persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

South Africa & Lesotho - 20-daagse familierondreis Zuid-Afrika

Er is zoveel te zien en te doen in Zuid-Afrika, maar ook in de kleine koninkrijkjes die in Zuid-Afrika liggen. Tijdens familierondreis Zuid-Afrika ga je langs de hoogtepunten van het oosten van Zuid-Afrika, maar jullie bezoeken ook het bijzondere koninkrijk dat midden in Zuid-Afrika gelegen is, Lesotho. Lesotho is een bergland met de mooiste landschappen en vriendelijke bevolking. Je kunt dit land het beste verkennen met een ponytocht. Daarnaast staan natuurlijk ook het Krugerpark en het koninkrijk Eswatini op het programma. Een avontuurlijke familierondreis in Zuid-Afrika.

Overzicht

Dag 1: Amsterdam – Johannesburg
Dag 2: Johannesburg
Dag 3: Johannesburg – Hazyview
Dag 4: Hazyview
Dag 5: Hazyview – Krugerpark
Dag 6: Krugerpark
Dag 7: Krugerpark – Eswatini
Dag 8: Eswatini
Dag 9: Eswatini – St. Lucia
Dag 10: St. Lucia
Dag 11: St. Lucia – Drakensbergen
Dag 12: Drakensbergen
Dag 13: Drakensbergen
Dag 14: Drakensbergen – Lesotho
Dag 15: Lesotho
Dag 16: Lesotho
Dag 17: Lesotho
Dag 18: Lesotho – Golden Gate Highlands Park
Dag 19: Golden Gate Highlands Park – Johannesburg
Dag 20: Amsterdam

ZAF Lesotho

Dag tot Dag

1 Vliegreis Zuid-Afrika

Vandaag vertrekken jullie op familierondreis Zuid-Afrika. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij komen jullie vanavond nog aan op de luchthaven van Johannesburg of anders morgenochtend.

Zuid Afrika 1 (2)
2 Johannesburg

Omdat jullie een lange vlucht achter de rug hebben, raden wij jullie aan om eerst bij te komen in een comfortabel hotel niet te ver van de luchthaven en Johannesburg. Je kunt natuurlijk lekker luieren bij het zwembad maar als je nog iets wilt zien ga dan mee op een Soweto tour. Soweto is een van de grootste en bekendste townships vlakbij Johannesburg. Townships werden in het verleden opgericht met de bedoeling om daar de zwarte bevolking te laten wonen. Inmiddels is het een complete stad met 1,2 miljoen inwoners. Je bezoekt het huis van Nelson Mandela, het memorial van Hector Peterson, de Regina Mundi kerk, en maakt zo het leven in een township even mee.
Het is ook een idee om naar het apartheidsmuseum te gaan. Een indrukwekkend museum met veel beeldmateriaal over de geschiedenis en de apartheid.

Panorama Route (32)
Optionele excursie(s)
3 Hazyview

Jullie krijgen de huurauto en gaan jullie echt op pad om Zuid-Afrika te gaan ontdekken. Jullie gaan richting het oosten naar de provincie Mpumalanga. Een schitterend gebied waar zich vele hoogtepunten van Zuid-Afrika bevinden. Met de huurauto rijden jullie naar Hazyview en onderweg wordt de omgeving steeds groener en zie je steeds meer heuvels. Neem de weg over de Long Tompas, de hoogste weg van Zuid-Afrika (2.149 meter). Hazyview is een mooie plaats centraal gelegen om de Panorama route te gaan ontdekken.

Panorama Route (41)
4 Panorama Route

Vandaag de hele dag de tijd om de Panorama route te verkennen. Een van de mooiste routes die je kunt rijden in Zuid-Afrika. Je rijdt met de auto langs mooie uitzichtpunten zoals Gods Window, de drie rondavels, Blyde river Canyon en de Pinnacles. Jullie rijden langs watervallen en canyons. Stop bij de bijzonder gevormde Bourke’s Luck Potholes. Jarenlang heeft het water hier bijzondere ronde vormen in de rotsen uitgeslepen. Maak ook een stop bij Pilgrim’s Rest. Dit plaatsje ademt nog de sfeer uit van de tijd van de goudzoekers. In dit museumdorpje kunnen jullie zelf ook op zoek naar goud. Wil je deze dag liever iets sportiefs doen? Ga dan raften of ziplinen.

