persoonlijk advies
op maat gemaakte reizen
Lid VVKR, GGTO, Trees for all en Travelife Partner
Menu
BEKIJK DE REIS

Sportief Zuid-Afrika - 24-daagse sportieve reis Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land waar veel te zien is. Waar je naar toe gaat om wilde dieren en waanzinnige landschappen te zien. Maar ook wie graag actief wil zijn op vakantie kan zich hier helemaal uitleven. Raften, ziplinen, kayakken, fietsen zijn maar een aantal sportieve activiteiten die kunnen in Zuid-Afrika. Wij hebben een reis samengesteld waar je naast de hoogtepunten ook lekker actief bezig bent en Zuid-Afrika op een andere manier beleefd.

Overzicht

Dag 1: Amsterdam – Johannesburg
Dag 2: Aankomst Johannes
Dag 3: Johannesburg – Tzaneen
Dag 4: Magoebaskloof
Dag 5: Johannesburg – Hazyview
Dag 6: Hazyview
Dag 7: Hazyview – Krugerpark
Dag 8: Krugerpark
Dag 9: Krugerpark – Eswatini
Dag 10: Eswatini
Dag 11: Eswatini – St. Lucia
Dag 12: St. Lucia
Dag 13: St. Lucia – Jeffreys Bay
Dag 14: Jeffreys Bay
Dag 15: Tsitsikamma National Park
Dag 16: Tsitsikamma – Oudtshoorn
Dag 17: Oudtshoorn
Dag 18: Oudsthoorn– Hermanus
Dag 19: Hermanus
Dag 20: Hermanus – Kaapstad
Dag 21: Kaapstad
Dag 22: Kaapstad
Dag 23: Kaapstad – Amsterdam
Dag 24: Aankomst Amsterdam

ZAF sportief

Dag tot Dag

1 Vliegreis Zuid-Afrika

Vandaag vertrekken jullie voor sportieve reis naar Zuid-Afrika. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij komen jullie vanavond nog aan in Zuid-Afrika of anders morgenochtend.

St Lucia (3)
2 Johannesburg

Omdat jullie een lange vlucht achter de rug hebben, raden wij aan om eerst even bij te komen in een comfortabel hotel niet te ver van de luchthaven en Johannesburg. Je kunt natuurlijk lekker luieren bij het zwembad. In de middag gaan jullie op pad. Jullie gaan naar Soweto. Soweto is een township vlakbij Pretoria. Townships werden in het verleden opgericht met de bedoeling om daar de zwarte bevolking te laten wonen. Het is nu een complete stad met 1,2 miljoen inwoners. Hier ga je samen met een gids op de fiets door Soweto. Hij laat jullie allerlei bijzonderheden zien en vertelt ondertussen ook veel over de leefwijze in Soweto.

 

Zuid Afrika 1 (2)
Optionele excursie(s)
3 Tzaneen

De huurauto wordt afgeleverd bij het hotel en jullie kunnen op pad voor jullie sportieve rondreis Zuid-Afrika. Jullie rijden naar het noordoosten naar de plaats Tzaneen. Tzaneen is wat hoger gelegen en is omringd door plantages met thee en koffie, maar ook door uitgestrekte bossen. Komen jullie vroeg aan? Maak dan alvast een wandeling. Het landschap is hier anders dan in de rest van het land. Het is hier erg groen en overal groeien tropische bloemen en planten.

 

Panorama Route (19)
4 Ziplinen Magoebaskloof

Vlakbij Tzaneen ligt de Magoebaskloof. Het is een van grootste en mooiste kloven van Zuid-Afrika en ligt in een mooie omgeving met bossen en watervallen. Jullie zijn hier om te gaan ziplinen. Je kunt op veel plaatsen ziplinen in Zuid-Afrika, maar dit is wel een van de mooiste. De route gaat door de bossen, over watervallen en de Letaba rivier. Er zijn 13 platforms en zoeft door een spectaculaire omgeving. Het is een unieke ervaring om dit bijzondere stukje Zuid-Afrika te zien.

magoebaskloof
5 Panorama Route

Vandaag gaan jullie naar het zuiden richting de plaats Hazyview. Het mooiste is om dit via de panoramaroute te doen. Je rijdt langs mooie uitzichtpunten zoals Gods Window, Blyde river Canyon, Drie Rondavels en de Pinnacles en rijden langs watervallen en canyons. Bekijk de bijzonder gevormde Bourke’s Luck Potholes. Jarenlang heeft het water hier bijzondere ronde vormen in het gesteente uitgeslepen. Maak ook een stop bij Pilgrim’s Rest. Dit dorpje ademt nog de sfeer uit van de tijd van de goudzoekers.

