passeren de grens weer en verlaten Eswatini om verder te reizen naar het plaatsje St. Lucia in Kwazulu-Natal. Dit is een gezellig plaatsje aan de oostkust van Zuid-Afrika, dat wordt omgeven door zogenaamde ‘wetlands’. Het een gebied bestaande uit ondiepe lagunes met langzaam stromend water waar nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten leven. St. Lucia is een gezellig plaatsje waar je ’s avonds een leuk restaurantje kunt uitzoeken om te gaan eten. Blijf wel goed opletten ’s avonds, er kan zomaar een nijlpaard een ommetje komen maken in de straten van St. Lucia!

St Lucia (1)
10 St. Lucia

Jullie blijven een dag in St. Lucia. Er valt hier veel te doen in de omgeving. Ga op een boottocht in het moerasgebied en spot krokodillen en nijlpaarden. Of ga de zee op, tussen juni en oktober zwemmen er walvissen langs de kust.
Jullie kunnen nog een keer op wildsafari gaan naar het Hluhluwe Umfolozi Park. Dit park is ooit opgericht om de neushoorn te beschermen en op te vangen. Dat is goed gelukt, want er leven tegenwoordig ongeveer 1.750 neushoorns in het park. Naast neushoorns kun je hier cheeta’s, leeuwen, buffels, gnoes, zebra’s, giraffen, impala’s, hyena’s en olifanten zien.
Je kunt ook de stranden van St. Lucia bezoeken. Ga naar Cape Vidal, een heerlijk verlaten strand om uit te waaien! In het dorpje St. Lucia kun je eventueel snorkelspullen of kleine surfboards huren om het water in te gaan.

St Lucia (3)
Optionele excursie(s)
11 Drakensbergen

Vandaag staat er een lange rijdag op het programma. Jullie verlaten St. Lucia en steken dwars door Zuid-Afrika naar de Drakensbergen. De Drakensbergen zijn een keten van bergen die tot bijna 3.500 meter hoogte reiken en daarmee de hoogste van het land zijn. In de taal van de Zoeloes heet de bergketen uKhahlamba, wat “barrière van speren” betekent en het vormt een natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Lesotho. Het is een schitterende omgeving en, omdat het op hoogte ligt, ook wat koeler. Wees dan ook niet verbaasd dat je hotel meer weg heeft van een hotel in een Schots hoogland dan een Afrikaans lodge. In plaats van bij een kampvuur zit je in de avond gezellig bij de open haard.

 

Drakensbergen (12)
12-13 Drakensbergen

Twee dagen om de Drakensbergen te ontdekken. Hier vind je groene bergen met grillige pieken en snel stromende beken. Jullie kunnen te voet of per fiets op pad. Er is veel te zien en er zijn vele routes uitgestippeld. Een aantal van de routes gaat langs rotstekeningen van de San, de bosjesmannen. In dit gebied vind je ook Cathedrals Peak en Giants Castle, indrukwekkende rotsformaties die eeuwenlang door weer en wind zijn gevormd. Voor de sportievelingen is er de mogelijkheid en met een step de heuvels af te gaan of om te gaan ziplinen in de bossen en bergen.

Drakensbergen (15)
Optionele excursie(s)
14 Johannesburg - Terugvlucht

Jullie rondreis Zuid-Afrika met kinderen komt tot een einde en verlaten de Drakensbergen en rijden terug naar Johannesburg. Aan het einde van de middag vliegen jullie terug naar Amsterdam.

Drakensbergen (1)
15 Aankomst

Aankomst Amsterdam

Krugerpark (18)

Reissom

Reissom per persoon vanaf € 795*

Inbegrepen:
• Alle overnachtingen in tweepersoonskamers of familiekamers op basis van logies en ontbijt (uitgezonderd Krugerpark en Eswatini)
• Transfer luchthaven Johannesburg – hotel op dag van aankomst
• Huurauto cat. L VW Tiguan of gelijkwaardig incl. verzekeringen voor 12 dagen

Niet inbegrepen:
• Vlucht Amsterdam – Johannesburg v.v. incl. belastingen en toeslagen
• Entreegelden nationale parken
• Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
• Benzine en tol
• Reisverzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Excursies

Bij bovenstaande reis is geen intercontinentale vlucht inbegrepen. Vluchtprijzen zijn afhankelijk van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Ook de vliegtickets kunnen wij voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Swaziland (8) Panorama Route (1)

Extra informatie

Vliegreis
Vanaf Nederland vlieg je met KLM rechtstreeks naar Johannesburg en naar Kaapstad. Maar er zijn ook diverse andere mogelijkheden met een overstap. Uiteraard kunnen jullie ook vanaf andere luchthavens vertrekken, bijv. Düsseldorf of Brussel. Wij gaan op zoek naar de vluchten die het beste bij jullie reisschema en budget past.

Autohuur
In Zuid Afrika kun je prima rondreizen met een huurauto. De wegen zijn goed en buiten de steden is het rustig op de weg. Wij zorgen ervoor dat de huurauto goed verzekerd is zodat jullie zonder problemen de weg op kunnen. Alle rondreizen zijn gebaseerd op autohuur met een klasse L auto. In Zuid Afrika is dit vaak een VW Tiguan of gelijkwaardig, een auto met ruime kofferbak en airconditioning. Wil je graag een wat luxere uitvoering, dan regelen wij een upgrade. De tarieven hiervoor zijn op aanvraag.
Bij de autohuur zijn alle verzekeringen tegen diefstal en schade inbegrepen. Ook een inzittendenverzekering wordt afgesloten.

Kindvriendelijke hotels Zuid-Afrika
In Zuid Afrika werken wij samen met een lokale agent die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Jullie verblijven in kindvriendelijke hotels. Dit zijn kleinschalige hotels op een gunstig gelegen locatie. Waar mogelijk heeft jullie hotel een zwembad om lekker af te koelen na een drukke dag. In wildparken verblijven jullie in eenvoudige accommodaties in de parken zelf. Dit biedt een mooie gelegenheid om nog meer mee te krijgen van de natuur en het dierenleven.

Panorama Route (41) Panorama Route (40)
The wild east - 15-daagse rondreis Zuid-Afrika met kinderen

15 dagen vanaf € 795,- p p

Ontdek Zuid-Afrika door de ogen van je kinderen

Zuid-Afrika