Panorama Route (42)
Optionele excursie(s)
5 Krugerpark

Tijd om op safari te gaan! Jullie rijden naar vlakbij gelegen  Kruger National Park is het oudste en bekendste wildpark van Zuidelijk Afrika en heeft de grootte van maar liefst de helft van Nederland. Eenmaal door de toegangspoort kom je al snel heel veel wild tegen. Rijd langzaam zodat je niets mist. Er kan van alles achter de bosjes zitten en voor je het weet sta je oog in oog met een van de prachtige dieren. Jullie overnachten in een van de restcamps van het park. De accommodatie is niet luxe, maar je bent wel midden in de natuur. De meeste restcamps hebben wel een uitzichtspunt, meestal bij een waterplas. Hier kunnen jullie rustig gaan zitten en kijken hoe de dieren komen drinken.
** Wil je wat luxer op safari? Boek dan een verblijf in een private game reserve. Deze liggen aan de rand van het Krugerpark en jullie slapen dan in een luxe lodge en gaan op game-drive met een van de rangers in een open jeep. Het is ook mogelijk om een combinatie te maken. Een nachtje in een privé wildreservaat en een nachtje in het Krugerpark. 

Krugerpark (24)
6 Krugerpark

Een hele dag de tijd om het Krugerpark te verkennen. In dit enorm grote park leven heel veel verschillende wilde dieren. Jullie kunnen op zoek naar de ‘big five’: de leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard. Ze zijn niet allemaal even makkelijk te vinden. Wel zullen jullie kuddes zebra’s, gnoes, impala’s en veel giraffes zien. En ook vogels vind je in het Krugerpark in allerlei soorten en maten. De meeste dieren zijn actief rond zonsopgang en zonsondergang. Ga daarom in de ochtend vroeg op pad. Rust tussen de middag lekker uit en ontspan in het zonnetje, sommige restcamps hebben een zwembad. Aan het einde van de middag stap je weer in de auto om verder te speuren naar alle prachtige dieren die in dit indrukwekkende natuurpark leven.
* Willen jullie niet zelf op stap, maar met een ervaren gids? Geen probleem, wij reserveren gewoon een game-drive met een parkranger. In een open wagen gaan jullie dan op zoek naar wild. De gids weet ze goed te vinden en zal je veel kunnen vertellen over de dieren.

Krugerpark (10)
Optionele excursie(s)
7 Eswatini

Vandaag verlaten jullie het Krugerpark om naar het kleine onafhankelijke, koninkrijk Eswatini te gaan. In Eswatini wonen bijna 1 miljoen mensen en zij leven voornamelijk van de landbouw en de bosbouw en de wegen kronkelen langs akkertjes en dorpjes. Eswatini is traditioneler en ongerepter dan Zuid-Afrika en tradities en gewoonten zijn hier belangrijk. In de dorpjes wonen mensen vaak nog in een kraal, een groepje lemen hutten bij elkaar. De bevolking is super vriendelijk en gastvrij. De vriendelijke bevolking vind het leuk om een gesprekje aan te knopen. Maak onderweg bij de hoofdstad Mbane een stop bij een kleurrijke markt.
Jullie rijden verder naar Mlilwane wildreservaat, waar jullie twee nachten overnachten. Het is hier ook mogelijk om te overnachten in een zogenaamde Beehive. Een hut in de vorm van een bijenkorf zoals je die overal in Eswatini ziet.

Swaziland (3)
8 Eswatini

Een dag om Mlilwane en omgeving te verkennen. De auto laten jullie staan, want dit kan heel goed op de fiets! Jullie fietsen over rode zandpaden op zoek naar klein wild. Hier leven zebra’s, zwijnen en impala’s en het is leuk om deze dieren van dichtbij te zien. Wie niet wil fietsen kan ook een wandelsafari doen of paardrijden. Een gids wijst je de weg en geeft graag uitleg over alles wat je ziet.