Panorama Route (34)
6 Wildriver rafting op de Sabie rivier

Het is weer tijd voor actie. Vanuit Hazyview kun je gaan raften op de Sabie rivier. Je krijgt natuurlijk eerst uitleg en een uitrusting met helm en zwemvest. Dan ga je met een gids de rivier op. Het traject is ongeveer 8 kilometer lang en kent zo’n 20 stroomversnellingen.

Panorama Route (19)
7 Krugerpark

Het is tijd om op safari te gaan. Jullie rijden naar het Kruger National Park, het oudste en bekendste wildpark van Zuidelijk Afrika en heeft de grootte van de helft van Nederland. Eenmaal binnen de poorten kom je al snel heel veel wild tegen. Jullie slapen in een van de restcamps van het park. De accommodatie is niet luxe, maar je bent wel midden in de natuur.
** Wil je wat luxer op safari? Boek dan een verblijf in een private game reserve. Deze liggen aan de rand van het Krugerpark. Jullie slapen dan in een luxe lodge en gaan op game-drive met een van de rangers in een open jeep. Het is ook mogelijk om een combi te maken. Een nachtje in een privé wildreservaat en een nachtje in het Krugerpark. 

Krugerpark (29)
Optionele excursie(s)
8 Krugerpark

Een hele dag om het Krugerpark te verkennen. In dit enorme park leven veel verschillende wilde dieren en jullie kunnen op zoek naar de ‘big five’: de leeuw, neushoorn, olifant, buffel en luipaard. Ze zijn niet allemaal even makkelijk te vinden maar wel zullen jullie kuddes zebra’s, impala’s, gnoes en veel giraffes zien. De meeste dieren zijn actief rond zonsopgang en zonsondergang. Ga daarom in de ochtend vroeg op pad. Rust tussen de middag lekker uit en ontspan in het zonnetje, sommige restcamps hebben een zwembad. Aan het einde van de middag kun je weer in de auto stappen om verder te speuren naar allerlei prachtige dieren.
* Willen jullie niet zelf op stap, maar met een ervaren gids? Geen probleem, wij reserveren gewoon een game-drive met een parkranger. In een open wagen gaan jullie dan op zoek naar wild. De gids weet ze vaak goed te vinden en zal je veel kunnen vertellen over de dieren.

Krugerpark (11)
9 Eswatini

Vandaag verlaten jullie het Krugerpark weer om naar het kleine koninkrijk Eswatini te gaan. In Eswatini wonen bijna 1 miljoen mensen en zij leven voornamelijk van de landbouw. De wegen kronkelen langs akkertjes en dorpjes. Eswatini is veel traditioneler en ongerepter dan Zuid-Afrika en mensen leven nog veel met oude tradities en gewoonten. In de dorpjes wonen mensen vaak nog in een kraal, een groep lemen hutten bij elkaar. De bevolking is super vriendelijk en gastvrij. Maak onderweg bij de hoofdstad Mbane een stop bij een kleurrijke markt. Struin hier lekker rond, de vriendelijke bevolking vind het leuk om een gesprekje aan te knopen.
Jullie rijden verder naar Mlilwane wildreservaat, waar jullie 2 nachten overnachten.

Swaziland (3)
10 Mountainbiken in Eswatini

Een dag om Mlilwane en omgeving te verkennen. En jullie gaan dat natuurlijk op een actieve manier doen, de mountainbike. Jullie fietsen, door het glooiende landschap, over rode zandpaden op zoek naar klein wild. Hier leven zebra’s, zwijnen en impala’s en het is leuk om deze dieren van dichtbij te zien als je langs ze fietst. Hoe bijzonder is om te fietsen tussen zebra’s en giraffes. Wie niet wil fietsen kan ook een wandelsafari doen of paardrijden. Een gids wijst je de weg en geeft graag uitleg over alles wat je ziet.