Swaziland (12)
Optionele excursie(s)
9 St. Lucia

De familierondreis Zuid-Afrika gaat verder naar het zuiden naar de kust. Jullie passeren weer de grens en verlaten Eswatini om verder te reizen naar St. Lucia in Kwazulu-Natal. Dit klein plaatsje ligt aan de oostkust van Zuid-Afrika en dat wordt omgeven door zogenaamde ‘wetlands’. Het is een ondiepe lagune met langzaam stromend water waar onder andere nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten leven. St. Lucia is een leuk plaatsje waar je ’s avonds lekker een restaurantje uit kunt zoeken om te gaan eten. Blijf wel goed opletten, er kan zomaar een nijlpaard een ommetje komen maken in de straten van St. Lucia!

St Lucia (5)
10 St. Lucia

Een dag om St. Lucia en de omgeving te bekijken. Er is hier veel te doen. Ga mee op een boottocht in het moerasgebied en spot krokodillen en nijlpaarden. Of ga de zee op, tussen juni en oktober zwemmen er walvissen langs de kust.
Jullie kunnen ook nog een keer op safari gaan naar het Hluhluwe Umfolozi Park. Dit park is ooit opgericht om de neushoorn te beschermen en op te vangen. Dat is goed gelukt, want er leven tegenwoordig ongeveer 1.700 neushoorns in het park. Naast neushoorns kun je hier buffels, leeuwen, gnoes, olifanten, zebra’s, giraffen, impala’s, cheeta’s en hyena’s zien.
Je kunt ook de stranden van St. Lucia bezoeken. Ga eens naar Cape Vidal, een heerlijk verlaten strand om uit te waaien! In het dorpje St. Lucia kun je snorkelspullen of kleine surfboards huren om het water in te gaan.

St Lucia (3)
Optionele excursie(s)
11 Drakensbergen

Vandaag staat er een lange reisdag op het programma. Jullie verlaten St. Lucia en steken dwars door Zuid-Afrika naar de Drakensbergen. De Drakensbergen zijn een keten van bergen die tot 3482 meter hoogte reiken en daarmee de hoogste van het land zijn. Hij vormt een natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Lesotho. In de taal van de Zoeloes heet de bergketen uKhahlamba, wat “barrière van speren” betekent. Het is een schitterende omgeving en, omdat het op hoogte ligt, ook wat koeler. Wees dan ook niet verbaasd dat je hotel meer weg heeft van een hotel in een schots hoogland dan een Afrikaans lodge. In de avond is het gezellig om bij de open haard te zitten.

 

Drakensbergen (12)
12-13 Drakensbergen

Twee dagen om de Drakensbergen te verkennen. Hier vind je groene bergen met grillige pieken en snel stromende beken. Er is veel te doen in dit prachtige gebied. Je kunt te voet of per fiets op pad. Een aantal van de routes gaat langs rotstekeningen van de San, de bosjesmannen. In dit gebied vind je Cathedrals Peak en Giants Castle, indrukwekkende rotsformaties die eeuwenlang door weer en wind zijn gevormd. Voor de sportievelingen is er ook de mogelijkheid en met een step de heuvels af te gaan of om lekker te gaan ziplinen.

Drakensbergen (15)
Optionele excursie(s)
14 Lesotho

Vandaag een nog lange reisdag. Jullie gaan weer een grens over, dit keer naar Lesotho. Dit ministaatje wordt geheel omsloten door Zuid-Afrika en is een koninkrijk waar 2 miljoen mensen wonen. Het hele land ligt boven de 1.400 meter met vele plateaus en bergen, het wordt ook wel het dak van Afrika genoemd. Omgeven door hoge bergkammen is het een oase van rust. De snelwegen zijn van zand. De steden bestaan uit groepen ronde huisjes, in de groene bergen. De bewoners, die Basotho genoemd worden, reizen gekleed in kleurige dekens en strooien hoeden te paard.

Lesotho (7)
15-17 Lesotho

Drie dagen om Lesotho te ontdekken. Jullie overnachten in een leuke lodge waar leuke uitstapjes mogelijk zijn om Lesotho te verkennen. Jullie kunnen watervallen bezoeken, eeuwenoude rotstekeningen van de San bekijken en dorpjes verkennen. Dit kan samen met een gids per auto, maar natuurlijk ook op de typisch Lesotho manier met een pony of paard.

Lesotho (4)
Optionele excursie(s)
18 Golden Gate Highlands Park

Jullie laten Lesotho weer achter jullie en reizen terug naar Johannesburg. Omdat dit een lang traject is knippen we de reis in tweeën. Vandaag rijden jullie naar het Golden Gate Highlands National Park. Dit park staat bekend om zijn prachtige rotsformaties en landschappen. Tegen zonsondergang kleurt het prachtig rozerood.

 

Lesotho (3)
19 Johannesburg - Terugvlucht

De laatste dag van de familierondreis Zuid-Afrika. Jullie verlaten het Golden Gate Highlands Park en er komt een einde aan de reis door Zuid-Afrika. Jullie rijden naar de luchthaven van Johannesburg en leveren daar de huurauto in. Aan het eind van de middag gaat jullie vlucht terug naar Amsterdam.

Lesotho (1)
20 Aankomst

Aankomst Amsterdam

Panorama Route (20)

Reissom

Reissom per persoon vanaf  € 990*

Inbegrepen:
• Alle overnachtingen in tweepersoonskamers of familiekamers op basis van logies en ontbijt (uitgezonderd Krugerpark en Eswatini)
• Transfer luchthaven Johannesburg – hotel op dag van aankomst
• Huurauto cat. L VW Tiguan of gelijkwaardig incl. verzekeringen voor 17 dagen

Niet inbegrepen:
• Vlucht Amsterdam – Johannesburg v.v. incl. belastingen en toeslagen
• Entreegelden nationale parken
• Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
• Benzine en tol
• Reisverzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Excursies

Bij bovenstaande reis is geen intercontinentale vlucht inbegrepen. Vluchtprijzen zijn afhankelijk van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Ook vliegtickets kunnen wij voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Panorama Route (9) St Lucia (11)

Extra informatie

Vliegreis
Vanaf Nederland vlieg je met KLM rechtstreeks naar Johannesburg en naar Kaapstad. Maar er zijn ook diverse andere mogelijkheden met een overstap. Uiteraard kunnen jullie ook vanaf andere luchthavens vertrekken, bijv. Düsseldorf of Brussel. Wij gaan op zoek naar de vluchten die het beste bij jullie reisschema en budget past.

Autohuur
In Zuid Afrika kun je prima rondreizen met een huurauto. De wegen zijn goed en buiten de steden is het rustig op de weg. Wij zorgen ervoor dat de huurauto goed verzekerd is zodat jullie zonder problemen de weg op kunnen. Alle rondreizen zijn gebaseerd op autohuur met een klasse L auto. In Zuid Afrika is dit vaak een VW Tiguan of gelijkwaardig, een auto met ruime kofferbak en airconditioning. Wil je graag een wat luxere uitvoering, dan regelen wij een upgrade. De tarieven hiervoor zijn op aanvraag.
Bij de autohuur zijn alle verzekeringen tegen diefstal en schade inbegrepen. Ook een inzittendenverzekering wordt afgesloten.

Kindvriendelijke hotels Zuid-Afrika
In Zuid Afrika werken wij samen met een lokale agent die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Jullie verblijven in kindvriendelijke hotels. Dit zijn kleinschalige hotels op een gunstig gelegen locatie. Waar mogelijk heeft jullie hotel een zwembad om lekker af te koelen na een drukke dag. In wildparken verblijven jullie in eenvoudige accommodaties in de parken zelf. Dit biedt een mooie gelegenheid om nog meer mee te krijgen van de natuur en het dierenleven.

Swaziland (8) Panorama Route (8)
South Africa & Lesotho - 20-daagse familierondreis Zuid-Afrika

20 dagen vanaf € 990,- p p

Ontdek Zuid-Afrika door de ogen van je kinderen

Zuid-Afrika