Swaziland (9)
11 St. Lucia

De sportieve reis door Zuid-Afrika gaat verder naar het zuiden. Jullie passeren de grens weer en verlaten Eswatini om verder te reizen naar St. Lucia in Kwazulu-Natal. Dit is een klein plaatsje aan de oostkust van Zuid-Afrika, dat wordt omgeven door zogenaamde ‘wetlands’. Hier is een ondiepe lagune met langzaam stromend water waar nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten leven. St. Lucia is een gezellig plaatsje waar je ’s avonds lekker een restaurantje uit kunt zoeken om te gaan eten. Blijf wel goed opletten ’s avonds, er kan zomaar een nijlpaard een ommetje komen maken in de straten van St. Lucia!

St Lucia (13)
12 St. Lucia

Een dag in St. Lucia. Er valt hier veel te doen om de omgeving te ontdekken. Ga mee op een boottocht en spot krokodillen en nijlpaarden. Jullie kunnen ook nog een keer op wildsafari gaan naar het Hluhluwe Umfolozi Park. Dit park is opgericht om de neushoorn te beschermen en op te vangen. Dat is goed gelukt, want er leven tegenwoordig ongeveer 1.700 neushoorns in het park. Naast neushoorns kun je hier buffels, giraffes, gnoes, zebra’s, impala’s, leeuwen, cheeta’s, hyena’s en olifanten zien.
Je kunt ook de stranden van St. Lucia bezoeken. Ga eens naar Cape Vidal, een heerlijk verlaten strand om uit te waaien! In het dorpje St. Lucia kun je eventueel snorkelspullen of kleine surfboards huren om het water in te gaan.

St Lucia (10)
Optionele excursie(s)
13 Vlucht naar Port Elizabeth – Jeffreys Bay

Jullie verlaten St. Lucia en rijden naar de luchthaven van Durban. Hier nemen jullie een binnenlandse vlucht naar de plaats Port Elizabeth. Daar pikken jullie een nieuwe huurauto op. Nu zijn jullie aangekomen aan de zuidkust van Zuid-Afrika. Bij Port Elizabeth begint de zogenaamde ‘tuinroute’. Deze staat bekend om de groene kustlijn afgewisseld met mooie plaatsjes en baaien. Jullie rijden naar het kustplaatsje Jeffreys Bay.

 

Krugerpark (18)
14 Surfen bij Jeffreys Bay

Een dag in Jeffreys Bay. Dit plaatsje aan het strand staat bekend om zijn surfers cultuur. Hier is het dus mogelijk om zelf het water in gaan en lekker te gaan surfen. Het is de bekendste plek in Zuid-Afrika als het gaat om surfen. Bij het strand zijn verschillende surfscholen die les geven of materialen verhuren.

Garden Route (36)
15 Kajakken bij Tsitsikamma N.P.

Vanuit Jeffreys Bay rijden jullie verder over de tuinroute. Onderweg kun je makkelijk een bezoek brengen aan Tsitsikamma National Park. Dit is een schitterend, beschermd kustgebied waar veel te doen is. In het park komen regenwoud en oceaan op een unieke manier samen. Het park kent hoge bergen, kliffen en dichtbegroeide bossen en fynbos. Maak hier een wandeling in het oerbos met de bijzondere geelharthoutbomen en watervallen of wandel naar de hangbruggen in het park. Deze overbruggen de kliffen bij de monding van de stormrivier. Onder je zie je de golven tegen de rotsen slaan.
Dan is het tijd voor actie. Met kajaks en lilo’s gaan jullie de monding van de Storms River op onder de hangbruggen door. Met Kajaks peddelen eerst diep de kloof in langs mooie bossen en overhangende rotsen van het Tsitsikama NP. Als de waterstand lager wordt verruilen jullie de kajaks voor lilo’s. Gelegen op je buik peddel je verder de grotten in (ca. 2,5 uur). Het is een indrukwekkende tocht.

Garden Route (57)
16 Oudtshoorn

Vandaag gaat de glampingreis verder door Zuid-Afrika. Jullie verlaten de kust en gaan het binnenland in, richting Oudtshoorn. Het is niet al te ver rijden dus jullie hebben alle tijd om onderweg te stoppen bij een aantal mooie plaatsen. Stop even buiten Plettenberg bij het Robberg Nature Reserve. Een prachtig natuurgebied van duinen, rotsen en strand.  De reis gaat door Knysna, een stadje gelegen aan een schitterende lagune met mooie bergen en bossen op de achtergrond. Rijd door de bergen verder naar Oudtshoorn, in de kleine Karoo. Het is een prachtige route die over bergpassen en langs ravijnen gaat. De glamping tenten waar jullie hier in overnachten liggen op het terrein van een struisvogel boerderij. De boer doet aan natuurbehoud, dus naast struisvogels lopen hier ook zebra’s, wildebeesten en impala’s.

Robberg 100 (4)
17 Oudtshoorn

Een dag in Oudtshoorn en omgeving. Oudtshoorn staat onder andere om 2 dingen bekend: de struisvogel en prachtige grotten. In de omgeving van Oudtshoorn zijn veel struisvogelboerderijen. Jullie kunnen deze bezoeken om meer te weten te komen over deze bijzondere dieren. De Cango caves zijn prachtige grotten in de bergen bij Oudtshoorn. Ga hier naar binnen en je komt in de mooie zalen van deze druipsteengrotten. De grotten zijn beroemd vanwege de enorme druipsteenformaties.

Swaziland (5)
18 Hermanus

De sportieve reis door Zuid-Afrika gaat verder naar Hermanus. Hermanus is een gezellig vissersplaatsje, dat de laatste jaren erg populair is geworden onder reizigers. Reden hiervoor is dat Hermanus dé plek is om walvissen te spotten. Het wordt ook wel de walvissenhoofdstad van de wereld genoemd. Van juli tot november zwemmen er diverse walvissoorten langs de kust van Zuid-Afrika. Het relatief warme water aan de kust maakt dit de perfecte plek voor de walvissen om te spelen en te paren. Zij zwemmen de baai van Hermanus binnen om hun jongen te krijgen. Daarnaast heeft het plaatsje een ontspannen sfeer en een prachtig lang, uitgerekt strand.

Garden Route (23)
19 Hermanus

Een dag om walvissen te gaan spotten. Dit kan op verschillende manieren. Wandel naar een van de uitkijkpunten en met een beetje geluk zie je ze al op 20 meter voorbij komen zwemmen. Maar jullie kunnen er ook met de boot open zee op, op zoek naar walvissen. Wat voor jullie misschien ook leuk is, om met een zeekajak samen met een gids het water op te gaan. Dichterbij deze fantastische dieren kun je niet komen!

Garden Route (7)
20 Kaapstad

Vandaag rijden jullie naar het eindpunt van jullie Zuid-Afrika reis: Kaapstad! Neem de kustweg want dat is een van de mooiste routes van het land, die leidt langs schitterende landschappen. Kaapstad is met zijn ruim 2,6 miljoen inwoners met recht een wereldstad en wellicht een van de mooiste. Schitterend gelegen vlakbij de kust, met de prachtige Tafelberg op de achtergrond, is het een heerlijke stad om een paar dagen te verblijven. Het heerlijke weer, de vele activiteiten, de vele culturen die je hier tegenkomt, de ontspannen sfeer en mooie bezienswaardigheden maken dit tot een van de hoogtepunten van jullie reis.

Kaapstad 100 (5)
Optionele excursie(s)
21 Scootour Kaapstad

Het kenmerk van Kaapstad is natuurlijk de Tafelberg. De meeste mensen hier met een kabelbaan omhoog en bekijken Kaapstad vanaf de top. Jullie gaan vandaag op pad met een scootour. Een scootour is een grote step met dikke banden waarmee je makkelijk over onverharde paden naar beneden kunt rijden. Samen met een gids rijden jullie over de hellingen van de Tafelberg en Signal Hill. Onderweg hebben jullie prachtige uitzichten over de stad, de zee en de Tafelberg. De middag kun je besteden om nog wat van Kaapstad te zien.

Kaapstad 100 (2)
22 Kajkken en Kaap de Goede Hoop

In Zuid-Afrika moet je natuurlijk een bezoek brengen aan Kaap de Goede Hoop. Maar jullie doen dat in combinatie met een kajaktour bij Simons Bay. De weg naar Kaap de Goede Hoop is spectaculair. Je rijdt langs de kust en de weg is hier en daar in de rotswand uitgehouwen. Op de route naar Kaap de Goede Hoop ligt Simon’s Town. Hier vind je bij Boulders Beach een grote pinguïnkolonie. Op de heenweg stop je hier en stappen jullie in een kajak. Jullie peddelen door de haven van Simon’s Town en langs het strand van Boulders Beach. Zo zie je de pinguïns van de andere kant. Onderweg heb je ook nog kans om zeehonden te zien.

Cape Point 102
23 Terugvlucht

De laatste dag in Zuid Afrika. Jullie hebben overdag nog de tijd om wat te gaan bekijken of de laatste souvenirs te kopen. In de loop van de middag gaan jullie richting het vliegveld voor een nachtvlucht naar Amsterdam. Hier leveren jullie ook de huurauto in.

Kaapstad (29)
24 Aankomst

Aankomst Amsterdam

Tsitsikamma 102 (5)

Reissom

Reissom per persoon vanaf € 1.845*

Inbegrepen:
• Vlucht Durban – Port Elizabeth
• Alle overnachtingen in tweepersoonskamers of familiekamers op basis van logies en ontbijt (uitgezonderd Krugerpark en Eswatini)
• Transfer luchthaven Johannesburg – hotel op dag van aankomst
• Huurauto cat. L  VW Tiguan of gelijkwaardig incl. verzekeringen voor 20 dagen
• Ziplinen Magoebaskloof
• Raften Hazyview
• Fietstour Soweto
• Mountainbiken Eswatini
• Kajak Tsitsikamma
• Scootour Kaapstad
• Kajak Simons Town

Niet inbegrepen:
• Vlucht Amsterdam – Johannesburg // Kaapstad – Amsterdam incl. belastingen en toeslagen
• Entreegelden nationale parken
• Garantiefonds GGTO à € 7,50 per persoon
• Benzine en tol
• Reisverzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Drankjes en overige maaltijden
• Overige excursies

Bij bovenstaande reis is geen intercontinentale vlucht inbegrepen. Vluchtprijzen zijn afhankelijk van de reisperiode, luchtvaartmaatschappij en moment van boeken. Ook de vliegtickets kunnen wij voor jullie boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

*Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid op vluchten en in hotels, vertrekdata en aantal deelnemers. Vraag een reisvoorstel aan voor de juiste prijs.

Oudtshoorn 100 (3) Tsitsikamma 102 (4)

Extra informatie

Vliegreis
Vanaf Nederland vlieg je met KLM rechtstreeks naar Johannesburg en naar Kaapstad. Maar er zijn ook diverse andere mogelijkheden met een overstap. Uiteraard kunnen jullie ook vanaf andere luchthavens vertrekken, bijv. Düsseldorf of Brussel. Wij gaan op zoek naar de vluchten die het beste bij jullie reisschema en budget past.

Autohuur
In Zuid Afrika kun je prima rondreizen met een huurauto. De wegen zijn goed en buiten de steden is het rustig op de weg. Wij zorgen ervoor dat de huurauto goed verzekerd is zodat jullie zonder problemen de weg op kunnen. Alle rondreizen zijn gebaseerd op autohuur met een klasse L auto. In Zuid Afrika is dit vaak een VW Tiguan of gelijkwaardig, een auto met ruime kofferbak en airconditioning. Wil je graag een wat luxere uitvoering, dan regelen wij een upgrade. De tarieven hiervoor zijn op aanvraag.
Bij de autohuur zijn alle verzekeringen tegen diefstal en schade inbegrepen. Ook een inzittendenverzekering wordt afgesloten.

Kindvriendelijke hotels Zuid-Afrika
In Zuid Afrika werken wij samen met een lokale agent die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Jullie verblijven in kindvriendelijke hotels. Dit zijn kleinschalige hotels op een gunstig gelegen locatie. Waar mogelijk heeft jullie hotel een zwembad om lekker af te koelen na een drukke dag. In wildparken verblijven jullie in eenvoudige accommodaties in de parken zelf. Dit biedt een mooie gelegenheid om nog meer mee te krijgen van de natuur en het dierenleven.

Tsitsikamma 102 (2) Tsitsikamma 101 (1)
Sportief Zuid-Afrika - 24-daagse sportieve reis Zuid-Afrika

24 dagen vanaf € 1845,- p p

Ontdek Zuid-Afrika door de ogen van je kinderen

Zuid-Afrika